Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By IKE
#80711 Αν φορολογηθούν οι τόκοι, όσοι έχουν λογαριασμό στην Ελβετία θα λαμβάνουν επιστροφή?

:UBERshifty:
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kyr80 έγραψε:Οι τελευταίοι που δέχομαι να μου κάνουν κήρυγμα, είναι όσοι έφυγαν από την Ελλάδα. Και δεν λέω ότι δεν έκαναν καλά. Έκαναν την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό τους.

Σε αυτό έχεις 1.000.000% λάθος.
Δεν έκαναν μόνο την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό τους, αλλά την καλύτερη επιλογή και για όσους έκατσαν. Αυτή τη στιγμή, η καλύτερη "ελπίδα" που υπάρχει για όσους είναι εδώ , είναι να αυτοί που έφυγαν έξω. Ότι αύριο μεθαύριο θα είναι ένας καλός συνδετικός κρίκος με κάτι μεγαλύτερο από αυτόπου έχουμε εδώ.

Αν αυτοί έφυγαν έξω χ-φορές για την πάρτη τους, όσοι κάτσαμε εδώ το κάναμε 10χ για την πάρτη μάς (γκόμενες, γυναίκες, παιδιά, οικογένεια, φίλοι, κλίμα, σπίτια, συνήθεια κλπ κλπ κλπ κλπ).
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
Μ. Γλέζος: «Συγνώμη, διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση»

Εικόνα

Αντιδράσεις προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ το άρθρο του ευρωβουλευτή, Μανώλη Γλέζου, με το οποίο ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό επειδή "συνήργησε στην ψευδαίσθηση" της απαλλαγής απο το Μνημόνιο. Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν ότι «είναι πιθανόν ο κ. Γλέζος να μην είναι καλά πληροφορημένος για τη σκληρή και επίπονη διαπραγμάτευση η οποία συνεχίζεται, με στόχο την ανάκτηση της αξιοπρέπειας του ελληνικού λαού».

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος σε άρθρο του, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών, με το οποιο ασκεί κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης.

«Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015. Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας. Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας. Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την Τρόικα και τις συνέπειές της. Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. Κρίμα και πάλι κρίμα», δήλωσε ο ευρωβουλευτής.

«Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση» σημειώνειι ο κ. Γλέζος και ζητεί «πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε». Ακόμη, ο . Γλέζος πρόσθεσε πως «ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά. Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης».

Τι απαντούν Φλαμπουράρης, Παπαδημούλης

«Η Ευρώπη παρακολουθεί με ανακούφιση την απομόνωση των ακραίων φωνών της λιτότητας στην προσπάθειά τους να αποτρέψουν τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ παράλληλα πάνω από το 80% του ελληνικού λαού στηρίζει τη διαπραγμάτευση» αναφέρει σε δήλωσή του, ο υπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, σχετικά με το άρθρο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου. «Την ώρα, λοιπόν, που η δύσκολη μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη περιμέναμε μια πιο δίκαιη και νηφάλια αποτίμηση από ένα στέλεχος της εμπειρίας και της διαδρομής του Μανώλη Γλέζου» καταλήγει ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο κ. Δ. Παπαδημούλης απαντά στο άρθρο του κ. Γλέζου μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter.

Εικόνα
(https://twitter.com/papadimoulis/status ... 9529459712)

Πηγή: http://www.kathimerini.gr/804759/articl ... eydais8hsh
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#80717 Αυτό το νηφάλια είναι σπόντα ότι ο μπαρμπα Γλέζος τα κοπανάει;
Άβαταρ μέλους
By kacey
#80718 Αυτοι που εχουν βγαλει τα λεφτα τους εξω, το εκαναν γιατι τα εχουν δουλεψει και δεν θελουν να τα χασουν. Το εκαναν επισης γιατι ακουν διαφορους εξυπνους :whistlink: να τους λενε οτι πρεπει να γινει μεχρι και φορολογηση καταθεσεων, δηλαδη διπλη και τριπλη φορολογηση του εισοδηματος τους.

Πχ, να το φρεσκο:

criuser έγραψε:
Από την άλλη , φαίνεται ότι δεν βγαίνουμε από το ευρώ , αλλά είναι θέμα δικαιοσύνης ένας μικρός φόρος κεφαλαίου στις καταθέσεις , ακριβώς όπως γίνεται στα ακίνητα.

:slap:
Φορος οταν τα κερδισαν, οταν αγοραζαν/εχτιζαν με αυτα, φορος ΓΙΑ το σπιτι που εχτισαν και για τη διατηρηση του στη κατοχη σου, τωρα φορος ΚΑΙ οταν το υπολοιπο καθεται στη τραπεζα. Και αυτο θα δειξει το "πατριωτισμο" τους :svivhaha: .

dimviii έγραψε:
nass έγραψε:
Οπως είπα, καλά πάμε μέχρι στιγμής αλλά έχω υπομονή μέχρι να την τελική συμφωνία, που να περιλαμβάνει τη συμφωνία για το χρέος. Το καλοκαίρι. Αρα εσύ βιάζεσαι με τις "Δευτέρες" και με το να μη διαβάζεις προσεκτικά και να βάζεις λόγια που δεν είπα.

οχι εσυ βιαζεσαι και λες οτι εχουμε παλι μνημονιο και τροικα χωρις να εχουν τελειωσει οι διαπραγματευσεις

Ναι, μονο αυτος το λεει...

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231387599

«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση» αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος σε άρθρο του με τίτλο «Πριν είναι αργά».

Στο ίδιο άρθρο στην ιστοσελίδα της κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» ο κ. Γλέζος ζητά συγγνώμη από τον ελληνικό λαό «διότι συνήργησα σε αυτή την ψευδαίσθηση»

rx8_drifter έγραψε:...το κείμενο είναι έτσι διατυπωμένο ώστε όλοι να μπορούν να πάνε πίσω στις χώρες τους και να μην φάνε κράξιμο. Βέβαια η Μέρκελ ήδη δέχεται βολές απ το CDU, το οποίο μάλλον γκαβλώνει με την ιδέα του θα σας δείξω εγώ τσουτσέκια :s_crazy

Οπως βλεπεις απο πανω, μονο η Μερκελ δεχεται πυρα απο το CDU...

Μουαχαχαχαχαχαχαχαχα...

REALZEUS έγραψε:Έχω μια ειλικρινή απορία: Όσοι ψέγουν την σημερινή Κυβέρνηση, προτιμούν τους προηγούμενους yes-men?

Οχι. Δεκαδες φορες στο εχουν πει διαφοροι εδω μεσα. Αλλη μια εγω.

dimviii έγραψε:
bibendum έγραψε:Το αρθρο δεν λεει ψεμματα αλλα ο τροπος που τα παρουσιαζει οδηγει σε ψεμματα :)

παρ΄ολη τη προσπαθεια να σε οδηγησει σε λανθασμενα συμπερασματα, 2 γραμμαρια μυαλο αν εχεις μπορεις να καταλαβεις την πραγματικοτητα.

Η πραγματικοτητα παλικαρι μου ειναι οτι μετα απο κωλοτουμπα επικων διαστασεων, πετωντας στην ακρη το 99% των προεκλογικων δεσμευσεων του (για τις οποιες ομως τον ψηφισαν οσοι ηταν αρκετα χαζοι ωστε να πιστευουν σε θαυματα), ο περαΣφΥΡΙΖΑ καταφερε να υποχρεωθει να παρουσιασει "κατι" εντος 72 ωρων ΩΣΤΕ να μας δωσουν μια 4μηνη παραταση ΓΙΑ ΝΑ βγαλουμε το νεο ΜΝΗΜΟΝΙΟ, το οποιο ΘΑ εχει την εγκριση της ΤΡΟΙΚΑ (αλλιως απορριπτεται) και η εφαρμογη του οποιου ΘΑ ΕΠΙΤΗΡΕΙΤΑΙ απο τη ΤΡΟΙΚΑ. Κοινως, οπως ειπε και ο συντροφος Γλεζος, βαφτισαν το κρεας ψαρι αλλα παλι μπριτζολα ειναι ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ θα κανουμε ΟΤΙ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ να κανουμε.

italakias έγραψε:Ε ναι,οταν εχουμε πολιτες σαν εσενα που δεχονται τα παντα ανενοχλητα.
Γιαυτο μας πανε πιπα κωλο και αυτοι που μας κυβερνουν και η τροικα και η ευρωπη ολη.
Πηγαινε τωρα κοψε μια αποδειξη και μολις πας σπιτι κοιταξου στο καθρεφτη και πες απο μεσα σου ,ειμαι νομοταγης πολιτης.

Ρε μαστορα, οσες αποδειξεις και να μη κοψεις, απο καπου αλλου θα στα παρουν. Αν δεν βγαινουν τα νουμερα, θα σου τα παρουν και ας το ονομασουν "εθελοντικη υποχρεωτικη στηριξης της πατριδας". Γιατι τα νουμερα ειναι πανω απο τους ανθρωπους.

21 quadra έγραψε:H κίνηση Γλάζου είναι ανόητη τουλάχιστον, όπως ανόητες είναι και οι αναφορές όσων πικάρουν τον Σύριζα για κωλοτούμπες, ψάρια / κρέατα, αλλαγές ονομάτων του μνημονίου, της τρόϊκα κλπ.

Γιατι ρε φιλε? Εγιναν κυβερνηση υποσχομενοι ψεμματα (αν ηξεραν οτι δεν μπορουν να τα κανουν) ή μαγικα (αν πραγματικα τα πιστευαν), τωρα γιατι να μη τους κραξουμε μετα το τριδιπλο τόλουπ που μεχρι και ο Κωστάλας τους χειροκροταει? Και μαζι με αυτους, και διαφορους που τα χαψανε και τωρα μας κουνανε και το δαχτυλο επειδη "πετυχαμε" :svivhaha: συμφωνια?

αεροζολ έγραψε:
...διαφορα τεχνικα τραπεζικα θεματα...

Υπαρχει , λοιπον, το ενδεχομενο να παρεις μια επιστολη απο την αυστριακη τραπεζα που θα λεει (στο περιπου)
«Αγαπητε κ. Kilometer ,

Σας αποστελλουμε αυτη την επιστολη για να σας ενημερωσουμε για την αλλαγη στοιχειων του λογαριασμου σας. Απο την DD/MM/YYYY ο λογαριασμος σας εχει τροποποιηθει ως κατωθι

Ειδος Λογαριασμου : μπλα-μπλα-μπλα
Αριθμος Λογαριασμου : 01234567890123
Νομισμα : εθνικο νομισμα Ελλαδας
Υπολοιπο : ΧΧΧ...ΧΧΧ

Η μετατροπη σε εθνικο νομισμα Ελλαδας εγινε με τη σχεση 1 ευρω = Ν εθνικο νομισμα Ελλαδας»

Υπαρχει , βεβαια , και το ενδεχομενο η αυστριακη τραπεζα να διατηρησει το λογαριασμο σου σε ευρω και μην λαβεις αυτη την επιστολη.

Εισαι απολυτως σιγουρος οτι γινεται κατι τετοιο? I call bullshit.

dstou έγραψε:Άμα ανησυχεί κάποιος για τις καταθέσεις του μπορεί να τις κάνει χρυσές λίρες και να τις βάλει σε μια θυρίδα, να αναφερθεί και αυτή η διέξοδος. :iconcool:

Ρε εδω λεγανε οτι θα φορολογουν τα εργα τεχνης, στις θυριδες θα κολλησουν? :svivhaha:
Άβαταρ μέλους
By criuser
#80722 Από την στιγμή που οι φόροι περιουσίας σήμερα είναι ΜΟΝΟ πάνω στα ακίνητα , προφανώς πρέπει να υπάρχει φόρος περιουσίας και στα ΚΙΝΗΤΑ , είτε καταθέσεις , είτε ομόλογα , είτε αμοιβαία κλπ .

Οι τράπεζες έχουν δώσει εδώ και 3 χρόνια ΟΛΑ τα στοιχεία που αφορούν τις καταθέσεις όλων μας , από το 2000 . Απλά ο έλεγχος μέχρι τώρα γίνεται αργά και έχουμε επέμβαση των κομμάτων προς προστασία των κολλητών .
Οι σημερινοί μπορεί αυτά να το αλλάξουν . Αλλωστε αυτοί τα έχουν τα λεφτά ως υψηλόμισθοι υπάλληλοι , οπότε δεν φοβούνται . :whistlink:

Λεφτά έξω έχει βγάλει πολύς απλός κόσμος , αφού οι ίδιες οι τράπεζες τους έδιναν την ευκαιρία και τον τρόπο . Το θέμα είναι ότι εκεί που τα έχουν , δεν παίρνουν καθόλου τόκο και αν αρχίσουν και τίποτα προσκλήσεις στις ΔΟΥ που διαφημιστούν κατάλληλα και με την συμφωνία ηρεμήσει η κατάσταση , εύκολα γυρίζουν .

Ακόμα να θυμίσω ότι με εισαγγελική εντολή , οι θυρίδες ανοίγουν πανεύκολα και με κατηγορία γιά φοροδιαφυγή η εντολή είναι εύκολη .
Άβαταρ μέλους
By kyr80
mjacob έγραψε:
kyr80 έγραψε:Οι τελευταίοι που δέχομαι να μου κάνουν κήρυγμα, είναι όσοι έφυγαν από την Ελλάδα. Και δεν λέω ότι δεν έκαναν καλά. Έκαναν την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό τους.

Σε αυτό έχεις 1.000.000% λάθος.
Δεν έκαναν μόνο την καλύτερη επιλογή για τον εαυτό τους, αλλά την καλύτερη επιλογή και για όσους έκατσαν. Αυτή τη στιγμή, η καλύτερη "ελπίδα" που υπάρχει για όσους είναι εδώ , είναι να αυτοί που έφυγαν έξω. Ότι αύριο μεθαύριο θα είναι ένας καλός συνδετικός κρίκος με κάτι μεγαλύτερο από αυτόπου έχουμε εδώ.

Αν αυτοί έφυγαν έξω χ-φορές για την πάρτη τους, όσοι κάτσαμε εδώ το κάναμε 10χ για την πάρτη μάς (γκόμενες, γυναίκες, παιδιά, οικογένεια, φίλοι, κλίμα, σπίτια, συνήθεια κλπ κλπ κλπ κλπ).

Έχω λάθος, σύμφωνα με αυτό που πιστεύεις εσύ. Έχω γιατρό στο σπίτι μου μέσα, που έφυγε "για να μη ζήσει τα χάλια της Ελλάδας".
ΚΑΝΕΙΣ από τους μετανάστες που ξέρω, δεν έφυγε για να γυρίσει να σώσει την Ελλάδα. Θα γυρίσουν ΑΝ και ΟΤΑΝ γίνουν τα πράγματα καλύτερα για τους ΙΔΙΟΥΣ.
Το γεγονός ότι μπορεί να καλυτερεύσουν και την χώρα, άμα γυρίσουν, δεν αλλάζει το λόγο φυγής τους. Το ότι έρχονται στις διακοπές τους το καλοκαίρι, και έχουν "ξεχάσει" το τι τραβάνε οι υπόλοιποι Έλληνες εδώ, είναι κάτι που ζω. Επιπλέον οι αρσενικοί μου δηλώνουν με χαρά, ότι θα εξαγοράσουν και τη θητεία τους στο στρατό.
Το σημαντικότερο κεφάλαιο μιας χώρας δεν είναι οι όποιες καταθέσεις. Είναι το ανθρώπινο δυναμικό(ειδικά το επιστημονικό) που θα προοδεύσει την χώρα. Και όπως οι καταθέσεις είναι προϊόν της οικονομικής δραστηριότητας κάποιου στην χώρα, έτσι και οι επιστήμονες. Είναι προϊόν της εκπαιδευτικής διαδικασίας που είχε η χώρα. Με τα στραβά της. Όσα στραβά έχει και η ελληνική οικονομία που αναπτύχθηκε κάποιος.

Και για να μην παρεξηγηθώ... Μιλάω αρχικά για ΝΟΜΙΜΕΣ καταθέσεις. Και λέω ότι αυτός που βγάζει τα χρήματά του έξω, το κάνει για να εξασφαλίσει ότι δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι του, και για να μην καταρρεύσει μαζί με τη χώρα(αν γίνει κάτι τέτοιο). ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο κάνει και ο μετανάστης. Δεν θέλει να πάνε χαμένες οι σπουδές του- τα χρόνια του. Και δεν θέλει να καταστραφεί το μέλλον του μαζί με τη χώρα.

εδιτ: και όσοι έμειναν εδώ, έχουν άλλη ιστορία ο καθένας. Άλλος έστησε οικογένεια εδώ, άλλος δεν έχει τις προϋποθέσεις(επιστημονικές), άλλον τον κρατάνε οι γερασμένοι γονείς. Το σεβασμό μου έχουν αυτοί που ΜΠΟΡΟΫΝ, αλλά δεν έφυγαν. Χωρίς να κατηγορώ καθόλου αυτούς που πήγαν στο εξωτερικό. Και εγώ αν δεν είχα βρει 5 πράγματα, μάλλον δε θα ήμουν στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
kyr80 έγραψε:Έχω λάθος, σύμφωνα με αυτό που πιστεύεις εσύ. Έχω γιατρό στο σπίτι μου μέσα, που έφυγε "για να μη ζήσει τα χάλια της Ελλάδας".
ΚΑΝΕΙΣ από τους μετανάστες που ξέρω, δεν έφυγε για να γυρίσει να σώσει την Ελλάδα. Θα γυρίσουν ΑΝ και ΟΤΑΝ γίνουν τα πράγματα καλύτερα για τους ΙΔΙΟΥΣ.
Το γεγονός ότι μπορεί να καλυτερεύσουν και την χώρα, άμα γυρίσουν, δεν αλλάζει το λόγο φυγής τους. Το ότι έρχονται στις διακοπές τους το καλοκαίρι, και δεν έχουν "ξεχάσει" το τι τραβάνε οι υπόλοιποι Έλληνες εδώ, είναι κάτι που ζω. Επιπλέον οι αρσενικοί μου δηλώνουν με χαρά, ότι θα εξαγοράσουν και τη θητεία τους στο στρατό.
Το σημαντικότερο κεφάλαιο μιας χώρας δεν είναι οι όποιες καταθέσεις. Είναι το ανθρώπινο δυναμικό(ειδικά το επιστημονικό) που θα προοδεύσει την χώρα. Και όπως οι καταθέσεις είναι προϊόν της οικονομικής δραστηριότητας κάποιου στην χώρα, έτσι και οι επιστήμονες. Είναι προϊόν της εκπαιδευτικής διαδικασίας που είχε η χώρα. Με τα στραβά της. Όσα στραβά έχει και η ελληνική οικονομία που αναπτύχθηκε κάποιος.

Μα δεν υπονοούσα ούτε ότι θα γυρίσουν πίσω, ούτε ότι θα την καλυτερεύσουν γυρνώντας, ούτε ότι το έκαναν για να σώσουν την Ελλάδα.

Συμφωνώ ότι το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι οι άνθρωποι.
Το ζήτημα είναι ότι έχουν πολύ περισσότερα να προσφέρουν -σε αυτούς που κάθονται- φεύγοντας έξω, παρά αν κάτσουν εδώ.

Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι δεν παίζεται στα εσωτερικά πρωταθλήματα, όταν είσαι 4-5η εθνική κατηγορία (στα όρια του ερασιτεχνικού). Και αν ένα πράγμα μας λείπει περισσότερο από κάθε τι, είναι η διασύνδεση των εδώ με το έξω. Και μάλιστα, -επίσης προσωπικά- θεωρώ ότι αυτή η διασύνδεση είναι από τα λίγα πράγματα που μπορούν χτες να προσφέρουν πολύ πολύ περισσότερη ανάπτυξη για αρκετό κόσμο.

Όλα αυτά περί "εξωστρεφούς οικονομίας", "εξαγωγών", "υψηλού επιπέδου προϊόντα/υπηρεσίες" κλπ, πως ακριβώς νομίζεις ότι μπορούν να δημιουργηθούν; Με mail και διαφημίσεις; Με ανθρώπους χτίζονται αυτά.

Μια εταιρεία σαν αυτή στην οποία εργάζεται ο dino, πόσο σύντομα πιστεύεις ότι υπάρχει η πιθανότατα να δημιουργηθεί στην ελλάδα; (Αιώνα και βάλε, λέω εγώ).
Μια εταιρεία όμως η οποία να μπορεί να παράγει κάτι που να το πουλάει στην εταιρεία "του ντίνου"; Εύκολα θα έλεγα.

Ε, το να μείνουν εδώ 10 ντίνοι και να ξύνουν τ@@ τους (γιατί κατ' ουσίαν σήμερα δεν έχουμε τπτ να τους κάνουμε) περιμένοντας τους αιώνες που δεν θα έρθουν ποτέ, δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό στην ελληνική οικονομία.
10 ντίνοι έξω όμως, και μάλιστα μακάρι να είναι ό,τι καλύτερο έχουμε να δείξουμε, θα έχουν αύριο (και όχι μεθαύριο) την δυνατότητα να πουν στην εταιρεία "τους" να συνεργαστεί με κάποιους εδώ αντί για τις άλλες 10.000 πιθανές επιλογές μεταξύ ούγγρων, τσέχων, βούλγαρων, ινδών, κ.ο.κ.
Και έτσι ο κυριάκος και ο ανδρέας που κάθισαν εδώ θα μπορέσουν να χτυπήσουν ένα συμβόλαιο (χρηματικής και τεχνολογικής) αξίας με όρους σχεδόν Β εθνικής, αντί για της 5ης ερασιτεχνικής.

Και κάπως έτσι χτίζονται κανάλια επικοινωνίας, και συνεργασίας.
Νομίζεις χαζές είναι χώρες που έχουν φτιάξει ολόκληρα εκπαιδευτικά συστήματα γύρω από αυτή τη λογική, στερώντας πανάκριβες θέσεις και σημαντικούς πόρους από τον δικό τους πληθυσμό, προκειμένου να φτιάξουν αυτά ακριβώς τα κανάλια;

kyr80 έγραψε:εδιτ: και όσοι έμειναν εδώ, έχουν άλλη ιστορία ο καθένας. Άλλος έστησε οικογένεια εδώ, άλλος δεν έχει τις προϋποθέσεις(επιστημονικές), άλλον τον κρατάνε οι γερασμένοι γονείς. Το σεβασμό μου έχουν αυτοί που ΜΠΟΡΟΫΝ, αλλά δεν έφυγαν. Χωρίς να κατηγορώ καθόλου αυτούς που πήγαν στο εξωτερικό. Και εγώ αν δεν είχα βρει 5 πράγματα, μάλλον δε θα ήμουν στην Ελλάδα.

Δεν διαφωνώ. Μάλιστα φαίνεται να συμφωνείς μαζί μου, ότι κανείς δεν κάθισε εδώ "για να παλέψει για την ελλάδα". Αυτό μπορεί να είναι το φρου φρου που λέμε στον εαυτό μας για να νιώσουμε καλύτερα. Αλλά η αλήθεια είναι ότι όπως λες κι εσύ "οικογένεια, φίλοι, σπίτια, κλπ κλπ κλπ".

Αντιστρόφως, εγώ λέω ότι τον σεβασμό μου έχουν αυτοί που άφησαν πράγματα πίσω και έφυγαν. Που μπορούσαν να κάτσουν αλλά δεν το έκαναν.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#80736 Αναλυτής της Handelsblatt συγκρίνει τα κείμενα του Eurogroup: Τι έχασε και τι κέρδισε η Ελλάδα από τις 16 έως τις 20 Φεβρουαρίου

Περίληψη:
Άξιζε τον κόπο η απόρριψη του κειμένου της 16ης Φεβρουαρίου, απλά και μόνο για να συμφωνήσεις τέσσερις ημέρες αργότερα; Για την Αθήνα, σίγουρα ναι. Πήρε την υπόσχεση ότι δεν θα της ζητηθεί άλλη αυτοκαταστροφική και υπερβολική λιτότητα, καθώς και την διαβεβαίωση ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει τις δικές της οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές, εφόσον δεν επηρεάσουν αρνητικά τα συμφέροντα των εταίρων της, χωρίς να χρειάζεται να εφαρμόσει τα μέτρων που έγιναν δεκτά από την προηγούμενη κυβέρνηση και απορρίπτονται κατηγορηματικά από τον κόσμο.

http://www.huffingtonpost.gr/2015/02/22 ... 1424634038

εχουμε μνημονιο και τροικα,κανανε κωλοτουμπα :(
ειχατε συνηθισει με τη νδ-πασοκ που δεν εκανε κωλοτουμπες,και δεν ειχαμε μνημονιο.
δεν σας θυμαμαι με τον Σαμαρα να σας ενοχλει που βγηκε εχωντας σαν μοτο,σκιζω μνημονια,επαναδιαπραγματευση κλπ.Εκει μοκο οι ''αντικειμενικοι κριτες'' ...

ειτε σας αρεσει ειτε οχι η κυβερνηση τα παει πολυ καλυτερα μεχρι τωρα.
Το αν θα κανει κωλοτουμπες δεν με απασχολει προσωπικα,απο την στιγμη που κερδιζει σημαντικα για τη χωρα σε μολις 1 μηνα,σε σχεση με τους προηγουμενους κλεφτες,που με πλεονασμα δεν ηθελαν καν να διαπραγματευτουν για κατι καλυτερο για την πατριδα.Αντι αυτου εκαναν οτι μπορουσαν για να διμιουργησουν προβλημα στην νεα κυβερνηση,αδιαφορωντας για το καλο της χωρας.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#80737 Χάρρυ Κλυνν σε Γλέζο: Κακός σύμβουλος ο πολιτικός ναρκισσισμός σύντροφε. Τα μόνα μπράβο που θα εισπράξεις, θα είναι από τα κατάλοιπα της Σαμαρικής ακροδεξιάς

http://news247.gr/eidiseis/politiki/xar ... 20262.html
Άβαταρ μέλους
By Hellenic tifosi
#80738 Mjacob, πολύ ωραίο σκεπτικό αυτο. Ομολογώ ότι δεν το είχα σκεφτεί έτσι, όμως είναι μια πολύ ωραια και αισιόδοξη μάτια.

Επίσης, όσοι κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για κωλοτουμπα, ας αναλογιστούν ότι με αυτόν τον τροπο αυξάνουν ενδεχομένως την "πίεση" προς την κυβέρνηση να επανέλθει σε άκαμπτη στάση και να τα κάνει όλα Ροντέο.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#80739 Την έκρηξη του Ευάγγελου Αντώναρου προκάλεσαν οι 'αποκαλύψεις' της πρσκείμενης στη ΝΔ εφημερίδας «Δημοκρατία» που καταγγέλλει τον στενό συνεργάτη του πρώην πρωθυπουργού, ως τον προγματικό εμπνευστή του κειμένου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που 'εξωθούσε' τους Ευρωπαίους να 'πνίξουν' τη νέα ελληνική κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα.

Πληροφορίες ότι «εμπνευστής και βασικός συγγραφέας» της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για την οποία ο επικρίθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι ο στενός σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, επικαλείται η εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Λαζαρίδης, καθώς απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του κ. Σαμαρά και έχει χτίσει προσωπικές σχέσεις στους κόλπους του ΕΛΚ, «είχε την άνεση και τον τρόπο να διαβουλευτεί με την ηγετική ομάδα του ΕΛΚ, ώστε να φέρει το ύφος της ανακοίνωσης στα μέτρα που επιθυμούσε».

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε κύκλους του, επιμένει ότι σε τρεις μήνες θα είναι ξανά πρωθυπουργός, αφού «θα έχει πέσει» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
http://www.7imeres.gr/%CE%B4%CE%B7%CE%B ... %84%CE%B1/

εκανε κωλοτουμπα ο Συριζα. :(
Άβαταρ μέλους
By GTS
PeterPan έγραψε:Πιστεύετε ότι θα γίνει κάτι τέτοιο? Το μέσο στέλεχος του Συριζα έχει λεφτά που τα έχει στείλει έξω... Δεν είναι μπατήρηδες. είναι δυνατόν να φέρνουν τροπολογία που να προστατεύει 700.000€ ακατάσχετο σε περίπτωση μαύρου δανείου? Για να έχεις ακίνητο 700.000€ δεν είσαι ο απλός κοσμάκης... Κ μετά να κυνηγούν τα δικά τους παιδιά που έβγαλαν τα λεφτά έξω?

Αυτός που δεν έβγαλε τα λεφτά έξω είναι ο απλός κοσμάκης, η κ. Ελένη, ο κ. Νίκος κτλ που δεν είχε πρόσβαση σε λογαριασμό εξωτερικού. Τα λαμόγια του συριζα,νδ, πασοκ τα εχουν στειλει ή θα το κανουν αν χρειαστεί...

Αν πειραχτουν οι καταθέσεις, θα είναι οι ελληνικές... ο απλός κόσμος θα την πληρώσει πάλι...

Για να μην παρεξηγηθώ, κ εγώ πλέμπα είμαι, στον κοσμάκη ανήκω... απλώς ετυχε να εχω λογαριασμό στο γκασταρμπάιτερλαντ, όπως κ άλλοι από εδώ είναι μετανάστες σε αγγλίες, αυστρίες, ελβετίες κτλ...

Αν εισαι φορολογικα κατοικος Ελλαδας τοτε ισως να εχεις πρόβλημα σε περιπτωση που ελενξουν τις καταθεσεις του εξωτερικου. Πρεπει να το κανουν ειδικα για τις καταθεσεις της Ελβετιας αλλα θα δουμε κατά ποσο είναι διαπλεκόμενοι ή όχι. Γνωμη μου είναι ότι είναι.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#80743 Eπώνυμοι Έλληνες αγανακτούν... με την κυβέρνηση που προσβάλει τη Γερμανία, τον μεγαλύτερο χρηματοδότη μας.

Τι να σχολιάσει κανείς ?
Τους επόμενους 4 μήνες οι επιθέσεις αυτού του τύπου θα κλιμακωθούν αφού τα μνημόνια επί 5 χρόνια τα έβαλαν με τους μικρούς και τους μεσααίους και τους διάλυσαν αφήνοντας ανέγγιχτα τα μεγαλύτερα εισοδήματα / περιουσίες, τώρα που ο Σύριζα βλέπει το θέμα από την ακριβώς αντίθετη πλευρά όσοι ήταν στο απυρόβλητο τώρα επόμενο είναι να ξεσπαθώσουν, αρχίζουν με τάχα μου αγανακτισμένους ψιλοεπώνυμους ( λέγε με Μιράντα Ξαφά, γνωστή και μη εξαιρεταία ) του Κολωνακίου και των πλουσίων προαστίων για να αρχίσουν οι δυνατές κανονιές από τους πλέον δυνατούς και επώνυμους το επόμενο διάστημα, για να δούμε τι θα δούμε από τον άλλο μήνα.

http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro ... -germania/
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#80744 Με νέο άρθρο στο blog του στους New York Times, ο νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, αναφέρθηκε για ακόμη μία φορά στο ζήτημα της Ελλάδας.
Με τίτλο "Η Ελλάδα τα πήγε καλά", ο Πολ Κρούγκμαν υπογράφει ένα άρθρο στους New York Times, στο οποίο αναφέρει πως τώρα που τα πράγματα έχουν καταλαγιάσει, μπορούμε να δούμε πιο ήρεμα την συμφωνία που έγινε στο Eurogroup της Παρασκευής, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων.

Και είναι όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα βγήκε σε σημαντικά καλύτερη κατάσταση, για την ώρα τουλάχιστον. Click4more: Πολ Κρούγκμαν: "ΟΚ έχουμε συμφωνία αλλά... για ποιο πράγμα;" Η βασική ενέργεια, πάντα, αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας –το πόσο περισσότερο θα χρειαστεί να αυξήσει τα έσοδά της από αυτά που μπορεί να ξοδέψει σε πράγματα εκτός τόκων. Το ερώτημα τις τελευταίες ημέρες θα ήταν αν οι Έλληνες να εξαναγκαστούν να συμφωνήσουν να θέσουν έναν στόχο για πολύ υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα υπό την απειλή να ωθηθούν σε άμεση κρίση. Και δεν εξαναγκάστηκαν.

http://www.newsit.gr/politikh/pol-kroug ... -kala-2202

ναι αλλα εκαναν κωλοτουμπα :(