Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
saxon_747 έγραψε:
BARHonda έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Η φορά δεν αλλάζει ρε παιδιά.
Στο χιαστί αλλάζει
Στην ουσία δεν αλλάζει η φορά (προς την ίδια κατεύθυνση πάει το λάστιχο), αλλάζει η χάραξη άρα πρέπει να ξεζανταριστει και να αλλάξει πλευρά το ελαστικό στη ζάντα. (όχι αριστερά δεξιά)
Βάλε αυτό το πίσω δεξιά, μπροστά αριστερά και δες τι έκανες.
Τα περισσότερα ελαστικά έχουν είτε δείκτη φοράς, είτε εσωτερική - εξωτερική πλευρά.
Χιαστί δεν μπαίνουν.

Έχω την αίσθηση ότι είναι κάτι που έμεινε από παλιά και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διορθώσει.Εικόνα

.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#809075 Χιαστί λάστιχα δεν έχω κάνει ποτέ,τα εμπρός πίσω ναι.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Νίκος Παππάς έγραψε:Βάλε αυτό το πίσω δεξιά, μπροστά αριστερά και δες τι έκανες.
Τα περισσότερα ελαστικά έχουν είτε δείκτη φοράς, είτε εσωτερική - εξωτερική πλευρά.
Χιαστί δεν μπαίνουν.

Έχω την αίσθηση ότι είναι κάτι που έμεινε από παλιά και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να διορθώσει.Εικόνα

.

Πίσω δεξιά: Το ξεζανταρεις το βάζεις με τη σωστή ένδειξη μπροστά αριστερά. Όπως η εικόνα που παρέθεσα.

Αν δε μπορούσε να γίνει, θα έπρεπε τα λάστιχα να έχουν και ένδειξη left / right
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#809085 Εάν έβαζες ένα βελάκι με τη φορά που τσουλάει το ελαστικό όταν είναι πίσω αριστερά και μετά το βάλεις εμπρός δεξιά, θα διαπιστώσεις ότι πλέον το βελάκι δείχνει προς την αντίθετη φορά από την φορά κύλισης
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#809086 Το λάστιχο που πόσταρε ο Νίκος

Εικόνα
Εικόνα

Εμφανές ότι τα αυλάκια είναι ανάποδα (το outside είναι outside, σωστά, αλλά έχει αλλάξει η φορά)

Νίκο έχει βελάκι αυτό; Δεν φαίνεται στη φωτό
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
BARHonda έγραψε:Εάν έβαζες ένα βελάκι με τη φορά που τσουλάει το ελαστικό όταν είναι πίσω αριστερά και μετά το βάλεις εμπρός δεξιά, θα διαπιστώσεις ότι πλέον το βελάκι δείχνει προς την αντίθετη φορά από την φορά κύλισης

άλλο τα asymmetrical, άλλο τα directional.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#809097 Για να μπει χιαστί, πρέπει τα πίσω να τα ξεζαντάρεις. Κι αυτό μόνο αν δεν είναι asymmetrical.
Η ερώτηση είναι γιατί να το κάνεις έτσι όμως. Τι εμπρός πίσω χωρίς να το κάνεις χιαστί, είναι μια χαρά.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Anonymous Founder έγραψε:Για να μπει χιαστί, πρέπει τα πίσω να τα ξεζαντάρεις. Κι αυτό μόνο αν δεν είναι asymmetrical.
Η ερώτηση είναι γιατί να το κάνεις έτσι όμως. Τι εμπρός πίσω χωρίς να το κάνεις χιαστί, είναι μια χαρά.
Γιατί έτσι προτείνει ο κατασκευαστής αλλά και η Hyundai. Δεν ξέρω ακριβώς το λόγο.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#809100 Εδω κοιταμε να μην σου πιασει το ορθο ο λαστιχας , και εσυ αναρωτιεσαι αν πρεπει να κανεις μεχρι και ξεζανταρισματα ανα 12κ χλμ; Σε ασυμμετρικο λαστιχο;

Ειστε σιγουρα θερμικος; :shifty:

Ως ελαχιστη ενδειξη μεταμελειας να μου αποσταλθει Α Μ Ε Σ Α το προιον κωδ. 185-70-EPDFX900 (με ΚΤΕΛ) . :x
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#809113 Ρε παιδιά με το συμπάθειο, ας πάρουμε όλοι χαρτί και μολύβι να το ζωγραφίσουμε στην χειρότερη. Λάστιχο (συμμετρικό) το οποίο τοποθετήθηκε στην μία μεριά (έστω αριστερή, οπότε έχει τσουλήσει προς συγκεκριμένη φορά) δεν μπορείτε να το βάλετε στην άλλη μεριά του αμαξιού, είτε με ξεζαντάρισμα είτε χωρίς, και να κρατήσετε την ίδια φορά κύλισης με πριν,ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ (το τονίζω) ότι υπάρχει σήμανση OUTSIDE. Εάν δεν υπάρχει αυτή η σήμανση, τότε ναι, με ξεζαντάρισμα γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#809115 Δεν θεωρείται δεδομένο ότι ένα ασύμμετρικο λάστιχο δεν μπορεί να αλλάξει μέσα -εξω;; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
g8777 έγραψε:Εδω κοιταμε να μην σου πιασει το ορθο ο λαστιχας , και εσυ αναρωτιεσαι αν πρεπει να κανεις μεχρι και ξεζανταρισματα ανα 12κ χλμ; Σε ασυμμετρικο λαστιχο;

Είσαι η φωνή της λογικής μου.

BARHonda έγραψε:
Στην Goodyear μάλλον δεν έχουν θέμα με αντίθετη φορά κύλισης

Ε αυτό λέω. Όπου και να μπει, μπορείς να το βάλεις έτσι ώστε από την εξωτερική πλευρά να γράφει outside.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#809183 έτσι θα γράφει, αλλά θα γυριζει ανάποδα,εάν έχει ασύμμετρη χάραξη.
τα πολύ παλιά χρόνια!!! όταν εμφανίστηκαν τα radial με συμμετρική χάραξη όμως τα έβαζαν χιαστί, τώρα θέλει τα μπροστά πίσω από την ίδια πλευρά..

.