Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kostis20 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Ξαναλέω, για το χάλι φταίνει όλοι. Η ιδιωτικοποίηση όμως έκανε τα πράγματα καλύτερα ή χειρότερα; Τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Πουλάμε και τα υπόλοιπα; Κρατάμε αυτό το σχήμα; Γιατί όπως είδατε, παρόλη την ιδιωτικοποίηση, το Δημόσιο πληρώνει πάρα πολλά πράγματα, και επιπλέον πληρώνει 10άδες εκατομμύρια κάθε χρόνο στον ιδιώτη για τις άγονες γραμμές. Ποιες είναι αυτές τελικά;

Ε πως αλλιώς θα γινόταν?Θα ερχοταν ο ένας και μοναδικός ιδιώτης και θα ελυνε τα προβλήματα και θα πλήρωνε την ασυδοσία του κρατικού ΟΣΕ επι 45 χρόνια?
Ποιος θα το έκανε αυτό?
Τώρα για το μελλον δε ξέρω τι θα είναι καλύτερο.Και δημόσια να ξαναγίνει η τραινοσε πάλι εμεις θα τα πληρωσουμε τα σπασμένα.

Παντα εμεις τα πληρωνουμε τα σπασμενα. Πουληθηκε η ΤΡΕΝΟΣΕ στους Ιταλους για 47 μυρια και τους δινει το κρατος αλλα 50 καθε χρονο για 15 χρονια! Τοτε γιατι πουληθηκε;

Σπασανε τον ΟΣΕ σε κομματια οπως και την ΔΕΗ για να πουληθουν ευκολοτερα, να δημιουργηθουν Ρυθμιστικες Αρχες που κοστιζουν χρηματα για να εχουν τον ελεγχο και την επικοινωνια μεταξυ των εταιριων και το οφελος ποιο ειναι;
Άβαταρ μέλους
By dimviii
224v έγραψε:τις ευθύνες του Δημοσίου, σύμφωνα με τις συμβάσεις ποιος θα τις πληρώνει εάν δεν γινονται όταν πρέπει.???? το υπουργείο οικονομικών θα έχει κονδύλια για κάτι τέτοιο?? το προσωπικό του δημοσίου ποιος θα το αποφασίζει?? Η σύμβαση θα το λέει αλλά ποιος θα το υλοποιεί??? ώστε να έχει ευθύνη εάν δεν το κάνει.

Τέμπη: Καταγγελία ότι ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ καθυστερούσαν το έργο της Hellenic Train – Της πλήρωσαν και πρόστιμο 500.000 ευρώ

https://www.newsit.gr/ellada/tempi-kata ... o/3722533/
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Anonymous Founder έγραψε:<...> Προφανώς εμείς είμαστε προτεκτοράτο και οι Γάλλοι αυτοκρατορία, οπότε κάθε σύγκριση πρέπει να βγαίνει από αυτό το πρίσμα <...>
Αυτό.
Άβαταρ μέλους
By 224v
dimviii έγραψε:
224v έγραψε:τις ευθύνες του Δημοσίου, σύμφωνα με τις συμβάσεις ποιος θα τις πληρώνει εάν δεν γινονται όταν πρέπει.???? το υπουργείο οικονομικών θα έχει κονδύλια για κάτι τέτοιο?? το προσωπικό του δημοσίου ποιος θα το αποφασίζει?? Η σύμβαση θα το λέει αλλά ποιος θα το υλοποιεί??? ώστε να έχει ευθύνη εάν δεν το κάνει.

Τέμπη: Καταγγελία ότι ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ καθυστερούσαν το έργο της Hellenic Train – Της πλήρωσαν και πρόστιμο 500.000 ευρώ

ναι, δλδ εμείς οι πολίτες τους τα πληρώσαμε γιατί οι υπηρεσίες του κράτους μας είναι αέρα πατέρα.... και δεν μπορούν να μοιράσουν 2 γάιδαρων άχυρα. κάτι που φάνηκε στα Τέμπη...

.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
dimviii έγραψε:

Αυτό έχει και δεύτερη ανάγνωση: μπορεί να μην καθυστερούσαν την σύμβαση οι ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ, αλλά οι εργολάβοι μην τηρώντας τα συμφωνηθέντα. Πολλές (μην πω πάντα...) φορές αυτός που παραδίδει, ζητάει από αυτόν που παραλαμβάνει να παραλάβει γουρούνι στο σακί.
Προσωπικά έχω υπάρξει πολλές φορές στην θέση αυτών που παραδίδουν και έχει τεράστια σημασία ποιος παραλαμβάνει και ποιος κάνει την δουλειά του σωστά. Στην Εγνατία Οδό για παράδειγμα, υπήρχε υψηλό επίπεδο από αυτούς που παραλαμβάνουν και έκαναν την δουλειά τους σωστά. Όχι πάντα βέβαια. Πολλά έχουν παραμείνει σε προσωρινή παραλαβή με τον εργολάβο να μην έχει παραδώσει πλήρως τα πάντα.
Στην περίπτωση του ΟΣΕ, θα πόνταρα πως περί αυτού πρόκειται: πίεση στον ΟΣΕ να παραλάβει κάτι ημιτελές ή όχι πλήρως λειτουργικό.

Γενικότερο σχόλιο: να είστε κριτικοί με ό,τι διαβάζετε αυτές τις μέρες. Είναι πολύς κόσμος που θα προσπαθήσει να πετάξει το μπαλάκι της ευθύνης αλλού.
:s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By markvag
bebes έγραψε:Δεν ξέρω τι "υποπτο περιεχόμενο" αναζητούν οι συνομωσιολόγοι, αλλά ενας γνωστος μας που δουλεύει στο βενζινάδικο στο ΣΕΑ Ευαγγελισμού ειπε οτι η έκρηξη ακούστηκε εκκωφαντική μέχρι εκει. 3,5 χιλ απόσταση. Νόμιζαν οτι έπεσε κάποιο αεροπλάνο.

Ρε παιδιά... Συγκρούστηκαν μετωπικά τρένα βάρους χιλιάδων τόνων το καθένα, που ταξίδευαν με 150+χαω... Προφανώς και θα ακουστεί. Τώρα, αν υπήρχε κάποιο επικίνδυνο φορτίο που δεν είχε δηλωθεί στο cargo τρένο, το βλέπω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ δύσκολο και πάμε σε άλλο επίπεδο απάτης.

Όποιος ασχολείται, έστω και επιφανειακά με μεταφορές, γνωρίζει πως τα φορτία, ιδίως τα επικίνδυνα, δηλώνονται στον μεταφορέα και πρέπει να μεταφέρονται με τον σωστό τρόπο. Οπότε εάν υπήρχε επικίνδυνο φορτίο που δεν δηλώθηκε, πρέπει να βρεθεί ο αποστολέας και να λογοδοτήσει και τα αδικήματα είναι ποινικά, ακόμα και αν δεν συμβεί το παραμικρό!

Anonymous Founder έγραψε:Γιατί βλέπετε και στις συμβάσεις, πάλι θέλουμε το κράτος να μας καλύπτει τα νώτα.

Ε, καλά, αυτό είναι ο σωστός, ο ορθόδοξος καπιταλισμός: Οι (5-6) ιδιώτες τα κέρδη, το κράτος (όλοι οι υπόλοιποι μ@λ@κες δηλαδή) τις ζημιές, τα κόστη των υποδομών, κτλ... Πρώτοι διδάξαντες οι too big to fail τραπεζίτες στην Μέκκα του καπιταλισμού. :inlove:

georgetz έγραψε:Η ιδιωτικοποίηση δεν έγινε έτσι άκριτα, λίγο πεταχτά που το είδα , βλέπω ομοιότητες με το μοντέλο που ακολουθείται στην αγορά ρεύματος-ενέργειας (παραγωγή - μεταφορά - διανομή - ρυθμιστική αρχή)

Α, ωραία, γιατί ήταν τόσο πετυχημένο αυτό το μοντέλο! :yahoo:

Α, στην Αγγλία, ακόμα τους βρίζουνε... Δεν έγινε κάτι... συνεχίζει το ίδιο χάλι...

Νίκος Παππάς έγραψε:Παντα εμεις τα πληρωνουμε τα σπασμενα. Πουληθηκε η ΤΡΕΝΟΣΕ στους Ιταλους για 47 μυρια και τους δινει το κρατος αλλα 50 καθε χρονο για 15 χρονια! Τοτε γιατι πουληθηκε;

Γιατί Νικο Παππά μου, είναι καλύτερο να στα μασουλάει ο κουστουμάτος μανατζαρέος, που μιλάει άπταιστα αγγλικά! :rtfm: :x Γιατί η εναλλακτική ποιά είναι; Να έχουμε κάτι φθηνό και ποιοτικό για όλο τον κόσμο;;; :vava: Τί άλλο πια;;; Μετά το επόμενο βήμα είναι η Βόρεια Κορέα! :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#807808 Σε αυτά που έλεγα πριν, πως πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την είδηση που μας πουλάνε (ή και αγοράζουμε):
Τέμπη: Σε αναστολή εργασίας οι γιατροί που έδωσαν αναρρωτική - μαϊμού στον επιθεωρητή του σταθμάρχη

https://www.news247.gr/koinonia/tempi-s ... 64116.html
Προέκυψε από την ΕΔΕ ότι ο επιθεωρητής του σταθμάρχη έλαβε αναρρωτική άδεια, ενώ δεν υπεβλήθη σε καμία διαγνωστική εξέταση, δεν προσήλθε στα ΤΕΠ αλλά αναζήτησε τον διευθυντή της κλινικής που γνωμάτευσε μόνο με την κλινική εικόνα και χωρίς καμία άλλη εξέταση και εν συνέχεια ο επιμελητής κατ' εντολή του διευθυντή έδωσε 30ήμερη αναρρωτική άδεια.

Η άλλη άποψη:
Τέμπη: «Την άδεια υπέγραψε ο Επιμελητής Α’» λέει Χαυτούρας για την αναρρωτική στον επιθεωρητή του ΟΣΕ
https://www.newsit.gr/ellada/tempi-tin- ... e/3722542/
Ο κ. Χαυτούρας, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρεται σε επιδίωξη της προσωπικής του εξόντωσης. «Τόσο γρηγορες διαδικασίες για να με εξοντώσουν; Πραγματικά είναι απίστευτες οι διαδικασίες που θυμίζουν άλλες εποχές. Μιλάμε για εκτελεστικό απόσπασμα. Εποχές ανθρωποφαγίας, κανιβαλισμού. Αντί να ασχοληθούν με την τραγωδία, πάνε δύο μέρες μετά να κατηγορήσουν για να αποπροσανατολίσουν».

Ο πρώην πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, καθώς πριν από λίγο εκδόθηκε ανακοίνωση από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος με την οποία τον έθεσε εκτός ψηφοδελτίων, αναφέρει ότι σκοπεύει να κινηθεί νομικά. «Δεν ξέρω πως την πήραν την απόφαση αυτή. Θα κάνω μήνυση κατά πάντων και στον Υπουργό. Και άλλες φορές έχω βρεθεί στο στόχαστρο. Και στην πανδημία είπα ”ένας γιατρός για 120 ασθενείς”. Τότε με διώξανε αλλά πήγαμε σε πειθαρχική λύση. Τώρα έπρεπε να το ολοκληρώσουν, είμαι μεγάλο πρόβλημα εδώ για την Μαγνησία, με την δημοτικότητα που έχω και την προσφορά μου».

Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής στο Αχιλλοπούλειο υποστηρίζει, μιλώντας στο newsit.gr «δεν υπέγραψα τίποτα εγώ, εγώ τον είδα στο ιατρείο που με έψαξε ο ίδιος, και πήρε άδεια υπογεγραμμένη από τον γιατρό. Απλώς είπα ότι τον είδα και εγώ, αλλά η εξέταση έπρεπε να γίνει στα ιατρεία. Την άδεια την υπέγραψε ο Επιμελητής Α’. Εγώ μπορώ να πω οτιδήποτε. Θα πω την άποψή μου. Αλλά η εξέταση είναι στα εξωτερικά ιατρεία. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι ούτε βοηθός, ούτε ειδικευόμενος, ούτε επικουρικός, Είναι επιμελητής Α’. Είναι γαλάζιο παιδί, είναι γαλάζια η διοίκηση. Με κάθε τρόπο θέλουν να με οδηγήσουν στην άνευ προηγουμένου δίωξή μου» καταλήγει μιλώντας στο newsit.gr, ο κος. Χαυτούρας.

:s_dunno :s_roses
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#807812 Έχει υπογράψει και σφραγίσει το βιβλίο επειγόντων βέβαια. Ασε που γνωρίζονταν με τον επιθεωρητή απο την οργάνωση του PASOK...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#807814 Δεν έχω ιδέα τι σημαίνει αυτό. Εννοώ σαν διαδικασία. Δεν παίρνω το μέρος κανενός εννοείται, απλώς παρέθεσα τις δύο απόψεις (κάτι που συχνά οι δημοσιογράφοι δεν το κάνουν δυστυχώς).
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#807815 Σημαίνει οτι αυτός τον εξέτασε .Εχει υπογραψει ολοκληρη κλινική εξέταση στο βιβλιο ασθενών της κλινικής.Και εβαλε άλλον να φτιαξει την αδεια και να γραψει τα φάρμακα γιατί μάλλον δεν ειχε ηλεκτρονική συνταγογράφηση στο ονομα του αν καταλαβα καλα...
Βασικά γτπκ :lol:
Άβαταρ μέλους
By glf
#807816 Ρε κάθε μέρα πρέπει να παίζει το κλιπακι για την πρωτοπορία στην 4η βιομηχανική επανάσταση, όπως παίζανε τον Παπαδόπουλο στο κάτσε μέσα. Να το εμπεδώσουμε.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#807818 . όπως θέλει ο καθένας ερμηνευει τις ικανότητες του δημοσίου. σε κάθε υπηρεσία υπάρχουν σωστοί και λαμογια. και η Εγνατία, επειδή της επέβαλε η ΕΕ να έχει ανεξάρτητους μηχανικούς με επιρροή στο έργο, δλδ υπογράφαμε για να πληρωθεί ο εργολαβος για ποσότητες, ποιοτητες, με δικό μας εργαστήριο υλικών, και παρόντες μηχσνικους ελεγκτές σε καθημερινή βάση, οι εργολάβοι το είχαν αποδεχθεί. ερχόντουσαν μελέτες από μελετητές και αφού τις ελέγξαμε έξω στο εργοτάξιο και υπογραφαμε, τότε τις κοινοποιούμε στον ανάδοχο για εφαρμογή. υπήρχαν και οι ελεγκτές μελετών, αλλά ξεφευγαν και σε αυτούς τραγικά λάθη, πχ σε προεντεταμενη πλάκα γέφυρας οι κώνοι προεντασης να βγαίνουν μέσα στη πλακα!!
οι δε ελεγκτές για να μην τα σπάσουν με τους μελετητές δεν τις γύριζαν πίσω αλλά άφηναν εμάς να είμαστε οι κακοί. αν βρεθούμε σε καφέ θα σου πω πολλές τέτοιες ιστορίες...

.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#807823 Και το ΠΑΣΟΚ πάντα εδω ρε πστ μου..Τόσα χρ'ονια εχει να κυβερνήσει και εχει αφήσει ανεξίτηλα σημαδια...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#807840 Λογικό είναι. Γιατί αν κάποιος πέρασε από το ΠΑΣΟΚ το 2003 και κάνει κάτι το 2023 είναι πασοκάρα, ενώ όταν ο εν ενεργεία νεοδημοκράτης μασάει απευθείας αναθέσεις βιάζει και στήνει δίκτυο παιδικής μαστροπείας είναι απλά ο Μίχος.