Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By A-Viper7
NickTG έγραψε:
224v έγραψε:Έτσι είναι αν έτσι νομίζετε παιδιά, το θέμα αμβλωση εχει και από τις δύο απόψεις κάντε ένα δημοψήφισμα να δούμε!!!
Σωστός ο Jarno.. αε όλη τη γη διαφωνούν...

.

Μπορεί να έχει όσες απόψεις θέλει.
Η μόνη που μετράει και έχει σημασία είναι αυτής που κουβαλάει το ωάριο.

+1
Άβαταρ μέλους
By Serf
g8777 έγραψε:Για την λειτουργια κεντρου εναντια στις αμβλωσεις γινεται περισσοτερο η συγκριση Γιαρνε.

Για τα υπολοιπα τωρα.

Η Εκκλησια τελικα δεν ειναι φιλανθρωπικος οργανισμος αλλα Ανωνυμη Εταιρεια. Ειναι και αυτο μια προοδος.

:thumbsup:

Βέβαια οι αποδημόντες προς τον άλλο κόσμο που αφήνουν την περιουσία τους κληροδότημα προς την Εκκλησία, έχουν συνήθως στο μυαλό τους την Εκκλησία ως ένα οργανισμό που επιτελεί φιλανθρωπικό έργο.

Οπότε καλό θα ήταν η διοίκηση της εκκλησίας να αποφασίσει και να μας πει: φιλανθρωπικός οργανισμός (οπότε να αφήνουμε την περιουσία μας ελλείψει κληρονόμων) ή Α.Ε.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#812842 Εγώ πάντα εντυπωσιάζομαι πάντως πόσο μη ληγμένο θεωρούν κάποιοι το θέμα των αμβλώσεων.
Και δεν λέω για την Εκκλησία που ας πούμε είναι λίγο δύσκολο να το χωνέψει, αλλά τον οποιοδήποτε εκτός αυτής.
Φανταστείτε αν πχ οι γυναίκες νομοθετούσαν κάτι εναντίον μας, πώς θα μας φαινόταν άραγε;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#812848 Δεν μπορεί να υπάρξει νομίζεις;
Πχ να απαγορεύεται στους άντρες να οδηγούν από μικρή ηλικία γιατί προκαλούν τροχαία.
Να το βάλουμε το όριο στα 25 έτη για να σωθούν ζωές.
Ή ακόμη καλύτερα, απαγορεύεται να παίζουμε το πουλί μας, ξέρω γω. :s_sarcastic
Ή κάτι άλλο πιο προσβλητικό, μιας και εμείς θεωρούμε πως έχουμε λόγο στο σώμα τους, να βρούμε κάτι αντίστοιχο να πατσίσουμε, γιατί όχι;
:s_gamer
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#812860 Κι αυτές μια χαρά βάζουν χέρι στο δικό μας σώμα , στον κόπο και τον ιδρώτα μας όταν ζητάνε τα μισά στο διαζύγιο. Είναι ο άλλος στο top 1% του κόσμου βγάζοντας εκατομμύρια και το κάθε τσουλάκι που ανάθεμα αν ξέρει να τηγανήσει ένα αβγό , ζητάει τα μισά.
Τελευταία επεξεργασία από mousatos και 14 Απρ 2023, 23:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#812862 Ά ρε Γιάννη MVP αρχηγέ , να ήταν όλοι έξυπνοι σαν κι εσένα. Και ο Τσίπρας εεεε .
Αν σ'αγαπάει , ας κάτσει να σου κάνει παιδιά αστεφάνωτη.

mirage, Αν ήταν έξυπνοι οι άνδρες δε θα έκαναν αυτοί τα χειρότερα επαγγέλματα. Είδες καμιά γυναίκα να σακατεύεται στις σκαλωσιές; Οικιακά , δηλ. αφεντικό του εαυτού σου, εσύ να επιλέγεις πότε και πόσο θα δουλέψεις ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ , να εξυπηρετείς τα παιδιά σου κι όχι κάποιον φούστη ξένο.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
mousatos έγραψε:Κι αυτές μια χαρά βάζουν χέρι στο δικό μας σώμα , στον κόπο και τον ιδρώτα μας όταν ζητάνε τα μισά στο διαζύγιο. Είναι ο άλλος στο top 1% του κόσμου βγάζοντας εκατομμύρια και το κάθε τσουλάκι που ανάθεμα αν ξέρει να τηγανήσει ένα αβγό , ζητάει τα μισά.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
Anonymous Founder έγραψε:Εγώ πάντα εντυπωσιάζομαι πάντως πόσο μη ληγμένο θεωρούν κάποιοι το θέμα των αμβλώσεων.
Και δεν λέω για την Εκκλησία που ας πούμε είναι λίγο δύσκολο να το χωνέψει, αλλά τον οποιοδήποτε εκτός αυτής.

Δεν είναι λυμένο ή ληγμένο, ούτε καν νομικά.
Ας πάρουμε πχ το κληρονομικό δίκαιο, στο οποίο (αν δεν κάνω λάθος) δίδονται δικαιώματα στο έμβρυο από συλλήψεως, εφόσον γεννηθεί. Το οποίο είναι μεν κάπως διφορούμενο, αλλά αποδίδει μια χρονικά συγκριτική αναγνώριση στην ύπαρξη προ γεννήσεως.
Επίσης υπάρχουν δύσκολες υποθέσεις που τσαλακώνουν τον απλού κανόνα "σώμα μου, δικαίωμά μου", όπως πχ τα ζητήματα παρένθετης μητέρας. Η 3η που κυοφορεί έμβρυο ζευγαριού, μπορεί να πει "σώμα μου, ό,τι θέλω κάνω"; Έχουν υπάρξει τέτοιες περιπτώσεις, δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου.
Έχει μακρύ δρόμο αυτή η κατάκτηση των γυναικών, η οποία -γνώμη μου- δεν απλοποιείται σε ένα πλακάτ που γράφει "σώμα μου".
Άβαταρ μέλους
By g8777
#812874 Τέτοιες περιπτώσεις βέβαια,στις εσχατιές της νομικής και ηθικής αποτελούν περιπτώσεις ιδιαίτερης διαχείρισης ( θα μπορούσα ως αντίλογο να αντιπαραθεσω πχ σύλληψη ως αποτέλεσμα βιασμού) και επ ουδενί να αποτελούν τον οδηγό εν γένει .

Για την Εκκλησία &Co. βέβαια δεν υπάρχει ζήτημα,η αντιμετώπιση εδράζεται πάνω σε μανιχαιστικη συλλογιστική,ie όποια διακόπτει κύηση είναι γαμιόλα. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#812881 Νομοθετείται κάτι εναντίον των γυναικών; Αν το αντιλαμβάνομαι καλά, η εκκλησία σκούζει όπως πάντα, οκ, αλλά δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής των δικαιωμάτων των γυναικών πάνω στο σώμα τους.

Πιο πολλή ζημιά κάνει η όλη φασαρία, πάρα το να το αφήνεις να ασχολούνται μαζί του δέκα γραφικοί παπάδες και 30 ακόλουθοι πιστοί.
Άβαταρ μέλους
By 224v
Anonymous Founder έγραψε:Δεν μπορεί να υπάρξει νομίζεις;
Πχ να απαγορεύεται στους άντρες να οδηγούν από μικρή ηλικία γιατί προκαλούν τροχαία.
Να το βάλουμε το όριο στα 25 έτη για να σωθούν ζωές.
Ή ακόμη καλύτερα, απαγορεύεται να παίζουμε το πουλί μας, ξέρω γω. :s_sarcastic
Ή κάτι άλλο πιο προσβλητικό, μιας και εμείς θεωρούμε πως έχουμε λόγο στο σώμα τους, να βρούμε κάτι αντίστοιχο να πατσίσουμε, γιατί όχι;
:s_gamer
Το τερμάτισες με το θέμα οδήγησης!!! Βρες κάτι άλλο, άλλωστε είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο η όχι???
Το κουράζεται γιατί ακόμα προσπαθείτε να βρείτε αρκετές γυναίκες ώστε να επανδρώνετε κόμματα και υπηρεσίες δημοσίου με αναλογία 50-50, και όχι γιατί είναι ανίκανες αλλά γιατί δεν θέλουν....
Εξαιρέσεις υπάρχουν σε κάθε οικογένεια, προσωπικά την δεύτερη μέρα που γνώρισα την μέλλουσα σύζυγο στο νησί, της έδωσα να οδηγήσει το δικό μου αυτοκίνητο για να πάει στο άλλο χωριό χωρίς να ειμαι μέσα!!! Ποιος εδώ μέσα έχει κάνει κάτι ανάλογο???!!!. Ήταν 20 ετών και 2 μηνών οδηγός.

.
Άβαταρ μέλους
By g8777
Hellenic tifosi έγραψε:Νομοθετείται κάτι εναντίον των γυναικών; Αν το αντιλαμβάνομαι καλά, η εκκλησία σκούζει όπως πάντα, οκ, αλλά δεν τίθεται κανένα ζήτημα αλλαγής των δικαιωμάτων των γυναικών πάνω στο σώμα τους.

Πιο πολλή ζημιά κάνει η όλη φασαρία, πάρα το να το αφήνεις να ασχολούνται μαζί του δέκα γραφικοί παπάδες και 30 ακόλουθοι πιστοί.

Το παραπάνω είναι η κατεξοχήν συλλογιστική (έλα μωρέ, σιγά, κάποιοι γραφικοί,πινατς) που περιτυλιγει δουρεια ( pun intended) ιππεια τα λαγούμια που σκάβει το παπαδαριο από καταβολής θρησκειών προς υπονόμευση ( και αυτό pun) οποιασδήποτε προόδου του είδους.

( Εν τέλει βέβαια θα συμβαδίσει με τις αναπόφευκτες αλλαγές, αφού πρώτα τις περάσει από την γραμμή παραγωγής της ώστε να τις οικειοποιηθεί).

Και στην Μουρικα κάποιοι γραφικοί αφεθηκαν ελευθεροι μεχρι να "ξεθυμανουν", καλα παει και αυτο. :s_roses