Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#809006 Διαβάζοντας το manual του i30 προτείνει rotation* κάθε 12000χλμ, έχει νόημα;

*Τα μπροστά πίσω και τα πίσω χιαστί μπροστά.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#809009 βεβαια εχει,θα βγαλεις σημαντικα περισσοτερα χλμ με την 4αδα.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
saxon_747 έγραψε:Διαβάζοντας το manual του i30 προτείνει rotation* κάθε 12000χλμ, έχει νόημα;

E ναι, πρωτη φορα το ακους?Ετσι υπαρχει πιο ομοιόμορφη φθορά, ειδικα στα μπροστοκινητα
Αλλά καλυτερα βάζεις τα πισω μπρος (και το αναποδο) απο την ιδια μερια, για να μην αλλαξουν φορά κινησης
Άβαταρ μέλους
By g8777
#809011 Εννοει αν εχει νοημα σε τετοια συχνοτητα ( ανα 12κ).

Μην ασχολεισαι σαξονα , απο τα 20κ και μετα.
Τελευταία επεξεργασία από g8777 και 16 Μαρ 2023, 17:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By g8777
#809013 Σιγουρα παιζει ρολο και το λαστιχο που φορας, προσωπικα δεν θυμαμαι να ειχα να κερδισω κατι απο τοση συχνη αλλαγη. Ο λαστιχας απο την αλλη....
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
saxon_747 έγραψε:Διαβάζοντας το manual του i30 προτείνει rotation* κάθε 12000χλμ, έχει νόημα;

Έχει, αλλά όχι χιαστί τα πίσω. Όπως είναι για να μην αλλάξει η φορά κίνησης.

.
Άβαταρ μέλους
By alexandros.K
g8777 έγραψε:Σιγουρα παιζει ρολο και το λαστιχο που φορας, προσωπικα δεν θυμαμαι να ειχα να κερδισω κατι απο τοση συχνη αλλαγη. Ο λαστιχας απο την αλλη....

Και το λαστιχο και το αμαξι και πως οδηγεις ...
Στο Πεζω που εχω να τα κανω μπρος πισω πανω απο 10.000χλμ , ειναι εμφανης η διαφορα στη φθορά στα μπρος με τα πισω
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
g8777 έγραψε:Εννοει αν εχει νοημα σε τετοια συχνοτητα ( ανα 12κ).

:s_thumbsup

Νίκος Παππάς έγραψε:Έχει, αλλά όχι χιαστί τα πίσω. Όπως είναι για να μην αλλάξει η φορά κίνησης.

Από το manual:

Εικόνα

Michelin
https://www.michelinman.com/auto/auto-t ... tate-tires

g8777 έγραψε:Σιγουρα παιζει ρολο και το λαστιχο που φορας, προσωπικα δεν θυμαμαι να ειχα να κερδισω κατι απο τοση συχνη αλλαγη. Ο λαστιχας απο την αλλη....

:iconcool:

alexandros.K έγραψε:Και το λαστιχο και το αμαξι και πως οδηγεις ...
Στο Πεζω που εχω να τα κανω μπρος πισω πανω απο 10.000χλμ , ειναι εμφανης η διαφορα στη φθορά στα μπρος με τα πισω

Michelin Primacy 4+
Χαλαρή οδήγηση, 70/30 (εντός πόλης / εκτός πόλης)

Τώρα έχω 16000 χλμ και τα λάστιχα δεν έχουν την παραμικρή φθορά.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#809052 Το «κακό» με το χιαστί όπως προαναφέρθηκε και όπως είχα και εγώ την ίδια απορία για το δικό μου είναι ότι τα λάστιχα θα έχουν πλέον την αντίθετη φορά κύλισης. Βελάκι φοράς δεν νομίζω ότι υφίσταται (μόνο στις μοτοσυκλέτες) συνεπώς αυτό ίσως να σημαίνει ότι κακό δεν κάνεις και το λάστιχο είναι σχεδιασμένο να αντέχει
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#809058 Πολλά ελαστικά έχουν δείκτη φοράς ειδικά όσα έχουν ασύμμετρο πέλμα. Πχ τα rainsport 3 που φοράω στο Φιατ. Νομίζω ότι έχουν και τα Τ005 όμως..

.
Άβαταρ μέλους
By bill33
#809060 Η φωτό απο πάνω το εξηγει για τα ελαστικά με φορά κύλισης.Στο πληροφορία.Οπότε θες ξεμοντάρισμα και μοντάρισμα.Επίσης με τους αισθητήρες πίεσης των ελαστικων τι γίνεται;
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
BARHonda έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Η φορά δεν αλλάζει ρε παιδιά.
Στο χιαστί αλλάζει
Στην ουσία δεν αλλάζει η φορά (προς την ίδια κατεύθυνση πάει το λάστιχο), αλλάζει η χάραξη άρα πρέπει να ξεζανταριστει και να αλλάξει πλευρά το ελαστικό στη ζάντα. (όχι αριστερά δεξιά)