Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Χρήστος Λάππας έγραψε:Υποψιάζομαι ότι ο αεροζόλ δεν θέλει να έχεις περιουσία. Τις "ανισότητες" τις απεχθάνεται, θα προτιμούσε να ζούσαμε σε μια κοινωνία που κανένας δεν θα είχε περιουσία και όλοι θα ήταν οικονομικά ίσοι.

Ακόμα και να μην το θέλει αυτό ο συμφορουμίτης μας βέβαια και να παρεξήγησα, υπάρχουν συνιστώσες του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ που το επιθυμούν. Διακαώς. Το κατά πόσο τους περνάει -και θα τους περάσει μελλοντικά- στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, φυσικά (που πρέπει να κάνει τα κουκιά να βγουν), είναι άλλο ανέκδοτο.

Είμαι σχεδόν σίγουρος πάντως ότι ο λαός δεν το θέλει. Και ότι αν είχε βγει προεκλογικά να το ψελλίσει αυτό το κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον δεν θα είχε πάρει αυτά τα ποσοστά.

αεροζολ έγραψε:Γεια σου ρε Λαππας υποψιασμενε. Μπουα-χα-χα-χα

Εσυ δεν εισαι που εσκουζες επειδη καποιος ,οπως ελεγες, ερμηνευε τις αποψεις σου ? :yahoo:

Τώρα που το τόνισα είναι πιο σαφές; Σου φαίνεται ίδιο το
όπως θα έλεγε ο αεροζολ

με το
υποψιάζομαι ότι ο αεροζόλ...
... Ακόμα και να μην το θέλει αυτό ο συμφορουμίτης μας βέβαια και να παρεξήγησα...

Στα αλήθεια δεν καταλαβαίνεις την διαφορά;
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
manosky έγραψε:BTW, το είχχε πει ο Ρωμανιάς, τον διέψευσε ο Υπουργός, το επανέφερε η πραγματικότητα: δανείζονται "για λίγες μέρες" αποθεματικά ταμείων για τις έκτακτες ανάγκες (δηλαδή για την τρύπα). Με την ελπίδα να επιστραφούν τα λεφτά, σε "λίγες μέρες" πάντα.
Χμμμ....

Με την ελπιδα θα μεινουν οτι θα επιστραφουν, οπως εμεινε το ΝΑΤ που του πηρανε τα λεφτακια των ναυτικων, του δωσανε ομολογα του Ελ. Δημοσιου και αυτα εφαγαν το κουρεμα της αρκους βαζοντας μεσα το ΝΑΤ με τα τσαρουχια.... :rant:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#81248 Με το περιουσιολόγιο , φόροι περιουσίας μπαίνουν στις καταθέσεις , είτε είναι στις τράπεζες ,είτε στο στρώμα .

Τώρα αν υπάρχουν αδικίες , .όπως φόροι μόνο στα ακίνητα και στα δίλιτρα , δεν σημαίνει ότι τις δεχόμαστε και δεν κράζουμε αυτούς που τους βάζουν και βέβαια τους μαυρίζουμε στις εκλογές .

Αναμένουμε και τους συριζαίικους φόρους γιά να κρίνουμε .
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
2014 έγραψε:
αεροζολ έγραψε:περιουσια = ακινητη + κινητες αξιες (καταθεσεις , μετοχες, ομολογα , κτλ) . Ποτε φορολογηθηκαν ας πουμε οι καταθεσεις ?

Εσυ για ποιο πραγμα εχεις καταλαβει οτι συζηταμε ?

Α, η περιουσία που θέλεις να φορολογηθεί είναι τώρα οι καταθέσεις; Φορολογήθηκαν όταν έγιναν εισόδημα, δεν φορολογήθηκαν;
Είναι η μόνη περιουσία που είναι πραγματικά παραγωγική, σ' αυτές βασίζει το σημερινό οικονομικό σύστημα την παραγωγή πλούτου, δεν πρόσεξες που οδήγησε η μείωση των καταθέσεων;
Είσαι βέβαιος ότι ένα σύστημα χωρίς καταθέτες κ καταθέσεις θα ήταν βιώσιμο σήμερα;
Γενικά μιλώντας, καταλαβαίνεις τι λες ή πετάς από τη μια γενικότητα στην άλλη γιατί ... έτσι;
Έχω καταλάβει ότι συζητάμε για κάτι διαφορετικό σε κάθε ποστ, έχει την πλάκα του, δεν λέω. :)

Ααα , δεν λεω τωρα οτι θελω να φορολογηθουν οι καταθεσεις. Λεω οτι περιουσια ειναι το συνολο της ακινητης και των κινητων αξιων (γιατι οπως φαινεται δεν το ηξερες) . Κινητες αξιες ειναι τα καθε ειδους αξιογραφα (καταθεσεις , μετοχες, ομολογα , κτλ) . Η προταση για φορολογηση της περιουσιας δεν αναφερεται μονο σε καταθεσεις . Αν λοιπον σηκωσουν τις καταθεσεις , θεωρητικα ο μονος τροπος να μην φορολογηθουν ειναι να τα βαλουν στο στρωμα τους ή να τα θαψουν στον κηπο τους . Που σημαινει οτι οι κλεφτες θα κανουν παρτυ.

Απο την αρχη συζηταμε για την φορολογηση της περιουσιας (ακινητη και κινητες αξιες) . Σου εκανα και κουοτ αυτο που ειχα γραψει απο την αρχη και στο οποιο απαντησες.

Το λογους για τους οποιους εχει γινει αυτη η προταση (φορολογηση της περιουσιας) απο συστημικους (οχι τιποτα κουμμουνια) οικονομολογους τους εχω αναφερει. Δεν χρειαζεται να τους ξαναγραψω.
Τελευταία επεξεργασία από αεροζολ και 24 Φεβ 2015, 16:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#81259 Για να καταλαβω κατι,και συγγνωμη αν εχει απαντηθει αλλα δε διαβασα ολα τα ποστ, θεωρειτε περιεργη την φορολογηση καταθεσεων, πανω απο καποιο οριο?
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#81261 @Λαππας

Ερμηνευεις τις αποψεις μου (δεν σιου ζητησα να μην το κανεις ουτε σου ειπα "γιατι το κανεις ρε ?" ) Στη συνεχεια γραφεις "ακομη και αν παρεξηγησα ...." . Αυτο δεν κανει καμια διαφορα στο οτι εχεις ερμηνευσει τις αποψεις μου. Κανεις αυτο για το οποιο εσκουζες πριν απο λιγο καιρο. Και αυτο ειναι το λιγοτερο ασυνεπεια .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Red Garland έγραψε:Από τον Peter Spiegel (Financial Times) τo 6-σέλιδο κείμενο που έστειλε ο Βαρουφ στον Ντάισελμπλουμ

Κώδικας: Επιλογή όλωνhttp://clamo.ftdata.co.uk/files/2015-02/24/GREEK%20GVT%20REFORM%20AGENDA.pdf

δεν βλεπω νουμερα :(
Άβαταρ μέλους
By spiros
rx8_drifter έγραψε:Για να καταλαβω κατι,και συγγνωμη αν εχει απαντηθει αλλα δε διαβασα ολα τα ποστ, θεωρειτε περιεργη την φορολογηση καταθεσεων, πανω απο καποιο οριο?

περιεργη;
μαλλον αδυνατη θα ελεγα.

τον φορολογεις την 1η χρονια που τον επιασες στον υπνο, την επομενη χρονια τα λεφτα εχουν κανει φτερα για αλλους προορισμους...
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Lippi έγραψε:File->Properties->author :shifty:

Δεν είναι περίεργο ή πρωτάκουστο, πολλές φορές έχουμε στείλει έγγραφα για να μας "τα στείλουν", και τούμπαλιν (όπως εδώ). Το θέμα είναι τι γράφει μέσα το κείμενο :ninja:
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
spiros έγραψε:
rx8_drifter έγραψε:Για να καταλαβω κατι,και συγγνωμη αν εχει απαντηθει αλλα δε διαβασα ολα τα ποστ, θεωρειτε περιεργη την φορολογηση καταθεσεων, πανω απο καποιο οριο?

περιεργη;
μαλλον αδυνατη θα ελεγα.

τον φορολογεις την 1η χρονια που τον επιασες στον υπνο, την επομενη χρονια τα λεφτα εχουν κανει φτερα για αλλους προορισμους...

Σπιρος , αν γινει κατι τετοιο θα γινει σε παγκοσμιο επιπεδο οχι σε τοπικο.

Σχετικο (οχι ακριβως το ιδιο) παραδειγματακι . Για τους ΗΠΑμερικανους υπηκοους που ειναι πελατες της εταιρειας που εργαζομαι στελνουμε (στο IRS ή στο IFRS) την αξια του λογαριασμου τους.
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
αεροζολ έγραψε:Ερμηνευεις τις αποψεις μου (δεν σιου ζητησα να μην το κανεις ουτε σου ειπα "γιατι το κανεις ρε ?" ) Στη συνεχεια γραφεις "ακομη και αν παρεξηγησα ...." . Αυτο δεν κανει καμια διαφορα στο οτι εχεις ερμηνευσει τις αποψεις μου. Κανεις αυτο για το οποιο εσκουζες πριν απο λιγο καιρο. Και αυτο ειναι το λιγοτερο ασυνεπεια .

Κάνεις ένα μικρό λάθος εδώ. Εγώ δεν το πέταξα ξεκάρφωτα. Ελάχιστα μηνύματα πιο πάνω έγραφες για ιδιοκτησίες και ανισότητες, για άδικα πλεονεκτήματα όσων έχουν ήδη περιουσία. Και ξεκαθάρισα ότι αυτό που γράφω είναι η εντύπωση που έχω εγώ, όχι αυτό που γράφεις εσύ.
Άβαταρ μέλους
By spiros
αεροζολ έγραψε:
spiros έγραψε:

περιεργη;
μαλλον αδυνατη θα ελεγα.

Σπιρος , αν γινει κατι τετοιο θα γινει σε παγκοσμιο επιπεδο οχι σε τοπικο.

Σχετικο (οχι ακριβως το ιδιο) παραδειγματακι . Για τους ΗΠΑμερικανους υπηκοους που ειναι πελατες της εταιρειας που εργαζομαι στελνουμε (στο IRS ή στο IFRS) την αξια του λογαριασμου τους.

να διευκρινησω λοιπον...
ειναι αδυνατο για τα επομενα "αρκετα" χρονια. Θα πω μονο ενα ονομα: Λιβανος. :lipsealed: