Επιλογή Β: βρίσκεις τις τιμές ζώνης που αφορούν το ακίνητό σου εδώ: http://www.gsis.gr/gsis/info/gsis_site/ ... nikes.html
και στη συνέχεια βάζεις τα σχετικά δεδομένα στο κατάλληλο φύλλο excel (εφόσον μιλάμε για ακίνητο εντός σχεδίου πόλεως, εδώ ή απλοποιημένα εδώ), και με λίγη τύχη βρίσκεις την αντικειμενική του ακινήτου σου.
Ακόμη να δεις μήπως σε συμφέρει να κάνεις δωρεά το σπίτι στον αδερφό σου , γιατί παίζουν διάφορα σε συνάρτηση με τον φόρο μεταβίβασης , τον φόρο δωρεάς , τις αμοιβές συμβολαιογράφου και δικηγόρων . Ετσι θα δείς το σύνολο των εξόδων και θα αποφασίσεις . Θα πρέπει όμως ο-η συμβολαιογράφος να είναι έμπιστος γιά να σου πει τι συμφέρει εσένα και όχι εκείνον , γιατί δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει με τις αμοιβές τους και τα ταμεία τους , μετά την μερική απελευθέρωση του επαγγέλματος .
Ακόμα θα πρέπει να σκεφτείς τι γίνεται με το πόθεν έσχες , που στην περίπτωση της αγοράς , θα πρέπει να το επιβαρυνθεί ο αδερφός σου , αλλά θα το οφεληθείς εσύ , ενώ σε περίπτωση δωρεάς δεν παίζει κάτι τέτοιο .
Μπορεί πιθανόν να σε βοηθήσει και ο δικηγόρος σου , αν ασχολείται με ακίνητα .
Γενικά παίζουν πλέον προσφορές και στα συμβολαιογραφικά με σημαντικές διαφορές .
bebes έγραψε:καλημερα και καλη χρονια (εστω και λιγο καθυστερημενα)
τι εγινε;
παλι το "μαϊμουδεψαν" το Ε9;
προσπαθω να βγαλω τις δοσεις της πεθερας (εχουν κοινο λογαριασμο taxis με τον πεθερο) και δεν μου δινει την επιλογη.
Αν θυμαμαικαλα, στην αριστερη στηλη εβγαζε ολες τις μηνιαιες δοσεις με διεγραμμενες τις πληρωμενες.
Τωρα βγαζει μονο την "περιουσιακη κατασταση
http://prntscr.com/5p3jsq
Υπαρχει αλλος τροπος να δω τις δοσεις;
Είσαι στο έτος 2015. άλλαξε σε 2014 από το μενού λίγο παραπάνω και θα τα βρεις
stavrosg έγραψε:bebes έγραψε:καλημερα και καλη χρονια (εστω και λιγο καθυστερημενα)
τι εγινε;
παλι το "μαϊμουδεψαν" το Ε9;
προσπαθω να βγαλω τις δοσεις της πεθερας (εχουν κοινο λογαριασμο taxis με τον πεθερο) και δεν μου δινει την επιλογη.
Αν θυμαμαικαλα, στην αριστερη στηλη εβγαζε ολες τις μηνιαιες δοσεις με διεγραμμενες τις πληρωμενες.
Τωρα βγαζει μονο την "περιουσιακη κατασταση
http://prntscr.com/5p3jsq
Υπαρχει αλλος τροπος να δω τις δοσεις;
Είσαι στο έτος 2015. άλλαξε σε 2014 από το μενού λίγο παραπάνω και θα τα βρεις
εισαι πολυ καλος
ArrowsFA1 έγραψε:Είχα ρωτήσει και παλαιότερα, αλλά δυστυχώς έχω λάβει αντικρουόμενες απαντήσεις.....ξαναρωτώ μήπως και έκτοτε έχει ξεκαθαρίσει το θέμα:
Στις μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις (ΜΥΦ), στο σκέλος "Προμηθευτές - Έξοδα", υπάρχουν δύο διακριτές καρτέλες: (α) συγκεντρωτικές εξόδων και (β) δαπάνες.
Ποια έξοδα δηλώνονται στο α και ποια στο β;
Κατά την άποψη αρκετών (και λογίστριας που ρώτησα), στο (α) πάει οτιδήποτε για το οποίο υπάρχει ονομαστικό τιμολόγιο, ενώ στο (β) πηγαίνουν αποδείξεις λιανικής όπου δεν αναγράφεται το ΑΦΜ του λήπτη, καθώς και λογαριασμοί στο όνομα τρίτου που πάντως αποτέλεσαν έξοδο του επαγγελματία. Έτσι έκανα κι εγώ στην αρχή.
Μέχρι όμως να βγάλω άκρη, είχα υποβάλλει ερώτημα στη ΓΓΠΣ μέσω του taxisnet και όταν τελικά μου απάντησαν, μου είπαν το εξής:"Αγαπητέ κύριε/α,
Στην εγγραφή Δαπανών συμπληρώνονται τα έξοδα που εκπίπτουν όπως είναι π.χ. τα υλικά για την ατομική επιχείρηση (π.χ. αναλώσιμα, γραφική ύλη), και ως εκ τούτου καταχωρούνται στην καρτέλα "Δαπάνες".
Πάντα στην διάθεσή σας
Κέντρο εξυπηρέτησης Συναλλασσομένων Γ.Γ.Δ.Ε."
Ακολούθως διέγραψα όλες μου τις παλιές εγγραφές (π.χ τιμολόγια πώλησης γραφικής ύλης, εξαρτημάτων Η/Υ από Πλαίσιο/e-shop) και τα έβαλα όλα στο (β) - δαπάνες....
Τι ισχύει όμως τελικά;;;
Η προθεσμία λήγει στις 2 Φεβρουαρίου οπότε υπάρχει ακόμη χρόνος για διόρθωση.
Άλλες γνώμες; Σύμφωνα με θεωρία που μου είπε σήμερα υποτιθέμενος "γνώστης", στο 'προμηθευτές-έξοδα' πάει οτιδήποτε θα πήγαινε στους κωδικούς 351-356 της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, ενώ στο 'δαπάνες' οτιδήποτε δηλώνεται στον κωδ. 357 της ΦΠΑ ("δαπάνες γεν. έξοδα φορολογητέα").
Δεν ξέρω τι να πιστέψω
ArrowsFA1 έγραψε:Τι ισχύει όμως τελικά;;;
Η προθεσμία λήγει στις 2 Φεβρουαρίου οπότε υπάρχει ακόμη χρόνος για διόρθωση.
Άλλες γνώμες; Σύμφωνα με θεωρία που μου είπε σήμερα υποτιθέμενος "γνώστης", στο 'προμηθευτές-έξοδα' πάει οτιδήποτε θα πήγαινε στους κωδικούς 351-356 της περιοδικής δήλωσης ΦΠΑ, ενώ στο 'δαπάνες' οτιδήποτε δηλώνεται στον κωδ. 357 της ΦΠΑ ("δαπάνες γεν. έξοδα φορολογητέα").
Δεν ξέρω τι να πιστέψω
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει να ακολουθήσεις τον 1ο τρόπο:
ArrowsFA1 έγραψε:Είχα ρωτήσει και παλαιότερα, αλλά δυστυχώς έχω λάβει αντικρουόμενες απαντήσεις.....ξαναρωτώ μήπως και έκτοτε έχει ξεκαθαρίσει το θέμα:
Στις μηνιαίες συγκεντρωτικές καταστάσεις (ΜΥΦ), στο σκέλος "Προμηθευτές - Έξοδα", υπάρχουν δύο διακριτές καρτέλες: (α) συγκεντρωτικές εξόδων και (β) δαπάνες.
Ποια έξοδα δηλώνονται στο α και ποια στο β;
Κατά την άποψη αρκετών (και λογίστριας που ρώτησα), στο (α) πάει οτιδήποτε για το οποίο υπάρχει ονομαστικό τιμολόγιο, ενώ στο (β) πηγαίνουν αποδείξεις λιανικής όπου δεν αναγράφεται το ΑΦΜ του λήπτη, καθώς και λογαριασμοί στο όνομα τρίτου που πάντως αποτέλεσαν έξοδο του επαγγελματία.
Η Γ.Γ.Π.Σ. είναι αρμόδια για τη λειτουργία και την συντήρηση των εφαρμογών. Ούτε γράφει, ούτε είναι σε θέση να ερμηνεύσει τη νομοθεσία, και σε αυτή την περίπτωση οι οδηγίες που έχει δώσει το υπ.οικ. είναι αρκετά σαφείς, και δεν γίνεται διαχωρισμός σε τιμολόγια αγορών (εμπορευμάτων - Α' υλών) και δαπανών. Οτιδήποτε έχει τον ΑΦΜ σου επάνω, πλην των ρητά καθορισμένων εξαιρέσεων πάει στο α. Στο β μπαίνουν αποδείξεις λιανικής, λογαριασμοί επικοινωνιών, ρεύμα, νερό και ο,τι άλλο λέει η εγκύκλιος. Αν το κάνεις διαφορετικά, θα το βρεις μπροστά σου στην καρτέλα "Αποκλίσεις"

EDIT: Δες και αυτό το άρθρο.
Και εμένα μου φαίνεται λογικό, σύμφωνα και με το FAQ της εφαρμογής.
Επομένως τώρα πέφτει "σβήσιμο" με μηδενικές εγγραφές σε ό,τι έχω ήδη υποβάλει, και πέρασμα απ' την αρχή. ΦΤΟΥΥΥΥΥ....
elteo έγραψε:Μαζεύουμε και φέτος χαρτομάνι (αποδείξεις) για την εφορία;
Απαντηση θα παρεις απο τον νεο Υπουργο Οικονομικων....Νομιζω οτι καλο ειναι να μαζευουμε και μετα πεταμε τις αχρειαστες....
Οπότε καλό είναι να μαζεύουμε, όποιοι δεν έχουν Κάρτα Αποδείξεων.
...και πάντως το παρόν, δεν είναι το μέλλον της νιότης μου!..

)