Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
Asimov έγραψε:Αυτό έχει μια πιθανότητα υπό την προϋπόθεση ότι θα έχει βελτιωθεί μέχρι τότε εντυπωσιακά η αυτονομία τους και οι υποδομές φόρτισης.

- Kαι η αγοραστικη δυναμη της πλεμπας.

- Και η στεγαστικη ικανοτητα της.

- Και η αξιοπιστια .

- Και η μεταπωληση.

- Και η ανακυκλωση.

- Και τα κοιτασματα σπανιων γαιων , να σκαψουν και πιο κοντα, πχ εκει στην κεντρικη πλατεια της Γλυφαδας βρισκονται μεγαλα κοιτασματα ηλιθιου.

Insert hordes:

Εικόνα

Υπάρχει το σύστημα!

:metalo:
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#814492 Προφανώς είναι προϋπόθεση να έχουν εξισωθεί οι τιμές ηλεκτρικών και συμβατικών

Τα υπόλοιπα είναι υποδομές φόρτισης
Άβαταρ μέλους
By markvag
Asimov έγραψε:Προφανώς είναι προϋπόθεση να έχουν εξισωθεί οι τιμές ηλεκτρικών και συμβατικών

Εξισώθηκαν. Διπλασιάστηκαν οι τιμές των ΜΕΚ...

Επαναλαμβάνω πάντως ότι και για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω (αλλά σαφώς όχι μόνο) θα κάνει παιχνίδι και το υδρογόνο και πολύ λιγότερο τα συνθετικά καύσιμα.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#814546 Χθες ξεκίνησα γα Λιβαδεια με to cx30 και την αυτονομία να μου δείχνει ότι έχω άλλα 120km .ACC στα 147. Μου άναψε φωτάκι βενζίνης στη Θήβα.Φτάνω Αλίαρτο κάνω ιατρείο .Ενδιαμεσα με παίρνουν τηλέφωνο οι συμμαθητές μου ,μαζί με το Δήμαρχο να πάμε για σουβλάκια στη Λιβαδειά και μετά ποτο .Πάω και Λιβαδειά με φωτάκι και δε φορτίζω ενδιάμεσα που πετυχα 7 σταθμούς φόρτισης βενζίνης γιατι βαριόμουν ,πάμε και περνουμε τα σουβλάκια απο τη βόρεια μεριά της πόλης τα τρώμε και φορτίζω βενζίνη στις 11 το βράδυ μέσα σε 3 λεπτα ! Μετά γρήγορο ποτάκι και επιστροφή Αθήνα με άδεια εθνική :inlove: Ειχα αυτονομία άλλα 500 km.
:lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kostis20 έγραψε:Χθες ξεκίνησα γα Λιβαδεια με to cx30 και την αυτονομία να μου δείχνει ότι έχω άλλα 120km .ACC στα 147. Μου άναψε φωτάκι βενζίνης στη Θήβα.Φτάνω Αλίαρτο κάνω ιατρείο .Ενδιαμεσα με παίρνουν τηλέφωνο οι συμμαθητές μου ,μαζί με το Δήμαρχο να πάμε για σουβλάκια στη Λιβαδειά και μετά ποτο .Πάω και Λιβαδειά με φωτάκι και δε φορτίζω ενδιάμεσα που πετυχα 7 σταθμούς φόρτισης βενζίνης γιατι βαριόμουν ,πάμε και περνουμε τα σουβλάκια απο τη βόρεια μεριά της πόλης τα τρώμε και φορτίζω βενζίνη στις 11 το βράδυ μέσα σε 3 λεπτα ! Μετά γρήγορο ποτάκι και επιστροφή Αθήνα με άδεια εθνική :inlove: Ειχα αυτονομία άλλα 500 km.

Αυτο με τα σουβλακια στην Λιβαδεια πολυ μου αρεσε. Να το κανουμε καποια στιγμη σαν βολτα;
Τελευταία επεξεργασία από PaNick67 και 26 Απρ 2023, 10:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#814550 Ναι εννοείται.Αν ενδιαφέρεστε μπορώ να οργανώσω ωραία βόλτα στη περιοχή .Να ανέβουμε και Ελικώνα κτλ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#814553 Άνετα έβγαζες, στον ίδιο χρόνο, τη διαδρομή και με το Tesla (θα γλίτωνες και το άγχος με τα φωτάκια και τις φορτίσεις των 2€/lt στα βενζινάδικα). Επειδή γελάς κιόλας στο τέλος το λέω ( :lol: ).
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#814560 Δε νομίζω οτι θα ξεκιναγες καν με 120 αυτονομία απο Αθήνα και το ACC στο 147.
Επίσης το αγχος που το είδες?Απλά βαριόμουν να σταματήσω και φορτισα βενζίνη στη Λιβαδειά. :lol:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#814565 Ε ναι βρε συ, εννοείται, με ηλεκτρικό δεν ξεκινάς την ημέρα σου με 120 km αυτονομίας, εφόσον γνωρίζεις ή είναι πιθανό να σου προκύψει ότι θα κάνεις τόσα χιλιόμετρα σε μια μέρα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814570 To μόνο υπέρ του Tesla στο παραπάνω σενάριο, είναι πως το Tesla αν έχεις χώρο στάθμευσης, θα το είχες πριζώσει κάπου και λογικά δεν θα είχες αυτονομία 120 χλμ. Γενικώς, η φόρτιση στο σπίτι ή στην δουλειά, είναι κάτι που είναι πιο εύκολο για κάποιους.
Άβαταρ μέλους
By g8777
kostis20 έγραψε:Χθες ξεκίνησα γα Λιβαδεια με to cx30 και την αυτονομία να μου δείχνει ότι έχω άλλα 120km .ACC στα 147. Μου άναψε φωτάκι βενζίνης στη Θήβα.Φτάνω Αλίαρτο κάνω ιατρείο .Ενδιαμεσα με παίρνουν τηλέφωνο οι συμμαθητές μου ,μαζί με το Δήμαρχο να πάμε για σουβλάκια στη Λιβαδειά και μετά ποτο .Πάω και Λιβαδειά με φωτάκι και δε φορτίζω ενδιάμεσα που πετυχα 7 σταθμούς φόρτισης βενζίνης γιατι βαριόμουν ,πάμε και περνουμε τα σουβλάκια απο τη βόρεια μεριά της πόλης τα τρώμε και φορτίζω βενζίνη στις 11 το βράδυ μέσα σε 3 λεπτα ! Μετά γρήγορο ποτάκι και επιστροφή Αθήνα με άδεια εθνική :inlove: Ειχα αυτονομία άλλα 500 km.

Κάτι λείπει από την περιγραφή νομίζω.

Μάλλον η ανατροφή σου δεν σου επιτρέπει να το αναφέρεις, οπότε επεμβαίνω εγώ. :s_roses

Όποτε κοίταζα το λαμπακι ρε παιδιά,δεν ξέρω, έξυνα τα παπαριαμ. Είναι φυσιολογικό;

Απολύτως , μου συμβαίνει όλη την ώρα, ακόμα και κατά την ανάγνωση τοπικών στα φόρα.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#814580 Αν ειχε φορτιστη στην Πευκη θα φορτιζε εκει, αν εβρισκε θεση, το ιδιο και στην Λιβαδεια ή οπου αλλου.
Ενας ανθρωπος που αλλαζει 3-4 τοποθεσιες την ημερα, καθε μερα, δεν μπορει να εχει ηλεκτρικο, ακομα.
Εσενα κι εμενα θα μας βολευε πιθανα μετα το αναγκαιο ρισετ σε ο,τι ξεραμε μεχρι τωρα για το πως ταξιδευουμε

Επισης ενω με τα θερμικα η καταναλωση πεφτει στον ανοιχτο δρομο σε σχεση με την πολη, αν δεν το σκιζεις βεβαια, στα ηλεκτρικα συμβαινει το αναποδο. Αρα τα 120 χλμ αυτονομια θα γινονταν 70.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#814584 Αυτός που θα πάρει ηλεκτρικό, θα το κάνει αφού πάρει κάποια μέτρα. Μπορεί στο σπίτι του να βάλει πχ φορτιστή ενώ στο γραφείο μια απλή πρίζα. Γενικώς δεν είναι εύκολο, δεν είναι για όλους, αλλά αν ήθελε ο kostis20 να πάρει ηλεκτρικό, θα μπορούσε να γίνει χωρίς να περιορίζεται. Θα χρειαζόταν να επενδύσει 2-3Κ για την φόρτιση σίγουρα, αλλά θεωρώ πως το leasing παίζει να του έβγαινε στα ίδια χρήματα με το Mazda που έχει.
Δεν του αρέσει όμως η ιδέα και δεν έχει λόγο να το κάνει αφού δεν του αρέσει. Κάποιου άλλου, με τις ίδιες συχνές διαδρομές, άνετα θα τον βόλευε ένα Tesla πχ (το αναφέρω λόγω αυξημένης αυτονομίας και διαθέσιμων ταχυφορτιστών).
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Anonymous Founder έγραψε:To μόνο υπέρ του Tesla στο παραπάνω σενάριο, είναι πως το Tesla αν έχεις χώρο στάθμευσης, θα το είχες πριζώσει κάπου και λογικά δεν θα είχες αυτονομία 120 χλμ. Γενικώς, η φόρτιση στο σπίτι ή στην δουλειά, είναι κάτι που είναι πιο εύκολο για κάποιους.

Αν ο Κωστής έχει δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι και συνεπώς ξεκινά κάθε μέρα με 90% ή και 100%, μπορεί να αντιμετωπίσει χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση οτιδήποτε έκτακτο του τύχει μέσα στην ημέρα που δεν τον αναγκάζει να κάνει >300km (και θέλει να πηγαίνει στην Ε.Ο. με τις ταχύτητες που πηγαίνει τώρα). Αν τώρα υπάρχει περίπτωση να του τύχει κάτι έκτακτο που ξεπερνά το πιο πάνω όριο χιλιομέτρων και αυτό το έκτακτο δεν σηκώνει καθυστέρηση 10, 20, 30 λεπτών, ναι, σαφώς και υπάρχει θέμα.
Στο παραπάνω σενάριο, το υπέρ του Tesla θα ήταν η (σχεδόν) δωρεάν (από πλευράς καυσίμου) μετακίνηση.

Anonymous Founder έγραψε:Δεν του αρέσει όμως η ιδέα και δεν έχει λόγο να το κάνει αφού δεν του αρέσει.

Εδώ είναι όλη η ουσία.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
g8777 έγραψε:Απολύτως , μου συμβαίνει όλη την ώρα, ακόμα και κατά την ανάγνωση τοπικών στα φόρα.

Εσύ άσε, έχεις κάψει λαμπάκι προ πολλού :lol: