EDDIE_147 έγραψε:GTS έγραψε:Deleted User 1 έγραψε:Καλα δεν ειναι δυσκολο να το διαπιστωσουμε αυτο. Θα παω να ρωτησω καποια στιγμη γιατι κι εμενα μου χε φανει μουφα. Παντως κι εμας μας εκανε καλο ψαλιδι.
< G3
ποιο μοντελλο πηρατε;
Η πτωση του ευρω εχει οδηγησει σε αυξησεις σε αρκετα πραγματα, αν μαθεις τι παιζει με τα ρολογια ενημερωσε και εδώ.
![]()
Αφού τα έχουν ήδη εισάγει, γιατί η πτώση του ευρώ να επηρεάσει τις τιμές;
Μην ξεχνάτε ότι όλοι οι κοσμηματοπώλες/ρολογάδες πουλάνε στην MSRP, η οποία είναι πάντα πάνω από 200% της τιμής χοντρικής/εισαγωγέα. Οπότε αν δεν στο αφήσει κυριολεκτικά στη μισή τιμή, πάντα έχει κέρδος.
Γιατί ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται._
The Ace έγραψε:Μην ξεχνάτε ότι όλοι οι κοσμηματοπώλες/ρολογάδες πουλάνε στην MSRP, η οποία είναι πάντα πάνω από 200% της τιμής χοντρικής/εισαγωγέα. Οπότε αν δεν στο αφήσει κυριολεκτικά στη μισή τιμή, πάντα έχει κέρδος.
Says who?
(υποψιν, κέρδος 200% σημαίνει κέρδος *3 δηλαδή σε αγορά με λιανική τιμή 300 θα έχουν αγοράσει 100 - ή 123 με το Φπα).
Δεν ισχυει.
The Ace έγραψε:EDDIE_147 έγραψε:GTS έγραψε:Deleted User 1 έγραψε:Καλα δεν ειναι δυσκολο να το διαπιστωσουμε αυτο. Θα παω να ρωτησω καποια στιγμη γιατι κι εμενα μου χε φανει μουφα. Παντως κι εμας μας εκανε καλο ψαλιδι.
< G3
ποιο μοντελλο πηρατε;
Η πτωση του ευρω εχει οδηγησει σε αυξησεις σε αρκετα πραγματα, αν μαθεις τι παιζει με τα ρολογια ενημερωσε και εδώ.
![]()
Μην ξεχνάτε ότι όλοι οι κοσμηματοπώλες/ρολογάδες πουλάνε στην MSRP, η οποία είναι πάντα πάνω από 200% της τιμής χοντρικής/εισαγωγέα. Οπότε αν δεν στο αφήσει κυριολεκτικά στη μισή τιμή, πάντα έχει κέρδος.
Δε πουλάνε στην τιμή καταλόγου που λες, πουλάνε περίπου 20% κάτω από αυτή.
Αν η εταιρία (πχ Rolex) αύξησε τη τιμή καταλόγου λόγω ισοτιμίας, τότε αυτόματα αναπροσαρμόζονται οι τιμές χονδρικής του dealer και τιμή τελικού.
Πάντως δε κρατάνε μεγάλο στοκ. Το δικό μου είχε έρθει μόλις τη προηγούμενη μέρα από Ελβετία.
kubiak έγραψε:The Ace έγραψε:Μην ξεχνάτε ότι όλοι οι κοσμηματοπώλες/ρολογάδες πουλάνε στην MSRP, η οποία είναι πάντα πάνω από 200% της τιμής χοντρικής/εισαγωγέα. Οπότε αν δεν στο αφήσει κυριολεκτικά στη μισή τιμή, πάντα έχει κέρδος.
Says who?
(υποψιν, κέρδος 200% σημαίνει κέρδος *3 δηλαδή σε αγορά με λιανική τιμή 300 θα έχουν αγοράσει 100 - ή 123 με το Φπα).
Δεν ισχυει.
Το "200% της τιμής" σημαίνει 2 φορές την τιμή χοντρικής, αγοράζω 100 και πουλάω 200 (ή βάζω τιμή 200 και πουλάω "με έκπτωση")....και φυσικά ισχύει, αφού το ξέρω από συγγενείς και φίλους που έχουν τέτοια καταστήματα. Όταν ρωτάς πόσο κάνει, η πρώτη απάντηση είναι "με το 20/30/40% έκπτωση..."
The Ace έγραψε:kubiak έγραψε:The Ace έγραψε:Μην ξεχνάτε ότι όλοι οι κοσμηματοπώλες/ρολογάδες πουλάνε στην MSRP, η οποία είναι πάντα πάνω από 200% της τιμής χοντρικής/εισαγωγέα. Οπότε αν δεν στο αφήσει κυριολεκτικά στη μισή τιμή, πάντα έχει κέρδος.
Says who?
Δεν ισχυει.
Το "200% της τιμής" σημαίνει 2 φορές την τιμή χοντρικής, αγοράζω 100 και πουλάω 200 (ή βάζω τιμή 200 και πουλάω "με έκπτωση")....και φυσικά ισχύει, αφού το ξέρω από συγγενείς και φίλους που έχουν τέτοια καταστήματα. Όταν ρωτάς πόσο κάνει, η πρώτη απάντηση είναι "με το 20/30/40% έκπτωση..."
Τα νούμερα είναι τα εξής.
Το GMT έχει τιμή καταλόγου 7.050. Κανένας δεν αγοράζει σε αυτή τη τιμή.
Η τιμή που παίζει είναι από 5.300 μέχρι 5.900 ανάλογα τι deal θα κάνεις και από που θα το πάρεις.
Υπολογίζω ότι το δουλεύουν και με μια κερδοφορία 15-20%.
Οπότε το 200% που λες δε υπάρχει. Ένα μηδενικό λιγότερο, ναι.
Nikos! έγραψε:Υπολογίζω ότι το δουλεύουν και με μια κερδοφορία 15-20%.
Πως το υπολογίζεις?
Nikos! έγραψε:Τα νούμερα είναι τα εξής.
Το GMT έχει τιμή καταλόγου 7.050. Κανένας δεν αγοράζει σε αυτή τη τιμή.
Η τιμή που παίζει είναι από 5.300 μέχρι 5.900 ανάλογα τι deal θα κάνεις και από που θα το πάρεις.
Υπολογίζω ότι το δουλεύουν και με μια κερδοφορία 15-20%.
Οπότε το 200% που λες δε υπάρχει. Ένα μηδενικό λιγότερο, ναι.
OK, εσύ που "υπολογίζεις" ξέρεις προφανώς καλύτερα από μένα που γνωρίζω ποσά τιμολογίων και έχω αγοράσει 1-2 ρολόγια σε πραγματική τιμή χοντρικής. Μπορείς να πιστεύεις και στον Άγιο Βασίλη, δεν θα σου φέρω καμία αντίρρηση
Για 2 εταιρείες που ξέρω, τα επίσημα καταστήματα στην Ελλάδα δουλεύουν τα ROLEX με τελική τιμή +80% και τα Cartier με +50% τουλάχιστον, μετά και την έκπτωση-προσφορά που επιθυμούν να κάνουν και προσαρμόζοντάς την λίγο ακόμα ανάλογα το μοντέλο, ακριβό ή φθηνό.
ΥΓ: Νίκο, μήν είσαι ευκολόπιστος σε αυτά που λέει ο κάθε μαγαζής
Επειδή έχτισες πρόσφατα : Τα πλακάκια έχουν τιμή καταλόγου /φυλλαδίου εταιρείας που στον δείχνει μάλιστα ο υπάλληλος για να σε πείσει πχ: 70€ και στα δίνουν 40€/τμ και αν είναι πολλά τα τμ και διαπραγματευτείς <35€/τμ. Λές να μπαίνουν μέσα???
Ήταν άλλο ρολόι όμως οπότε δε ξέρω τι παίζει στα υπόλοιπα.
Τεσπα, πάντως το 200 δε παίζει. Αυτό ίσως είναι το κέρδος της ρολεξ όχι του ντιλερ.
το ειχα παρει απο ενα μαγαζι στη Νικαια-Κορυδαλλο με πολυ εμπορευμα μεσα,αν θυμαμαι καλα ηταν ενα ημιυπογειο οπου γινοταν πανικος απο κοσμο.
Λογικα αυτος πρεπει να μου το εδωσε χωρις κερδος,η να εβαλε και απο την τσεπη του.