Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Arrow
markvag έγραψε:
g8777 έγραψε:Κατσε οπως εισαι.

+ πολλά

Εκτός αν δεν σε καλύπτει από χώρους το Yaris πλέον και θέλεις κάτι καλύτερο.

Και επειδή το ανέφερες και πάλι, θα το ξαναπώ:

ΟΧΙ RENAULT ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ! :rtfm:
Για πες τι ξέρεις για renault και αυτοματα.
Είναι ακριβώς όπως τα vag/dsg που βγάζουν θέματα (τα ηλεκτρονικά vag δίνουν ρεσιτάλ όπως πχ esp)?

Sent from hell
Άβαταρ μέλους
By corsair
Arrow έγραψε:
markvag έγραψε:

+ πολλά

Εκτός αν δεν σε καλύπτει από χώρους το Yaris πλέον και θέλεις κάτι καλύτερο.

Και επειδή το ανέφερες και πάλι, θα το ξαναπώ:

ΟΧΙ RENAULT ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΟ! :rtfm:
Για πες τι ξέρεις για renault και αυτοματα.
Είναι ακριβώς όπως τα vag/dsg που βγάζουν θέματα (τα ηλεκτρονικά vag δίνουν ρεσιτάλ όπως πχ esp)?

Sent from hell

αν ειχα χρονο θα στα γραφα εγω :(
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
edmond έγραψε:Μάρκο (να πω χρόνια πολλά; :s_roses ) τα 20άρια μπαίνουν στο επόμενο--> 2017 και μετά.

Γιώργο για πες(χρόνια πολλά και σε σένα :) )

Edit
Με πρόλαβε ο ΝΠ. για τα 20άρια.
Και βασικά, είναι το συγκεκριμένο Scenic που ενδιαφέρομαι!!
Ναι, το Espace γαμεί αλλά εκεί πάμε για άλλα πράγματα.
Vielen Dank!

Ο κινητήρας φέτος έκλεισε 10ετια και έχει 150.000 χλμ.

Κανένα πρόβλημα δεν έχει βγάλει. Ούτε έχει παραπονεθεί για τυχον κακή ποιότητα πετρελαίου.
Ξυπνάει μετά τις 1800 στροφές αλλά μετά δίνει πόνο.
Δεν έχω να παρατηρήσω κάτι περαιτέρω, όλοι στην οικογένεια είμαστε ευχαριστημένοι. Με τον κινητήρα. Γιατί αν μιλήσουμε για το QQ έχουμε κάποιες παρατηρήσεις. Όχι σημαντικές αλλά ξενερωτικές.

.
Άβαταρ μέλους
By rafi
#814499 Rav4 αυτόματο γυναίκας φίλου 3ης γενιάς με κάτω από 200κ μόλις έσπασε κιβώτιο. 1500€

.
Άβαταρ μέλους
By dimviii

+1
αυτη τη στιγμη δεν μπορεις να παρεις κατι καλυτερο με τα ιδια χρηματα.Θα ειναι παλιοτερο και με πολλα χλμ=ΟΧΙ
Οταν βρεθουν λιγες χιλιαδες ακομα το ξαναβλεπεις.
Θα κοιταγα και κατζαρ μαζουτ με το ιδιο μοτερ με το δικο μου η τα νεωτερα με τα 115 που πανε ευκολα 150/36 κιλα.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#814509 Κάνε λιγο οικονομία, ψήφισε μητσοτακη και του χρόνου θα περιμένεις Austral full hybrid.

Τουλάχιστον εγώ αυτο θα κάνω και δεν θα χάσω

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
Arrow έγραψε:Για πες τι ξέρεις για renault και αυτοματα.

Sent from hell

Επειδή το είχα ψάξει πριν λίγο καιρό, έκανα μία αναζήτηση στο google και αναφέρονται πολλά προβλήματα...

Και γενικά η Renault δεν έχει και την καλύτερη προϊστορία σε αυτό το σημείο... :lol:
Άβαταρ μέλους
By edmond
bibendum έγραψε:Κάνε λιγο οικονομία, ψήφισε μητσοτακη και του χρόνου θα περιμένεις Austral full hybrid.

Τουλάχιστον εγώ αυτο θα κάνω και δεν θα χάσω

< >

:lol: :lol: :lol:

markvag έγραψε:
Arrow έγραψε:Για πες τι ξέρεις για renault και αυτοματα.

Sent from hell

Επειδή το είχα ψάξει πριν λίγο καιρό, έκανα μία αναζήτηση στο google και αναφέρονται πολλά προβλήματα...

Και γενικά η Renault δεν έχει και την καλύτερη προϊστορία σε αυτό το σημείο... :lol:

Το πρόβλημα βέβαια έγκειται στην μαμά Getrag της οποίας παιδί είναι το σαζμάν (DC4016 κωδικός).
Υποθέτω και στη φάουβε το πρόβλημα είναι της Lucas που φτιάχνει το 7άρι ξηρού τύπου (όχι το 6άρι υγρού που είναι -νομίζω- της BorgWarner).
Το ίδιο σαζμάν με τα ρενό φοράει και η φορντ, powershift το λέει εκείνη. Πιο αξιόπιστο είναι το 6άρι υγρού (DC4019) που έμπαινε όμως στα μεγαλύτερα μοντέλα, από 2λιτρα και πάνω. Πλέον όμως και στα νεότερα μοντέλα πχ. το προηγούμενο Καπτούρ με το 1.300άρι μοτέρ βενζίνης της κοινοπραξίας με την μέρκα.

Δίμβιε συμφωνώ, το ξεπάρκαρα από το car :lol:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#814557 Γενικά όπου διπλού συμπλεκτη = φθορά δίσκων συμπλεκτη - > επισκευή.
Το θέμα είναι ότι εκτός αντιπροσωπείας δεν γνωρίζουν πολλοί και εντός θα το πληρώσεις ακριβά.

edit: α και τα αυτόματα θέλουν και καμιά αλλαγή λαδιού που και που άσχετα αν ο κατασκευαστής λέει lifetime και λοιπές παπατζες.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#814558 Και ο εγκέφαλος φυσικά :iconcool:
Στο ρενό πχ μου έλεγε ο μηχανικός μου όταν έψαχνα, πως έχουν θέμα με την πλεξούδα, η οποία πάει στο 2χιλιαρο :ninja:

ΝΠ έμπαινες;;

Εικόνα
Baby Espace. Τι baby δλδ, ολόκληρο γομάρ είναι και αυτό!
Δώσε βάση στον έμπορο :roll:
Άβαταρ μέλους
By glf
#814578 Με παιδιά σκυλιά και γω για τέτοια είμαι..
Άβαταρ μέλους
By dimik
edmond έγραψε:Και ο εγκέφαλος φυσικά :iconcool:

Ο εγκέφαλος έχει άμεση σχέση με την λίπανση, στην ουσία μιλάμε για βαλβίδες που διαβρωνονται και δεν λειτουργούν σωστά.

Στα 7ρια DSG πχ ανακάλυψαν ότι έφταιγε το ειδικών προδιαγραφών λάδι και το άλλαξαν με άλλο, αλλά και στα "καλύτερα" σπίτια όπως στο ZF6 αλλάζουν βαλβίδες.

Γενικά το αυτόματο συνεπάγεται εξτρα άνεση με έξτρα κόστος μακροπρόθεσμα, είτε για συντήρηση τύπου αλλαγή λαδιού κάθε 60Κ με κόστος από 300 ευρώ και πάνω είτε εγκεφάλους κλπ αν δεν είναι τυπική η συντήρηση.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#814642 Καινούριοι αποστάτες παρελήφθησαν (Eibach)

Εικόνα

Αριστερά Direnza (15mm), δεξιά Eibach (16mm)

Εικόνα

Εμφανής η διαφορά εκεί όπου αντιμετώπισα το πρόβλημα, το taper στον Eibach ξεκινάει πιο μέσα

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ανακαλύψουμε άλλο πρόβλημα στην εγκατάσταση
Άβαταρ μέλους
By dimviii
BARHonda έγραψε:Καινούριοι αποστάτες παρελήφθησαν (Eibach)

Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα ανακαλύψουμε άλλο πρόβλημα στην εγκατάσταση

γμσετους τους αποστατες :rtfm: ,πανε τεντωσε το να ριξουμε μια κολωνα στο βαγκιτη. :s_yes