- 04 Απρ 2015, 09:34
Για να ρωτήσω κι εγώ το κάτι τις μου ρε παιδιά...
Εδώ και λίγο καιρό (3-4 μήνες) η Νίτσα (C4 Picasso 1.8) μου βγάζει ότι τόσο οι λάμπες (αριστερό φλας + αριστερό φρένο), όσο και ο διακόπτης των φλας έχουν πρόβλημα. Ωστόσο, όλα λειτουργούσαν κανονικά. Πριν καμια 10αριά μέρες το αριστερό φλας άρχισε να δουλεύει υπερβολικά γρήγορα και μετά από λίγο το πίσω αριστερό φλας παρέδωσε το πνεύμα. Μετά από λίγο το ίδιο έκανε και το φως των φρένων αριστερά.
Βγάζω τις λάμπες, ΟΚ αυτή των φρένων φαίνεται καμένη, αυτή των φλας όχι, αν και το πορτοκαλί κάλυμά της είχε ξεφτίσει. Τη βάζω δεξιά, δουλεύει κανονικά. Βάζω την δεξιά λάμπα (της οποίας το κάλυμα ήταν ΟΚ) αριστερά, όλα κανονικά. Ξαναβάζω την αριστερή λάμπα αριστερά, όλα σωστά!!!!!

Για λίγο κράτησε η χαρά μου όμως, καθώς την ίδια μέρα ξανά τα ίδια. ΟΚ, παίρνω καινούριες λάμπες και τις αλλάζω και όλα μια χαρά.
Μόνο που σταμάτησε να δουλεύει το παρκοραντάρ (το οποίο παίρνει ρεύμα από την αριστερή μεριά). Τεσπα, λέω, δεν γ@μείς, θα πάω να βάλω ένα καινούριο κάποια στιγμή (γιατί αυτό το αμάξι δεν μπορείς να το παρκάρεις χωρίς αυτό...) Χθες, φεύγω από τη δουλειά νωρίτερα (κατά τις 15:00) λόγω του ότι είμαι ελαφρώς σκατά και με το που βάζω μπρος μου βγάζει "Automatic Handbrake faulty", κάτι που μου είχε βγάλει κατά διαστήματα και παλαιότερα, αλλά δεν έδωσα σημασία, μιας και όλα δούλευαν κανονικά και εν πάση περιπτώσει, μου το έβγαζε 1-2 φορές και μετά τίποτα. Επιπλέον μου έβγαλε και το καινούριο "ESP faulty"
Χθες όμως όλα ήταν διαφορετικά... Όντως το αυτόματο χειρόφρενο ΔΕΝ δούλευε, οπότε το απενεργοποιώ από το μενού και το ξαναενεργοποιώ. Τα ίδια... Σταματάω στην άκρη, σβύνω τη μηχανή (το χειρόφρενο δεν μπήκε μόνο του βεβαίως), την ξανανάβω, πάλι τα ίδια, με μία διαφορά, για να κρατήσουμε το ενδιαφέρον.... Το χειρόφρενο δεν έβγαινε με τίποτα...

Μετά από κανένα 5-10λεπτο κατάφερα, έβγαλα το χειρόφρενο και πήγα σπίτι. Στην πιλοτή το χειρόφρενο μπήκε κανονικά (όχι αυτόματα, εγώ το έβαλα) και βγήκε επίσης (πάλι χειροκίνητα). Τα λαμπάκια παρέμειναν αναμένα... Θα σας τα έδειχνα αν δεν είχε αποφασίσει και το κουνιστό να κατέβει σε απεργία...
Πάντως, μου βγάζει τα εξής: 2 λαμπάκια για το χειρόφρενο και 1 για το ESP. BTW, for the interest of science, διαπίστωσα ότι το αντισπιν δούλευε κανονικά χθες...Επίσης, δεν δουλεύει το hill holder... Τα φλας πάντως, δουλεύουν τέλεια, το parktronic καθόλου...
Καμιά ιδέα;;;; Κανένα συνεργείο που να μπορεί να το δει στη Θεσσαλονίκη;;;;
Όπως καταλαβαίνετε, δεν ήταν καλή μέρα χθες... Εγώ χάλια, ο μικρός χάλια, το αμάξι χάλια, το κινητό χάλια, όλα καλά...

Edit: Το κινητό αποφάσισε να συνεργαστεί... Ορίστε και η φωτό:
Then:
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>