Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Serf
#807388 Και κάτι σχετικό με την ανακύκλωση των μπαταριών:

https://electrek.co/2023/03/02/tesla-co ... ing-pilot/

[...]

The pilot program started a year ago, collecting old EV battery packs from Volvo and Ford. Since then, Redwood has partnered with other automakers, such as Audi and the rest of VW Group, and the company even scored a $2b loan last month to help it scale.

[...]

Currently, those packs include a mix of NiMH and Li-Ion packs, the former being used primarily in older hybrids and the latter in newer EV and hybrid packs. Redwood has accepted 1,268 battery packs from 19 separate BEV and Hybrid models, which presents challenges to recyclers as every pack is designed differently and cell formats differ as well.

These packs weighed a total of half a million pounds, and Redwood managed over 95% efficiency in recovering important metals from them.

[...]
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#807958 Περιεργάστηκα αυτό σήμερα μιας και βρέθηκα στην έκθεση
Πολύ περίεργο σουλούπι Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#807965 ασχημο το κανει,οχι περιεργο
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#808019 Χθες το απογευμα πηγαμε μια βολτα οικογενειακως στο Golden Hall, ετσι για χαζι. Μεσα εκει ειδα την Mustang Mach-E σε παρουσιαση κι πατησα το κουμπι στον κολωνα της πορτας , αυτη ανοιξε , οποτε μπηκα μεσα να το δω.

Εντυπωσιακο, ειδικα με την πανοραμικη οροφη αλλα οπως ειπε ο πωλητης και 87 χιλιαδες ευρω!!! :lipsealed: για την ΤΟΠ εκδοση ομως. Ομως θυμιζει κανονικο αυτοκινητο με εξαιρεση το μικρο παρμπριζ, το οποιο παραπεμπει ομως σε σπορ κατασκευη λογω ονοματος.

Ο υιος ενθουσιαστηκε με τα φωτακια και τα λαμπακια και λιγο που το ανοιξα το ηχοσυστημα μαμαει. Α, εχει και Brembo δαγκανες το ατιμο :inlove:

Τεσλα δεν ειδα μεσα, που τα πηγαν;

Ειχε ομως εξω και φορτιζανε. Οταν πηγα ηταν 5 λευκα και ενα μαυρο και οταν εφυγα 5 μαυρα κι ενα λευκο, λες και εχουν ωραριο φορτισης ανα χρωμα :lol:

Εκει ο υιος ειπε οτι προτιμα το χαμηλο απο το αψηλο, δηλαδη το 3 απο το Υ, το οποιο η :inlove: χαρακτηρισε , πολυ ογκωδες.

Με παρακαλεσε να κλεισω τεστ και να τον παρω μαζι να δουμε τι κανει στον δρομο και το σκεφτομαι :hmmm:
Κι αν μ' αρεσει; Ποσα θα πιασει η γυναικα μετα μαζι με το νεφρο μου; :oops:
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#808021 Ανοιξε αντιπροσωπεία κάτω από το υγεία όποτε έφυγαν απο golden

< >
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#808044 Το νου σου, τα Tesla που σου δίνουν για δοκιμή ΔΕΝ έχουν μικτή κατά 99%. Κάποια στιγμή, έβαζαν τέσσερις αγνώστους ανά δίωρο να μοιραστούν οδήγηση και να λυσσάξουν. Με όχημα κάτω από 4" για το 0-100 και 2.5 τόνους φορτωμένο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Dimsabas έγραψε:Το νου σου, τα Tesla που σου δίνουν για δοκιμή ΔΕΝ έχουν μικτή κατά 99%. Κάποια στιγμή, έβαζαν τέσσερις αγνώστους ανά δίωρο να μοιραστούν οδήγηση και να λυσσάξουν. Με όχημα κάτω από 4" για το 0-100 και 2.5 τόνους φορτωμένο.

Το αν εχει μικτη ή οχι δεν με απασχολει, δεν εχω προξενησει ποτε τροχαιο και δεν προκειται να το κανω με ξενο οχημα. Ουτε προφανως να βγω Κηφισιας και να αρχισω τις σφηνες.
Αν μου το δωσουν, θα το παρω με την γυναικα και τον γιο μου μαζι και φυσικα απογευματινη ωρα. Θα παμε μια αεροδρομιο και επιστροφη απο Λαυριου να δω πως τα παει με τις λακουβες
Άβαταρ μέλους
By mousatos
Νίκος Παππάς έγραψε:Το αν εχει μικτη ή οχι δεν με απασχολει, δεν εχω προξενησει ποτε τροχαιο και δεν προκειται να το κανω με ξενο οχημα.

Κλασσικό σκεπτικό μηχανόβιου. Άσφαλτος και άτρωτος.
Άβαταρ μέλους
By Serf
Νίκος Παππάς έγραψε:
Dimsabas έγραψε:Το νου σου, τα Tesla που σου δίνουν για δοκιμή ΔΕΝ έχουν μικτή κατά 99%. Κάποια στιγμή, έβαζαν τέσσερις αγνώστους ανά δίωρο να μοιραστούν οδήγηση και να λυσσάξουν. Με όχημα κάτω από 4" για το 0-100 και 2.5 τόνους φορτωμένο.

Το αν εχει μικτη ή οχι δεν με απασχολει, δεν εχω προξενησει ποτε τροχαιο και δεν προκειται να το κανω με ξενο οχημα. Ουτε προφανως να βγω Κηφισιας και να αρχισω τις σφηνες.
Αν μου το δωσουν, θα το παρω με την γυναικα και τον γιο μου μαζι και φυσικα απογευματινη ωρα. Θα παμε μια αεροδρομιο και επιστροφη απο Λαυριου να δω πως τα παει με τις λακουβες
Οριακά θα σε βγάλει. Το τεστ ντραιβ είναι μισάωρο. Αν παίξετε το χαρτί "δύο ενήλικες", θα έχετε μια ώρα. Με τον πανικό στους δρόμους εργάσιμη απόγευμα...

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
mousatos έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:Το αν εχει μικτη ή οχι δεν με απασχολει, δεν εχω προξενησει ποτε τροχαιο και δεν προκειται να το κανω με ξενο οχημα.

Κλασσικό σκεπτικό μηχανόβιου. Άσφαλτος και άτρωτος.
Ούτε άσφαλτος, ούτε άτρωτος.
Απλά σκεπτόμενος.
Ειδικά με την οικογένειά μου μέσα.

.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#808063 Μην δίνεις σημασία.
Απλά ο mousatos βγαίνει με τη λογική να τρακάρει.
Κλασικός χειριστής αυτοκινήτου.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#808088 Η λογική του Νίκου Παππά πάντως είναι λάθος, καθώς κανένας δεν τρακάρει επειδή το θέλει. Γι' αυτό και λέγονται ατυχήματα.