Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
QsisVTS έγραψε:
Hannibal έγραψε:
Liostemi και ομως υπαρχουν και αυτοι και ειναι πολλοι περισσοτεροι απο οτι τα λαμογια. Πως να το κανουμε δηλαδη? Οπως λοιπον δεν ειναι ολοι οι Ελληνες κλεφτες και τεμπελχαναδες, ετσι δεν ειναι και ολοι οσοι καποια περιουσια για τον ΧΨΩ λογο, και οντως πηγαν με τον σταυρο στο χερι. Γιατι αμα δεν ειχαν παει με το σταυρο στο χερι θα ειχαν ακομα μεγαλυτερες περιουσιες και θα μας ριχνανε μια ροχαλα, και απο εκει παν και αλλοι....

καλά αυτό που λες είναι πολύ σχετικό, υπάρχουν πολλοί που κατακλέβουν το κράτος (φοροδιαφεύγουν εννοώ) και παραπονιούνται και από πάνω επειδή δεν έχουν όσα θα μπορούσαν να έχουν και ότι το κράτος είναι μπουρδέλο κτλ..

στο μυαλό τους πολλοί νομίζουν ότι πάνε με το σταυρό στο χέρι.

επίσημα στοιχεία πάντως έχεις για το ποσοστό που λες;

Ειναι παρα πολυ σχετικο οσο με το ολοι οσοι εχουν ακινητα ή καποια παραπανω περιουσια απο καποιον αλλον ειναι ολοι κλεφτες και φοροφυγαδες....
Επισημα στοιχεια εχεις οτι οοοοοολοι αυτοι ειναι φοροφυγαδες? :hmmm:

Και τελικα εκανε η κοτα το αυγο ή το αυγο την κοτα?
Άβαταρ μέλους
By 2014
kacey έγραψε:ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ μας ειναι αποτελεσμα καποιου που τα εφτιαξε γιατι ηθελε να βγαλει λεφτα.

Κάνεις λάθος. Τόσο απλά. Κ δεν έχει νόημα η παράθεση ονομάτων, αν το σκεφτείς θα δεις ότι γνωρίζεις πολλά.
Επίσης, όσο με αφορά, η εξέλιξη θ' αρχίσει όταν σταματήσουν να υπάρχουν λ7.

Το γαμάτο ανεκδοτάκι "τι είσαι το ξεκαθαρίσαμε, παζάρι για την τιμή κάνουμε τώρα", μαζί μ' αυτό με τον γρύλο, είναι φιλοσοφία, όχι αστεία.

Κατά τα λοιπά, θα σου πω ότι κάνεις σαν τον γύφτο, που σκότωσε το γυφτόπουλο γιατί επέμενε ότι θα καβαλούσε το πουλάρι που θα γεννούσε η φοράδα που θα αγόραζε όταν έβρισκε λ7 κ θα του το κοψομέσιαζε. Ηρέμησε, το ότι το θέλει ο αεροζόλ δεν σημαίνει ότι φορολογήθηκαν οι καταθέσεις. Όσο για τα ακίνητα, όταν τ' αποκτάς ξέρεις κ ότι φορολογείσαι για την απόκτηση κ θα φορολογηθείς για την κατοχή, την μεταβίβαση κλπ κλπ. Επιλέγεις να το κάνεις, με γεια σου με χαρά σου. Αλλά πότε δεν υπήρξε φορολογία των ακινήτων ή των εισοδημάτων;
Για την υπερβολική φορολόγηση έγραψα πριν λίγο, είναι κουραστικό να επαναλαμβανόμαστε. Επίσης είναι περίεργα κ κουραστικά αυτά τα τεράστια ποστ με τα 100 κουόουτ μέσα, αλλά δε βαριέσαι, δεν σταματάνε με τπτ.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#81194 @hannibal

ναι μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις, όμως ένας επιχειρηματίας για παράδειγμα είναι πολύ πιο εύκολο να κλέψει σε σχέση με ένα μισθωτό (που επίσης μπορεί να παίρνει λεφτά κάτω από το τραπέζι)
αυτό νομίζω είναι αδιαμφισβήτητο

για αυτό και άλλωστε έχουμε φτάσει ένας εε να μην έχει έκπτωση φόρου όπως ένας μισθωτός και να πληρώνει και προκαταβολή φόρου

γιατί οι κλέφτες ήταν και είναι πάρα πολλοί. δε λέω ότι είναι οι περισσότεροι, αλλά εκ του αποτελέσματος είναι πιο πολλοί από όσους θες να παρουσίασεις και κάνουν ζημιά στη κοινωνία

δεν είμαι υπέρ του τυφλά να τους πάρουν τμήμα των καταθέσεων, εγώ αυτό που θέλω από τη πολιτεία είναι να τους κάνει φύλλο και φτερό και αν αποδειχθεί ότι έκλεψαν να τους αντιμετωπίσει αναλόγως

αλλά αν σαν χώρα έχουμε φτάσει σε σημείο που έχουμε ανθρωπιστική κρίση, τότε δεν είμαι και κατά των πιο ακραίων μέτρων.. φυσικά και δεν ανέχομαι συμπολίτες μου να πεθαίνουν από τη πείνα και να μην έχουν πρόσβαση σε περίθαλψη. δεν έχω φτάσει σε τέτοια επίπεδα σκατοψυχίας ακόμα
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 24 Φεβ 2015, 15:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By The Ace
#81195 Κάτι που βγαίνει συχνά-πυκνά στην επιφάνεια, είναι ότι φορολόγηση ακινήτων υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, τουλάχιστον από όσο γνωρίζω. Ανταποδοτικά τέλη ή φόροι για υπηρεσίες/δομές υπάρχουν παντού, και είναι προφανώς σωστό να υπάρχουν. Αλλά φόροι επί φόρων για την ακίνητη περιουσία υπάρχουν στην Ελλάδα γιατί ακριβώς δεν μπορούμε να βρούμε άλλους εύκολους τρόπους για να δουλέψει το φορολογικό σύστημα (μαζί με τα "σε θεωρώ a priori κλέφτη" τεκμήρια διαβίωσης :roll: ).
Τελευταία επεξεργασία από The Ace και 24 Φεβ 2015, 15:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Panosss
QsisVTS έγραψε:τι ακριβώς είναι παραγωγικό σε καταθέσεις που κάθονται στη τράπεζα;

το ότι φορολογήθηκαν (αν φορολογήθηκαν) μια φορά είναι ένα επιχείρημα που φυσικά στέκει, αλλά τα λεφτά που κάθονται μη λέμε ότι είναι και παραγωγικό

Αν το επιτόκιο αυτών των καταθέσεων είναι μεγαλύτερο του πληθωρισμού, δεν είναι παραγωγικές;
Αν χρησιμοποιούνται για δανεισμό καταναλωτών - επιχειρήσεων δεν είναι παραγωγικές;
Αν παράγουν τόκους + δανεισμό, 'κάθονται';
Αν είναι έτσι, οι τράπεζες είναι κάποια ασήμαντα ψιλικατζίδικα και για κάποιον άγνωστο, περίεργο, λόγο, θέλουν να 'χουν στα κουτάκια τους...πράγματα που 'κάθονται'...
Άβαταρ μέλους
By kacey
2014 έγραψε:
kacey έγραψε:ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΥΡΩ μας ειναι αποτελεσμα καποιου που τα εφτιαξε γιατι ηθελε να βγαλει λεφτα.

Κάνεις λάθος. Τόσο απλά. Κ δεν έχει νόημα η παράθεση ονομάτων, αν το σκεφτείς θα δεις ότι γνωρίζεις πολλά.

Οη ρίαλυ? για πες μας...

Νίκος Παππάς έγραψε:Απο την στιγμη που το κρατος φορολογει την ακινητη περιουσια, γιατι να μην φορολογησει την κινητη ;
Ειναι δικαιο αυτος που βρεθηκε με 5 ακινητα να πληρωνει ΦΑΠ, ΦΜΑΠ, ΕΝΦΙΑ η ο,τι αλλο θεσπιζει η κυβερνηση ενω αυτος που πουλησε τα 4 ακινητα, τα εκανε λεφτα στην τραπεζα, κρατησε το ενα για στεγη και δεν πληρωνει φραγκο ;;
Δεν εχουν και οι δυο περιουσια ;

Αυτο εχω γαμηθει να λεω: ΔΕΝ πρεπει να φορολογει τη "περιουσια" (γιατι α) δεν διακρινει στο πως αποκτηθηκε αυτη η περιουσια, και β) γιατι εχει ηδη φορολογησει τα λεφτα που την εφτιαξαν, ΜΕΤΑ φορων), πρεπει να φορολογει το εισοδημα με οποιο συντελεστη χρειαζεται για να βγαινουν τα νουμερα, και να ΓΑΜΗΘΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ το πραγματικο εισοδημα αντι να καθεται να γαμιεται να βρισκει ευφανταστους τροπους να τα παιρνει απο τα κοροιδα.

Οσο για το τελευταιο, ΟΧΙ, οσον αφορα το τι φορους ΜΠΟΡΕΙ να πληρωσει, το ακινητο ΔΕΝ μπορεις να το θεωρεις περιουσια. Ουτε το αυτοκινητο, ουτε το τζακουζι.

QsisVTS έγραψε:
The Ace έγραψε:
QsisVTS έγραψε:το να φορολογείται η ακίνητη περιουσία (ντουβάρια) με ποια λογική συνάδει τότε; τη κομμουνιστική ή τη καπιταλιστική;

Στην κομουνιστική απλά δεν σου ανήκει τίποτα, η ιδιοκτησία είναι χαρακτηριστικόν του καπιταλιστικού συστήματος :iconcool: Για να είμαι πιο ακριβής, νομίζω ότι η αρχέγονη μορφή κομουνισμού δεν επιτρέπει καμία ιδιοκτησία, οι πιο σύγχρονες εκδόσεις σου "επιτρέπουν" να κατέχεις το χωράφι σου :metalo:

α) το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει αυτό που λέμε δίκαιη φορολογία, πάντα κάποιος θα αδικείται με τον ένα ή άλλο τρόπο

β) το ζητούμενο όμως σε μια ευνομούμενη και δίκαιη κοινωνία είναι με τον ένα ή άλλο τρόπο οι πιο οικονομικά ισχυροί να βοηθούν τα ασθενέστερα στρώματα

γ) για παράδειγμα ο πλούσιος πρέπει να πληρώνει για τη δημόσια παιδεία ακόμα και αν στέλνει το παιδί του σε ιδιωτικό σχολείο και σπουδάζει σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο

α) δεν ειναι δικαιο να πληρωνουν ολοι ακριβως το ιδιο % τους εισοδηματος αφου βαλεις σε ολους ενα αφορολογητο που θα συμφωνηθει οτι ειναι το ελαχιστο απαραιτητο για μια ικανοποιητικη διαβιωση?

β) ναι ρε φιλε, να βοηθησουν, αλλα να τους χωνεις τα βαρη επι ισοις οροις. βλεπε α. αλλιως γαμας αυτον που περιγραφω στο παραδειγμα μου προς οφελος του ατυχου ΚΑΙ του ρεμπεσκε ΚΑΙ του καμμενου που παει διακοπες με διακοποδανειο.

γ) δεν σου ειπε κανεις να μη τη πληρωσουν, πως θα υπολογιζεις και με τι ως βαση σου λενε.
Άβαταρ μέλους
By 2014
QsisVTS έγραψε:τι ακριβώς είναι παραγωγικό σε καταθέσεις που κάθονται στη τράπεζα;
το ότι φορολογήθηκαν (αν φορολογήθηκαν) μια φορά είναι ένα επιχείρημα που φυσικά στέκει, αλλά τα λεφτά που κάθονται μη λέμε ότι είναι και παραγωγικό

Το ξανασκέφτηκες, ελπίζω, ναι; :)
Άβαταρ μέλους
By Panosss
QsisVTS έγραψε:@hannibal

ναι μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις, όμως ένας επιχειρηματίας για παράδειγμα είναι πολύ πιο εύκολο να κλέψει σε σχέση με ένα μισθωτό (που επίσης μπορεί να παίρνει λεφτά κάτω από το τραπέζι)

για αυτό και άλλωστε έχουμε φτάσει ένας εε να μην έχει έκπτωση φόρου όπως ένας μισθωτός και να πληρώνει και προκαταβολή φόρου

γιατί οι κλέφτες ήταν και είναι πάρα πολλοί. δε λέω ότι είναι οι περισσότεροι, αλλά εκ του αποτελέσματος είναι πιο πολλοί από όσους θες να παρουσίασεις

Όλα αυτά τα αδιαμφισβήτητα και σίγουρα, αποδεικνύονται...πώς;
Ο λόγος σου είναι η απόδειξη;
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
Panosss έγραψε:

γιατί οι κλέφτες ήταν και είναι πάρα πολλοί. δε λέω ότι είναι οι περισσότεροι, αλλά εκ του αποτελέσματος είναι πιο πολλοί από όσους θες να παρουσίασεις

γιατί είναι ο δικός σου;

όταν επί χρόνια συγκεκριμένες ομάδες εε δήλωναν (και συνεχίζουν να δηλώνουν) γελοία εισοδήματα ή τα απολύτως απαραίτητα για να καλύψουν τα τεκμήρια τους δεν έπεφτε κλεψιά;

όταν έγιναν οι περαιώσεις δεν έτρεχαν όλοι να τα μπαλώσουν για να μη τους ψάχνουν επιπλέον;

αμφισβητείς ότι υπάρχει φοροδιαφυγή στην ελλάδα;

και επειδή υπάρχει, ποιος τη κάνει; η πωλήτρια στη zara;
Άβαταρ μέλους
By The Ace
Panosss έγραψε:

I concur with Κιούση

Όπως έχω πει και εγώ πάμπολλες φορές, ζήτημα αν ξέρω 1 ή 2 ε.ε. (από μαστόρους μέχρι μαγαζάτορες και μεγαλοεπιχειρηματίες) που να είναι πραγματικά σωστοί και τίμιοι στα φορολογικά τους. Και ξέρω -προσωπικά ή επαγγελματικά- τριψήφιο αριθμό ε.ε.....
Άβαταρ μέλους
By liostemi
Hannibal έγραψε:
liostemi έγραψε:Χμμμ!.. κάποιοι εδώ μέσα, κάνουν "αγώνα" να μας πείσουν ότι οι περιουσίες - κυρίως οι μεγάλες περιουσίες - δεν αποκτήθηκαν επειδή επί σειρά ετών φοροδιέφευγαν, αλλά ότι έγιναν/αποκτήθηκαν επειδή πήγαιναν με το... "σταυρό στο χέρι"!.. :lipsealed:

Liostemi και ομως υπαρχουν και αυτοι και ειναι πολλοι περισσοτεροι απο οτι τα λαμογια. Πως να το κανουμε δηλαδη? Οπως λοιπον δεν ειναι ολοι οι Ελληνες κλεφτες και τεμπελχαναδες, ετσι δεν ειναι και ολοι οσοι καποια περιουσια για τον ΧΨΩ λογο, και οντως πηγαν με τον σταυρο στο χερι. Γιατι αμα δεν ειχαν παει με το σταυρο στο χερι θα ειχαν ακομα μεγαλυτερες περιουσιες και θα μας ριχνανε μια ροχαλα, και απο εκει παν και αλλοι.... Αλλα αντι αυτου καθοντε σαν |λογοκρισία| τοσα χρονια και πληρωνουνε ΟΝ ΤΙΜΕ, οταν οι πονηριδηδες δεν πληρωναν σαλιο και τωρα καλουντε να πληρωσουν και λιγοτερα..... :tomato:
Αυτη η |λογοκρισία| με την τσουβαλοποιηση ειναι κολλιτικη τελικα.... :help:

Έχουμε και λέμε: Γνωστός μου, καθηγητής μαθηματικών διορισμένος, ανύπαντρος, καταφέρνει επειδή είναι αυτό που λέμε "οικονόμος" να ζεί με τον μισθό του καθηγητή. Κάνει και 4-5 "ιδιαίτερα" το μήνα - δεν θέλει παραπάνω... - και τα αποταμιεύει. Θα ήθελε να αγοράσει ένα "σπιτάκι" (τώρα που οι τιμές είναι αρκετά δελεαστικές), αλλά κολλάει στο "πόθεν έσχες"...
...επίσης έχω και κολλητό με τυροπιτάδικο εδώ και πολλά χρόνια... τελευταία έχει βάλει στο μάτι ένα σκάφος γύρω στα 10-11 μέτρα σε πολύυυυυ καλή τιμή, αλλά ο λογιστής του τού λέει να το ξεχάσει προς το παρόν, γιατί δεν μπορεί με τίποτα να δικαιολογήσει την αγορά...
...μιλάμε για... παλιοκατάσταση!.. και να θέλεις να "βοηθήσεις" να κινηθεί το χρήμα και γενικότερα η αγορά (τουτέστιν να "πάρει μπρός η οικονομία"!..) και δεν σ' αφήνουν!.. παλιοκατάσταση λέμεεεεεε!.. :Ρ
Άβαταρ μέλους
By kacey
#81208 ωραια. η λυση ποια ειναι? Να τους βρεις και να τους πηδηξεις ή να γαμας προληπτικα ολους με παραλογους (ως προς τη φυση και βαση τους) και υπερογκους φορους?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#81210 καλά πέρα από επιχειρηματίες υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι (μιας και επιασες τους καθηγητές) οι οποίοι είναι προκλητικά προκλητικοί :lol:

πχ τελωνιακοί, εφοριακοί, πανεπιστημιακοί που έχουν σηκώσει βίλες

και αυτοί νοικοκύρηδες είναι, έβαζαν λεφτά στην άκρη για να φτιάξουν ένα σπιτάκι να αφήσουν στα παιδιά τους :lol:
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 24 Φεβ 2015, 15:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
kacey έγραψε:ωραια. η λυση ποια ειναι? Να τους βρεις και να τους πηδηξεις ή να γαμας προληπτικα ολους με παραλογους (ως προς τη φυση και βαση τους) και υπερογκους φορους?

το ιδανικό είναι να ψάξουν και να βρουν αυτούς που πρέπει

βέβαια με το δημόσιο και τους μηχανισμούς που έχουμε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ αμφίβολο... και μετά η μόνη λύση είναι γαμήσια αδιακρίτως

επίσης και η γραφειοκρατία μας λειτουργεί προστατευτικά υπέρ των λαμόγιων