Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#804886 Ξέρω πως έχω ευαίσθητο στομάχι, αλλά freddo από Coffee Island είναι εγγυημένος πόνος και ενόχληση. Από τις αλυσίδες, αγαπημένος καφές είναι των Κουλουράδων, και το πρωί πάντα με κουλούρι παρέα.
Οι Κουλουράδες αγοράζουν από το Taf:
https://cafetaf.gr/
Είναι πραγματικά πολύ καλός ο καφές τους (προφανώς παίζει πάντα και αυτός που τον φτιάχνει, αλλά το χαρμάνι είναι καλό τουλάχιστον).
Άβαταρ μέλους
By dimik
#804889 Tων Coffee Island συνήθως είναι πολύ καβουρδισμένος και over extracted με αποτέλεσμα να είναι δυνατός και πικρός.
Τaf σταθερή εγγύηση, στο 90% των καταστημάτων που αγοράζουν από εκεί πίνεις καλό καφέ, το υπόλοιπο 10% απλά φταίει ο μπαρίστα.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#804890 Δε μου έκοψε ποτέ να πάρω καφέ από τους κουλουράδαι. Συχνός πελάτης στο Μαρούσι, τσίμπαγα κλασικά καναδυό κουλουράρες και μετά έπαιρνα καφέ από αλλού... :tomato: :lol:

Βέβαια το αλλού συνήθως είναι από ωραιότατο μαγαζάκι σε παρακείμενο διαγώνιο δρομάκι, και μάλλον αυτό θα συνεχίσω, μια δοκιμή όμως θα γίνει σίγουρα.

Πάντως και σε νησί που παίρνω από κατάστημα που ξέρω τα παιδιά σε Κηφισιά και Μαρούσι, μια χαρά καφέ πίνω. Μάλλον δεν έχω αρκετά εκλεπτυσμένους γευστικούς κάλυκες. :innocent:
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#804894 Παιδες εγω λεω για κοκκους εσπρεσο που αγοραζω. Τα Coffee Island σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα εχω βολευτει ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ τα τελευταια χρονια. Πετιεμαι εδω στη γειτονια μου κι αγοραζω ενα σακουλακι καθε λιγες μερες και ολα ποπα. Για πολλα χρονια εκανα παραγγελιες απο Αγγλια ή πηγαινα κατω στο κεντρο καθε λιγες μερες να παρω καφε και ηταν το ενα σεναριο πιο κουραστικο απο το αλλο. Βρηκα την υγεια μου!

Φερνουν συνεχεια νεες ποικιλιες και μερικες φορες τυχαινει και καμια που μου αρεσει αρκετα. Για παραδειγμα τωρα αναφερομαι σε αυτη:

https://www.coffeeisland.gr/en/catalog/ ... acked-200g

Για πειτε για τουτο το Ταφ!!! Σαλονικα παιζει ή στελνουνε δεμα? Αν ναι, καμια καλη προταση για 100% Αραμπικα?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
diplomat έγραψε:Μα και με τους κόκκοι καφέ δεν είμαι επιλεχτικός. Ό,τι έχει τσάπα στο γραφείο το πίνουμε :shifty:

Τσαμπα ξυδι, γλυκο σα μελι :shifty:
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#804912 Εμένα ο λώκος μου καλόμαθε στα single origin εδώ και χρόνια (πολύ πριν καταλάβω τι εστί single origin) και σε όλα τα νορμάλ καφέ, ο καφές μου φαίνεται χάλια
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
George_Prix έγραψε:...ή πηγαινα κατω στο κεντρο καθε λιγες μερες να παρω καφε...

Τι θυμηθηκα τωρα κι ανεβασα πιεση...

Πηγαινα που λετε στον Ερμειδη στη Βενιζελου για καφε, που ειχε ενα ωραιο χαρμανι εκεινα τα χρονια. Τετοιο κωλογυφτο καταστηματαρχη δεν εχω ξαναδει στη ζωη μου. Παντα του ελεγα να βαλει 10 € καφε. Θυμαμαι φασεις που να λεει 10.02 € η ζυγαρια και παλευε να βγαλει με τη σεσουλα 4 κοκκους καφε να το παει στα 10 €.

Μεχρι να βγαλει τους 4 κοκκους, προλαβαινα να κατεβασω (απο μεσα μου :shifty:) καμια 10αρια χριστοπαναγιες καθε φορα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
vassar έγραψε:Από Coffee Island μου αρέσει πολύ ο Indonesia Sumatra.

Ωραιος ειναι. Αν και τον εχω πιει πολυ, μια στο τοσο που δε με τραβαει πολυ κανενας αλλος, παλι τον αγοραζω :)
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#805267 Ελλάδα δεν παίζουν micro-roasters? πλέον δεν αγοράζω ποτε απο μεγάλη αλυσίδα, προτιμώ να ψαχτώ λιγο με κίνδυνο που και που να φας καμια ήττα, και να υποστηρίξω και τους αγρότες παρά να παρω "τυποιποιημένα" χαρμάνια
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
rx8_drifter έγραψε:Ελλάδα δεν παίζουν micro-roasters? πλέον δεν αγοράζω ποτε απο μεγάλη αλυσίδα, προτιμώ να ψαχτώ λιγο με κίνδυνο που και που να φας καμια ήττα, και να υποστηρίξω και τους αγρότες παρά να παρω "τυποιποιημένα" χαρμάνια

Τετοια (υποτιθεται οτι) φερνει το Coffee Island. Εχει μερικες στανταρντ ποικιλιες συνεχεια και καθε λιγους μηνες φερνει και μια ποικιλια απο μικροφαρμα, την οποια εχουν ακριβοτερα και δεν κραταει για πολυ. Τετοια μικροφαρμα ειναι και η ποικιλια που ειπα οτι μου αρεσε πριν λιγες μερες.

Τσεκαρισε το σαιτ τους μπας και δεις κατι ενδιαφερον...

https://www.coffeeisland.gr/en/catalog/ ... rm-project
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#805275 Χμμμ τωρα ειδα οτι ειναι ολα sold out και μονο ο τελευταιος στον οποιο αναφερθηκα ειναι διαθεσιμος. Αυτο ειναι καλο σημαδι. Δειχνει οτι πραγματι ειναι απο μικροφαρμα και οποιος προλαβει προλαβε τη λιγοστη διαθεσιμη ποσοτητα.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
rx8_drifter έγραψε:Ελλάδα δεν παίζουν micro-roasters? πλέον δεν αγοράζω ποτε απο μεγάλη αλυσίδα, προτιμώ να ψαχτώ λιγο με κίνδυνο που και που να φας καμια ήττα, και να υποστηρίξω και τους αγρότες παρά να παρω "τυποιποιημένα" χαρμάνια
Παίζουν πάρα πολλοί. Ανάλογα την περιοχή σου. Απλά δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Πρέπει να έχεις μία «πόρωση» με τον καφέ για να ψαχτείς