Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By citastak
#814392 είναι πιο μεγάλο το Υ;
Νόμιζω ότι και λόγω station, η εκμετάλλευση ίσως είναι καλύτερη.

- Ζήτησα ένα οποιοδήποτε Υ - με ενδιαφέρει να δω αν το σκάφος μπαίνει στο γκαραζ (υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο σε ύψος). 20 μέρες με 1 μήνα παράδοση μου είπαν.
Πάντως ακόμα δεν έχω πεισθεί, πιο "αυτοκίνητο" μου φαίνεται το Volvo - ίσως να είναι το generation gap ή και το αισθητικό (εξωτερικά το βρίσκω άσχημο το τεσλα).
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
citastak έγραψε:είναι πιο μεγάλο το Υ;
Νόμιζω ότι και λόγω station, η εκμετάλλευση ίσως είναι καλύτερη.

- Ζήτησα ένα οποιοδήποτε Υ - με ενδιαφέρει να δω αν το σκάφος μπαίνει στο γκαραζ (υπάρχουν περιορισμοί στην είσοδο σε ύψος). 20 μέρες με 1 μήνα παράδοση μου είπαν.
Πάντως ακόμα δεν έχω πεισθεί, πιο "αυτοκίνητο" μου φαίνεται το Volvo - ίσως να είναι το generation gap ή και το αισθητικό (εξωτερικά το βρίσκω άσχημο το τεσλα).

To Y μαζί με το εμπρός χώρο, έχει πάνω από 800 λίτρα χώρου αποσκευών.
https://www.carsguide.com.au/tesla/mode ... re%20frunk.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#814401 Πορτ-μπαγκάζ + frunk είναι γύρω στα 970l.

Model Y with 5 Seats:
Front trunk 4.1 cu ft (117 L)
Behind first row, second row seats folded 72.1 cu ft (2041 L)
Behind second row, seats not folded 30.2 cu ft (854 L)
Maximum total cargo volume with driver and front passenger 76.2 cu ft (2158 L)
Maximum total cargo volume with 5 passengers 34.3 cu ft (971 L)

https://www.tesla.com/ownersmanual/mode ... 44C34.html
Άβαταρ μέλους
By citastak
#814404 Ναι το είδα - σε όρους όγκου ισχύει - δεν είναι περισσότερο ωστόσο εκμεταλλεύσιμοι σε ένα station λόγω σχήματος ή λέω βλακείες;
Πάντως βλέπω ότι είναι πολύ περισσότερο φαρδύ από το V60 (το οποίο όταν το έβαλα στο γκαραζ δυσκολεύθηκα σε μανούβρες λόγω του πλάτους του - οπότε μάλλον το Υ θα έχει θέμα και το δίλημμα θα λυθεί πριν γεννηθεί).

Scotch, πόσα χλμ έχεις κάνει; έχεις αντιμετωπίσει προβλήματα; αν ναι, ποιοί ασχολούνται με αυτά στην Αθήνα;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#814406 - 20.000km.
- Αν εξαιρέσεις έναν μικρό θόρυβο από το κάθισμα του οδηγού που ακουγόταν καμιά φορά (δεν ακούστηκε στο service), για τον οποίο μου άλλαξαν ολόκληρο το κάθισμα με καινούργιο (η αίσθησή μου ήταν ότι δεν είχαν χρόνο να ψάχνουν), τίποτε άλλο.
- Η Tesla ασχολείται με τη συντήρηση/επισκευή/εγγύηση, που προς το παρόν στεγάζεται στο Ρέντη. Για φανοποιεία, συνεργάζεται με την Karenta.

Δεν ξέρω πώς συγκρίνεται με το station της Volvo, πάντως εμείς μέχρι στιγμής δεν έχουμε αντιμετωπίσει θέμα με τους χώρους του (και κουβαλάμε σχεδόν ό,τι μας έρθει στο μυαλό - εκτός από ποδήλατο).

Αυτό που αναφέρεις για το γκαράζ είναι πολύ σημαντικό, μιας και ένα βασικό μειονέκτημα του αυτοκινήτου είναι η μεγάλη ακτίνα στροφής (δεν "κόβει" πολύ το τιμόνι στους επιτόπιους ελιγμούς). Θα θέλεις ακόμα περισσότερες μανούβρες.
Άβαταρ μέλους
By netgeo
#814417 Για να γίνουν συγκρίσεις με θερμικά αυτοκίνητα, το M3 είναι σαν ένα Σκόντα Οκτάβια και το ΜΥ σαν το Χ4.

Το Υ είναι πιο φαρδύ από το 3, το οποίο είναι πρόβλημα για στενά παρκινγκ, στο μήκος έχουν διαφορά μόλις 5εκ.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#814419 Τι είναι το θερμικό αυτοκίνητο;
Άβαταρ μέλους
By corsair
drdino έγραψε:Τι είναι το θερμικό αυτοκίνητο;

αυτο που παραγει θερμοτητα και καυσαερια και καρκινο γενικοτερα, καιγοντας δεινοσαυρους...

Αρχαιοπρεπεις καταστασεις, μην πλησιαζεις καν.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#814425 Σε αντίθεση με τα ηλεκτρικά που απορροφούν θερμότητα (θερμική ενέργεια) από το περιβάλλον και τη μετατρέπουν σε κινητική ενέργεια... Θα μπορούσαν να ονομάζονται και "ψυχρικά"!!!

:yahoo: :yahoo: :yahoo:
Τελευταία επεξεργασία από Serf και 25 Απρ 2023, 15:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By MONMAN
#814496 Ποια άλλη εταιρεία συντάσσει IMPACT REPORT ;

Η έκθεση επιπτώσεων της tesla για το 2022

https://www.tesla.com/ns_videos/2022-te ... report.pdf

δεν φταίω για τις 224 σελίδες :whistlink: οπότε πάρτε τα highlights μόνο 61 σελίδες :lol:

https://www.tesla.com/ns_videos/2022-te ... lights.pdf

σελίδα 28-29 το ζουμί ,game over για τους παραδοσιακούς κατασκευαστές οχημάτων με θερμικούς κινητήρες.