Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#809003 Δεν είναι τα εκατοστά, είναι πιο πολύ τα 15 κιλά σε συνδυασμό με τον έτερο χρήστη του οχήματος.
Γενικά, ό,τι και να πάρεις, πάντα θα μπορείς να πεις "βάλε λίγα ακόμη και πάρε κάτι λίγο καλύτερο", η συζήτηση δεν σταματάει, απλά κάποια στιγμή πρέπει να τραβήξεις τη γραμμή.

υ.γ. πιστέψτε με, προβληματίστηκα πολύ (και ακόμη με τρώει ελάχιστα), αλλά δεν θα είμαι ο μοναδικός χρήστης του οχήματος ώστε να αγοράσω με αποκλειστικά δικά μου κριτήρια, ούτε τα έξοδα της μηχανής τελειώνουν με την αγορά (βάλε ασφάλειες κλειδαριές + κανά ρούχο ακόμη + κράνος για την :inlove: ), οπότε όλα πρέπει να ληφθούν υπ' όψη.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#809007 Σωστά. Κάπου μπαίνει ένα όριο. Αλλιώς ξεκινάς για σκούτερ πόλης και καταλήγεις με 1250 adventure.

Όση διαφορά έχουν το 300 από το 400, έχει αυτό από το Forza και άλλα τόσα το 350adv.
Φτάσαμε όμως στα 7+ Κ, να κατέβω..

Άσε που σε τόσα λεφτά βάζεις κάτι ακόμα και παίρνεις μηχανή.
Διότι ως γνωστόν, τα σκούτερ δεν είναι μηχανές.

Μόλις την πάρεις αρχίζεις και κοιτάς για σκούτερ πόλης, αφού κρίμα να λιώνει στο κέντρο η μηχανή

Ναι ρε, οι μηχανοβιοι είμαστε πειραγμενοι ρε...

.
Άβαταρ μέλους
By nikos
#809036 Καλά μη τρελαινόμαστε ότι στο τέλος θα πάρουμε 1200gs...μιλάμε για 600 ευρώ διαφορά όπου ουσιαστικά είναι το ίδιο μηχανάκι σα σουλουπι με τελείως διαφορετική δύναμη-ροπη όπου σε συνδυασμό με το πολυδισκο συμπλέκτη κάνει διαφορά.
Εξάλλου από την αρχή έπαιζε το 400 και δεν ήρθε στο τέλος.
Εγώ τα έχω οδηγήσει και τα δύο για αυτό το λέω.
Όσον αφορά το βάρος είναι αμελητέο.
Αν σε προβληματίζει το έτερο ήμισυ τότε και τα 185 του 300 θα ήταν deal breaker.
Εξάλλου τσουλωντας θα τα πάει τα 10 παραπάνω του 400 και όχι σηκώνοντας τα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#809065 Άλλο βέβαια το μέντλευ και άλλο το μπέβερλυ. Το καιρώ εκείνω(2004) έβγαζε το μπέβερλυ ακόμα και 125. Μοσχοπούλησε στον τότε διαγωνισμό των ΕΛΤΑ σε κοκκινάκι :lol:
Προσωπικά θεωρώ πως έχει για όλους.
Μπορεί κάποιος να τραβάει με το ζόρι να φτάσει το ταβάνι του για το 300 και να μην κοιτάει καν το 400. Και φυσικά να μην δίνει καν σημασία για πολύδισκους συμπλέκτες κλπ.
Αν με ρωτάς, ναι, θα πήγαινα καρφί για το 400, δεν είναι κανόνας αυτός όμως και ο arrows παραπάνω είναι ένα παράδειγμα και ο άνθρωπος εξηγεί τους λόγους του.
Άβαταρ μέλους
By nikos
#809068 Εγώ παλιά που είχα πάει το 300αρι για σέρβις και μου έδωσε το 350αρι για τεστ είχα ξενερώσει τη ζωή μου με τη διαφορά ανάμεσα στα δύο
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#809087 Το 300ρι ήταν πιο αργό από το SH300. Είχα το SH, το πούλησα σε φίλο όταν πήρα το 350, τα πατήσαμε για σύγκριση, καμία σχέση (όπως αναμενόταν)
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#809088 Το 300ρι ήταν πιο αργό από το SH300. Είχα το SH, το πούλησα σε φίλο όταν πήρα το 350, τα πατήσαμε για σύγκριση, καμία σχέση (όπως αναμενόταν)
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#809091 Μάλλον για το μοντέλο 2010 (που δεν ξέρω μέχρι ποια χρονιά τράβηξε αυτό το μοτέρ). Δεν έχω πλήρη γνώση του τι αλλαγές έχει υποστεί από τότε μέχρι σήμερα, συμπεραίνω ότι δεν είναι αυτούσιο, έχει πάρει μερικά αλογάκια. Ίσως πλέον να είναι στις επιδόσεις του SH300 (ή και ελάχιστα μπροστά, άγνωστο). Εάν είναι έτσι, δεν είναι κακό. Λογικά σαν μηχανάκι θα είναι πιο βαρύ από ότι ήταν το SH
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#809092 Εδώ είναι ένα διάγραμμα ιπποδύναμης/ροπής του παλιού 300αριού με τον HPE.
Εικόνα

Γενικά η τάση λόγω πιο αυστηρών προδιαγραφών EuroX είναι η αύξηση του κυβισμού και η λειτουργία των κινητήρων σε πιο χαλαρούς ρυθμούς, οπότε γι'αυτό σιγά-σιγά τα παλιά 250αρια γίναν 300αρια, τα 300->350, τα 350-->400.

Δεν σας λέω ότι δεν έχω ενδοιασμούς αλλά το έψαξα όσο μπορούσα, είδα πάρα πολλά reviews από ιταλικά site, βίντεο με τις επιδόσεις από το 0 έως το τελίκιασμα, κλπ, και νομίζω ότι το σημερινο 300αρι ειναι ένα αξιοπρεπέστατο σύνολο εν όψει της προβλεπόμενης χρήσης.
Αν τόσο πολύ μου λείπει το γκαζάκι στον αυτοκινητόδρομο ίσως θα ήταν καλύτερα να βρω και μια "κανονική" για τα γούστα...

Πάντως, ασχετα με τον κινητήρα και παρά την ελάχιστη εμπειρία μου, πρέπει να πω ότι το BV με εξέπληξε θετικά ως προς την αίσθηση που σου δίνει, πραγματικά νιώθεις 'ένα με αυτό' με τρόπο που προσεγγίζει μια μοτοσυκλέτα, και όχι απλά 'μεταφερόμενος' σε αυτό.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#809101 Μια χαρα επιλογη εκανες, μην το σκεφτεσαι. Για χρηση πολης θα μπορουσες να δεις και Medley 155, NMAX- 155, sr gt 200, κλπ αλλα δεν ειναι τοσο καλα στο δικαβαλο. Οποτε για 2 ατομα και κινηση στην πολη ειναι μια χαρα το 300.

Αν και οταν υπαρξει αναγκη για κατι παραπανω, μενει ο εργατης και βλεπεις κατι αλλο για γουστα
Άβαταρ μέλους
By ArrowsFA1
#809102 To Medley μου το πρότεινε η τίμια αντιπρόσωπος από την οποία ψώνισα το BV, ενώ και άλλοι έμποροι μου υπέδειξαν ότι για την αναφερόμενη χρήση, οτιδήποτε έως 200 κυβικά θα ήταν υπερεπαρκές.
Απλά ήθελα περισσότερη άνεση στο δικάβαλο και στο 20χλμ ταξίδι μέχρι αεροδρόμιο/Ν. Ρύσιο.
Σε σχέση με οτιδήποτε άλλο δοκιμάσαμε, το BV δεν παιζόταν ούτε στις λακούβες ούτε στο δικάβαλο...ακόμη και η αίσθηση όταν ο πίσω απλά πιάνεται να ανέβει επάνω, ήταν πολύ καλύτερη. Οι χώροι του είναι επίσης αξιοπρεπείς, ενώ και το πάτωμά του, παρότι όχι επίπεδο, σου δίνει τη δυνατότητα να κουβαλήσεις κάποια πράγματα, οπότε νομίζω ήταν καλή επιλογή.
Η νεκροψία θα δείξει!

Να επιβεβαιώσω λοιπόν, με την ελάχιστη πλέον εμπειρία μου, και όσα εξαρχής μου είπατε - ναι, το μέγεθος μετράει όταν μιλάμε για τη διάμετρο της ζάντας....
Άβαταρ μέλους
By Chris
#809103 Επειδη το χεις αναφερει 2-3 φορες, προσωπικα ποτε δεν καταλαβα, ουτε χρειαστηκα επιπεδο πατωμα σε σκουτερ, δεν ξερω γιατι ειναι κριτηριο, εκτος αν εισαι ο ΝΠ και κανεις ντελιβερι κορνιζες συνεχεια