Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
BARHonda έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Cisco, ή κάτι άλλο ή απ'όλα;
Cisco πιστοποιήσεις αλλά στη δουλειά θες δεν θες μαθαίνεις και άλλα αναγκαστικά, χωρίς όμως κάποιο σοβαρό training, απλά μέσω εμπειρίας και shared γνώσης. Μάθαμε Juniper, Velocloud/VMware, Viptela (Cisco SDWan) και άλλες ομάδες μαθαίνουν και άλλα τόσα

Το θέμα είναι να μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτική υποστήριξη στον πελάτη. Όσο λιγότερο γτπ η πλατφόρμα, τόσο καλύτερα για εμάς.

Μεγάλη κουβέντα

Ρωτάω γιατί ενώ η Cisco είναι ο leader και ειδικά Ελλάδα δεν παίζει κάτι τίποτα άλλο με ειδικό βάρος σε πιστοποιήσεις, οι τιμές της είναι στο Θεό με αποτέλεσμα όλοι να κοιτάνε αλλού πλέον.
Για τις σοβαρές δουλειές είναι ακαταμάχητη πάντως.
Εμείς είμαστε Alcatel και FS. Στην φτήνια!
:s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#808331 Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο vendor όσο να βρεις άτομα που ξέρουν να το υποστηρίξουν. Και άντε πες Cisco δόξα τω θεώ έχουν πολύ καλό πρόγραμμα πιστοποιήσεων/netacad, βρίσκεις και έναν δάσκαλο καλό (καλό και το self learning, αλλά εάν έχεις ήδη μία μυρωδιά, εάν δεν, θέλει δάσκαλο με @@) και τα μαθαίνεις, οι υπόλοιποι?

Δυστυχώς όλα μαθαίνονται στη δουλειά. Εκεί κατάλαβα γιατί ο γαμωέλληνας εργοδότης ζητάει πάντα προϋπηρεσία. Κατανοητό μεν, αλλά κάποιος πρέπει να δώσει και την ευκαιρία στον νέοπα να μάθει και να εξελιχθεί. Επίσης από αυτά που έμαθα στις πιστοποιήσεις, δεν νομίζω ότι χρησιμοποιώ πάνω από ένα 25-30% στη δουλειά. Προφανώς ποικίλλει ανάλογα τη θέση ή τον πελάτη, αλλά πχ κανείς δεν τρέχει RIP πλέον και λούπα σε spanning tree για να πετύχεις, πρέπει να έχει προηγηθεί επικών διαστάσεων γκάφα

Μεγάλη κουβέντα όπως προείπα (θαρρώ και οφτόπικ )
Άβαταρ μέλους
By dimik
BARHonda έγραψε:Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο vendor όσο να βρεις άτομα που ξέρουν να το υποστηρίξουν. Και άντε πες Cisco δόξα τω θεώ έχουν πολύ καλό πρόγραμμα πιστοποιήσεων/netacad, βρίσκεις και έναν δάσκαλο καλό (καλό και το self learning, αλλά εάν έχεις ήδη μία μυρωδιά, εάν δεν, θέλει δάσκαλο με @@) και τα μαθαίνεις, οι υπόλοιποι?

Δυστυχώς όλα μαθαίνονται στη δουλειά. Εκεί κατάλαβα γιατί ο γαμωέλληνας εργοδότης ζητάει πάντα προϋπηρεσία. Κατανοητό μεν, αλλά κάποιος πρέπει να δώσει και την ευκαιρία στον νέοπα να μάθει και να εξελιχθεί. Επίσης από αυτά που έμαθα στις πιστοποιήσεις, δεν νομίζω ότι χρησιμοποιώ πάνω από ένα 25-30% στη δουλειά. Προφανώς ποικίλλει ανάλογα τη θέση ή τον πελάτη, αλλά πχ κανείς δεν τρέχει RIP πλέον και λούπα σε spanning tree για να πετύχεις, πρέπει να έχει προηγηθεί επικών διαστάσεων γκάφα

Μεγάλη κουβέντα όπως προείπα (θαρρώ και οφτόπικ )

To the point ολα.. +10000
Άβαταρ μέλους
By Dodger
Anonymous Founder έγραψε:
Dodger έγραψε:Εκεί κοντά, όπως ωραία γράφεις, είναι αμπέλια και χωράφια :lol: το κοντινότερο σπίτι με ίντερνετ είναι στα 250 μέτρα, ενω στα 70 μέτρα που έχω κολώνα ΟΤΕ, το σπίτι δίπλα έχει καταργήσει το τηλέφωνο του. Του είχα κάνει κουβέντα να το ενεργοποίησει και να το πληρώνω εγώ κανονικά αλλά δε δέχτηκε. Οπότε πάω για ρούτερ 4G ή αν αποφασίσω να μείνω μόνιμα στο εξοχικό, θα πληρώσω τα 1800 στον ΟΤΕ και θα τελειώνω.

Έχω P2P γραμμή με κεραίες Ubiquity που μετράει πάνω από 2 χλμ.
https://design.ui.com/login
Μπορείς να δεις και μόνος σου. Βάζεις τα ύψη που θα βάλεις τις κεραίες και σου βγάζει αν θα παίζει το link.
ΥΓ: Το είχα κάνει αυτό σε ένα έργο και φρόντισα να μπουν σε σημεία για να έχω LoS (libre of sight) και ήρθε κατόπιν κάποιος να το καταστρέφει γιατί δεν του άρεσαν οι γωνίες των καμερών!
:s_wacko

HF κάνε ένα explanation στο παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#808360 Η Ubiquiti σου δίνει δωρεάν μια εφαρμογή για να σχεδιάσεις την ασύρματη ζεύξη P2P (point to point) που θέλεις να δοκιμάσεις.
Έχει τοπογραφικό χάρτη επάνω και υπολογίζει αμέσως αν τα σημεία που θέλεις να ενώσεις βλέπουν το ένα το άλλο.
Αν έχεις για παράδειγμα αρκετό ύψος από μια ταράτσα να βλέπεις το εξοχικό σου.
Αν ναι, τότε αγοράζεις δύο κεραίες και ενώνεις τα δύο σημεία.
Οι κεραίες έχουν γενικά μικρό κόστος (κάνα 150αρι το σημείο αν θυμάμαι καλά) και δεν χρειάζεσαι να πληρώνεις 4G.
Απλώς χρειάζεσαι κάποιον με καλό σταθερό internet για να πάρεις κάτι εσύ εκεί γύρω.
Θα σου βάλω και ένα παράδειγμα με μοντέλα κλπ από Δευτέρα που θα είμαι σε υπολογιστή αν θέλεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
BARHonda έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Cisco, ή κάτι άλλο ή απ'όλα;
Cisco πιστοποιήσεις αλλά στη δουλειά θες δεν θες μαθαίνεις και άλλα αναγκαστικά, χωρίς όμως κάποιο σοβαρό training, απλά μέσω εμπειρίας και shared γνώσης. Μάθαμε Juniper, Velocloud/VMware, Viptela (Cisco SDWan) και άλλες ομάδες μαθαίνουν και άλλα τόσα

Το θέμα είναι να μπορούμε να προσφέρουμε ποιοτική υποστήριξη στον πελάτη. Όσο λιγότερο γτπ η πλατφόρμα, τόσο καλύτερα για εμάς.

Μεγάλη κουβέντα

Τεράστια κουβέντα. Εγώ θα πω πως όσο γαμάτος και να είναι ένας εξοπλισμός, πάντα καταλήγουμε στο δούναι και λαβείν. Η Cisco έχει το πιο ακριβό support, αυτό σημαίνει πως σαν τελικό κόστος, είναι πολύ υψηλό στον πελάτη. Αυτό άφησε χώρο και σε διάφορους άλλους να μπουν στην αγορά. Η Huawei είχε κάνει τρελό μπάσιμο πριν την τσακίσει η σφαλιάρα του Trump και είναι σίγουρο πως κάθε μεγάλος κινέζος, αν... παραμεγαλώσει, θα τρώει την ίδια σφαλιάρα, αποκλείεται ν'αφήσουν να συμβεί κάτι τέτοιο.
Αναλόγως επίσης το business case/model. Άλλο να είσαι τηλεπικοινωνιακός πάροχος, άλλο αυτοκινητόδρομος, εντελώς άλλες οι ανάγκες.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
Anonymous Founder έγραψε:Η Ubiquiti σου δίνει δωρεάν μια εφαρμογή για να σχεδιάσεις την ασύρματη ζεύξη P2P (point to point) που θέλεις να δοκιμάσεις.
Έχει τοπογραφικό χάρτη επάνω και υπολογίζει αμέσως αν τα σημεία που θέλεις να ενώσεις βλέπουν το ένα το άλλο.
Αν έχεις για παράδειγμα αρκετό ύψος από μια ταράτσα να βλέπεις το εξοχικό σου.
Αν ναι, τότε αγοράζεις δύο κεραίες και ενώνεις τα δύο σημεία.
Οι κεραίες έχουν γενικά μικρό κόστος (κάνα 150αρι το σημείο αν θυμάμαι καλά) και δεν χρειάζεσαι να πληρώνεις 4G.
Απλώς χρειάζεσαι κάποιον με καλό σταθερό internet για να πάρεις κάτι εσύ εκεί γύρω.
Θα σου βάλω και ένα παράδειγμα με μοντέλα κλπ από Δευτέρα που θα είμαι σε υπολογιστή αν θέλεις.

Στέλνω μερικά screenshots από το δικό μας project:
Εικόνα
Εικόνα
Μπαίνεις εδώ και φτιάχνεις λογαριασμό: https://ispdesign.ui.com/#
Δεν χρειάζεται να έχεις αγοράσει τίποτε για να κάνεις το σχεδιασμό αυτή την στιγμή.
Διαλέγεις μια κεραία απλώς για να δοκιμάσεις (βάλε την ίδια που έβαλα εγώ πχ) και εντόπισε τα δύο σημεία. Φτιάχνεις ένα P2P link ανάμεσα στα δύο σημεία και τσεκάρεις ποιο είναι το ελάχιστο ύψος για να έχεις LoS (Line of Sight), ελληνιστί, να βλέπονται μεταξύ τους χωρίς να μεσολαβούν εμπόδια.
https://www.skroutz.gr/s/11346817/Ubiqu ... ernet.html
Σχόλιο χρήστη:
Πήρα τη κεραία δοκιμαστικά για να καλύψω σύνδεση 19.1 χλμ από το σπίτι στο εξοχικό. Το σήμα περνάει και πάνω από τη θάλασσα. Χωρίς πολλά πολλά συνδέθηκε απ ευθείας με ταχύτητα 18mbps!! Μόλις ρυθμίσω κλίσεις κλπ θα επανέλθω. Συστήνεται ανεπιφύλακτα!!

Ό,τι χρειαστείς εδώ είμαστε. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By otso
#808456 Και ποιος θα δεχτει μωρε να δωσει στον γιαννη ιντερνετ , αφου ειναι τσακωμενος με ολη την περιοχη λογω του οτι θελει να κανει αμπελωνα και οινοποιείο. Μονο αν βαλει κεραια απο το σπιτι του στην ελευσινα μεχρι το εξοχικο αλλά ειναι 21 χλμ αποσταση σε ευθεια και πρεπει να ξεπερασει και το υψος του κιθαιρωνα .
Άβαταρ μέλους
By Chris
#808457 Μαλλον κατι τετοιο πρεπει να βιδωσει ο dodger στην ταρατσα του γειτονα.. Ο αλλος το εστειλε 19χλμ, μαλλον διπλα μενουμε και πειραια και αιγινα :) Πλακα πλακα τα 150 ευρω για 2 κεραιες κανουν αποσβεση το ιντερνετ στο εξοχικο σε 5-6 μηνες

edit με προλαβε ο οτσο με λουτρο αληθειας
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#808459 Είναι φοβερό τι μπορείς να κάνεις με αυτές τις κεραίες. Με αστείο κόστος, έχεις φοβερές ταχύτητες. Το αστείο επίσης είναι πως σε πολλές περιπτώσεις μπορούν να δώσουν λύσεις και μόνιμες, δηλαδή, για ποιο λόγο να ρίξεις οπτική ίνα με το τεράστιο κόστος της, τόσο σε εγκατάσταση, όσο και σε συντήρηση (βανδαλισμοί, κλοπές, κλπ) αν δεν θέλεις τεράστιες ταχύτητες;
Μπορείς να βάλεις ένα ή παραπάνω ασύρματα link τέτοια, που δεν έχουν κόστος λειοτυργίας και να κάνεις την δουλειά σου μια χαρά.
Είναι και εξαιρετικά ανθεκτικά επίσης, έχουμε εδώ και 4 χρόνια κάπου κάποιες, και είχαμε μία απώλεια ενός αντικεραυνικού (κόστος 15€) από έναν κεραυνό που έπεσε δίπλα της.
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#808513 @ HF ευχαριστώ πάρα πολύ, θα το τσεκαρω σε λίγο.

otso έγραψε:Και ποιος θα δεχτει μωρε να δωσει στον γιαννη ιντερνετ , αφου ειναι τσακωμενος με ολη την περιοχη λογω του οτι θελει να κανει αμπελωνα και οινοποιείο. Μονο αν βαλει κεραια απο το σπιτι του στην ελευσινα μεχρι το εξοχικο αλλά ειναι 21 χλμ αποσταση σε ευθεια και πρεπει να ξεπερασει και το υψος του κιθαιρωνα .

Με αδικείς φίλε otso, όσοι είναι κοντά και γενικά όσοι με γνωρίζουν στο χωριό με συμπαθούν. Ο διπλανός που δε θέλει να του πληρώνω το τηλέφωνο, το κάνει γιατί είναι μεγάλος άνθρωπος και "έχουν δει πολλά τα μάτια του" λέει :lol: Ίντερνετ θα μου δώσει ο γείτονας που με παρακαλάει να βάλουμε αμπέλι στο κτήμα μου να βγάζει περισσότερο κρασί και τσίπουρο, αυτός μου δίνει και πίνω. Τα φιστικάκια μου έχω και είμαι άρχοντας.
Άβαταρ μέλους
By otso
Dodger έγραψε:@ HF ευχαριστώ πάρα πολύ, θα το τσεκαρω σε λίγο.

otso έγραψε:Και ποιος θα δεχτει μωρε να δωσει στον γιαννη ιντερνετ , αφου ειναι τσακωμενος με ολη την περιοχη λογω του οτι θελει να κανει αμπελωνα και οινοποιείο. Μονο αν βαλει κεραια απο το σπιτι του στην ελευσινα μεχρι το εξοχικο αλλά ειναι 21 χλμ αποσταση σε ευθεια και πρεπει να ξεπερασει και το υψος του κιθαιρωνα .

Με αδικείς φίλε otso, όσοι είναι κοντά και γενικά όσοι με γνωρίζουν στο χωριό με συμπαθούν. Ο διπλανός που δε θέλει να του πληρώνω το τηλέφωνο, το κάνει γιατί είναι μεγάλος άνθρωπος και "έχουν δει πολλά τα μάτια του" λέει :lol: Ίντερνετ θα μου δώσει ο γείτονας που με παρακαλάει να βάλουμε αμπέλι στο κτήμα μου να βγάζει περισσότερο κρασί και τσίπουρο, αυτός μου δίνει και πίνω. Τα φιστικάκια μου έχω και είμαι άρχοντας.

Ξερεις και μενα μπορεις να με δωροδοκησεις με κρασι η τσιπουρο η ενα τσουβαλι φιστικια , να μην σου κολαω στο φορουμ.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder

Αν έχεις γείτονα κοντά, είναι πανεύκολο νομίζω. Βρες δύο κοντάρια 3 μέτρα και να τα δέσεις καλά στις ταράτσες και λογικά αν δεν έχετε κανένα δάσος ανάμεσα, θα βλέπονται μια χαρά οι κεραίες και θα έχεις πολύ καλή ταχύτητα.
otso έγραψε:

Ξερεις και μενα μπορεις να με δωροδοκησεις με κρασι η τσιπουρο η ενα τσουβαλι φιστικια , να μην σου κολαω στο φορουμ.

Σε περίμενα πιο σκληρό στις διαπραγματεύσεις otso. :s_no