Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By GTS
mjacob έγραψε:
kyr80 έγραψε:Οι τελευταίοι που δέχομαι να μου κάνουν κήρυγμα, είναι όσοι έφυγαν από την Ελλάδα. Και δεν λέω ότι δεν έκαναν καλά. Έκαναν την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό τους.

Σε αυτό έχεις 1.000.000% λάθος.
Δεν έκαναν μόνο την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό τους, αλλά την καλύτερη επιλογή και για όσους έκατσαν. Αυτή τη στιγμή, η καλύτερη "ελπίδα" που υπάρχει για όσους είναι εδώ , είναι να αυτοί που έφυγαν έξω. Ότι αύριο μεθαύριο θα είναι ένας καλός συνδετικός κρίκος με κάτι μεγαλύτερο από αυτόπου έχουμε εδώ.

Αν αυτοί έφυγαν έξω χ-φορές για την πάρτη τους, όσοι κάτσαμε εδώ το κάναμε 10χ για την πάρτη μάς (γκόμενες, γυναίκες, παιδιά, οικογένεια, φίλοι, κλίμα, σπίτια, συνήθεια κλπ κλπ κλπ κλπ).

Μην τρεφεις αυταπάτες ότι αυτοι που εφυγαν εξω θα γυρισουν να επενδυσουν τα χρηματα τους στην Ελλαδα. Το πιθανοτερο είναι ότι δεν προκειται να ξαναγυρισουν εκτος και εχουν καποια προσωπικη υποθεση. Αυτοι που εμειναν και πραγματι περασαν πολύ καλα στην Ελλαδα θα λενε κάθε περυσι και καλυτερα. Ο μονος λογος να γυρισουν είναι αν η οικονομια βελτιωθεί και για να βελτιωθεί αυτοι που εμειναν πρεπει να δουλεψουν. Αρα δυσκολο...
Άβαταρ μέλους
By Panosss
vice246 έγραψε: στην εποχη του πατερα μου οι γερμανοι μας κατεστρεψαν τη χωρα…
....
ολα θελουν το χρονο τους και δεν σημαινει οτι επειδη ανηκουμε στην ευρωζώνη γιναμε και αυστριακοι… που προσωπικα τους θαυμαζω σαν λαο, αλλα προτιμω να ζω και να συμπεριφερομαι σαν ελληνας….

Ο Χίτλερ ήταν αυστριακός...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
21 quadra έγραψε:Eπώνυμοι Έλληνες αγανακτούν... με την κυβέρνηση που προσβάλει τη Γερμανία, τον μεγαλύτερο χρηματοδότη μας.

Τι να σχολιάσει κανείς ?
Τους επόμενους 4 μήνες οι επιθέσεις αυτού του τύπου θα κλιμακωθούν αφού τα μνημόνια επί 5 χρόνια τα έβαλαν με τους μικρούς και τους μεσααίους και τους διάλυσαν αφήνοντας ανέγγιχτα τα μεγαλύτερα εισοδήματα / περιουσίες, τώρα που ο Σύριζα βλέπει το θέμα από την ακριβώς αντίθετη πλευρά όσοι ήταν στο απυρόβλητο τώρα επόμενο είναι να ξεσπαθώσουν, αρχίζουν με τάχα μου αγανακτισμένους ψιλοεπώνυμους ( λέγε με Μιράντα Ξαφά, γνωστή και μη εξαιρεταία ) του Κολωνακίου και των πλουσίων προαστίων για να αρχίσουν οι δυνατές κανονιές από τους πλέον δυνατούς και επώνυμους το επόμενο διάστημα, για να δούμε τι θα δούμε από τον άλλο μήνα.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro ... -germania/

και ο Τζημερος με τον Νικο Δημου συνυπογραφει οτι η κυβερνηση προσβαλει τον μεγαλυτερο χρηματοδοτη μας.

αυτο για μερικους που τους χαλναει η λεξη γερμανοτσολιαδες και προδοτες.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
mjacob έγραψε:
kyr80 έγραψε:Έχω λάθος, σύμφωνα με αυτό που πιστεύεις εσύ. Έχω γιατρό στο σπίτι μου μέσα, που έφυγε "για να μη ζήσει τα χάλια της Ελλάδας".
ΚΑΝΕΙΣ από τους μετανάστες που ξέρω, δεν έφυγε για να γυρίσει να σώσει την Ελλάδα. Θα γυρίσουν ΑΝ και ΟΤΑΝ γίνουν τα πράγματα καλύτερα για τους ΙΔΙΟΥΣ.
Το γεγονός ότι μπορεί να καλυτερεύσουν και την χώρα, άμα γυρίσουν, δεν αλλάζει το λόγο φυγής τους. Το ότι έρχονται στις διακοπές τους το καλοκαίρι, και δεν έχουν "ξεχάσει" το τι τραβάνε οι υπόλοιποι Έλληνες εδώ, είναι κάτι που ζω. Επιπλέον οι αρσενικοί μου δηλώνουν με χαρά, ότι θα εξαγοράσουν και τη θητεία τους στο στρατό.
Το σημαντικότερο κεφάλαιο μιας χώρας δεν είναι οι όποιες καταθέσεις. Είναι το ανθρώπινο δυναμικό(ειδικά το επιστημονικό) που θα προοδεύσει την χώρα. Και όπως οι καταθέσεις είναι προϊόν της οικονομικής δραστηριότητας κάποιου στην χώρα, έτσι και οι επιστήμονες. Είναι προϊόν της εκπαιδευτικής διαδικασίας που είχε η χώρα. Με τα στραβά της. Όσα στραβά έχει και η ελληνική οικονομία που αναπτύχθηκε κάποιος.

Μα δεν υπονοούσα ούτε ότι θα γυρίσουν πίσω, ούτε ότι θα την καλυτερεύσουν γυρνώντας, ούτε ότι το έκαναν για να σώσουν την Ελλάδα.

Συμφωνώ ότι το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι οι άνθρωποι.
Το ζήτημα είναι ότι έχουν πολύ περισσότερα να προσφέρουν -σε αυτούς που κάθονται- φεύγοντας έξω, παρά αν κάτσουν εδώ.

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι δεν παίζεται στα εσωτερικά πρωταθλήματα, όταν είσαι 4-5η εθνική κατηγορία (στα όρια του ερασιτεχνικού). Και αν ένα πράγμα μας λείπει περισσότερο από κάθε τι, είναι η διασύνδεση των εδώ με το έξω. Και μάλιστα, -επίσης προσωπικά- θεωρώ ότι αυτή η διασύνδεση είναι από τα λίγα πράγματα που μπορούν χτες να προσφέρουν πολύ πολύ περισσότερη ανάπτυξη για αρκετό κόσμο.

Όλα αυτά περί "εξωστρεφούς οικονομίας", "εξαγωγών", "υψηλού επιπέδου προϊόντα/υπηρεσίες" κλπ, πως ακριβώς νομίζεις ότι μπορούν να δημιουργηθούν; Με mail και διαφημίσεις; Με ανθρώπους χτίζονται αυτά.

Μια εταιρεία σαν αυτή στην οποία εργάζεται ο dino, πόσο σύντομα πιστεύεις ότι υπάρχει η πιθανότατα να δημιουργηθεί στην ελλάδα; (Αιώνα και βάλε, λέω εγώ).
Μια εταιρεία όμως η οποία να μπορεί να παράγει κάτι που να το πουλάει στην εταιρεία "του ντίνου"; Εύκολα θα έλεγα.

Ε, το να μείνουν εδώ 10 ντίνοι και να ξύνουν τ@@ τους (γιατί κατ' ουσίαν σήμερα δεν έχουμε τπτ να τους κάνουμε) περιμένοντας τους αιώνες που δεν θα έρθουν ποτέ, δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην ελληνική οικονομία.
10 ντίνοι έξω όμως, και μάλιστα μακάρι να είναι ό,τι καλύτερο έχουμε να δείξουμε, θα έχουν αύριο (και όχι μεθαύριο) την δυνατότητα να πουν στην εταιρεία "τους" να συνεργαστεί με κάποιους εδώ αντί για τις άλλες 10.000 πιθανές επιλογές μεταξύ ούγγρων, τσέχων, βούλγαρων, ινδών, κ.ο.κ.
Και έτσι ο κυριάκος και ο ανδρέας που κάθισαν εδώ θα μπορέσουν να χτυπήσουν ένα συμβόλαιο (χρηματικής και τεχνολογικής) αξίας με όρους σχεδόν Β εθνικής, αντί για της 5ης ερασιτεχνικής.

Και κάπως έτσι χτίζονται κανάλια επικοινωνίας, και συνεργασίας.
Νομίζεις χαζές είναι χώρες που έχουν φτιάξει ολόκληρα εκπαιδευτικά συστήματα γύρω από αυτή τη λογική, στερώντας πανάκριβες θέσεις και σημαντικούς πόρους από τον δικό τους πληθυσμό, προκειμένου να φτιάξουν αυτά ακριβώς τα κανάλια;

kyr80 έγραψε:εδιτ: και όσοι έμειναν εδώ, έχουν άλλη ιστορία ο καθένας. Άλλος έστησε οικογένεια εδώ, άλλος δεν έχει τις προϋποθέσεις(επιστημονικές), άλλον τον κρατάνε οι γερασμένοι γονείς. Το σεβασμό μου έχουν αυτοί που ΜΠΟΡΟΫΝ, αλλά δεν έφυγαν. Χωρίς να κατηγορώ καθόλου αυτούς που πήγαν στο εξωτερικό. Και εγώ αν δεν είχα βρει 5 πράγματα, μάλλον δε θα ήμουν στην Ελλάδα.

Δεν διαφωνώ. Μάλιστα φαίνεται να συμφωνείς μαζί μου, ότι κανείς δεν κάθισε εδώ "για να παλέψει για την ελλάδα". Αυτό μπορεί να είναι το φρου φρου που λέμε στον εαυτό μας για να νιώσουμε καλύτερα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όπως λες κι εσύ "οικογένεια, φίλοι, σπίτια, κλπ κλπ κλπ".

Αντιστρόφως, εγώ λέω ότι τον σεβασμό μου έχουν αυτοί που άφησαν πράγματα πίσω και έφυγαν. Που μπορούσαν να κάτσουν αλλά δεν το έκαναν.

Τη σύγκριση την κάνω σε σχέση με τις καταθέσεις που φεύγουν. Και αυτός που τις έβγαλε έξω, ΟΤΑΝ και ΑΝ στρώσουν τα πράγματα, θα τις γυρίσει πίσω στη χώρα. Είτε για επένδυση, είτε για κατανάλωση. Δεν θα τα αφήσει στο Λουξεμβούργο-Ελβετία-Γερμανία. Και αν υποθέσουμε ότι το "κακό" είναι ότι θα αγοραστούν σε τιμή χώμα περιούσιές, αυτό δε θα γίνει ούτως ή άλλως; Ποια η διαφορά να μου τα "φάει" ένας Έλληνας με χρήματα, από έναν Ρώσο με χρήματα; Επειδή θα τον "πιω" εγώ, πρέπει να τον "πιούνε" μαζί μου όλοι;

Αυτοί που έφυγαν, ενώ μπορούσαν να μείνουν, έχουν πίσω τα κορόιδα(κατ'εμέ) που θα τους κρατήσουν σχεδόν ανέπαφα ότι άφησαν. Είτε αυτοί λέγονται γονείς, είτε αδέρφια κλπ. Είναι οι ίδιοι "χορηγοί" του κάθε ένα που σπούδασε έξω. Παραδείγματα πάρα πολλά. Δεν θυσιάστηκαν αυτοί που έφυγαν, αλλά αυτοί που έμειναν. Τεσπα ξεφεύγουμε από το παρόν θέμα. Απλά θέλησα να δώσω μια άλλη διάσταση περί ατομικού συμφέροντος σε σχέση με τον υποτιθέμενο πατριωτισμό.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#80749 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
#80750 @mjakob
Ξέρεις καλά, πως για κάθε Ντίνο που εργάζεται έξω και που μπορεί να λειτουργήσει ως εξαιρετικός συνδετικός κρίκος για αυτά που περιγράφεις και που δεν σε δείχνει με το δάχτυλο λέγοντας |λογοκρισία|, αντιστοιχούν δέκα μαλακοκάβλια που όχι μόνο σε δείχνουν με το δάχτυλο κατηγορώντας σε ακόμη και για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, κάνουν επιπρόσθετα τρελλή ζημιά όποτε μιλούν για αυτή τη χώρα στους ανθρώπους που τους ρωτούν στη νέα χώρα που τους φιλοξενεί.
Να σου θυμίσω μόνο το ελβετικό νούμερο στο παλιό ακατονόμαστο φόρουμ. Πιστεύεις εσύ ή όποιος άλλος πως ο συγκεκριμένος έχει βγάλει έστω και μια καλή κουβέντα από το στόμα του για την Ελλάδα; Ούτε κατά διάνοια.
Και για να τελειώνουμε με τις εκτιμήσεις σχετικά με ανθρώπους, δεν έχω κανένα πρόβλημα με όσους έφυγαν για xyz λόγους από εδώ για αλλού αλλά έχουν την αξιοπρέπεια όταν τους ρωτάνε το πως και το τι συμβαίνει εδώ, να απαντούν όπως πρέπει. Και το όπως πρέπει, δεν είναι φυσικά πως όσοι μείναν πίσω είναι άχρηστοι, μαλάκες και βάρος στον πλανήτη.
Την απεριόριστη μου εκτίμηση όμως, έχουν όσοι κόντρα σε όλα κάθονται εδώ και δεν παρασύρονται από το γενικό κλίμα πολτοποίησης. Παραμένουν ψύχραιμοι και συνεχίζουν να αγωνίζονται μπας και σωθεί τίποτα ώστε να πατήσουν πάνω του σταθερά άλλες γενιές. Γνωρίζοντας καλά πως ίσως αυτοί να μην προλάβουν να χαρούν σχεδόν τίποτα από αυτά για τα οποία αγωνίζονται τώρα.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kyr80 έγραψε:Δεν θυσιάστηκαν αυτοί που έφυγαν, αλλά αυτοί που έμειναν. Τεσπα ξεφεύγουμε από το παρόν θέμα. Απλά θέλησα να δώσω μια άλλη διάσταση περί ατομικού συμφέροντος σε σχέση με τον υποτιθέμενο πατριωτισμό.

Κανένας δεν θυσιάστηκε και κανένας δεν επέδειξε πατριωτισμό.
Ούτε αυτοί που έφυγαν, ούτε αυτοί που κάθισαν. Τα περί θυσιών και πατριωτισμού είναι "εσωτερικής κατανάλωσης" εκατέρωθεν.

GTS έγραψε:Μην τρεφεις αυταπάτες ότι αυτοι που εφυγαν εξω θα γυρισουν να επενδυσουν τα χρηματα τους στην Ελλαδα. Το πιθανοτερο είναι ότι δεν προκειται να ξαναγυρισουν εκτος και εχουν καποια προσωπικη υποθεση. Αυτοι που εμειναν και πραγματι περασαν πολύ καλα στην Ελλαδα θα λενε κάθε περυσι και καλυτερα. Ο μονος λογος να γυρισουν είναι αν η οικονομια βελτιωθεί και για να βελτιωθεί αυτοι που εμειναν πρεπει να δουλεψουν. Αρα δυσκολο...

Όπως είδες δεν τρέφω τέτοιες αυταπάτες και δεν βασίζω το σκεπτικό στην επιστροφή.

Για την ακρίβεια, δεν θεωρώ καν ότι αυτό που μας λείπει αυτή τη στιγμή είναι πρωτίστως τα λεφτά ως κεφάλαιο.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
dimviii έγραψε:Εικόνα

Κάτσε να δεις αφού φάνε τον πιτσαδόρο, πόση ώρα θα του πάρει να γράψει το πρώτο τουιτάκι που θα τον κατηγορεί και θα γλύφει τον επόμενο για να κρατήσει θέση και μισθό. Ο ορισμός του μπάζου.
Άβαταρ μέλους
By GTS
#80753 Και όμως το πρόβλημα είναι τα λεφτα. Για να ισσοροπησουν οι τράπεζες και η οικονομια πρεπει να αυξηθουν οι καταθεσεις και αυτό γινεται μονο αν το ενεργο δυναμικο της χωρας δουλευει και αποταμιευει στην χωρα. Ικανότητες και στα ατομα που εχουν μεινει στην Ελλαδα υπαρχουν πολλες (αλλα υπαρχει πρόβλημα στην οργανωση).
Άβαταρ μέλους
By Panosss
dimviii έγραψε:Χάρρυ Κλυνν σε Γλέζο: Κακός σύμβουλος ο πολιτικός ναρκισσισμός σύντροφε. Τα μόνα μπράβο που θα εισπράξεις, θα είναι από τα κατάλοιπα της Σαμαρικής ακροδεξιάς

http://news247.gr/eidiseis/politiki/xar ... 20262.html

Ο Γλέζος έγινε κακός τώρα... :shifty:
Βλέπω τον ξύριζα να επιστρέφει στο 4%...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
BEAMS έγραψε:Ξέρεις καλά, πως για κάθε Ντίνο που εργάζεται έξω και που μπορεί να λειτουργήσει ως εξαιρετικός συνδετικός κρίκος για αυτά που περιγράφεις και που δεν σε δείχνει με το δάχτυλο λέγοντας |λογοκρισία|, αντιστοιχούν δέκα μαλακοκάβλια που όχι μόνο σε δείχνουν με το δάχτυλο κατηγορώντας σε ακόμη και για την εξαφάνιση των δεινοσαύρων, κάνουν επιπρόσθετα τρελλή ζημιά όποτε μιλούν για αυτή τη χώρα στους ανθρώπους που τους ρωτούν στη νέα χώρα που τους φιλοξενεί.
Να σου θυμίσω μόνο το ελβετικό νούμερο στο παλιό ακατονόμαστο φόρουμ. Πιστεύεις εσύ ή όποιος άλλος πως ο συγκεκριμένος έχει βγάλει έστω και μια καλή κουβέντα από το στόμα του για την Ελλάδα; Ούτε κατά διάνοια.

Φυσικά και το γνωρίζω.
Και γι' αυτό δεν χρειάζεται να φύγουν 10 ντίνοι, αλλά 100.000 ντίνοι. Στατιστικά, κάποιοι δεν θα είναι τρύφωνες. Όπως και τώρα δεν είναι.

BEAMS έγραψε:Την απεριόριστη μου εκτίμηση όμως, έχουν όσοι κόντρα σε όλα κάθονται εδώ και δεν παρασύρονται από το γενικό κλίμα πολτοποίησης. Παραμένουν ψύχραιμοι και συνεχίζουν να αγωνίζονται μπας και σωθεί τίποτα ώστε να πατήσουν πάνω του σταθερά άλλες γενιές. Γνωρίζοντας καλά πως ίσως αυτοί να μην προλάβουν να χαρούν σχεδόν τίποτα από αυτά για τα οποία αγωνίζονται τώρα.

Την δική μου απεριόριστη εκτίμηση έχουν όλοι όσοι αγωνίζονται να δημιουργήσουν κάτι. Είτε εδώ είτε έξω.
Όλοι όσοι δεν βαριούνται, δεν ικανοποιούνται, δεν αρκούνται.
Άβαταρ μέλους
By BEAMS
dimviii έγραψε:
21 quadra έγραψε:Eπώνυμοι Έλληνες αγανακτούν... με την κυβέρνηση που προσβάλει τη Γερμανία, τον μεγαλύτερο χρηματοδότη μας.

Τι να σχολιάσει κανείς ?
Τους επόμενους 4 μήνες οι επιθέσεις αυτού του τύπου θα κλιμακωθούν αφού τα μνημόνια επί 5 χρόνια τα έβαλαν με τους μικρούς και τους μεσααίους και τους διάλυσαν αφήνοντας ανέγγιχτα τα μεγαλύτερα εισοδήματα / περιουσίες, τώρα που ο Σύριζα βλέπει το θέμα από την ακριβώς αντίθετη πλευρά όσοι ήταν στο απυρόβλητο τώρα επόμενο είναι να ξεσπαθώσουν, αρχίζουν με τάχα μου αγανακτισμένους ψιλοεπώνυμους ( λέγε με Μιράντα Ξαφά, γνωστή και μη εξαιρεταία ) του Κολωνακίου και των πλουσίων προαστίων για να αρχίσουν οι δυνατές κανονιές από τους πλέον δυνατούς και επώνυμους το επόμενο διάστημα, για να δούμε τι θα δούμε από τον άλλο μήνα.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro ... -germania/

και ο Τζημερος με τον Νικο Δημου συνυπογραφει οτι η κυβερνηση προσβαλει τον μεγαλυτερο χρηματοδοτη μας.

αυτο για μερικους που τους χαλναει η λεξη γερμανοτσολιαδες και προδοτες.

Έπρεπε να πάρουν και την υπογραφή του Χριστοφοράκου ρε συ. Τέτοια στελεχάρα και αναγκάστηκε να φύγει στην Γερμανία τώρα στα γεράματα για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα. Αυτός και αν είναι εθνική απώλεια.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
dimviii έγραψε:Εικόνα

Kαι τενεκές ξεγάνωτος και ανόητος, πουλάει βιβλία σαν να είναι ζαρζαβατικά και από την μέχρι σήμερα πορεία του φαίνεται ότι δεν άνοιξε να διαβάσει ποτέ του ούτε ένα, όποιο και αν ήταν αυτό.

Αλλά από ανθρώπους που πηδάει εύκολα κουπαστές όπως λέμε εμείς οι παλιοί ναυτικοί, δεν περιμένεις τίποτα καλύτερο.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#80759 http://www.enallaktikos.gr/ar12589el_po ... inteo.html

Πoλ Μέισον: Πρώτη φορά βλέπω ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται

Το παρασκήνιο στο Eurogroup που οδήγησε στην διαφωνία περιέγραψε ο Πολ Μέισον, υποστηρίζοντας ότι ο Ραχόι έχει την πιο εχθρική στάση απέναντι στην Ελλάδα.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος, μιλώντας στην εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου στον Alpha, παρουσίασε το draft της συμφωνίας το οποίο ήταν έτοιμος να υπογράψει ο Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά τελικά στο Eurogroup εμφανίστηκε ένα τελείως διαφορετικό κείμενο.

Ο Πολ Μέισον είπε ότι για πρώτη φορά βλέπει ελληνική κυβέρνηση να διαπραγματεύεται και τόνισε ότι η νέα κυβέρνηση άλλαξε το επίπεδο των συζητήσεων στην Ευρώπη. Στις προηγούμενες διαπραγματεύσεις παρουσιαζόταν στην ελληνική κυβέρνηση ένα προσχέδιο το οποίο γινόταν πολύ πιο σκληρό κατά τη διάρκεια της Συνόδου εξαιτίας των απαιτήσεων του Γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, είπε ο Πολ Μέισον.

Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αντιστεκόταν καθόλου στις Βρυξέλλες, πρόσθεσε ο Βρετανός δημοσιογράφος και υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν ήρθε στα πράγματα για να καταρρεύσει. Ο Τσίπρας είπε, δεν είναι διατεθειμένος να κάνει στροφή 180 μοιρών, δεν μπήκαν στην πολιτική για να παραδοθούν.

Η Μέρκελ πρόσθεσε ο Πολ Μέισον, αν και πολλοί Έλληνες είναι οργισμένοι μαζί της, προσπαθεί ώστε να βρεθεί λύση, ο μεγαλύτερος αντίπαλος της Ελλάδας είναι ο Ραχόι «αυτός πιέζει να συνθλιβεί ο ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς λόγους: θα υποστεί ολοκληρωτική ήττα σε 9 μήνες στις εθνικές εκλογές».

:innocent:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
GTS έγραψε:Και όμως το πρόβλημα είναι τα λεφτα. Για να ισσοροπησουν οι τράπεζες και η οικονομια πρεπει να αυξηθουν οι καταθεσεις και αυτό γινεται μονο αν το ενεργο δυναμικο της χωρας δουλευει και αποταμιευει στην χωρα. Ικανότητες και στα ατομα που εχουν μεινει στην Ελλαδα υπαρχουν πολλες (αλλα υπαρχει πρόβλημα στην οργανωση).

Στον 10ης γενιάς ζαγοροχωριανό ή αγιοπαρασκευιώτη (της Λέσβου), αν του δώσω 1Μ τι θα κάνει; Τίποτα.

Το δυναμικό της χώρας να δουλεύει πάνω σε τι, και να παράγει τι αξία που θα καταναλώσει ποιος;
Να δουλεύει για τα 400-500-1000 για να πουλάει υπηρεσίες και προϊόντα στον διπλανό του που βγάζει 400-500-1000?

Σόρυ αυτό εμένα δεν μου κάνει.
Εκεί έξω γίνεται πραγματικά "χαμός" και η μόνη μυρουδιά που έρχεται εδώ είναι ο τουρισμός (και με πολλά "αν" και "εφόσον")

Εγώ δεν θεωρώ ότι το (θεωρητικό) δυναμικό που παράγει αυτή η χώρα είναι αξίας 400-500-1000.

Πιστεύεις ότι σήμερα, αν κάποιος έχει στα χέρια του μια στ' αλήθεια άξια "ιδέα" και είναι διατεθειμένος να κάνει ό,τι χρειαστεί [με την καλή έννοια] δεν θα καταφέρει να βρει χρήματα; Εγώ σου λέω ότι τα βρίσκει. Κι αν υπάρχει εδώ κάποιος που να την έχει και να μη τα βρίσκει τα χρήματα, ειλικρινά να μου στείλει pm και θα του τα βρώ εγώ (0% comission, 0% fees 0% οτιδήποτε για 'μένα). [Αν και πιθανότατα αν την είχε, ήδη δεν θα με χρειαζόταν]

Το catch όμως είναι στο "στ' αλήθεια άξια" και "ό,τι χρειαστεί", και αυτό μας λείπει. Και δεν έχουμε γιατί είμαστε όλοι 10ης γενιάς ζαγοροχωριανοί και αγιοπαρασκευιώτες (της Λέσβου) [και έχουμε και τα θεματάκια μας :lol: ]

Αυτό μας λείπει. Όχι τα λεφτά εσωτερικής κατανάλωσης.

Εγώ πιστεύω ότι έχουμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που ξεπερνάει κατά πολύ τη "φέρουσα ικανότητα" της εσωτερικής μας οικονομίας, και η δική μου ελπίδα είναι να μπορέσουμε να το εκμεταλλευτούμε πριν σαπίσει κι αυτό.

edit α ναι. Και για τα παραπάνω, καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να βοηθήσει, και καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να μας φταίει. Ίσως να βοήθησε η ΝΔΠΑΣΟΚ κάνοντας τον κόσμο να φύγει έξω :lol: