Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
kubiak έγραψε:Πως πληροφορείσαι για αυτά;

internet...

Τούρκος μαφιόζος, διεθνώς καταζητούμενος από την Interpol, έλαβε τιμητική πολιτογράφηση!

............................................

Ο 39χρονος επιχειρηματίας με το… ιδιαιτέρως ενδιαφέρον βιογραφικό, έλαβε τιμητική πολιτογράφηση στις 22 Ιουνίου 2022. Το επίμαχο ΦΕΚ φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλοραπούλου. Το ακόμη σημαντικότερο όμως είναι ότι ο διεθνώς καταζητούμενος, πολιτογραφήθηκε έπειτα από δύο συστατικές επιστολές που εστάλησαν. Αυτές σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr φέρουν την υπογραφή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλοραπούλου.

Για τον Αντετοκούμπο, μη μου πεις ότι τώρα άκουσες ότι όχι μόνο δεν έπαιρνε υπηκοότητα, αλλά κινδύνευε κάθε μέρα με απέλαση (παρόλο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και πήγε σχολείο εδώ), μέχρι τη στιγμή που τον ζήτησαν από το ΝΒΑ, οπότε ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός του έδωσε την υπηκοότητα κατευθείαν;; Ναι, ο ίδιος Σαμαράς που δεν θέλει τους γκσένους στην Ελλάδα και από το κόμμα που έκανε σχεδόν αδύνατο να πάρει την υπηκοότητα ο Αντετοκούμπο...
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#806157 Μαρκοβαγκε μην πιστευεις οσα γραφονται. Δεν ευθυνεται ο Σπυραδωνης. Για μια ακομα φορα ευθυνεται το Ντοκουμεντο και ο Βαξεβανης.

Για αυτο αλλωστε το σαιτ του εφαγε μια τεραστιας εκτασης επιθεση DDoS οταν τους ξεμπροστιασε. Οπως εγινε αλλωστε και με αλλα σαιτς του εξωτερικου που τολμησαν να βαλουν στο στομα τους τον Τουρκο μαφιοζο.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
markvag έγραψε:
kubiak έγραψε:Πως πληροφορείσαι για αυτά;

internet...

Τούρκος μαφιόζος, διεθνώς καταζητούμενος από την Interpol, έλαβε τιμητική πολιτογράφηση!

............................................

Ο 39χρονος επιχειρηματίας με το… ιδιαιτέρως ενδιαφέρον βιογραφικό, έλαβε τιμητική πολιτογράφηση στις 22 Ιουνίου 2022. Το επίμαχο ΦΕΚ φέρει την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλοραπούλου. Το ακόμη σημαντικότερο όμως είναι ότι ο διεθνώς καταζητούμενος, πολιτογραφήθηκε έπειτα από δύο συστατικές επιστολές που εστάλησαν. Αυτές σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr φέρουν την υπογραφή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνη Γεωργιάδη και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλοραπούλου.

Για τον Αντετοκούμπο, μη μου πεις ότι τώρα άκουσες ότι όχι μόνο δεν έπαιρνε υπηκοότητα, αλλά κινδύνευε κάθε μέρα με απέλαση (παρόλο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και πήγε σχολείο εδώ), μέχρι τη στιγμή που τον ζήτησαν από το ΝΒΑ, οπότε ο Σαμαράς ως πρωθυπουργός του έδωσε την υπηκοότητα κατευθείαν;; Ναι, ο ίδιος Σαμαράς που δεν θέλει τους γκσένους στην Ελλάδα και από το κόμμα που έκανε σχεδόν αδύνατο να πάρει την υπηκοότητα ο Αντετοκούμπο...

Είναι πολύ ενδιαφέρον το άρθρο της Β. Σιούτη στην Lifo για την υπόθεση.
Πληθαίνουν τα ερωτήματα για την υπόθεση της τιμητικής πολιτογράφησης του Τούρκου Γιασάμ Αγιαβέφε
https://www.lifo.gr/stiles/optiki-gonia ... afisis-toy
Στην απάντηση του προς το insidestory, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αφού εξήγησε ότι για να πολιτογραφηθεί Έλληνας ένας αλλοδαπός, πρέπει να προσφέρει στην Ελλάδα εξαιρετικές υπηρεσίες ή η πολιτογράφηση του να εξυπηρετεί εξαιρετικό συµφέρον της χώρας¨, ισχυρίστηκε ότι υπήρξε εισήγηση από τον Άδωνι Γεωργιάδη και αίτηση από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ. “Για την πολιτογράφηση του κ. Αγιαβέφε υπήρξε εισήγηση από τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, µε την εκτίµηση ότι αυτή θα συµβάλλει σηµαντικά στην οικονοµική ανάπτυξη της χώρας µας δια της διενέργειας επενδύσεων που θα πραγµατοποιήσει ο συγκεκριµένος” και “αίτηση από τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείµ, ο οποίος µνηµονεύει δωρεές που έχει ήδη πραγµατοποιήσει ο πολιτογραφούµενος προς την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και φιλανθρωπικά ιδρύµατά της”.

Είναι μια (τουλάχιστον) περίεργη εξυπηρέτηση του Αδώνιδος Γεωργιάδη, για την οποία βέβαια (όπως και για όλα τα υπόλοιπα...) δεν τρέχει κάστανο.
:s_roses :s_sarcastic

Το Documento (φτου κακά) έχει και ενδιαφέρον ρεπορτάζ για την σύζυγό του:
Η μαφία τακτοποίησε τη σύζυγο και ο Αδωνης τον Αγιαβέφε
https://www.documentonews.gr/article/h- ... -agiavefe/
Η ταυτότητα της συζύγου Αγιαβέφε
Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων προς την αρμόδια εισαγγελία την 1η Δεκεμβρίου 2021, γυναίκα με το όνομα Αϊαβεφέεβα Γιούλια του Κωνσταντίνου και της Σβετλάνα είχε ταυτότητα με διαφορετικά στοιχεία και συγκεκριμένα εμφανιζόταν ως Σαβίνσκαϊα Γιούλια. Η Αϊαβεφέεβα είναι η σύζυγος του Γιασάμ Αγιαβέφε και κατάγεται από τη Ρίγα της Λετονίας. Σύμφωνα με την πολυσέλιδη δικογραφία που σχημάτισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ και απέστειλε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια σε ανακριτή, η ταυτότητα της συζύγου του διεθνώς καταζητούμενου Τούρκου και πλέον ελέω Αδ. Γεωργιάδη Ελληνα πολίτη είναι ψεύτικη και πρόκειται για μια από τις τουλάχιστον 185 αντίστοιχες ταυτότητες που είχε εκδώσει η εγκληματική οργάνωση, κυρίως σε αλβανικής καταγωγής και προερχόμενους από πρώην χώρες της Σοβιετικής Ενωσης ποινικούς, οι περισσότεροι των οποίων αποτελούσαν –κατά την αστυνομία– μέλη διεθνών κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών και διώκονταν για διάφορα αδικήματα ή εκκρεμούσαν σε βάρος τους καταδικαστικές αποφάσεις ή εντάλματα σύλληψης.

Μια αλφαδιά. :s_roses
Άβαταρ μέλους
By markvag
#806180 Νόμος και τάξη πάνω απ' όλα! :rtfm: :rtfm:

Δεν είναι τίποτα αριστεροί αυτοί! :rtfm: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
Νίκος Παππάς έγραψε:Πανε χρονια αρκετα απο τοτε αλλα θυμαμαι ενα Κουρδο πελατη που οταν του ειπα οτι μιλαει τελεια Ελληνικα μου ειπε οτι αγαπουσε την Ελληνικη γλωσσα πριν ερθει στην Ελλαδα και μαλιστε ειχε ευχαριστιες απο τον Μπαμπινιωτη σε καποια εκδοση του λεξικου του.

Τον ρωτησα αν πηρε υπηκοοτητα μετα απο τοσα χρονια εδω και αφου απαντησε καταφατικα μου ειπε το εξης. "Πρεπει να γινουν λιγο πιο ευκολες οι εξετασεις στις γενικες γνωσεις ομως. Εσυ ξερεις να μου πεις 5 ονοματα ηρωων απο βιβλια της Ελλης Αλεξιου; Γιατι εμενα με ρωτησαν αυτο ακριβως!"

Το θυμαμαι απο τοτε γιατι με ειχε σοκαρει.

Απο την μια εχεις αυτο και απο την αλλη φωτογραφικες απονομες σε μαφιοζους

Νίκο μου, δράττομαι από δικό σου post, για να απαντήσω σε 2-3 θέματα εδώ μέσα.

Εγώ με το ζόρι θυμάμαι ποια ήταν η Έλλη Αλεξίου και όντως είναι τρελό το ερώτημα!

Φίλος μου (τον γνωρίζουν ορισμένοι φορουμίτες), Βρετανός πολίτης, παντρεμένος με Ελληνίδα, έχοντας επιχείρηση στην Θεσσαλονίκη και διαμένων 20 περίπου χρόνια στην Ελλάδα, έδωσε το 2020 τις εξετάσεις αυτές. Τον βοήθησα λίγο στην μελέτη, ειδικά στα θέματα του Κράτους. Εκεί που έπρεπε να αντιστοιχίσει τα πηλήκια με τις Υπηρεσίες, γέλασα. 9 στους 10 Έλληνες δεν τα γνωρίζουν. Βασικά καμία Ελληνίδα γυναίκα δεν θα το περνούσε αυτό, εκτός από τις ένστολες.

Ο ίδιος φίλος επίσης δεν είχε δικαίωμα να ψηφίσει για το Brexit, επειδή έλλειπε τόσα χρόνια (και δεν είχε περιουσία στην Ουαλία, ώστε να κατοχυρώνει δικαίωμα), ώστε να θεωρείται ότι δικαιούται να αποφασίσει για τους συμπολίτες του. Ενώ είχε τότε μόνον Βρετανική υπηκοότητα. Πλέον έχει Ελληνική υπηκοότητα και μπορεί να ψηφίσει εδώ. Αλλά εργάζεται και διαμένει στην Κύπρο... :lol:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#806291 Χωρίς ντροπή δηλώνω ότι δεν έχω ιδέα ποια είναι η Έλλη Αλεξίου, δεν θυμάμαι να αναφέρθηκε ποτέ κατά τη σχολική μου θητεία και το βρίσκω υπερβολικό να αναφέρεται σαν γνώση για ελληνική υπηκοότητα. Το ίδιο άχρηστο είναι και τα πηλίκια ή οι βαθμοί.

Όταν πήρα αγγλική υπηκοότητα το 2003 δε θυμάμαι να με είχαν ρωτήσει τίποτα περίεργο και μου έστειλαν το χαρτί σπίτι. Πριν 2 χρόνια που το έκανε η γυναίκα μου υπήρχε ύλη, διάβασμα και πιο προχωρημένες ερωτήσεις που νομίζω πολλοί ντόπιοι δεν θα ξέρουν. Οπότε θεωρώ ότι είναι γενικευμένη η τάση να δυσκολεύουν αυτές τις διαδικασίες.
Το όλο πράγμα έχει γίνει πιο "σημαντικό" (αλλά και πολύ πιο ακριβό). Αλλά μέχρι και τελετή απονομής στο δημαρχείο είχαν για τη γυναίκα μου και της έδωσαν και αναμνηστική κούπα και κάτι άλλες αηδίες.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#806295 Ουτε εγω εχω ιδεα ποια ειναι αυτη. Αλλα και να ειχα, θα ειχα διαβασει ενα ξερωγω, το καλο της. Αντε 2. Αλλα και ολα της τα βιβλια να ειχα διαβασει, σιγα μη θυμομουν 5 ονοματα πρωταγωνιστων. Μονος τροπος να θυμαμαι ονομα χαρακτηρα σε βιβλιο ειναι να περιλαμβανεται στον τιτλο, ο Χακ Φιν ξερωγω
Άβαταρ μέλους
By Chris
#806299 :lol:

Εντωμεταξυ ειδα τη λιστα στη wikipedia. Οχι μονο δεν ξερω την κυρια, αλλα δεν εχω ακουσει και ποτε πριν κανενα απο τα βιβλια που εγραψε :slap:
Άβαταρ μέλους
By markvag
edmond έγραψε:Θα μπήκε στην...ύλη από κανα φαν της ο οποίος θα θέλει να την έχει στην επικαιρότητα.

Βασικά, μπήκε στην ύλη για να αποτύχουν όσο γίνεται πιο πολλοί...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#806330 Μήπως ήθελαν απλώς να τον κόψουν; Δεν το βρίσκω λογικό να ρωτάνε τέτοια πράγματα
Άβαταρ μέλους
By dimik
otso έγραψε:κομουνιστοφορουμ και κανενας δεν ξερει την Αλεξιου . παει χαλασε ο κοσμος.
Μη νομίζεις κι αυτοί με Πηνελόπη Δέλτα μεγάλωσαν