.
Fiat Panda 7,6l/100km
Anonymous Founder έγραψε:-Έχω φάει άπειρο κορνάρισμα επειδή σε διήθηση πήγαινα με +20 αντί με +50 που ήθελαν να πάνε πίσω μου
Εντωμεταξύ η διήθηση είναι από μόνη της παρανομία. Και είναι επίσης τρομερά επικίνδυνη.
Καλά, ιδίως το όριο των 50χαω σε κατοικημένες περιοχές, πρέπει να είμαι ο μόνος στην Ελλάδα που το σέβομαι...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Προσπαθώ πάντα να αφήνω όσο χώρο μπορώ διότι δεν έχω καμιά διάθεση λογομαχίας
Αυτά τα παρανοϊκά μονο στην Ελλάδα και στη Βηρυττό φαντάζομαι
Asimov έγραψε:Είναι φρικτό όταν σου κάνουν διήθηση και από τις δυο πλευρές ταυτόχρονα και ο καθένας διεκδικεί για τον εαυτό του το δικαίωμα στον… χώρο+1
Αυτά τα παρανοϊκά μονο στην Ελλάδα και στη Βηρυττό φαντάζομαι
Να μην ξέρεις ποια πλευρά να προφυλάξεις. Να βλέπεις λακούβα μέσα στη λωρίδα σου και να μην τολμάς να την αποφύγεις (παραμένοντας εντός των ορίων της λωρίδας).
Χίλιες φορές να έπαιρναν όλοι αυτοί αυτοκίνητο από το να τρέμεις κάθε φορά ποιος θα σε φάει (και φυσικά ποιον βλάκα θα πληρώνεις για σωστό).
< >
markvag έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:-Έχω φάει άπειρο κορνάρισμα επειδή σε διήθηση πήγαινα με +20 αντί με +50 που ήθελαν να πάνε πίσω μου
Εντωμεταξύ η διήθηση είναι από μόνη της παρανομία. Και είναι επίσης τρομερά επικίνδυνη.
Καλά, ιδίως το όριο των 50χαω σε κατοικημένες περιοχές, πρέπει να είμαι ο μόνος στην Ελλάδα που το σέβομαι...
Παράνομη ναι, αν την κάνεις σωστά, δηλαδή με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα σταματημένο ή σχεδόν, επικίνδυνη δεν είναι, αρκεί να πας με λίγα χλμ(όπως είπα, ήμουν πάντα το πολύ +20).
Προσωπικά μόνον υπό όρους τέτοιους έκανα και πότε δεν κινδύνευσα, ούτε ενόχλησα (εκτός αν ο άλλος είναι πραγματικά κακοπροαίρετος).
BARHonda έγραψε:Η διήθηση είναι θέμα ταμπού. Απαγορεύεται από το νόμο, γίνεται παντού και από όλους ( τα έκανα και γω εννοείται ) και σε ατύχημα άντε να βγάλεις άκρη μετά. Είθισται οι μοτοσυκλετιστές να ζητάνε και τα ρέστα εάν κάποιος τους έχει κλείσει ελαφρώς τη λωρίδα διήθηση (κόρνες, βρισιές κτλ)
Προσπαθώ πάντα να αφήνω όσο χώρο μπορώ διότι δεν έχω καμιά διάθεση λογομαχίας
Τί εννοείς άντε να βγάλεις άκρη;;; Ο νόμος είναι απολύτως ξεκάθαρος, η διήθηση είναι παράνομη και σε ατύχημα ευθύνεται αυτός που την κάνει. + - Χώρια το ότι είναι τρομερά επικίνδυνη.
Προφανώς κι εγώ αφήνω χώρο, αν μπορώ, γιατί δεν έχω όρεξη να μπλέκω, αλλά αυτό δεν την κάνει ούτε νόμιμη, ούτε λιγότερο επικίνδυνη.
Anonymous Founder έγραψε:Παράνομη ναι, αν την κάνεις σωστά, δηλαδή με τα υπόλοιπα αυτοκίνητα σταματημένο ή σχεδόν, επικίνδυνη δεν είναι, αρκεί να πας με λίγα χλμ(όπως είπα, ήμουν πάντα το πολύ +20).
Προσωπικά μόνον υπό όρους τέτοιους έκανα και πότε δεν κινδύνευσα, ούτε ενόχλησα (εκτός αν ο άλλος είναι πραγματικά κακοπροαίρετος).
Καλά, αν τα αυτοκίνητα είναι ακινητοποιημένα ή σχεδόν ακινητοποιημένα, και η μηχανή ελάχιστα ταχύτερη, ο όποιος κίνδυνος ελαχιστοποιείται προφανώς. Αλλά δεν γίνεται νόμιμη...
Βέβαια, η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ τηρεί τα παραπάνω... Πχ σήμερα ερχόμενος στη δουλειά που μηχανή (transalp ή κάτι τέτοιο ογκώδες) έκανε προσπέραση στο αντίθετο από εμένα ρεύμα, βγήκε στο δικό μου και πέρασε ξυστά τόσο από αυτόν που περνούσε, όσο και από το φορτηγό που ήταν μπροστά μου...
Ένα βήξιμο ενός εκ των δύο οδηγών αρκούσε για να είχαμε νεκρό...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Αν και με τόσους αυτόπτες μάρτυρες ...
BARHonda έγραψε:Μπορεί η μοτοσυκλέτα να υποστηρίξει ότι ήταν κανονικά στο ρεύμα της και ο ελιγμός του αμαξιού προκάλεσε το ατύχημα. Δεν είναι άσπρο/μαύρο αυτά τα ενδεχόμενα
Τί ακριβώς εννοείς;;;
Προφανέστατα και ΔΕΝ ήταν κανονικά στο ρεύμα της, αφού έκανε προσπέραση, σε αμάξι που ΗΤΑΝ κανονικά στο ρεύμα του, είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα που κινούταν το φορτηγό που επίσης ΗΤΑΝ κανονικά στο ρεύμα του. Και τί ακριβώς θα υποστηρίξει;;; Ότι δεν έκαναν όλοι στην άκρη ακαριαία για να κάνει την παρανομία του τη στιγμή που του ήρθε;; Ή ότι το φορτηγό έκανε 10-20εκ αριστερά (παραμένοντας κανονικά στη λωρίδα του) τη στιγμή που η μηχανή είχε χωθεί κάργα παράνομα;;
Βασικά, για λίγο δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει τίποτα
... Ευτυχώς τη γλίτωσε βέβαια...Αλλά μου κάνει πάντα τρομερή εντύπωση πως οι πιο ευάλλωτοι χρήστες του δρόμου, μηχανές, ποδήλατα, πατίνια συμπεριφέρονται λες και είναι άτρωτοι ή πως όλοι οι άλλοι ΠΑΝΤΑ θα τους προσέχουν, δεν θα αφαιρεθούν ποτέ, κτλ...
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Ειλικρινά δε σκέφτονται τη ζωή τους?
Αναφέρομαι στο συχνότερο φαινόμενο όπου μηχανές αυτοκίνητα κινούνται επί του ιδίου ρεύματος κυκλοφορίας με τις μοτοσυκλέτες ανάμεσα στα αυτοκίνητα. Εκεί υπάρχουν στιγμές που η μοτοσυκλέτα θα βρίσκεται κανονικά σε μία λωρίδα κυκλοφορίας (και άλλες προφανώς όχι)
Εκεί άντε να αποδείξεις ποιος ήταν που και από ποιου τον ελιγμό προκλήθη το ατύχημα
kostis20 έγραψε:Ακριβώς.Είναι παράλογο.Όπως παράλογο είναι να κάνεις ένα σωρο παραβάσεις και να απαιτείς απο όλους τους άλλους να είναι νόμιμοι.
Ειλικρινά δε σκέφτονται τη ζωή τους?
Δεν σκεφτονται οτι θα συμβει σε αυτους.
Φυσικα και εκανα διηθηση οσο καβαλουσα 2 τροχους, αλλα με +20 χαω διαφορα απο τα υπολοιπα οχηματα και πολυ προσοχη για το ενδεχομενο να μην με προσεξει. Βασικα δεν θυμαμαι να κινδυνεψα ποτε κανοντας διηθηση.
Οσες φορες εκανα "κιχ"
ηταν απο παραβιαση της δικης μου προτεραιοτητας, απο τυπους που προσπερνουσαν στο αντιθετο "αφου ολοι χωραμε", αλλα το γεγονος οτι οδηγω αμυντικα και οτι δεν το παρακανω με την ταχυτητα οπως και καποια τυχη, με εφτασε εδω
Fiat Panda 7,6l/100km