Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#806749 Αν τα ΕΛΠΕ ειναι "σιγουρα" δεν νομιζω να το σκεφτομουν καν. Αφου θα σε παρουν οπως λες, περιμενε. Βρες μια χαμαλοδουλεια που αφηνεις για πλακα οταν σε φωναξουν
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#806751 Δε κατάλαβα ότι ήταν σίγουρα τα ΕΛΠΕ...
Αλλά επίσης σε αυτή τη χώρα δε ξέρω κατά πόσο υπάρχει κάτι 100% σίγουρο.
Πρόσφατο παράδειγμα γνωστή μου πήρε εθελουσία από τράπεζα γιατί είχε σίγουρη θέση στη Σιδενωρ και τελικά δεν τη πήραν .Οπότε τώρα ψάχνεται από την αρχή...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#806752 Κοίτα το συμβόλαιο της Γερμανίας τι λεει περί παραίτησης κλπ.Πας και αν σε καλέσουν απο Ελπε τα παρατάς και επιστρέφεις.
Απο ότι καταλαβαίνω η πρόταση της Γερμανίας είναι η μόνη χειροπιαστή.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#806798 Θεωρητικά ναι, αλλά δεν είναι όλα για όλους. Πάντως αν δεν υπάρχει θέμα με το έτερον ήμισυ και άλλες υποχρεώσεις και εγώ δύσκολα θα αντιστεκομουν στον πειρασμό να κάνω έστω και μια δοκιμή από τη στιγμή που εδώ δεν υπάρχει σταθερή εργασία.
Πάντως το σενάριο να είσαι σε κανά κωλοχωρι σχετικά μακριά από πόλη και όλα να ψοφανε μετά τις πέντε δεν ακούγεται και πολύ ειδυλλιακό :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#806800 Εγώ δεν ξέρω σχεδόν κανέναν να πήγε με τέτοιους όρους στην Γερμανία για δουλειά και να έμεινε. Όλοι έφυγαν και με μεγάλα παράπονα. Οι Γερμανοί εργοδότες είναι και τραγικοί με τους νότιους, που τους θέλουν μόνον για τους χαμηλούς μισθούς και δεν τους σέβονται καθόλου.
Το να πάει να δει, εννοείται δεν είναι κακή ιδέα. Αλλά το να κρατάει μικρό καλάθι, ακόμη καλύτερη. Ειδικά απόψεις του στυλ "ακόμη εδώ είσαι", "φύγε τρέχοντας, εκεί σε περιμένει ο παράδεισος" είναι λίγο ασόβαρες ΙΜΗΟ.
Άβαταρ μέλους
By NiTse
#806805 Καλά και εγώ έχω κανά δυο γνωστούς που πήγαν ως ανειδίκευτοι βέβαια μέσω γραφείου και η πληρωμένη διαμονή ήταν κάτι σαν το πατάρι της επιχείρησης :dizzy: , αλλά θέλω να πιστεύω ότι εδώ δεν μιλάμε για τέτοια περίπτωση. Και σε μια άλλη περίπτωση που υπήρχε δουλειά σε οινοποιείο και πληρωμένη διαμονή σε κανονικό σπίτι αλλά σε χωριό άντεξαν τρία χρόνια.

Σημαντικός παράγοντας πάντως σε όλα τα κοντινά μου ζευγάρια που μετανάστευσαν ήταν η έλευση παιδιού η οποία για τους περισσότερους άλλαξε τα δεδομένα υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#806813 Μπου-ου-ου επιστροφή στο 'ρδέλο, δεν μένουν στον πολιτισμό να μεγαλώσουν με αξιοπρέπεια τα παιδιά τους, γυρνάνε στους κατσαπλιάδες και τους φτωχομπινέδες να μεγαλώσουν τα παιδιά τους στο βούρκο...
Άβαταρ μέλους
By Chris
NiTse έγραψε:Σημαντικός παράγοντας πάντως σε όλα τα κοντινά μου ζευγάρια που μετανάστευσαν ήταν η έλευση παιδιού η οποία για τους περισσότερους άλλαξε τα δεδομένα υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα.

:dizzy:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#806883 Ευχαριστώ όσους μπήκαν στον κόπο να γράψουν μερικά πράγματα και πάλι.

Μετά από μια έρευνα που έκανα στο google καθώς και επικοινωνία με συμφοιτητή στο μεταπτυχιακό που δουλεύει στην ίδια εταιρεία αλλά στην Ολλανδία μάλλον βλέπω να απομακρύνεται η περίπτωση αυτή.
Μάλιστα δεν μου είπε να αποφύγω την εταιρεία συνολικά αλλά τις θέσεις στη Γερμανία.

Σχετικά με τα ΕΛΠΕ θεωρώ ιδιαίτερα αξιόπιστο τον άνθρωπο που με έχει ενημερώσει ενώ δεν θα μου έλεγε τίποτα αν δεν ήταν απόλυτα σίγουρος.
Έχω περάσει ούτως ή άλλως τα γραπτά σε πολύ καλή θέση ενώ και η μετέπειτα συνεντεύξεις θεωρώ πως πήγαν όσο καλύτερα γινόταν. Τα τυπικά προσόντα προφανώς υπάρχουν αλλιώς δεν θα με είχαν καλέσει καν.
Απλά οι διαδικασίες τους είναι θα έλεγα αργές.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
markvag έγραψε:
mousatos έγραψε: και τα δωρεάν :x διαμερίσματα μετά στους φοιτητές.

Δεν καταλαβαίνω αν συμφωνείς ή διαφωνείς, αλλά ΠΡΟΦΑΝΩΣ και η φοιτητική στέγη θα πρέπει να είναι δωρεάν ή με πολύ μικρό κόστος για ΟΛΟΥΣ αν θέλουμε να λεγόμαστε δημοκρατική κοινωνία και να παρέχουμε έστω και κατ' ελάχιστο ίσες ευκαιρίες σε όλους.

Come on guys, χεμ δωρεάν , χεμ διαμερίσματα. :s_drinks