Anonymous Founder έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:Συγγνωμη αλλα γιατι δεν ισχυει η συγκριση;
Καποιος αγορασε, χρησιμοποιησε και απορριψε το Μ3.
Μαλιστα πηγε σε αυτο απο αμαξι μεγαλυτερης κατηγοριας και το "κατηγορει" ως θορυβωδες παρολο που δεν εχει ουτε κινητηρα, ουτε κιβωτιο ταχυτητων.
Επισης γιατι να ειναι καλυτερα τα Μ S/X που ειναι παλιοτερα απο το 3; Ηξερε και απο παλια να φτιαχνει αυτοκινητα η Τεσλα;
ΥΓ. Τα ιδια ειπε κι ο Zeus οταν το οδηγησε που εχει Volvo SUV.
H σύγκριση δεν ισχύει γιατί συγκρίνουμε αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας και κόστους. Αν συγκρίνεις το Panda με το Volvo του Zeus και πεις πως "άχρηστα τα FIAT, είναι πολύ πιο θορυβώδη από τα Volvo" μου μοιάζει λάθος η σύγκριση.
Από την άλλη, γιατί όχι; Ο καθένας συγκρίνει ό,τι γουστάρει.
Αυτος που το ειχε ξερει καλυτερα γιατι το απορριπτει. Μαλιστα δεν θα παει σε Χ /S που ειναι τα μεγαλυτερης κατηγοριας αυτοκινητα του κατασκευαστη αλλα σε Mercedes EQE, σε παραδοσιακο κατασκευαστη δηλαδη.
Δεν ξερουμε αν τα οδηγησε και δεν του αρεσαν, δεν ξερουμε τι τον χαλασε στα Tesla ή τι τον εφτιαξε στην Mercedes.
Παντως την προτιμα
Fiat Panda 7,6l/100km
Καλα αυτα τα Τεσλα, αλλα κατατασσονται πιο πολυ στις "νεανικες τρελλες" ( οι Αλφα του 21ου αιωνος σα να λεμε), δεν ειναι δυνατον να εισαι ασπροκολλαρος και να εχεις το ιδιο αυτοκινητο με τον καθε ενα.
https://www.youtube.com/watch?v=pL_YEsJsFEY
g8777 έγραψε: δεν ειναι δυνατον να εισαι ασπροκολλαρος και να εχεις το ιδιο
Ε ας πάρει lada niva o ασπροκωλλαρος
Serf έγραψε:Γενικότερα κυκλοφορεί ότι τα Tesla που κατασκευάζονται στην Αμερική έχουν (πολύ) υποδεέστερη ποιότητα σε σχέση με αυτά που κατασκευάζονται στην Κίνα. Εκείνος 99% έχει ΗΠΑμερικανικο. Εμείς ευτυχώς Κινεζικό.Πως επιτεύχθηκε αυτό; Η Κίνα να τα κατασκευάζει / συναρμολογεί καλύτερα;
Serf έγραψε:Γενικότερα κυκλοφορεί ότι τα Tesla που κατασκευάζονται στην Αμερική έχουν (πολύ) υποδεέστερη ποιότητα σε σχέση με αυτά που κατασκευάζονται στην Κίνα. Εκείνος 99% έχει ΗΠΑμερικανικο. Εμείς ευτυχώς Κινεζικό.Με άλλες προδιαγραφές ίσως, υποδεέστερα ποιοτικά όμως;
Κι ακομα πιο απιθανο μου φαινεται να ειναι ποιοτικοτερα τα Κινεζικα εναντι των Αμερικανικων, ΑΝ υπαρχει πραγματι διαφορα αναμεσα τους.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως τα πολλά παράπονο υπήρχαν για τα made in USA και όχι για τα κινέζικα και τώρα για τα γερμανικά.
Νίκος Παππάς έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:Συγγνωμη αλλα γιατι δεν ισχυει η συγκριση;
Μαλιστα πηγε σε αυτο απο αμαξι μεγαλυτερης κατηγοριας και το "κατηγορει" ως θορυβωδες παρολο που δεν εχει ουτε κινητηρα, ουτε κιβωτιο ταχυτητων.
Επισης γιατι να ειναι καλυτερα τα Μ S/X που ειναι παλιοτερα απο το 3; Ηξερε και απο παλια να φτιαχνει αυτοκινητα η Τεσλα;
H σύγκριση δεν ισχύει γιατί συγκρίνουμε αυτοκίνητα διαφορετικής κατηγορίας και κόστους. Αν συγκρίνεις το Panda με το Volvo του Zeus και πεις πως "άχρηστα τα FIAT, είναι πολύ πιο θορυβώδη από τα Volvo" μου μοιάζει λάθος η σύγκριση.
Αυτος που το ειχε ξερει καλυτερα γιατι το απορριπτει. Μαλιστα δεν θα παει σε Χ /S που ειναι τα μεγαλυτερης κατηγοριας αυτοκινητα του κατασκευαστη αλλα σε Mercedes EQE, σε παραδοσιακο κατασκευαστη δηλαδη.
Δεν ξερουμε αν τα οδηγησε και δεν του αρεσαν, δεν ξερουμε τι τον χαλασε στα Tesla ή τι τον εφτιαξε στην Mercedes.
Παντως την προτιμα
Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως αν κάνεις την επιλογή να κατεβείς 2-3 κατηγορίες (από Cayenne Hybrid σε Tesla Model 3) και να δώσεις 2-3 φορές λιγότερα (φαντάζομαι σε μηνιαίο μίσθωμα από 1000$ σε 400$, υπάρχει μεγάλη (για να μην πω κάτι περισσότερο...) πιθανότητα να απογοητευτείς.
Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση λοιπόν που θα ξαναγυρίσει σε πιο ακριβή κατηγορία, κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα βρεις σε ένα αυτοκίνητο των 40Κ$, σε σχέση με αυτό των 100Κ$ πώς να το κάνουμε;
Δεν ξέρω γιατί σας φαίνεται αυτό περίεργο, εμένα μου κάνει εντελώς φυσιολογικό. Η "εξυπνάδα" των συστημάτων της Tesla, δεν φτάνει πάντα για να αντισταθμίσει τα υπόλοιπα που χάνεις στην μετάβαση. Ειδικά όταν η σύγκριση γίνεται με μια Porsche (έστω την Cayenne).
Τώρα, για τον υπόλοιπο κόσμο που δεν έχει αυτή την επιλογή, ένα Μ3 είναι γαμάτο, γιατί συγκρίνεται με πιο γήινα αυτοκίνητα. Κι εγώ αν είχα λεφτα για Cayenne, μάλλον Cayenne θ'αγόραζα, και όχι Model X. Ή ίσως την Taycan έτσι για την αλητεία, αλλά ελπίζω να καταλαβαίνουμε πως μιλάμε για άλλο κόσμο εδώ.
Δεν το θεωρώ δηλαδή πως απέτυχε η Tesla ή το προϊόν είναι κακό. Σίγουρα δεν κάνει για κάποιον με άνεση να έχει Cayenne Hybrid. Αλίμονο αν έκανε.
Anonymous Founder έγραψε:Νίκος Παππάς έγραψε:Συγγνωμη αλλα γιατι δεν ισχυει η συγκριση;
Δηλαδη θεωρεις οτι το XC60 δεν ειναι ιδιας κατηγοριας με το Υ?
Anyways, υπαρχει μεγαλη διαφορα στα τελευταια τεσλα με τα διπλα τζαμια οσον αφορα το επιπεδο θορυβου, αλλα και παλι...
Από εκεί και μετά, ο καθείς θα πρέπει να βλέπει αντικειμενικά τι πληρώνει και τι αγοράζει.
Σύγκριση Μ3 vs. Cayenne δεν στέκει για μένα. XC60 με Y μια χαρά στέκει, έστω κι αν το δεύτερο είναι φθηνότερο.