Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Serf
#77672 Dimitris_P κάνε καταγγελία ΧΘΕΣ :rtfm: :rtfm: :rtfm:

Ποινές... "χάδι" για το θάνατο δύο νέων σε ξενοδοχείο από μονοξείδιο του άνθρακα

Ποινές φυλάκισης που συνολικά φτάνουν τα τρία χρόνια και τρεις μήνες, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου και σε εργολάβο, για το θάνατο δύο νεαρών από μονοξείδιο του άνθρακα.
Το περιστατικό έγινε το Νοέμβριο του 2009 σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης,
όπου σημειώθηκε η διαρροή από την εγκατάσταση θέρμανσης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους, στον ύπνο τους, οι δύο άτυχοι νεαροί πελάτες.

Το δικαστήριο καταδίκασε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου με ποινή φυλάκισης τριών ετών και τριών μηνών (από τέσσερα χρόνια και οκτώ μήνες πρωτοδίκως) για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατ' εξακολούθηση, της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια και της αυθαίρετης κατασκευής.
Εξάλλου, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών και δύο μηνών (από τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες) καταδικάστηκε ένας εργολάβος,
που κρίθηκε ένοχος για τις δύο πρώτες παραπάνω πράξεις.

Οι δύο νέοι άνθρωποι πέθαναν με διαφορά μιας ημέρας
Ακόμη, το δικαστήριο καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, έναν πραγματογνώμονα, ο οποίος είχε κληθεί να ερευνήσει τα αιτία θανάτου του πρώτου ενοίκου, αλλά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, δεν εντόπισε το πρόβλημα, με συνέπεια να ακολουθήσει μία μέρα αργότερα ο δεύτερος θάνατος.

Ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος, που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια, είχε αθωωθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο,
αλλά βρέθηκε εκ νέου κατηγορούμενος, ύστερα από έφεση που άσκησε εισαγγελέας.

Σε όλους τους κατηγορούμενους αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό ενώ οι ποινές τους ανεστάλησαν, με συνέπεια να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι δύο θάνατοι, ενός 28χρονου κι ενός 27χρονου, σημειώθηκαν σε διάστημα 24 ωρών, το Νοέμβριο του 2009, σε δύο ξεχωριστά δωμάτια και ορόφους του ξενοδοχείου, που βρίσκεται στην περιοχή Πανοράματος της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η διαρροή του μονοξειδίου του άνθρακα προκλήθηκε εξαιτίας της φραγής της καπνοδόχου του καυστήρα, σε συνδυασμό με μία σειρά από άλλες ελλείψεις και παραλείψεις που διαπιστώθηκαν κατά την επιτόπια αυτοψία στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Άβαταρ μέλους
By otso
#80864 1.5 λιτ τσιπουρο σε δυο βδομαδες ειναι πολυ; υπαρχει οριο για να χαρακτηριστει καποιος αλκοολικος; συμφωνα με τα φινλανδικα προτυπα κατα την γυναικα μου ειμαι αλκοολικος .
βεβαια εκει δεν πινουν ολη την βδομαδα και γινονται λιαδα το σαββαττο , και πινουν μονοι. εγω πινω με παρεα η μονος αλλα παντα με φαγητο και μεχρι να ευθυμησουμε λιγακι , αμα πιω παραπανω νυσταζω και παω για υπνο. εκει πινουν και δερνουν αγριευουν βριζουν ειναι επικυνδυνοι .
εκει τους λεω ολους αλκοολικους επειδη αλλαζει η συμπεριφορα τους προς το χειροτερο , εδω σπανια εχω δει καποιον τοσο πιωμενο που να χανει το κοντρολ , και θεωρουσα οτι δεν εχουμε αλκοολισμο οταν με ρωταγαν .
υπαρχει ημερησια δοση αλκοολ που δεν πρεπει να ξεπερναμε; αναλογα και τον σωματοτυπο ασφαλως.
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#80866 αυτό που λες βγαίνει 107ml/μέρα... σε σφηνοπότηρα πόσο είναι;

μέχρι 3-4 δε νομίζω ότι είσαι αλκοολικός, άμα θες καμιά 10αρια ποτηράκια τη μέρα για να κοιμηθείς πρέπει να αρχίζεις να το σκέφτεσαι :lol: (γιατι κατεβαίνει και εύκολα το άτιμο)

πάντως κι εγώ συμφωνώ με τους φιλανδούς, μου αρέσει να πίνω λίγο παραπάνω μια άντε δυο (σε εξαιρετικές περιπτώσεις) φορές τη μέρα και λιάρδα να γίνομαι μόνο σε τίποτα γιορτές. στα γενέθλια μου που πέφτουν παρασκευή σκοπεύω να με μαζέψουν :shifty:

σε καθημερινές φάσεις καθόλου ή άντε καμιά μπύρα.. και χθες που καθομασταν παρέα ήπια 5 ποτηράκια τσίπουρο για τη φάση, σήμερα δε θα πιω καθόλου και μάλλον ούτε αύριο

εκεί που νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς είναι όταν νιώθεις πως το θες καθημερινά και ειδικά όταν το καθημερινά αρχίζει και σημαίνει μεγάλες ποσότητες..
και αλκοολικός με τα όλα σου είσαι όταν αρχίζεις και πίνεις πρωινά, πίνεις κρυφά στη δουλειά για να μη σε πάρουν χαμπάρι οι δικοί σου και τέτοια καμμένα..
Τελευταία επεξεργασία από QsisVTS και 23 Φεβ 2015, 16:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Chris
#80870 Ότσο, έχει και σχέση πως το πίνεις, αν το χρειάζεσαι ή το πίνεις για την παρέα κλπ. Κι εγώ αν επί 2 βδομάδες τρώω έξω με φίλους κάθε μέρα θα πίνω 2 μπουκαλάκια τσίπουρο τη μία μέρα, 2 λίτρα μπύρα την επόμενη κλπ. Τώρα όμως που έχω να πιω αλκοόλ ένα μήνα περίπου δε μου λείπει καθόλου
Άβαταρ μέλους
By bill33
otso έγραψε:1.5 λιτ τσιπουρο σε δυο βδομαδες ειναι πολυ; υπαρχει οριο για να χαρακτηριστει καποιος αλκοολικος; συμφωνα με τα φινλανδικα προτυπα κατα την γυναικα μου ειμαι αλκοολικος .
βεβαια εκει δεν πινουν ολη την βδομαδα και γινονται λιαδα το σαββαττο , και πινουν μονοι. εγω πινω με παρεα η μονος αλλα παντα με φαγητο και μεχρι να ευθυμησουμε λιγακι , αμα πιω παραπανω νυσταζω και παω για υπνο. εκει πινουν και δερνουν αγριευουν βριζουν ειναι επικυνδυνοι .
εκει τους λεω ολους αλκοολικους επειδη αλλαζει η συμπεριφορα τους προς το χειροτερο , εδω σπανια εχω δει καποιον τοσο πιωμενο που να χανει το κοντρολ , και θεωρουσα οτι δεν εχουμε αλκοολισμο οταν με ρωταγαν .
υπαρχει ημερησια δοση αλκοολ που δεν πρεπει να ξεπερναμε; αναλογα και τον σωματοτυπο ασφαλως.

http://www.neaygeia.gr/page.asp?p=411
http://www.iatronet.gr/iatriko-lexiko/alkoolismos.html
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#80874 @chris

καλά και το σου λείπει είναι σχετικό... εμένα στο μήνα θα μου έλειπε, πχ μερικές φορές νιώθω τόσο πηγμένος που θέλω να πιω έστω μια μπύρα μετά τη δουλειά να χαλαρώσω, να κοιμηθώ απόγευμα με την ησυχία μου και να ξυπνήσω σαν πουλάκι

αλλά άλλο να το θες επειδή σε κάνει να νιώθεις ωραία (για αυτό άλλωστε πίνουμε), άλλο να κάνεις σαν τρελός αν δε πιεις και να γυρνάει η σκέψη σου συνεχώς γύρω από αυτό και τελικά να είσαι σωματικά εθισμένος σε αυτό
Άβαταρ μέλους
By JBT
#80875 http://www.eidikeuomenoi.gr/2015/02/careless-surgeon/

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By Chris
QsisVTS έγραψε:καλά και το σου λείπει είναι σχετικό... εμένα στο μήνα θα μου έλειπε, πχ μερικές φορές νιώθω τόσο πηγμένος που θέλω να πιω έστω μια μπύρα μετά τη δουλειά να χαλαρώσω, να κοιμηθώ απόγευμα με την ησυχία μου και να ξυπνήσω σαν πουλάκι

Ευτυχώς δεν έχω τέτοιο θέμα, δυστυχώς όμως αυτό συμβαίνει γιατί στην περίπτωσή μου προηγείται άλλη εξάρτηση (τσιγάρο)

QsisVTS έγραψε:να κάνεις σαν τρελός αν δε πιεις και να γυρνάει η σκέψη σου συνεχώς γύρω από αυτό και τελικά να είσαι σωματικά εθισμένος σε αυτό

Και αυτός είναι ο ορισμός του αλκοολικού θεωρώ.

Ο ότσο δεν είπε κάτι τέτοιο, μαζεύονται με φίλους, πλακώνουν τα τσίπουρα, και μετά από 2 βδομάδες είδε το μπουκάλι άδειο και τρόμαξε :lol:

Οι 4 ερωτήσεις στο λινκ του Bill είναι πολύ σωστές βασικά. Εγώ μόνο στο 1 θα απαντούσα ναι, και μόνο κάτι Χριστούγεννα, μέσα Αυγούστου κλπ
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#80877 ε φεύγει εύκολα το τσίπουρο :lol: ειδικά αν είναι καλό φεύγει σα νεράκι και την άλλη μέρα είσαι σα να μην έγινε τίποτα
Άβαταρ μέλους
By italakias
otso έγραψε:1.5 λιτ τσιπουρο σε δυο βδομαδες ειναι πολυ; υπαρχει οριο για να χαρακτηριστει καποιος αλκοολικος; συμφωνα με τα φινλανδικα προτυπα κατα την γυναικα μου ειμαι αλκοολικος .

Οι αλκοολικοι εχουν αναγκη απο πιοτο σχεδον ολη μερα,πινουν σχεδον παντα χωρις να τρωνε και συνηθως καταληγουν σε διαλυμμενο συκωτι.
Το αλκοολ βγαζει γενικοτερα τον αληθινο χαρακτηρα του ανθρωπου προς τα εξω.
Μονον οι ελληνες οταν πινουν βγαζουν καλο χαρακτηρα,ειμαστε ο καλυτερος λαος του πλανητη.
Οι αλλοι λαοι ακομη δεν εχουν ξεπερασει την βαρβαροτητα και ασχετα με το αν δειχνουν πολιτισμενοι.
Ζωα ειναι .

1.5 λιτρο τσιπουρο σε δυο βδομαδες ειναι νορμαλ κατασταση,εγω εχθες ηπια σχεδον ενα μπουκαλι ουισκι.
Αλλα εγω κανω καθημερινη εξασκηση στο πιοτο.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
italakias έγραψε:ειμαστε ο καλυτερος λαος του πλανητη.

+1
Και ο πιο μετριόφρων.

Tapatalk & XT1068
Άβαταρ μέλους
By red_monster
italakias έγραψε:Οι αλκοολικοι εχουν αναγκη απο πιοτο σχεδον ολη μερα,πινουν σχεδον παντα χωρις να τρωνε και συνηθως καταληγουν σε διαλυμμενο συκωτι.
Το αλκοολ βγαζει γενικοτερα τον αληθινο χαρακτηρα του ανθρωπου προς τα εξω.
Μονον οι ελληνες οταν πινουν βγαζουν καλο χαρακτηρα,ειμαστε ο καλυτερος λαος του πλανητη.
Οι αλλοι λαοι ακομη δεν εχουν ξεπερασει την βαρβαροτητα και ασχετα με το αν δειχνουν πολιτισμενοι.
Ζωα ειναι .

1.5 λιτρο τσιπουρο σε δυο βδομαδες ειναι νορμαλ κατασταση,εγω εχθες ηπια σχεδον ενα μπουκαλι ουισκι.
Αλλα εγω κανω καθημερινη εξασκηση στο πιοτο.

:metalo: :metalo:

:s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#80883 ανάλογα τη διάθεσή σου, μπορείς πάντα να βγάλεις και κακό εαυτό αν τα χεις πιει.. :whistlink:

συμφωνώ πάντως ότι σου μεγενθύνει αυτό που νιώθεις μέσα σου
Άβαταρ μέλους
By g8777
#80887 Italakia δυστυχώς η οικονομική κρίση δεν μάς αφήνει να δείχνουμε το καλό μας πρόσωπο ως λαός τόσο συχνά όσο παλιότερα.
Εγώ προσπαθώ να παρακαμψω το απο πάνω με το να κατεβαζω μια μπουκαλα φωτιστικο οινόπνευμα καθε πρωί που ξυπναω(σε μπολ με choco pops).
Δεν χρειάζομαι τίποτα για την υπόλοιπη μέρα και είμαι και ο καλύτερος άνθρωπος για την οικογένειά μου και τους συνανθρώπους μου.
Εικόνα