Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#805323 Τώρα αν περιμένεις από εμένα να εξηγήσω τι βλέπουμε, σώθηκες :lol:

Εγώ το μόνο που θέλω είναι να πιάνω την προβλεπόμενη ταχύτητα στο ενσύρματο δίκτυο. Τώρα πώς θα επιτευχθεί αυτό, μάλλον τακτοποιώντας το αχούρι που βλέπουμε, κρίνοντας από τις προηγούμενες αντιδράσεις.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#805326 Έχεις πόρτα Ethernet σε κάθε δωμάτιο λοιπόν; Βλέπω πως έχεις οπτική ίνα μέχρις εκεί, τι ακριβώς θέλεις να λύσεις; Μήπως είναι πολύς κόπος χωρίς λόγο και μπορείς να ζήσεις μόνον με Wi-Fi Mesh;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#805328 Αυτό αναρωτιέμαι κι εγώ, μήπως είναι πολύς κόπος να εντοπιστεί το πρόβλημα και τελικά μήπως προκριθεί η λύση του να φέρω το mesh κοντά στο router ώστε να το συνδέσω απευθείας μαζί του και να παρακάμψω/παρακάμψω (κρίμα όμως) το ενσύρματο δίκτυο.
Άβαταρ μέλους
By skous
#805337 Ε μα αυτό δεν είπα και εγώ;

Εχε υπόψη ότι για να φτίαξεις το ενσυρματο, πιθανώς να πρεπει να σκάψεις/ανοίξεις κάποια κουτιά μέσα σε τοίχους…

Εγω δεν θα το έκανα πάντως και θα ζουπσα με το mesh και ίσως το προγραμματιζα κάποια χρονιά θα έβαφα όλο το σπίτι.

< >
Άβαταρ μέλους
By glf
#805343 Σπύρο, κάνε ένα κόπο και ξαναβγάλε 2-3 φωτο μόνο μέσα από το κουτί διανομής. Να φαίνεται καλά και εκεί που μπαίνουν τα καλώδια από τους σωλήνες στον τοίχο.
Με μια πρώτη ματιά πιστεύω ότι αυτό που βλέπουμε είναι "ξεκοκαλλισμένο" UTP καλώδιο και χρήση τηλεφωνικής ρεγκλέτας για σύνδεση UTP. Μιλάμε για πολύ wow αν ισχύει.
Δλδ δε πιστεύω όλα αυτά τα ζεύγη να είναι απλές τηλεφωνικές μπρίζες, σωστά;
Αν φέρεις ένα σωστό ηλεκτρολόγο θα σου πει τι πρέπει να γίνει αν και μάλλον τα καλώδια έχουν κοπεί λίγο κοντά τώρα πια, έχει χαθεί η συστροφή των ζευγών που υπάρχει μέσα στο καλώδιο.

Σκέψου ότι τα 8 καλωδιάκια που είναι μέσα στο UTP καλώδιο δικτύου είναι σε 4 ζεύγη που σκοπό έχουν να ακυρώνουν το ένα το άλλο σε Η/Μ παρεμβολές και να αντέχει να μεταφέρει MBps. Αν αρχίσεις να τα ξετυλίγεις κοντά στο άκρο, αρχίζεις να χάνεις σε ταχύτητα. Αν τα ξετυλίξεις και τα κόβεις βόλτες γύρω γύρω σε μια τηλεφωνική ρεγκλέτα μένεις με ότι μείνει και λες και ευχαριστώ που έχεις δίκτυο.

Φέρε ηλεκτρολόγο καλύτερα. Αν περνάνε σωστά οι σωλήνες μέσα στους τοίχους τότε θα μπορεί μέχρι και να αλλάξει τα καλώδια στους τοίχους χωρίς πολλή μανούρα. Στο κουτί εκεί θα πρέπει να μπει ένα σωστό patch panel και να σε πάει το σπίτι σωστά για άλλα 10 χρόνια. Και άμα πέσει καλώδιο καινούργιο να μπει UTP Cat6 και ας μη γειωθεί ακόμα σωστά, και ας είναι τα μπριζάκια στους τοίχους 5άρια.. ο μπελάς είναι να μπει σωστά το καλώδιο.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#805390 Εάν θέλει να παίξει με wifi τότε προτείνεται WiFi 6 για να πιάνει πιο άνετα full speed.

Πρέπει να φύγουν από εκεί όλα τα καλώδια δικτύου. Δεν θα τερματίζουν στη ρεγκλετα, αλλά να πατσαριστουν και να μπουν σ ένα patch panel ή switch
Άβαταρ μέλους
By glf
#805423 Εικόνα

Στο LAN στο σπίτι πιάνω πολύ κοντά στο θεωρητικό μέγιστο για Gigabit Ethernet.

Εδώ φέρνω ταινία στο PC που έχει SSD, από το NAS.
Άβαταρ μέλους
By dimik
glf έγραψε:Εικόνα

Στο LAN στο σπίτι πιάνω πολύ κοντά στο θεωρητικό μέγιστο για Gigabit Ethernet.

Εδώ φέρνω ταινία στο PC που έχει SSD, από το NAS.

Plex στο NAS για να παίζει τις ταινίες σε όλες τις συσκευές?

Το λέω γιατί κατέβασα το Last of Us σε 2Κ και καθόμουν το έβλεπα στο PC όταν μετά θυμήθηκα ότι έχω Plex και θα μπορούσα να το δω στην TV.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#805445 @ glf: Νίκο για δες εδώ, είναι πιο διαφωτιστικές;

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#805446 Γιατί το έκανε αυτό; Πραγματικά απορώ. Μόνο για το κόστος μπορεί να δικαιολογηθεί, αλλά δεν είναι ακριβό ένα patch panel
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#805447 Η κατασκευή είναι του 2005, ίσως γι αυτό.
Άβαταρ μέλους
By glf
#805448 Α μπράβο, τώρα φαίνεται ξεκάθαρα και είναι αυτό που είπα. Τα καλώδια έχουν ξετυλιχτεί πολύ επάνω και έτσι έχει θόρυβο το σήμα και πέφτει η ταχύτητα. Για να καταλάβεις, πρέπει να τα ξετυλίγουμε όσο το δυνατό λιγότερο, πχ
Εικόνα

ΕΥΤΥΧΩΣ τα μισά καλώδια που έρχονται από τα αριστερά είναι μπόλικα οπότε εκεί είσαι εντάξει, μπορεί να τα πάρει πιο έξω ο ηλεκτρολόγος αν βάλεις (που πρέπει να το κάνεις) ένα μικρό patch panel.
Αλλά τα καλώδια που έρχονται από πάνω, από τους πράσινους σωλήνες έχουν ξετιλυχτεί πάρα πολύ ψηλά. Το καλό εδώ που βλέπω είναι ότι πάει μόνο ένα καλώδιο σε κάθε σωλήνα οπότε ίσως να είναι σχετικά εύκολο να μπει καινούργιο καλώδιο. (το δένει στο παλιό και αρχίζει να.. τραβάει).
Υπάρχει και σχετικό video ελληνικό
https://www.youtube.com/watch?v=ElTbN0I7Hrg

Μια καλή ερώτηση που έχω βέβαια είναι τι ακριβώς ρόλο βαράει αυτό το κουτί και τα καλώδια που ενώνει. Από που έρχονται και που πάνε τα από πάνω και τα αριστερά καλώδια;;;;;

Είναι σα να έχει μια.. διακλάδωση πρακτικά χωρίς λόγο και να ενώνει καλώδια από δύο μεριές μεταξύ τους. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι γίνεται.
Άβαταρ μέλους
By glf
dimik έγραψε:Plex στο NAS για να παίζει τις ταινίες σε όλες τις συσκευές?

Το λέω γιατί κατέβασα το Last of Us σε 2Κ και καθόμουν το έβλεπα στο PC όταν μετά θυμήθηκα ότι έχω Plex και θα μπορούσα να το δω στην TV.

Μπα, σκέτο NFS share που το βλέπει το Kodi. Καθόλου stream server. Το θέμα είναι να αντέχει το media player, έχω 2 κουτάκια, το ένα αγκομαχάει σε υψηλές ποιότητες αλλά οκ το έχω και γω δε θυμάμαι πόσα χρόνια. Θα το άλλαζα τα Χριστούγεννα, το πλήρωσα να έρθει από Τσεχία και με γείωσε ο Ali-προμηθευτής.

Σε PC εγώ δε βλέπω TV ή ΥΤube, καμιά φορά κάθονται μάνα κόρη να δουν τίποτα σε κάνα φορητό τους..
Άβαταρ μέλους
By skous
#805454 Καλλιτεχνης αυτος που εφτιαξε το κουτάκι έτσι :)

Μαλλον ειχε έτοιμες ρακλέτες, και ποιος τρέχει τωρα να αγοραζει αλλες διαταξεις…..
Απορω που απλα δεν ενωσε τα καλωδια μεταξυ τους κατευθείαν

< >