Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
224v έγραψε:Απάντηση στο αρχικο ερώτημα? Γιατί καλά τα πολιτικα ανεκδοτα αλλά η πραγματικότητα δεν κάνει πλάκες...

.
Δεν είναι ανέκδοτο.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως πήραν τόσα προσωπικά δάνεια, με τι εξασφαλίσεις και γιατί δεν μειώνονται αφου εξυπηρετουνται.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
saxon_747 έγραψε:
224v έγραψε:Απάντηση στο αρχικο ερώτημα? Γιατί καλά τα πολιτικα ανεκδοτα αλλά η πραγματικότητα δεν κάνει πλάκες...

.
Δεν είναι ανέκδοτο.

Δεν μπορώ να καταλάβω πως πήραν τόσα προσωπικά δάνεια, με τι εξασφαλίσεις και γιατί δεν μειώνονται αφου εξυπηρετουνται.

Κάτι αδιευκρίνιστες απορίες που έχεις κι εσύ
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
Anonymous Founder έγραψε:Το ενδιαφέρον πάντως στο παραπάνω, είναι πως ο Μητσοτάκης προσπαθεί να χτυπήσει τον Τσίπρα μέσω του... Βαρουφάκη. Περίεργο κι αυτό, αν πιστέψουμε τις τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν μια τεράστια διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
:s_dunno

Βασικά το αντίθετο - όσο πλήττεται ο Γιάνι τόσο μεγαλύτερο το κέρδος για Τσίπρα.
Εκτός αν πιστεύει κάποιος ότι όσοι είναι ντεμί να ψηφίσουν μέρα 25 θα πάνε να το ρίξουν χούντα και όχι συριζα.
:lol:

Ο Γιάνι απλά κάνοντας το προεκλογικό unleash μαλακiας δίνει εύκολες πάσες για να δημιουργηθεί φασαρία και να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από τα πιο σοβαρά θέματα.
Φαντάσου να αρχίσει κάποιος (Α) να κλάνει δημόσια και κάποιος άλλος (Β) να του πηγαίνει κοντά μικρόφωνο.
Α - Γιάνι
Β - Κούλης
Άβαταρ μέλους
By markvag
saxon_747 έγραψε:Α βλέπω το τοπικό αυτονομήθηκε.

Ας παραθέσω μερικά πραγματικά, αναμφισβήτητα και μετρήσημα κριτήρια ψήφου.
Εικόνα

Από πού είναι αυτό;;; Που μου βγάζει τους αναρχοκομμουνιστές της χειρότερης κυβέρνησης ever του πλανήτη, ποιού πλανήτη;; του σύμπαντος ως την καλύτερη στα περισσότερα κριτήρια;; :s_mad :s_mad Για Μακρόνησο σε βλέπω κύριε σάξωνα... :x :rtfm:

Χρήστος Λάππας έγραψε:
Γιατί καλή η θεωρία των παιγνίων, αλλά μόνο με τα λεφτά των άλλων.

Δεν θα διαφωνήσω. Αντίστοιχα λοιπόν όμως ΑΠΑΙΤΩ από την υπουργό παιδείας να έχει πάει η ίδια σε Ελληνικό πανεπιστήμιο και να στέλνει τα παιδιά της σε δημόσιο σχολείο και σε Ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Επίσης ΑΠΑΙΤΩ από τον υπουργό υγείας να ΜΗΝ έχει ιδιωτική ασφάλιση και να πηγαίνει αυτός και η οικογένειά του στο δημόσιο σύστημα για τυχόν ανάγκες που μπορεί να έχει. Γιατί η σημερινή πχ υπουργός παιδείας που έχει διαλύσει τελείως τη δημόσια παιδεία δεν θα επηρεαστεί από τις αποφάσεις που παίρνει... Τα δικά μου παιδιά όμως θα την φάνε την π@π@ρα της... και την τρώνε κάθε μέρα...

Και φυσικά αυτό ισχύει για όλα τα κόμματα (γιατί θα πεταχτούν μερικοί).

Και θα είχαμε πολύ καλύτερο σύστημα υγείας και παιδείας αν αυτοί που έπαιρναν τις αποφάσεις έτρωγαν στη μάπα τις συνέπειες των αποφάσεών τους.

224v έγραψε:Υπάρχει άλλος τρόπος ώστε κάποιος να αναγκαστεί να πληρώσει τα χρωστούμενα

.

Εσύ πληρώνεις τις υποχρεώσεις σου μόνο και μόνο γιατί φοβάσαι μην σου πάρουν το σπίτι; Δηλαδή αν αύριο πχ ξεχάσεις το πορτοφόλι σου και ένας φίλος σου δανείσει 100 € θα τον πιστολιάσεις; :hmmm:

Προσωπικά πάντως δεν λειτουργώ έτσι...
Άβαταρ μέλους
By bebes

Εικόνα

Ενδιαφέρον το πινακάκι, αλλά κατα την ταπεινη μου άποψη δεν ειναι "σωστό" σε ολα.
Εχω κάποιες παρατηρήσεις:
Οι κυβερνήσεις που συμμετείχαν στην αύξηση του ΑΕΠ, πρωταγωνιστούν και στην αύξηση του χρέους.
Αυτοί που μείωσαν ΑΕΠ, Δημόσιο, αξία ακίνητης περιουσίας, απασχόληση κλπ, το έκαναν λόγω των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης.
Αντίστοιχα και κάποιοι που "καρπώνονται" το ριμπάουντ απασχόλησης και αυξησης ΑΕΠ με τη λήξη των αιματηρών μνημονίων.

Στις κυβερνησεις Ανδρέα, Μητσοτάκη και Σημίτη είχαμε και μεγάλη εισροή κεφαλαίων στη χώρα απο την ΕΕ
Με λίγα λόγια, τα μεγέθη ειναι αποτέλεσμα ΚΑΙ εξωτερικών συγκυριών.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#814552 Μπεμπέ μην είσαι πάρτι πούπερ.
Άσε να μαζευτούν και άλλα +1 για να έχουμε την αφρόκρεμα των οικονομικών αναλυτών φόρουμζ μαζεμένη σε ένα τοπικό.
Άβαταρ μέλους
By otso
#814554 Αντε ας γραψω κατι καλο εγω για την ΝΔ μιας και το παρον φορουμ λογω υψηλων εισοδηματων των μελων (πλην g ) λογικα ,δεν το εχουν παρει χαμπαρι.
Το φοιτητικο επιδομα στεγης απο 1000 πηγε στα 1500 και αν συγκατοικήσουν 2 η παραπανω , οπως γινοταν στα χρονια μου, 2000 εκαστος.
Βεβαια δεν ξερω ποσο βοηθαει η ανεβηκαν αυτοματως οι τιμες στις ενοικιαζομενες τρωγλες και τα καρπωθηκαν οι γερο λαδαδες.
Δεν ξερω και αν τα εχουν δωσει μιας και φιλοι και γνωστοι που ρωτησα και που εχουν παιδια φοιτητες, ανηκουν στην κυριαρχη αστικη ταξη και δεν εχουν κανει τον κοπο να το ψαξουν.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
bebes έγραψε:

Εικόνα

Ενδιαφέρον το πινακάκι, αλλά κατα την ταπεινη μου άποψη δεν ειναι "σωστό" σε ολα.
Εχω κάποιες παρατηρήσεις:
Οι κυβερνήσεις που συμμετείχαν στην αύξηση του ΑΕΠ, πρωταγωνιστούν και στην αύξηση του χρέους.
Αυτοί που μείωσαν ΑΕΠ, Δημόσιο, αξία ακίνητης περιουσίας, απασχόληση κλπ, το έκαναν λόγω των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης.
Αντίστοιχα και κάποιοι που "καρπώνονται" το ριμπάουντ απασχόλησης και αυξησης ΑΕΠ με τη λήξη των αιματηρών μνημονίων.

Στις κυβερνησεις Ανδρέα, Μητσοτάκη και Σημίτη είχαμε και μεγάλη εισροή κεφαλαίων στη χώρα απο την ΕΕ
Με λίγα λόγια, τα μεγέθη ειναι αποτέλεσμα ΚΑΙ εξωτερικών συγκυριών.

Το πινακακι παραθέτει αδιαμφισβήτητα νούμερα. Δεν μπορεί να είναι σωστό ή λάθος, είναι αυτό που είναι. Η ερμηνεία του όμως μπορεί να είναι όπως μας βολεύει. Για τον ίδιο λογο, δε μας ενδιαφέρει πως και γιατί (πχ συγκυρίες). Είμαι σίγουρος (αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω με αριθμούς) ότι αν τα νούμερα ήταν υπέρ ΝΔ θα ήταν ξεκάθαρα έγκυρα και σωστά.

Αυτό που ίσως παίζει ρόλο είναι ακόμα ένας αριθμός: πόσους μήνες κυβέρνησε το κάθε κόμμα.

ΠΑΣΟΚ: 252
ΝΔ: 180
ΣΥΡΙΖΑ: 48
ΝΔ ΠΑΣΟΚ: 30
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
otso έγραψε:Αντε ας γραψω κατι καλο εγω για την ΝΔ μιας και το παρον φορουμ λογω υψηλων εισοδηματων των μελων (πλην g ) λογικα ,δεν το εχουν παρει χαμπαρι.
Το φοιτητικο επιδομα στεγης απο 1000 πηγε στα 1500 και αν συγκατοικήσουν 2 η παραπανω , οπως γινοταν στα χρονια μου, 2000 εκαστος.
Βεβαια δεν ξερω ποσο βοηθαει η ανεβηκαν αυτοματως οι τιμες στις ενοικιαζομενες τρωγλες και τα καρπωθηκαν οι γερο λαδαδες.
Δεν ξερω και αν τα εχουν δωσει μιας και φιλοι και γνωστοι που ρωτησα και που εχουν παιδια φοιτητες, ανηκουν στην κυριαρχη αστικη ταξη και δεν εχουν κανει τον κοπο να το ψαξουν.
Και ο μισθός ΘΑ ανέβει στα 950 (μεικτά) στο τέλος της επόμενης τετραετίας, όπως δεσμεύτηκε ο Κούλης.

Αλλά δε μας λεει

1.αν τα εκτακτα επιδόματα θα συνεχιστούν για όσο διαρκούν οι έκτακτες συνθηκες

2. Αν θα προσαρμοστούν και τα εισοδηματικά κριτήρια για επιδόματα πχ επίδομα παιδιού.

Περιμένουμε λοιπόν αντιπρόταση από Τσίπρα για να δούμε που θα κλείσει ο πλειστηριασμός μισθών και ανάλογα θα ψηφίσουμε. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
EDDIE_147 έγραψε:Μπεμπέ μην είσαι πάρτι πούπερ.
Άσε να μαζευτούν και άλλα +1 για να έχουμε την αφρόκρεμα των οικονομικών αναλυτών φόρουμζ μαζεμένη σε ένα τοπικό.
Που είδες ανάλυση; Απλοι αριθμοί είναι. Ούτε καν έγραψα ποιος νίκησε στη μάχη των αριθμών, μάλλον το συμπερανατε μόνοι σας :shifty:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#814566 @σαξων
Τα νούμερα είναι σωστά.
Απλά επειδή είναι μεταβολές πρέπει να είσαι σίγουρος ότι συγκρίνεις μήλα με μήλα για να έχει νόημα η σύγκριση.
Προσπερνώ το θέμα της διάρκειας που ευτυχώς πήρες χαμπάρι αλλά θα ήθελα να σε ρωτήσω αν το 2011 που ανέλαβε ο Παπαδήμος ήταν το ίδιο με το 2004 που ανέλαβε ο Ραφηνάρχης ή το 1996 που ανέλαβε ο Σημίτης.

--> Άλλο μήλα άλλο ντίρλα.

Πάντως φαντάζομαι θα συμφωνήσουμε όλοι ότι Τσίπρας που εφάρμοσε ν+1 μνημόνjα τίγκα στα 'υφεσιακά μέτρα' έφτιαξε μια οικονομία GOAT (βάσει νούμερων που είναι σωστών και αδιαμφισβήτητων).

ΥΓ: πηγούλα δεν έβαλες - γιατί τέτοιες ντροπές;
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
saxon_747 έγραψε:Το πινακακι παραθέτει αδιαμφισβήτητα νούμερα. Δεν μπορεί να είναι σωστό ή λάθος, είναι αυτό που είναι. Η ερμηνεία του όμως μπορεί να είναι όπως μας βολεύει.

ακριβώς αυτό. Απαιτεί κάποιες γνώσεις για να τα ερμηνεύσεις και να τα σταθμίσεις.
Χαίρω πολύ (bebes) για παράδειγμα ότι π.χ δεν κοιτάμε το ΑΕΠ σκέτο γιατί αυτό έχει μέσα τις κρατικές δαπάνες που μπορεί να χρηματοδοτούνται από εξωτερικό δανεισμό. κ.ο.κ.
Εξ ού και οι μνημονιακές μειώσεις στις κρατικές δαπάνες μείωναν το ΑΕΠ(δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές if this rings any bells) και έκαναν πιο "φτωχή" τη χώρα κτλ. κτλ.
Δεν είναι η φάση ΤΙ ΜΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ, αλλά θέλει λίγο δουλίτσα να τα βάλει κάποιος κάτω και να κρίνει.