- 17 Μαρ 2023, 15:21
Παλικάρια, με βάση την έρευνα που είχα κάνει, είχα σταμπάρει το BV300 ως καλή περίπτωση και οικονομικά στα χρήματα που είμαι πρόθυμος να ξοδέψω, δεδομένου ότι ποσά που πλησιάζουν τα 7k μου φαίνονται υπερβολικά για ένα σκουτερ-εργαλείο.
Τα μόνα άλλα scooter που έχω οδηγήσει είναι Kymco Xciting 400 (βαριά μαούνα με πολύ γκάζι), Vespa GTS (πύραυλος με μειονεκτήματα, τα είπαμε), και έχω υπάρξει συστηματικά συνοδηγός σε SH300 και ένα SYM 125. Xmax απορρίφθηκε λόγω σέλας & κόστους, Forza λόγω κόστους και όγκου που δεν αρέσει στην

Δυστυχώς σε όλη την πόλη δεν υπήρχε BV300 για δοκιμή, μόνο 400άρι. Έτσι οδηγήσαμε το 400άρι για να δούμε πώς είναι πρωτίστως σε αίσθηση χώρου, εργονομίας, άνεσης. Ναι ο κινητήρας είναι φοβερός και θα έλεγα οριακά άγριος - με ελάχιστη περιστροφή του καρπού, η επιτάχυνση ήταν ενίοτε ανεπιθύμητη (ΟΚ, προφανώς δεν θα το συνηθίσεις στα 15' ενός test ride).
Ήταν κάπως βαρύ στις μανούβρες με τα πόδια κάτω (ξεπαρκάρισμα κλπ) καθώς και όταν κατέβαινες και έπρεπε να το βάλεις στο κεντρικό σταντ.
Για τους λόγους αυτούς, σε συνδυασμό με το ότι η καθημερινή χρήση θα είναι σπίτι γραφείο 6+6 χλμ εντός αστικού ιστού, προτιμήθηκε το 300αρι. Μακαρι να υπηρχε ένα 300άρι, να το οδηγούσα και να ξενέρωνα, για να ηξερα καλυτερα, αλλα δυστυχώς δεν υπαρχει, οπότε είπα να το ρισκαρω. Γιαίι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και όσα μπόρεσα να ψάξω, δείχνουν ότι είναι πιο κατάλληλο γι' αυτό που κυρίως το θέλω.
Το Ρύσιο από εδώ είναι 30χλμ πήγαινε-έλα και οι ταχύτητες σε αυτόν τον δρόμο σπάνια ξεπερνάνε τα 120-130 χλμ σε όσους κινούνται αριστερά, μια φορά στις 15 μέρες που θα χρειαστεί να πάω, πιστεύω θα με πάει, και αν δεν μπορεί να με πάει, ε θα πάω από τον κάτω δρόμο της Περαίας, που οι ταχύτητες είναι ακόμη πιο χαμηλές.