Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#813330 Αθήνα-Ιωάννινα-Κέρκυρα (με διαδρομές σε βορρά και νότο) και επιστροφή:

Total Kilometers 1,462.36
Time Driven 1 Day 0 Hours 19 Minutes
kWh Used 238.99 kWh
Wh/km 163 Wh
Cost € 5
Gas Savings € 231.34
Average Temp 15.54 C
Άβαταρ μέλους
By Serf
#813332 Από το https://seaa.gr/wp-content/uploads/2023 ... 03-b-1.pdf βλέπω ότι η Tesla στο 1ο τρίμηνο έχει πουλήσει 477 οχήματα.

Αναλυτικά στοιχεία στο https://seaa.gr/wp-content/uploads/2023 ... ectric.pdf .
Άβαταρ μέλους
By NiTse
Scotch έγραψε:Αθήνα-Ιωάννινα-Κέρκυρα (με διαδρομές σε βορρά και νότο) και επιστροφή:

Total Kilometers 1,462.36
Time Driven 1 Day 0 Hours 19 Minutes
kWh Used 238.99 kWh
Wh/km 163 Wh
Cost € 5
Gas Savings € 231.34
Average Temp 15.54 C

Αυτά τα 5€ εδώ μου κάθονται. Ποιος αλήτης σε χρέωσε;; :s_biggrin
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#813366 Η ΔΕΗ στο σπίτι. Και είναι φουσκωμένο το ποσό, το ακριβές είναι 3,5 € (η διαφορά soc έναρξης και λήξης του ταξιδιού) :ninja:.
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#813387 Είστε πολύ γαϊδούρια εσείς με τα Υ. Είμαι στην Αράχωβα κι αυτός ο κερατάς το έχει κουμπώσει στον ταχυφορτιστή τουλάχιστον δυόμιση ώρες (τόσο είμαι εγώ στην περιοχή) κι έχει φύγει. Σε συνδυασμό με τα κοντά καλώδια, κάνουμε αλχημείες βγάζοντας τη μούρη μες στη λωρίδα.
Οι κοπρίτες έχουν γίνει τώρα λεκτρικοί κοπρίτες. Τι το θέλα κι εγώ να πατάω κάτι Clio μαζούτ στην Εθνική; Να τώρα...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Dimsabas έγραψε:Είστε πολύ γαϊδούρια εσείς με τα Υ. Είμαι στην Αράχωβα κι αυτός ο κερατάς το έχει κουμπώσει στον ταχυφορτιστή τουλάχιστον δυόμιση ώρες (τόσο είμαι εγώ στην περιοχή) κι έχει φύγει. Σε συνδυασμό με τα κοντά καλώδια, κάνουμε αλχημείες βγάζοντας τη μούρη μες στη λωρίδα.
Οι κοπρίτες έχουν γίνει τώρα λεκτρικοί κοπρίτες. Τι το θέλα κι εγώ να πατάω κάτι Clio μαζούτ στην Εθνική; Να τώρα...

Εικόνα

πολιτισμος! :lol:
τα κλιο ξεχασε τα τωρα.Σκαλισμενα πλεον παιζει να βγαζουν σε ταξιδια πανω απο 20 χλμ/ωρα μεγαλυτερη μωτ.Πεταξε το πουλι.
Οποιος διαφωνει βεβαια εδω ειμαι. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#813399 Είτε λεχτρικό, είτε βρουμιάρικο οδηγείς, αν έχεις την καφρίλα μέσα σου, θα βρεις τρόπο να την ξεδιπλώσεις.
Κανένα αυτοκόλλητο δεν είχες;

Θαυμάστε ζωάδι χθες στα ΣΕΑ Ψαθοπύργου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Serf

Q1 Shareholder Update → ir.tesla.com
—
Highlights

In Q1, Giga Berlin achieved a production rate of 5k Model Y/week.

Cybertruck equipment installation continued in Q1, with production remaining on track to start later this year.

We achieved 44% growth in vehicle production & 36% growth in deliveries YoY, despite Q1 historically being the most challenging quarter for the auto industry.

Giga Shanghai has been successfully running near full capacity for several months & remains our main export hub.

Energy storage deployments increased by 360% YoY to 3.9 GWh—by far the highest level we have achieved.

We’re rapidly growing energy storage production capacity at our Megafactory in Lathrop.

Total miles driven on FSD Beta has now surpassed 150M
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#813451 Scotch θα μπορούσες να μας δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι σου; π.χ. με τι ταχύτητες κινήθηκες και ότι αφορά τις φορτίσεις του ταξιδιού; Με 5€ κόστος, να υποθέσω ότι βασίστηκες αρκετά στον Ψαθόπυργο και σε μπαλαντέζα του ξενοδοχείου;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
axel12p έγραψε:Scotch θα μπορούσες να μας δώσεις κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι σου; π.χ. με τι ταχύτητες κινήθηκες και ότι αφορά τις φορτίσεις του ταξιδιού; Με 5€ κόστος, να υποθέσω ότι βασίστηκες αρκετά στον Ψαθόπυργο και σε μπαλαντέζα του ξενοδοχείου;

Βεβαίως. Το ταξίδι Αθήνα-Κέρκυρα βγαίνει άνετα με μία φόρτιση ~40 λεπτών στον Ψαθόπυργο (ο χρόνος φόρτισης εξαρτάται κι από το soc σου), εφόσον αποφεύγονται οι ακρότητες στο κομμάτι Ψαθόπυργος <--> Κέρκυρα. Στο κομμάτι Αθήνα <--> Ψαθόπυργος μπορείς να πηγαίνεις και αεροπορία, αν θες, εφόσον γίνει στάση για φόρτιση στον Ψαθόπυργο.

Εμείς τώρα, στο ανέβασμα θέλαμε να περάσουμε από Γιάννενα (Φρόντζου Πολιτεία, που μας αρέσει και έχει και φορτιστή), οπότε με την ευκαιρία, θα φορτίζαμε ξανά εκεί (χωρίς να είναι απαραίτητο). Τελικά κάναμε πιο γρήγορα στάση, γιατί είχε αρχίσει το ματσάκι, έτσι φορτίσαμε πριν τα Γιάννενα σ' ένα lidl - 19kw (όσο κράτησε το ημίχρονο) και συνεχίσαμε για Φρόντζου για το 2ο ημίχρονο. Διανυκτέρευση είχαμε κλείσει από καιρό στην Ηγουμενίτσα, για να πιάσουμε την επομένη το πρωινό καράβι. Φτάσαμε το βράδυ με 45% (χωρίς τη φόρτιση θα φτάναμε με ~28%). Στην Κέρκυρα είχαμε σούκο έξω από το δωμάτιο, έτσι δεν μας απασχόλησε καθόλου η φόρτιση. Η επιστροφή βγήκε εξίσου άνετα. Μάλιστα ταξιδεύαμε με 2 οικογένειες (με diesel και οι δύο), οι οποίες έκαναν επίσης στάση στον Ψαθόπυργο για φαγητό και με τις οποίες μπήκαμε τελικά Αθήνα την ίδια ώρα.
Άβαταρ μέλους
By netgeo
#813488 Σε ένα τέτοιο ταξίδι φεύγεις με 100% από το σπιτι ή πιο κάτω;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#813489 Δεν υπάρχει λόγος για 100%. Έφυγα με 84% και έφτασα Ψαθόπυργο με 23%, πηγαίνοντας όπως θα πήγαινα με θερμικό που μου πλήρωναν τη βενζίνη (Avg speed, door to door, 110 km/h). Στον Ψαθόπυργο ωστόσο μου ξέφυγε και πήγε 100%, γιατί φόρτισε πριν φάμε/πιούμε/κατουρήσουμε :lol: Διαφορετικά και με 90% έβγαινε άνετα το υπόλοιπο.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#813493 Οπότε η μόνη χρέωση που είχες σε όλο το ταξίδι ήταν στο Lidl και στην Φρόντζου;
Στην Φρόντζου πρέπει μάλλον να βάλουν και άλλο φορτιστή (δεν ξέρω αν το έχουν κάνει ήδη) γιατί όποτε έχω πάει έχει πάντα ηλεκτρικό από έξω να φορτίζει :lol:

Υ.Γ. Δεν περίμενα να βγαίνει το Αθήνα-Κέρκυρα με μία φόρτιση. Εντυπωσιακή η κατανάλωση του Tesla!