Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By vagmag
Scotch έγραψε:@ vagmag: Check your email :whistlink:

Ευχαριστώ

Από εβδομάδα αν καταφέρω θα κάνω ένα test drive κ θα γράψω εντυπώσεις .
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#805331 WASHINGTON, Feb 16 (Reuters) - Tesla Inc (TSLA.O) will recall more than 362,000 U.S. vehicles to update its Full Self-Driving (FSD) Beta software after U.S. regulators said on Thursday the driver assistance system did not adequately adhere to traffic safety laws and could cause crashes.

The National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) said the Tesla software allows a vehicle to "exceed speed limits or travel through intersections in an unlawful or unpredictable manner increases the risk of a crash."

https://www.reuters.com/business/autos- ... 023-02-16/
Άβαταρ μέλους
By Serf
#805370 Και η ακριβής καταγραφή της "ανάκλησης": https://www.nhtsa.gov/vehicle/2021/TESL ... WD#recalls

The FSD Beta system may allow the vehicle to act unsafe around intersections, such as traveling straight through an intersection while in a turn-only lane, entering a stop sign-controlled intersection without coming to a complete stop, or proceeding into an intersection during a steady yellow traffic signal without due caution. In addition, the system may respond insufficiently to changes in posted speed limits or not adequately account for the driver's adjustment of the vehicle's speed to exceed posted speed limits.

Άρα δε σταματάει εντελώς σε STOP. Η οποία στάση για άνθρωπο είναι απαραίτητη για να αντιληφθεί τον χώρο. Για υπολογιστή μπορεί, όμως, να αρκεί η σχεδόν στάση. Παραμένει βέβαια το γεγονός ότι βάσει ΚΟΚ είναι παράβαση.

Προχωράει σε διασταύρωση με πορτοκάλι φανάρι. Σχεδόν όλοι το κάνουμε, δε θα έπρεπε να το κάνει.

Επιτρέπει ταχύτητα μεγαλύτερη των ορίων: τραγικό για αυτόνομη οδήγηση.

Συνεχίζει ευθεία κινουμενο σε λωρίδα που θεωρητικά μόνο στρίβει. Συμπεριφορά κλασικού εξυπνακια οδηγού.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#805381 και εμεις εδώ στα STOP, τσουλαμε!!!! ενώ ο κοκ αλλά λέει.

.
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#805776 Σύντομο , 40λέπτο test drive Model Y .

Είχα ζητήσει το LR αλλά μου έδωσαν το Performance . Δεν με ενημέρωσαν , δεν είχα κ εγώ εμπειρία , όποτε έκανα το test drive νομίζοντας ότι οδηγώ το LR …

Η ποιότητα ήταν πολύ καλή . Ίσως περίμενα τα χειρότερα :) . Ένιωσα όμορφα κ δεν αισθάνθηκα ότι μπήκα σε φτηνό μοντέλο .
Η ανάρτηση ήταν σφιχτή , αλλά αποδεκτή κ ενώ είπα ότι μπορώ να συμβιβαστώ , χάρηκα που έμαθα ότι το LR , είναι πιο μαλακό !
Με την οθόνη δεν εξοικειώθηκα άμεσα . Είναι απίστευτα γρήγορη όμως κ έχει πολύ καλή ευκρίνεια σε σχέση με το Volvo .
Με ξένισε η έλλειψη οργάνων μπροστά από το τιμόνι .
Το τιμόνι πολύ γρήγορο ! Δεν μπορώ να κρίνω αν έχει οποιαδήποτε αίσθηση όταν στρίβεις . Καλη η στεφάνη , λίγο ψεύτικα τα κουμπιά πολλαπλών χρήσεων επάνω στο τιμόνι .

Το ηχοσύστημα αρκετά καλό ! Δεν ξέρω αν ανεβάζει το μπάσο από κάπου , ούτε σκέφτηκα να ρωτήσω αν το LR έχει ίδιο ηχοσύστημα .

Μεγάλοι χώροι !

Σε κάποια σημεία , που το επέτρεψε ο δρόμος πάτησα το γκαζι για να δω την επιτάχυνση , κ μπορώ να πω ότι ήταν υπερβολική ( δεν ήξερα ότι οδηγούσα το performance ). Μου φάνηκε αχρείαστη , σίγουρα παραπάνω από ότι περίμενα .
Έχω κάποια εμπειρία από σχετικά γρήγορα αυτοκίνητα αλλά αυτό ήταν εξωπραγματικό για τα δικά μου δεδομένα , κ περίεργο τόσο για το στομάχι μου , όσο κ για το κεφάλι μου .
Πολύ καλό για επίδειξη , για εντυπωσιασμό αλλά τουλάχιστο εγώ δε θα το επέλεγα , ή ισως αν το είχα δε θα χρησιμοποιούσα συχνά την τόσο δυνατή επιτάχυνση .
Πήγα στο test drive , μάλλον με την ελπίδα να μη μου αρέσει , ώστε να το απορρίψω .
Μου άρεσε αρκετά .
Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να αλλάξω το XC60 με αυτό , κυρίως λόγω συχνών ταξιδιών . Περίμενα ότι θα με απογοητεύσει σε θέματα ποιότητας σε σχέση με το Volvo .
Με προβλημάτισε ευχάριστα
Άβαταρ μέλους
By vagmag
#805778 Μπήκα κ στο model 3 , μιας κ έχει καλύτερη αυτονομία , αλλά μάλλον η θέση οδήγησης του Y, είναι πιο βολική για εμένα για καθημερινή χρήση .
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#805796 Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως μόλις έδωσε τα χέρια με την Tesla για την υλοποίηση ενός ομοσπονδιακού προγράμματος ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με αυτό, η Tesla θα «ανοίξει» το δίκτυο φορτιστών της στις Η.Π.Α. έτσι ώστε να μπορούν όλοι οι οδηγοί να φορτίσουν σε αυτό, ανεξάρτητα με το ποιο ηλεκτρικό όχημα έχουν στην κατοχή τους.

Η κίνηση χρησιμεύει για τη δραστική βελτίωση της υποδομής EV της χώρας μέχρι το τέλος του 2024.

Η Tesla λοιπόν συμφώνησε να ανοίξει μέχρι τα τέλη του 2024, 3.500 νέους ή υπάρχοντες ταχυφορτιστές, μαζί με 4.000 κανονικούς σταθμούς φόρτισης, οι οποίοι θα είναι προσβάσιμοι και σε πελάτες που δεν «ανήκουν» στην συγκεκριμένη εταιρία.

Το άνοιγμα της χρέωσης σε πελάτες εκτός της Tesla θα συμπληρώσει στην αυτοκινητοβιομηχανία ένα μέρος των 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που διατέθηκαν για το πρόγραμμα. Ο λόγος για αυτή τη συμφωνία είναι πως η ικανοποίηση από το δημόσιο δίκτυο φόρτισης EV βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο που έχει καταγραφεί ποτέ στις Η.Π.Α., ενώ παράλληλα οι πελάτες της Tesla, δεν έχουν κανένα παράπονο.

Όταν ένα Tesla συνδέεται σε έναν ταχυφορτιστή, αρχίζει να φορτίζεται αυτόματα και στη συνέχεια χρεώνει τον λογαριασμό του ιδιοκτήτη. Φυσικά, ανοίγοντας το δίκτυό της, η Tesla όχι μόνο θα κερδίσει τα μετρητά που λαμβάνει από την κρατική επιδότηση, αλλά θα αυξήσει την πελατειακή της βάση χρέωσης.

Όσον αφορά την προσαρμογή των φορτιστών της σε πελάτες που δεν είναι της Tesla, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είπε «η Tesla έχει μια λύση υλικού και λογισμικού». Και πάλι, η Tesla το έχει ήδη κάνει αυτό στο εξωτερικό, οπότε δεν βλέπουμε κανένα πραγματικό πρόβλημα να κάνει το ίδιο πράγμα στις ΗΠΑ. Ωστόσο, θα μπορούσε να επηρεάσει την πολύ καλή εμπειρία για τους ιδιοκτήτες της Tesla.

https://www.zougla.gr/automoto/news/art ... -tin-tesla
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#805801 Τους γλεντάει ο Elon

Πως ένας άνθρωπος έχει κάνει ρεζίλι ολόκληρες αυτοκινητοβιομηχανίες
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#805802 απο την αλλη δεν θα γινεται χαμος, στους μεχρι τωρα, σχετικα χαμηλης επισκεψιμοτητας τεζλοφορτιστες?
Άβαταρ μέλους
By Serf
#805820 Η Tesla θα αποκτήσει έξτρα έσοδο για να επεκτείνει περαιτέρω το δίκτυο ταχυφορτστων της. Σίγουρα θα επηρεαστεί σε ενα βαθμό η "εμπειρία" φόρτισης των ιδιοκτητών Tesla, αλλά η επένδυση των έξτρα εσόδων πίσω στο δίκτυο θα μπορέσει σχετικά γρήγορα να αντισταθμίσει την κατάσταση.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#806609 Δεν ξέρω εάν έχει ποσταριστεί, εάν ναι, ε ας το θυμηθούμε άλλη μία φορά

https://youtu.be/Ujp3q_aryRA

Και το ταπεινό Megane μου (στην πολεμική Trophy R έκδοση) 5 με 10 δευτερόλεπτα πιο αργό

Παρατηρώ βέβαια ότ ι έφαγε 40% μπαταρία σε ένα γύρο…