Νίκος Παππάς έγραψε:Χρήστος Λάππας έγραψε:...τι πιστεύεις; Αν οι ελπίδες του same old story εισακουστούν, βρίσκεις σωστό το να παρέχουμε μικρότερη (ή καθόλου) βοήθεια στην χώρα που δέχτηκε την εισβολή προκειμένου να έχουμε καλύτερες σχέσεις με τον εισβολέα και να ωφεληθούμε οικονομικά;
Αν αύριο η Ρωσία εισβάλει -συγνώμη, αν κάνει "ειδική στρατιωτική επιχείρηση"- σε άλλη χώρα, θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε ότι προτεραιότητα έχει να έχουμε εμείς τώρα φτηνότερη ενέργεια;
Αυτο που ψαχνεις λεγεται, διπλωματια. Ο σκοπος της ειναι να παταει σε δυο βαρκες καθε φορα και να μπορει να συνδυασει το συμφερον της χωρας απο την μια και το δικαιο απο την αλλη. Διπλωματης δεν ειμαι αλλα ναι, θα περιμενα απο την κυβερνηση μου να κανει το καλυτερο ωστε και εμεις να μην πονεσουμε απο την ακριβη ενεργεια τοσο και να καταγγελθει ο εισβολεας. Δεν θα σου πω παραδειγματα γιατι ειμαστε οφτοπικ αλλα ναι, η διαχειρηση, η επικοινωνια της κυβερνησης αυτης σε ο,τι αφορα την εισβολη της Ρωσιας στην Ουκρανια ηταν και ειναι λαθος
Προφανώς (και) εδώ έχουμε θεμελιωδώς αντίθετες απόψεις.
Εγώ πιστεύω ότι υπάρχουν περιπτώσεις που η διπλωματία πρέπει να παίρνει θέση.
Στο "κάτσε στα αβγά σου και άσε με να ισοπεδώσω κάποιον μέχρι να σηκώσει λευκή σημαία γιατί αν δεν το κάνεις θα σου στοιχίσει", δεν μπορείς να απαντάς "κάνε ότι νομίζεις, αλλά να ξέρεις πάντως εμένα με ψιλοχαλάει".

), ακόμα και όταν βγαίνουν φωτογραφίες αγκαλιά με αρνιά στη Βαρβάκειο!
Και από αγγλικά, άπταιστα!