soch έγραψε:@pipinos
Συνήθως μου αρέσουν οι απόψεις σου σε αυτό το τοπικό. Το τελευταίο post σε αδικεί. Και by the way γράφουν και άλλοι εκπαιδευτικοί εδώ. Και γονείς βέβαια...
Με γονείς δεν ασχολούμαι. 99%, ειδικά σήμερα, ακούνε τα παιδιά τους που κατά 99,9% ψεύδονται για να μην χάσουν το κινητό δώρο. Αν διαβάσεις αυτά που έχω γράψει αλλού θα δεις τι έχω αντιμετωπίσει σήμερα. Μόνο δύο στάδια θα αναφέρω για να καταλάβεις πόσο εκτός πραγματικότητας βρίσκονται.
1. Το σχολείο είχε αναλάβει 1000 δράσεις φέτος. Χάσαμε αρκετές ώρες για αυτές τις δράσεις + οι καταλήψεις. Βρέθηκα να με κατηγορούν γιατί δεν κάνουμε μάθημα, λες κι εγώ αποφασίζω να χαθούν ώρες και μάλιστα συγκεκριμένες ημέρες (π.χ. το σχολείο έκανε δράσεις πάντα Παρασκευή τελευταίες 2 ώρες).
2. Ενδεικτικά σου λέω, μετά τις κατηγορίες αυτές (που ουδεμία σχέση είχα, μιας κι εγώ είμαι σε 3 σχολεία και, ουσιαστικά, είμαι επισκέπτης παντού και γραφείο μου είναι η τσάντα μου, άρα μαθαίνω τις αποφάσεις κατόπιν εορτής) έκανα το εξής πείραμα: ενώ στο προηγούμενο κεφάλαιο είχαμε λύσει 30 Β΄ θέματα και 20 Δ΄ Θέματα στο αμέσως επόμενο έλυσα 8+5 = 13 θέματα, αλλά απλά τους έλεγα να διαβάσουν από την σελίδα 51 έως την σελίδα 56, να λύσουν τις ερωτήσεις 5-14 του σχολικού βιβλίου και να κάνουν τις ασκήσεις 3-8, τα οποία και δεν εξέταζα και ποτέ, αφού η τράπεζα είναι ο φόβος φέτος (μέχρι να την καταργήσει με νόμο ο Υπουργός). Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι στην 2η περίπτωση θεωρήθηκε ότι έγινε καλή δουλειά, αφού τα παιδιά πήραν και καλούς βαθμούς, δουλεύοντάς τους ουσιαστικά, αφού τους είπα ότι θα βάλω test με ήδη γνωστές ασκήσεις.
Γονείς και μαθητές, λοιπόν, για εμένα είναι εκτός συζήτησης. Ζητάνε δούλεμα και μόνο ελάχιστοι (συνήθως από τα λαϊκά στρώματα) έχουν την ευθύτητα να πουν ότι το παιδί τους δεν διαβάζει ή χρειάζεται δουλειά. Οι υπόλοιποι ακούνε το φροντιστήριο που δε θέλει να χάσει την πελατεία και τους κάνει όλους άριστους (και μετά έρχονται και γράφουν κάτω από τη βάση σε πραγματικές συνθήκες).
Οι εκπαιδευτικοί από την άλλη... ας μην αναφέρω τίποτε περισσότερο από αυτό: παλεύουν στην τάξη, αλλά ανοργάνωτοι, ανίσχυροι, δειλοί και φοβισμένοι δεν πρόκειται ούτε να αλλάξουν κάτι, ούτε και τους εαυτούς τους να προστατεύσουν. Έτσι, το μόνο που κοιτάνε είναι να γλυτώσουν για την 4ετία του ΣΥΡΙΖΑ την αξιολόγηση, άρα να προλάβουν να πάρουν σύνταξη οι παλαιότεροι.
Εξήγησέ μου, όμως - σε pm για να μην βγούμε off topic - γιατί με αδικεί το τελευταίο post, γιατί δεν καταλαβαίνω, εκτός κι αν εννοείς τις μπηχτές κτλ, που τις βάζω συχνά τελευταία, μιας και τράβηξα πολλά (και ενώ με είχαν διαγράψει) στο άλλο forum και τώρα τα "χώνω" λίγο.
Ευχαριστώ.
Οι απαντήσεις χρηστών ίσως περιέχουν διαστρεβλώσεις
Το κανάλι μου στο YouTube:
https://www.youtube.com/user/pipinos1976/videos
Προσωπική επικοινωνία:
http://www.forum.odigein.com