Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#809105 Είναι βολικό για μερικά κουβαλήματα αντικειμένων που είναι μεγάλα/βαριά για να μπουν οπουδήποτε αλλού.
Στο νησί έτσι κουβαλάνε μπιτόνια με βενζίνη :lol:
επίσης, σε σχέση με σκούτερ που έχουν πραγματικά ψηλό "τούνελ", σίγουρα είναι πιο εύκολο το μπες-βγες.
Στο BV δεν τίθεται θέμα καθώς είναι πολύ χαμηλό το τούνελ.

Γενικά, δεν είναι κάτι που προβλέπω να μου λείψει και ούτε αποτέλεσε κριτήριο εφόσον οι κατάλληλοι χώροι μπορούν να εξασφαλιστούν από αλλού.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Chris έγραψε:Επειδη το χεις αναφερει 2-3 φορες, προσωπικα ποτε δεν καταλαβα, ουτε χρειαστηκα επιπεδο πατωμα σε σκουτερ, δεν ξερω γιατι ειναι κριτηριο, εκτος αν εισαι ο ΝΠ και κανεις ντελιβερι κορνιζες συνεχεια

Γιατι μπορεις να κουβαλησεις 2 εξαδες νερα εκει, ή 3 χαρτοκιβωτια μπυρες ή 2 εργαλειοθηκες και μαζι με τον χωρο κατω απο την σελα συν την μπαγκαζιερα να πας σουπερμαρκετ ή να βγεις για δουλεια.

Κορνιζες δεν κουβαλας εκτος αν ειναι μικρες και τυλιξεις καλα με αεροπλαστ

Προσωπικα δεν μου αρεσουν οι ξαπλωτες θεσεις οδηγησης και τα ορθια σκουτερ καποτε ειχαν επιπεδο πατωμα, πλεον σπανιζουν. Κουσουρι απο την εμπειρια οδηγησης μιας electra glide :oops:
Άβαταρ μέλους
By NiTse
ArrowsFA1 έγραψε:To Medley μου το πρότεινε η τίμια αντιπρόσωπος από την οποία ψώνισα το BV, ενώ και άλλοι έμποροι μου υπέδειξαν ότι για την αναφερόμενη χρήση, οτιδήποτε έως 200 κυβικά θα ήταν υπερεπαρκές.
Απλά ήθελα περισσότερη άνεση στο δικάβαλο και στο 20χλμ ταξίδι μέχρι αεροδρόμιο/Ν. Ρύσιο.
Σε σχέση με οτιδήποτε άλλο δοκιμάσαμε, το BV δεν παιζόταν ούτε στις λακούβες ούτε στο δικάβαλο...ακόμη και η αίσθηση όταν ο πίσω απλά πιάνεται να ανέβει επάνω, ήταν πολύ καλύτερη. Οι χώροι του είναι επίσης αξιοπρεπείς, ενώ και το πάτωμά του, παρότι όχι επίπεδο, σου δίνει τη δυνατότητα να κουβαλήσεις κάποια πράγματα, οπότε νομίζω ήταν καλή επιλογή.
Η νεκροψία θα δείξει!

Να επιβεβαιώσω λοιπόν, με την ελάχιστη πλέον εμπειρία μου, και όσα εξαρχής μου είπατε - ναι, το μέγεθος μετράει όταν μιλάμε για τη διάμετρο της ζάντας....

Αν η διαδρομή μέχρι Νέο Ρύσιο είναι σε καθημερινή βάση εννοείται καλά έκανες για το 300 (μη σου πω και 400 :s_cool )
Άβαταρ μέλους
By Chris
#809122 Ε καλα, ποσες φορες θα πας σ/μ για τα ψωνια της βδομαδας (δλδ τιγκα μπαγκαζιερα, κατω απο τη σελα ΚΑΙ αναμεσα στα ποδια σου) με το σκουτερ? Κατι κανεις λαθος. Ααααν χρειαστει μια φορα απο αναγκη, παρε μια εξαδα να μη διψασεις και οταν πας με το αμαξι παρε οσες εξαδες χωραει (45 στο 2 active tourer, 30 στο yaris :lol: ). Σε καθε περιπτωση, αν το φορτωμα αναμεσα στα ποδια ειναι κριτηριο, μαλλον θα επρεπε να ψαχνεις κατι τετοιο, οχι μπεβερλυ:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Chris έγραψε:Ε καλα, ποσες φορες θα πας σ/μ για τα ψωνια της βδομαδας (δλδ τιγκα μπαγκαζιερα, κατω απο τη σελα ΚΑΙ αναμεσα στα ποδια σου) με το σκουτερ? Κατι κανεις λαθος. Ααααν χρειαστει μια φορα απο αναγκη, παρε μια εξαδα να μη διψασεις και οταν πας με το αμαξι παρε οσες εξαδες χωραει (45 στο 2 active tourer, 30 στο yaris :lol: ). Σε καθε περιπτωση, αν το φορτωμα αναμεσα στα ποδια ειναι κριτηριο, μαλλον θα επρεπε να ψαχνεις κατι τετοιο, οχι μπεβερλυ:

Θα συμφωνησω μαζι σου. Προσωπικα δεν το εχω κανει ποτε αλλα εβλεπα πολλους και ξερω κοσμο που το κανει. Γιατι δεν κινειται με το αμαξι καθε μερα και δεν εχει θεση μονιμη ( αν ξεπαρκαρει για να παει σουπερμαρκετ παιζει να παρκαρει 4 στενα μακρια ), ασε που δεν εχει λογικη να περνας απ' εξω με το σκουτερ και να πας σπιτι, να παρεις αμαξι για τα ψωνια και παλι πισω. Βαρεθηκα και μονο που το εγραψα :oops:

Εμενα ψωνιζε η συζυγος και τα βαρια τα αφηνε στο πορτμπαγκαζ για εμενα ή ξανακατεβαινε και τα επαιρνε. Αλλες φορες πηγαιναμε μαζι, αντι για εξοδο ενα πραγμα :lol: :lol:

Επισης ρε Κρις αυτο που εβαλες δεν βλεπεται ρε φιλε, ενω το SH 350 ειναι κουκλι :inlove:
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
NiTse έγραψε:
ArrowsFA1 έγραψε:To Medley μου το πρότεινε η τίμια αντιπρόσωπος από την οποία ψώνισα το BV, ενώ και άλλοι έμποροι μου υπέδειξαν ότι για την αναφερόμενη χρήση, οτιδήποτε έως 200 κυβικά θα ήταν υπερεπαρκές.
Απλά ήθελα περισσότερη άνεση στο δικάβαλο και στο 20χλμ ταξίδι μέχρι αεροδρόμιο/Ν. Ρύσιο.
Σε σχέση με οτιδήποτε άλλο δοκιμάσαμε, το BV δεν παιζόταν ούτε στις λακούβες ούτε στο δικάβαλο...ακόμη και η αίσθηση όταν ο πίσω απλά πιάνεται να ανέβει επάνω, ήταν πολύ καλύτερη. Οι χώροι του είναι επίσης αξιοπρεπείς, ενώ και το πάτωμά του, παρότι όχι επίπεδο, σου δίνει τη δυνατότητα να κουβαλήσεις κάποια πράγματα, οπότε νομίζω ήταν καλή επιλογή.
Η νεκροψία θα δείξει!

Να επιβεβαιώσω λοιπόν, με την ελάχιστη πλέον εμπειρία μου, και όσα εξαρχής μου είπατε - ναι, το μέγεθος μετράει όταν μιλάμε για τη διάμετρο της ζάντας....

Αν η διαδρομή μέχρι Νέο Ρύσιο είναι σε καθημερινή βάση εννοείται καλά έκανες για το 300 (μη σου πω και 400 :s_cool )

Όχι, είναι ας πούμε 40 φορές τον χρόνο και φυσικά πάντα υπάρχει η εναλλακτική του αμαξιού.
Ο δρόμος που άγει εκεί έχει όριο 110 kmh, θυμίζω :lol:

S/M με scooter για χοντρά ψώνια δεν παίζει. Ποδαράκια ή, αν πρόκειται για μακρινό S/M και χοντρά ψώνια, τότε ΙΧ.

Γενικά το όλο προτζεκτ της μηχανής ξεκίνησε από την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος της αστικής μετακίνησης (ΟΑΣΘ το μεγαλείο σου). Κάνοντας βέβαια μαθήματα διαπίστωσα πόσο ωραία αίσθησή είναι, αλλά και πόσο ευρύτερα χρήσιμο μπορεί να φανεί, οπότε, εκεί είπα να κοιτάξω κάτι καλύτερο και για λίγο (λόγω πρακτικότητας) δεν πήγα σε εργαλείο με αλυσίδα και ταχύτητες.
Οπότε σκούτερ μεν, αλλά τουλάχιστον να στρίβει και να έχει λίγη ζωντάνια.
Το bonus ήταν ότι αρέσει και στην :inlove: και το γεγονός ότι δήλωσε πρόθυμη να οδηγεί το BV300 ήταν μεγάλη υπέρβαση, οπότε νομίζω είμαστε καλά εκεί.
Αν μας λείψει το γκάζι εδώ είμαστε να το διορθώσουμε σε λίγα χρόνια.
Τελευταία επεξεργασία από ArrowsFA1 και 17 Μαρ 2023, 11:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Chris
Νίκος Παππάς έγραψε:
Chris έγραψε:Ε καλα, ποσες φορες θα πας σ/μ για τα ψωνια της βδομαδας (δλδ τιγκα μπαγκαζιερα, κατω απο τη σελα ΚΑΙ αναμεσα στα ποδια σου) με το σκουτερ? Κατι κανεις λαθος. Ααααν χρειαστει μια φορα απο αναγκη, παρε μια εξαδα να μη διψασεις και οταν πας με το αμαξι παρε οσες εξαδες χωραει (45 στο 2 active tourer, 30 στο yaris :lol: ). Σε καθε περιπτωση, αν το φορτωμα αναμεσα στα ποδια ειναι κριτηριο, μαλλον θα επρεπε να ψαχνεις κατι τετοιο, οχι μπεβερλυ:

Θα συμφωνησω μαζι σου. Προσωπικα δεν το εχω κανει ποτε αλλα εβλεπα πολλους και ξερω κοσμο που το κανει. Γιατι δεν κινειται με το αμαξι καθε μερα και δεν εχει θεση μονιμη ( αν ξεπαρκαρει για να παει σουπερμαρκετ παιζει να παρκαρει 4 στενα μακρια ), ασε που δεν εχει λογικη να περνας απ' εξω με το σκουτερ και να πας σπιτι, να παρεις αμαξι για τα ψωνια και παλι πισω. Βαρεθηκα και μονο που το εγραψα :oops:

Εμενα ψωνιζε η συζυγος και τα βαρια τα αφηνε στο πορτμπαγκαζ για εμενα ή ξανακατεβαινε και τα επαιρνε. Αλλες φορες πηγαιναμε μαζι, αντι για εξοδο ενα πραγμα :lol: :lol:

Επισης ρε Κρις αυτο που εβαλες δεν βλεπεται ρε φιλε, ενω το SH 350 ειναι κουκλι :inlove:

Ναι, οκ, για πλακα το εβαλα. Κατι τετοια εχουν στα νησια οι κουριερ, τα πρακτορεια και οι καφετεριες να πεταγεται το παιδι να φερνει παγο
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
ArrowsFA1 έγραψε:Ο δρόμος που άγει εκεί έχει όριο 110 kmh, θυμίζω :lol:

Αυτο το εχεις γραψει 3 φορες μεχρι τωρα νομιζω :oops:

Αστειευσαι προφανως, φαινεται απο το λολ, αλλα αν με το αυτοκινητο ησουν ενας τυπος που παει αργα, με το σκουτερ θα εισαι ενα εμποδιο που το περνανε απο παντου. Χρυσος κανονας των 2 τροχων ειναι οτι πας παντα με οσα παει η ροη του δρομου. Αν ειναι παραπανω απο αυτο που μπορεις - θες πας απο αλλου.
Αλλιως κινδυνευεις!

Γενικα τα ορια ειναι πονεμενο θεμα κουβεντας. Ειδικα στις μηχανες οι περισσοτεροι πανε πιο γρηγορα απο την ροη ωστε να ελεγχουν αυτοι που, ποτε , πως θα περασουν καποιον.

Υπαρχουν καποιοι διτροχοι πχ που εχουν την αποψη οτι αν πας με λιγα κανοντας διηθηση εμποδιζεις τους γρηγορους και πρεπει να τσακιστεις να κανεις στην ακρη.
Το οποιο γενικα πρεπει να το κανεις αλλα μονο αν μπορεις με ασφαλεια να μπεις αναμεσα στα αυτοκινητα χωρις να πλακωθεις στα φρενα ομως, ουτε να κινδυνευσεις απο ενα φρεναρισμα του μπροστινου να γινεις χαλκομανια.
Απλα οπως ανοιγει η κυκλοφορια κανεις λιγο χωρο να σε περασουν οι πιο γρηγοροι.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
ArrowsFA1 έγραψε:Έχουμε λευκό καπνό. Οδήγησα το BV400 και μου άρεσε πάρα πολύ, όπως και στην :inlove: .
Παραγγέλθηκε το BV300 HPE.

Το διάβασα και 3η φορά για να σιγουρευτώ... :lol: :lol:

Καλοτάξιδο λοιπόν, να το χαρείτε και καλές βόλτες!
Άβαταρ μέλους
By nikos
ArrowsFA1 έγραψε:

Δεν σας λέω ότι δεν έχω ενδοιασμούς αλλά το έψαξα όσο μπορούσα, είδα πάρα πολλά reviews από ιταλικά site, βίντεο με τις επιδόσεις από το 0 έως το τελίκιασμα, κλπ, και νομίζω ότι το σημερινο 300αρι ειναι ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο εν όψει της προβλεπόμενης χρήσης.
Αν τόσο πολύ μου λείπει το γκαζάκι στον αυτοκινητόδρομο ίσως θα ήταν καλύτερα να βρω και μια "κανονική" για τα γούστα...

Πάντως, ασχετα με τον κινητήρα και παρά την ελάχιστη εμπειρία μου, πρέπει να πω ότι το BV με εξέπληξε θετικά ως προς την αίσθηση που σου δίνει, πραγματικά νιώθεις 'ένα με αυτό' με τρόπο που προσεγγίζει μια μοτοσυκλέτα, και όχι απλά 'μεταφερόμενος' σε αυτό.
Εγώ τα έχω οδηγήσει και τα δύο όπως προανέφερα.
Με προβληματίζει ότι δεν έχεις εμπειρία όπως λες και αφού οδηγήσεις το 400 με το πολυδισκο συμπλέκτη και τη παραπάνω ιπποδύναμη-ροπη πήγες και έκλεισες το 300!!!
Σαν να οδηγησες ένα αμάξι με αυτόματο 6αρι και 150 άλογα και παραγγειλες στο τέλος ένα αυτόματο 4ταχυτο με 120 άλογα!
Πιο καλά δε μπορώ να το παρουσιασω
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#809147 Παλικάρια, με βάση την έρευνα που είχα κάνει, είχα σταμπάρει το BV300 ως καλή περίπτωση και οικονομικά στα χρήματα που είμαι πρόθυμος να ξοδέψω, δεδομένου ότι ποσά που πλησιάζουν τα 7k μου φαίνονται υπερβολικά για ένα σκουτερ-εργαλείο.

Τα μόνα άλλα scooter που έχω οδηγήσει είναι Kymco Xciting 400 (βαριά μαούνα με πολύ γκάζι), Vespa GTS (πύραυλος με μειονεκτήματα, τα είπαμε), και έχω υπάρξει συστηματικά συνοδηγός σε SH300 και ένα SYM 125. Xmax απορρίφθηκε λόγω σέλας & κόστους, Forza λόγω κόστους και όγκου που δεν αρέσει στην :inlove:
Δυστυχώς σε όλη την πόλη δεν υπήρχε BV300 για δοκιμή, μόνο 400άρι. Έτσι οδηγήσαμε το 400άρι για να δούμε πώς είναι πρωτίστως σε αίσθηση χώρου, εργονομίας, άνεσης. Ναι ο κινητήρας είναι φοβερός και θα έλεγα οριακά άγριος - με ελάχιστη περιστροφή του καρπού, η επιτάχυνση ήταν ενίοτε ανεπιθύμητη (ΟΚ, προφανώς δεν θα το συνηθίσεις στα 15' ενός test ride).
Ήταν κάπως βαρύ στις μανούβρες με τα πόδια κάτω (ξεπαρκάρισμα κλπ) καθώς και όταν κατέβαινες και έπρεπε να το βάλεις στο κεντρικό σταντ.
Για τους λόγους αυτούς, σε συνδυασμό με το ότι η καθημερινή χρήση θα είναι σπίτι γραφείο 6+6 χλμ εντός αστικού ιστού, προτιμήθηκε το 300αρι. Μακαρι να υπηρχε ένα 300άρι, να το οδηγούσα και να ξενέρωνα, για να ηξερα καλυτερα, αλλα δυστυχώς δεν υπαρχει, οπότε είπα να το ρισκαρω. Γιαίι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά και όσα μπόρεσα να ψάξω, δείχνουν ότι είναι πιο κατάλληλο γι' αυτό που κυρίως το θέλω.
Το Ρύσιο από εδώ είναι 30χλμ πήγαινε-έλα και οι ταχύτητες σε αυτόν τον δρόμο σπάνια ξεπερνάνε τα 120-130 χλμ σε όσους κινούνται αριστερά, μια φορά στις 15 μέρες που θα χρειαστεί να πάω, πιστεύω θα με πάει, και αν δεν μπορεί να με πάει, ε θα πάω από τον κάτω δρόμο της Περαίας, που οι ταχύτητες είναι ακόμη πιο χαμηλές.
Άβαταρ μέλους
By nikos
#809164 Μια χαρά θα σε πάει δε θα έχεις πρόβλημα.
Εμένα μια χαρά με βόλευε και σε ταξιδακια μικρά.
Οι μανούβρες να ξέρεις το ίδιο θα είναι είτε στο 300 είτε στο 400.
Καλορίζικο ξανα
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#809253 ευχαριστώ πολύ.
κουβέντα κάνουμε και γνώμες ανταλλάσσουμε, τις παρατηρήσεις όλων τις λαμβάνω καλοπροαίρετα, μπορεί σε λίγο καιρό να λέω τι μλκ έκανα, αλλά μπορεί και να λέω ότι όλα πήγανε καλά. θα φανεί. Προφανώς θα βοηθούσε να είχα βρει και 300αρι για test, δεν βρήκα, βασίστηκα στην αίσθησή μου για το 400 σε σχέση με τα 5-6 μηχανάκια που έχω οδηγήσει, και στον τρόπο που θεώρησα ότι θα διαχειριζόμουν καλύτερα το διαθέσιμο χρήμα. Δεν πειράζει, ό,τι βγει...

Σήμερα πάντως, στον δρόμο που προανέφερα, είδα ένα Yamaha Nmax, δεν ξέρω αν ήταν το 125 ή το 155, πάντως πήγαινε αξιοπρεπέστατα στην ίδια ταχύτητα που πήγαινα εγώ με το Fiat 500, δηλαδή 90-115 ανάλογα τη ροή της κυκλοφορίας. Οπότε, δε νομίζω να έχω πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
By MIXOStsi
#809412 Δε θα έχεις θέμα με το 300αρι.
Φίλος έχει γυρίσει τη μισή Ελλάδα και έχει πάει Ιταλία με Citycom... :lol:
Απλά λόγω της μικρής διαφοράς, πολλοί θα πήγαιναν για το μεγαλύτερο.