Μπα, πέραν της 5ετίας+ που έχει περάσει, ο σοβατζής μου είναι άγνωστος (ενώ π.χ. υδραυλικό και ηλεκτρολόγο τους ξέρω) και άντε βρέστον, ενώ ο εργολάβος/αρχιτέκτονας έχει σοβαρά οικονομικά ντράβαλα, και το να καλύψει αυτή τη ζημιά δεν παίζεται καν στο στοιχηματζίδικο
Οπότενες είναι καθαρά θέμα δική μας τσέπης τι θα -αντέξουμε να- κάνουμε με το θέμα αυτό...
EDDIE_147 έγραψε:EDDIE_147 έγραψε:Καλοριφέρ:
Purmo vs Buderus vs Kermi vs Delonghi vs Quinn (κάτι Αγγλικά)
Όλοι οι μαγαζάτορες θεωρούν καλύτερη την πρώτη (Φιλανδική).
Για τα Quinn έχει ακούσει κανείς κάτι;
UP
Βασικά το ντέρμπι είναι Purmo vs Buderus με τα πρώτα λίγο πιο ακριβά.
Neumann (Τούρκικα αλλά δεν το λένε).
Αν δεν στα δώσουν μισή τιμή από τα άλλα, μη τα πάρεις.
— Margaret Thatcher
Μετα απο 5 χρονια κανεις δεν εχει ευθύνη

Κάθε γνώμη ευπρόσδεκτη, το ψάχνω από τώρα μιας και καλοκαίρι θα ξεκινήσουν οι όποιες εργασίες, αλλά θέλω να δω τι θα κάνω με δάνειο κτλ.
Ευχαριστώ σας
Dodger έγραψε: "εξοικονομώ κατ'οίκον"
Εδώ και λίγους μήνες το εξοικονόμηση κατ' οίκον έχει "παγώσει" και οι τράπεζες δεν δέχονται νέες αιτήσεις γιατί έχει εξαντληθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος στο ΕΣΠΑ (το οποίο έχει ολοκληρωθεί στις 31/12/2014). Υπάρχουν μάλιστα χιλιάδες αιτήσεις με έγκριση από τις τράπεζες που δεν έχουν προλάβει να πάρουν τελική έγκριση (υπαγωγή στο πρόγραμμα) από το ΕΤΕΑΝ και κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνουν.
Ακούγεται ότι θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα με χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ. Όμως, όπως και για τόσα άλλα πράγματα στην Ελλάδα, παραμένει ακόμη άγνωστο αν, πότε και με ποιές προϋποθέσεις θα προχωρήσει το νέο πρόγραμμα....
Εναλλακτική λύση για χρηματοδότηση (φυσικά χωρίς επιχορήγηση) είναι σήμερα τα επισκευαστικά δάνεια που δίνουν κάποιες τράπεζες, θα πρέπει όμως να είναι κάποιο ποσό που να αξίζει τον κόπο (πάνω από 20000 για παράδειγμα) γιατί θα σου ζητήσουν προσημείωση και θα έχει έξοδα.
Η ισχύει το απλό (συντελεστης δόμησης)χ(τετραγωνικά)χ(τιμή ζώνης);
Ή τα πραγματα είναι πολυ πιο μπερδεμένα;;
EDDIE_147 έγραψε:Καλοριφέρ:
Purmo vs Buderus vs Kermi vs Delonghi vs Quinn (κάτι Αγγλικά)
Όλοι οι μαγαζάτορες θεωρούν καλύτερη την πρώτη (Φιλανδική).
Για τα Quinn έχει ακούσει κανείς κάτι;
Vogel&Νoot
skous έγραψε:Υπαρχει κάποιο free εργαλείο για να μετρήσει κάποιος την αντικειμενική(ή εμπορική για τις τράπεζες) αξία ενος κτηρίου;
Η ισχύει το απλό (συντελεστης δόμησης)χ(τετραγωνικά)χ(τιμή ζώνης);
Ή τα πραγματα είναι πολυ πιο μπερδεμένα;;
Δες εδώ. Ο τύπος δεν είναι τόσο απλός καθώς μπαίνουν στο παιχνίδι διάφοροι συντελεστές (παλαιότητα, ύψος, προσόψεις κλπ.).
Αλλη βέβαια και η πραγματική που εξαρτάται από πολλά πράγματα .
ThanasisN έγραψε:Dodger έγραψε: "εξοικονομώ κατ'οίκον"
Εδώ και λίγους μήνες το εξοικονόμηση κατ' οίκον έχει "παγώσει" και οι τράπεζες δεν δέχονται νέες αιτήσεις γιατί έχει εξαντληθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος στο ΕΣΠΑ (το οποίο έχει ολοκληρωθεί στις 31/12/2014). Υπάρχουν μάλιστα χιλιάδες αιτήσεις με έγκριση από τις τράπεζες που δεν έχουν προλάβει να πάρουν τελική έγκριση (υπαγωγή στο πρόγραμμα) από το ΕΤΕΑΝ και κανείς δεν ξέρει τι θα απογίνουν.
Ακούγεται ότι θα ακολουθήσει νέο πρόγραμμα με χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ. Όμως, όπως και για τόσα άλλα πράγματα στην Ελλάδα, παραμένει ακόμη άγνωστο αν, πότε και με ποιές προϋποθέσεις θα προχωρήσει το νέο πρόγραμμα....
Εναλλακτική λύση για χρηματοδότηση (φυσικά χωρίς επιχορήγηση) είναι σήμερα τα επισκευαστικά δάνεια που δίνουν κάποιες τράπεζες, θα πρέπει όμως να είναι κάποιο ποσό που να αξίζει τον κόπο (πάνω από 20000 για παράδειγμα) γιατί θα σου ζητήσουν προσημείωση και θα έχει έξοδα.
Το περίμενα, αλλά οκ, δε με νοιάζει στην τελική. Το σπίτι μου να φτιάξω και ας πάρω δάνειο. Απλώς με ενδιαφέρει η σωστή δουλειά. Ευχαριστώ πάντως
Μπορείτε να μου πείτε ενδεικτικά τιμή για κάγκελα σε μπαλκόνι-ταράτσα;
Τιμή με φπα και τοποθέτηση εννοώ, όλα μέσα.
Δεν μιλάω για εξεζητημένα υλικά, απλά σιδερένια με στάνταρ σχεδιάκι.
Πχ
mjacob έγραψε:αν το σχέδιο δεν είναι σφυροδρεπανάκι (ειδική προσφορά των ημερών, -30% στον ΕΝΦΙΑ και +5k αφορολόγητο), να βάλεις ίσια απλά
Συμφωνώ. Τα σχέδια αυτά με λουλούδια και καμπυλίτσες ήταν για το '50 και το '60, σαν να βλέπω το Βέγγο να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες σφουγγαρίζοντας
Όταν μας έβαλε ο σιδεράς μας τέτοιο κάγκελο, του είπα "έρχεσαι και τα ξηλώνεις τώρα, γιατί δεν θέλω ούτε καν να τα δω όταν βγω να πετάξω τα σκουπίδια".
Απλό ίσιο, να μην κάνει "σκάλα" και να μην είναι αραιό για τα παιδιά, ανοξείδωτο, βαμμένο και τοποθετημένο, μας είχε πάει γύρω στο 20αρικο / τρέχον μέτρο, αλλά υποτίθεται φιλική και εργολαβική τιμή.