otso έγραψε:κομουνιστοφορουμ και κανενας δεν ξερει την Αλεξιου . παει χαλασε ο κοσμος.λες να ξέρουν τον Καζαντζάκη??
.
otso έγραψε:κομουνιστοφορουμ και κανενας δεν ξερει την Αλεξιου . παει χαλασε ο κοσμος.λες να ξέρουν τον Καζαντζάκη??
sknipper έγραψε:Χωρίς ντροπή δηλώνω ότι δεν έχω ιδέα ποια είναι η Έλλη Αλεξίου, δεν θυμάμαι να αναφέρθηκε ποτέ κατά τη σχολική μου θητεία και το βρίσκω υπερβολικό να αναφέρεται σαν γνώση για ελληνική υπηκοότητα. Το ίδιο άχρηστο είναι και τα πηλίκια ή οι βαθμοί.
Όταν πήρα αγγλική υπηκοότητα το 2003 δε θυμάμαι να με είχαν ρωτήσει τίποτα περίεργο και μου έστειλαν το χαρτί σπίτι. Πριν 2 χρόνια που το έκανε η γυναίκα μου υπήρχε ύλη, διάβασμα και πιο προχωρημένες ερωτήσεις που νομίζω πολλοί ντόπιοι δεν θα ξέρουν. Οπότε θεωρώ ότι είναι γενικευμένη η τάση να δυσκολεύουν αυτές τις διαδικασίες.
Το όλο πράγμα έχει γίνει πιο "σημαντικό" (αλλά και πολύ πιο ακριβό). Αλλά μέχρι και τελετή απονομής στο δημαρχείο είχαν για τη γυναίκα μου και της έδωσαν και αναμνηστική κούπα και κάτι άλλες αηδίες.
rx8_drifter έγραψε:sknipper έγραψε:Χωρίς ντροπή δηλώνω ότι δεν έχω ιδέα ποια είναι η Έλλη Αλεξίου, δεν θυμάμαι να αναφέρθηκε ποτέ κατά τη σχολική μου θητεία και το βρίσκω υπερβολικό να αναφέρεται σαν γνώση για ελληνική υπηκοότητα. Το ίδιο άχρηστο είναι και τα πηλίκια ή οι βαθμοί.
Όταν πήρα αγγλική υπηκοότητα το 2003 δε θυμάμαι να με είχαν ρωτήσει τίποτα περίεργο και μου έστειλαν το χαρτί σπίτι. Πριν 2 χρόνια που το έκανε η γυναίκα μου υπήρχε ύλη, διάβασμα και πιο προχωρημένες ερωτήσεις που νομίζω πολλοί ντόπιοι δεν θα ξέρουν. Οπότε θεωρώ ότι είναι γενικευμένη η τάση να δυσκολεύουν αυτές τις διαδικασίες.
Το όλο πράγμα έχει γίνει πιο "σημαντικό" (αλλά και πολύ πιο ακριβό). Αλλά μέχρι και τελετή απονομής στο δημαρχείο είχαν για τη γυναίκα μου και της έδωσαν και αναμνηστική κούπα και κάτι άλλες αηδίες.
Αστεία πράγματα.
Ολλανδία, στα 5 χρόνια διαμονής έχεις δυο δρόμους για να πάρεις υπηκοότητα.
Είτε δείχνεις επάρκεια ολλανδικής γλώσσας μέσω εξετάσεων το οποίο ειναι επιπέδου lower, είτε δίνεις ενα τεστ γνώσεων (εχει κατι παπαριες αλλα σε καμία περιπτωση τέτοιο πράγμα) και πολύ βασικής ολλανδικής.
REALZEUS έγραψε:...Στην Ολλανδία μάλλον δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, οπότε ευκολότερη η διαδικασία. Και μεταξύ μας τώρα, ποιος θέλει να γίνει Ολλανδός;Περίεργο γιατί να μην θέλουν, ΕΟΚ είναι, όλοι οι εκτός ΕΟΚ θα ήθελαν.
sknipper έγραψε:REALZEUS έγραψε:...Στην Ολλανδία μάλλον δεν έχουν τέτοιο πρόβλημα, οπότε ευκολότερη η διαδικασία. Και μεταξύ μας τώρα, ποιος θέλει να γίνει Ολλανδός;Περίεργο γιατί να μην θέλουν, ΕΟΚ είναι, όλοι οι εκτός ΕΟΚ θα ήθελαν.
Μια συνάδελφος από το Ισραήλ είχε περιορισμούς σαν εξω-ΕΟΚ-ική και ίσως θα έπρεπε να φύγει. Ανακάλυψε όμως το παρακάτω κόλπο για να αποκτήσει υπηκοότητα ΕΟΚ. Πριν 100-200-300 χρόνια οι Εβραίοι πρόγονοί της έφυγαν/εκδιώχθηκαν από την Πορτογαλία. Η Πορτογαλία αναγνώρισε το γεγονός και άρχισε να δίνει υπηκοότητες στους απογόνους των εκδιωγμένων. Έτσι η συγκεκριμένη έγινε Πορτογαλέζα αν και εκτός καταγωγής ουδεμία σχέση είχε η ίδια, μπορεί και να μην είχε πάει ποτέ της. Μου είπε ότι ο παππούς και η γιαγιά της μιλούσαν μιε περίεργη διάλεκτο με φίλους τους απομεινάρι πορτογαλικών.
g8777 έγραψε:Κριμα.Ευτυχώς να λες![]()
Εβγαλες 2 τανκερ γεματα με κομπλεξ εξω, στειλε κατι παραπανω απο 2kb πισω.
sknipper έγραψε:Μια συνάδελφος από το Ισραήλ είχε περιορισμούς σαν εξω-ΕΟΚ-ική και ίσως θα έπρεπε να φύγει. Ανακάλυψε όμως το παρακάτω κόλπο για να αποκτήσει υπηκοότητα ΕΟΚ. Πριν 100-200-300 χρόνια οι Εβραίοι πρόγονοί της έφυγαν/εκδιώχθηκαν από την Πορτογαλία. Η Πορτογαλία αναγνώρισε το γεγονός και άρχισε να δίνει υπηκοότητες στους απογόνους των εκδιωγμένων. Έτσι η συγκεκριμένη έγινε Πορτογαλέζα αν και εκτός καταγωγής ουδεμία σχέση είχε η ίδια, μπορεί και να μην είχε πάει ποτέ της. Μου είπε ότι ο παππούς και η γιαγιά της μιλούσαν μιε περίεργη διάλεκτο με φίλους τους απομεινάρι πορτογαλικών.
Πάλι καλά που έχουμε τον Σαρλ να ξεκινάμε p2. Το g[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]