Anonymous Founder έγραψε:PeterPan έγραψε:Ευχαριστώ πολύ όλους σας και έναν-έναν ξεχωριστά!
Είναι γεγονός πως τους τελευταίους 7 μήνες έδρεψα αρκετούς καρπούς...
Συγχαρητήρια και από μένα Πέτρο και εύχομαι ό,τι αποφασίσεις να σου βγει, γιατί έχεις προσπαθήσει πολύ για να φτάσεις εκεί!
Εργασιακά, στην Ελλάδα ένας γιατρός προφανώς μπορεί να βγάλει λεφτά, αναλόγως βέβαια και τι θα επιλέξει να κάνει. Η ποιότητα ζωής όπως αναφέρεις, έχει να κάνει πάντως πώς την αντιλαμβάνεσαι, πώς θα την οργανώσετε και τι ακριβώς θέλετε εσείς (μιλώντας για την οικογένειά σου ασφαλώς).
Πολλά πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα στην Ελλάδα, αφού δεν υπάρχει επ' ουδενί η οργάνωση της Γερμανίας, ενώ και ο κόσμος πια έχει τρελά ζόρια. Αλλά πάντοτε θα υπάρχει χώρος για έναν καταρτισμένο γιατρό. Φαντάζομαι θα έχεις δικό σου ιατρείο και συνεργασία με κάποιες ιδιωτικές κλινικές;
Στο ΕΣΥ οι αμοιβές είναι πολύ χαμηλές, ενώ και οι προσλήψεις με το σταγονόμετρο.
Ευχαριστώ πολύ .! Προσπαθώ και εγώ όπως όλοι μας. Γνωρίζω πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι διαφορετική, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και γενικώς υπάρχουν ήδη ομάδες που λογικό είναι να είναι εσωστρεφείς μετά από χρόνια. Θα ανοίξω ιδιωτικό ιατρείο και μεριδιολόγιο σε ιδιωτικές κλινικές. Από εκεί και πέρα έχω ήδη μιλήσει με τη διοίκηση 2 ιδιωτικών νοσοκομείων κ θέλω να δω αν μπορέσω να ασχοληθώ μόνο με μία με τον όρο να με βοηθήσουν εμπράκτως κ αυτοί. Τον Μάρτιο θέλω να ξανασυναντηθώ κ να το συζητήσω. Από εκεί και πέρα έχω έναν πολύ καλό φίλο που ασχολείται με σπονδυλική και θα επιστρέψει και αυτός σε 2 χρόνια, ένας άλλος επιστρέφει σε 2 μήνες. Έχω κ ένα social network εφόσον σπούδασα και ζούσα στη Θεσ/νίκη και ελπίζουμε να πάει καλά. Θα προσπαθήσω να δουλεύω 1 εβδομάδα Ελλάδα και 1 εξωτερικό στην αρχή. Γενικώς η εξίσωση έχει πολλούς αστάθμητους παράγοντες...
markvag έγραψε:PeterPan έγραψε:Πήραμε σήμερα μετά από εξετάσεις κ με τη βούλα την εξειδίκευση στην Αθλητιατρική από τον ιατρικό
Ωραίος!Και εις ανώτερα!
ευχαριστώ πολύ Μάρκο!
KiloMeater έγραψε:Συγχαρητηρια και απο μένα, καθυστερημένα
Επειδη εχω δει οτι σου αρεσει πολυ αυτο που κανεις και το κυνηγας , και αυτο αναγνωρίζεται κίλοας, ο επαναπατρισμός ακουγεται πολύ δύσκολη υπόθεση, εως ακατανοητη για εμας τους απέξω (μπορει να τα εχεις γραψει κάπου και να τα εχασα)
Αν η επιστροφή Ελλάδα σημαίνει περισσότερο ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά σου, τότε με τα 1000, χωρις αναστολές.
ευχαριστώ πολύ Kilo!!
Dimitris_P έγραψε:Στην Ελλάδα αντιθέτως νομίζω δεν θα σε βλέπουν καθόλου. Θα δουλεύεις παραπάνω για τα ίδια ή λιγότερα λεφτά.
Αφήνεις τη mercedes για fiat Punto
Ίσως να έχεις δίκαιο... Στην Ελλάδα θα δουλεύω για εμένα, όχι για άλλους. Ο καιρός θα δείξει...
dekouk έγραψε:Μπράβο κ πάλι Πέτρο. Για πες το όνομα του ρομπότ που έχεις εξειδίκευση...
Ευχαριστώ πολύ Δημήτρη.
Το MAKO της Stryker είναι. Θεωρείται το καλύτερο στην αγορά, πολύ καλύτερο όπως ακούγεται από το ROSA της Zimmer.
https://www.stryker.com/us/en/joint-rep ... #know-more
When the going gets tough, the tough get going
Δεν ξέρω, αλλά μόνο εμένα μου φαίνεται δύσκολο να στήσεις "μαγαζί" από την αρχή, σαν νεοφερμένος χωρίς να είσαι συνεχώς εκεί να το κυνηγάς αλλά πηγαίνοντας μια εβδομάδα εδώ μία εκεί; Ξέρω κάποιους που το κάνουν αλλά σε άλλη φάση, όχι στην αρχή. Το κάνεις αφού έχεις στρώσει το ιατρείο σου και τις συνεργασίες σου, φοβάμαι ότι θα σε δυσκολέψει και επαγγελματικά και οικογενειακά και ψυχολογικά. Και για να στρώσει το ιατρείο θέλεις γενικά 1-2 χρόνια.
Καλά μάλλον όσο γερνάς όλα σα χθες σου φαίνονται
Η Βιέννη ως πολιτισμική mega-polis εχει περισσότερα πράγματα να κάνεις. Προσωπικά ειχα δεί τα βασικά, κατά τα άλλα κέντρο δεν πάταγα πάνω από 3-4 φορές το χρόνο και γενικά όλες τις βόλτες τις έκανα στο κοντινό εθνικό δρυμό τρέχοντας η με ποδήλατο. Το Αμστερνταμ είναι πολύ ευκολα προσβάσιμο και εκει έχει απολα, για όποιον έχει όρεξη. Η Χάγη σαν πόλη είναι μικρότερη και μάλλον εχει λιγότερες επιλογές συγκριτικά, αλλα από άπλες για ποδήλατο και τρέξιμο παράπονο δεν εχω . Όμως ως πραγματικά international πόλη, εχει πολύ περισσότερες επιλογές στα αγγλικά (σινεμα, standup comedy, εκδηλώσεις) , ενώ στη Βιέννη πολύ σπάνια έπαιζε αυτό , και στα γερμανικά δεν πάταγα ούτε απέξω μιας και τα γερμανικά δεν τα συμπαθούμε καθόλου , τα θεωρώ κακόηχη γλώσσα.. ενώ κατι ισπανικα ιταλικά μου ακούγονται σα μουσική παρόλο που δεν καταλαβαίνω , τα γερμανικα που τα καταλαβαίνω με κουράζουν. Ευτυχώς στη ζωη μου στη Βιέννη δεν ειχα ποτέ ανάγκη να τα χρησιμοποιήσει κανεις μας , ολο αγγλικά μιλάγαμε δουλειά και σχολεία, ακόμα και στον εξω κόσμο αρχικά δειλά αλλά με τον καιρό πιο τολμηρά το γύρναγα στα αγγλικά . Τηλεόραση τοπική δεν έπαιξε ποτέ σπίτι όλα τα χρόνια που ήμασταν εκει με εξαίρεση μια φορα μονο που ειχε γινει μια τρομοκρατική επίθεση Βιέννη και εβαλα να δώ τα τοπικά νέα. Ολλανδία πολύ απελευθερωμένα πλέον αγγλικά μόνο , μιας και ο κόσμος το εχει πολύ άνετα. Ολλάνδικά αν και είναι πολύ κοντά με τα γερμανικά (γραπτα πολλες λέξεις τις καταλαβαινω από τα γερμανικά ) δεν εχω πρόθεση να μάθω, ουτε και μου χρειάζεται . Γενικά οι Ολλανδοί cool παιδιά , σιγουρά πιο ανοικτόμυαλοι από Αυστριακούς (με κίνδυνο στερεοτύπων φυσικά εδώ). Κλασσικά δεν είμαι τύπος που θα επιδιώξω στο ελάχιστο integration αλλά σαν κοινωνία δεν είναι τόσο εσωστρεφής .
Γενικά αυτή η μετάβαση πήγε καλύτερα από τοι περίμενα/φοβόμουνα . Τα παιδιά εγκλιματιστήκανε άμεσα στο σχολείο (βοηθάει ότι κάνουν πάντα αγγλόφωνο IB σε international school οποτε συνέχισαν από εκεί που σταματησα) , η δουλειά ήταν ότι περίμενα / ήλπιζα .
Με το νέο relocation νιώθω ότι έκοψα την οποιαδήποτε νοσταλγία για οποιοδήποτε μέρος, πήρα μια αίσθηση ελευθερίας ότι μπορούμε να πάμε οπουδήποτε και να καταφέρουμε να περάσουμε καλά. Πλέον η μια ακόμα ‘μετανάστευση’ με σιγούρεψε ότι ήταν η σωστή κίνηση για εμάς, μας έδωσε τη δυνατότητα για τόσες πολλές εμπειρίες. Ενώ η λογική λέει ‘no more’ λόγω παιδιών σχολείων κτλ, πλέον όλες οι αναστολές έχουν φύγει και δεν θα είχα πρόβλημα μετά από κάποιο καιρό να πάω και κάπου αλλού, να δούμε και τίποτα άλλο όσο ακόμα αντέχουμε-μπορούμε.
Ένα plus στην Ολλανδία είναι η θάλασσα. Και παρόλα τα στερεότυπα που ειχα και εγω μεγαλώνοντας Ελλαδα ότι οι βόρειες θάλασσες είναι χάλια κτλ , περα από το θέμα του μπάνιου (που και αυτό δεν είναι no-go 100%) όλα τα άλλα benefits είναι εκει: να χάνεται το μάτι στο νερό, τα ηλιοβασιλεματα, η αύρα και το αεράκι, οι γλάροι, οι μυρωδιές από καλαμαράκια και αλλα φαγητα στα μαγαζια by the sea κτλ κτλ
Γενικά είναι πολύ ήρεμη χώρα, αν και πυκνο-κατοικημένη εμείς εκει που μένουμε τουλάχιστον είναι ωραία και ανετα, κάλος κόσμος τάξη και ασφάλεια. Οι υποδομές για ποδήλατο είναι σε επίπεδα που είναι δύσκολο να αντιληφθείς αμα δεν τα ζήσεις , και συγκρίνω με τη Βιέννη .Ο καιρός για μας (πέραν της συζύγου) είναι φανταστικός γιατί δε μας αρέσει ο ήλιος !!(..) .
Mερικά πράγματα που δε μου αρέσουν Ολλανδία/Χάγη
1) Το σύστημα υγείας που εχει ως κέντρο τον GP ως enabler για οτιδήποτε άλλο. Εχω πρακτικά unlimited ιδιωτικές ασφάλειες που καλύπτουν τα πάντα, Αυστρία πήγαινα οπου ήθελα/όποτε ήθελα εδώ είναι gate ο GP και το βρίσκω χαλαστικό . Κάνω ιατρικό τουρισμό Αυστρία και Ελλάδα όμως, No questions asked

2) Tα ΜΜΜ, όχι ότι είναι προβληματικά απλά τα ΜΜΜ της Βιέννης μπορώ να πω ότι δεν παίζονται, ,και από ποιότητα αλλά και από οικονομία.
3) πολύ άκρη είναι , οδικά γι Ελλάδα δεν παλεύεται , πάει αυτή η επιλογή …
Περί της πολιτισμικής megapolis Βιέννης, ίσως είναι έτσι, και δεν ξέρω να κρίνω, αλλά η διαίσθησή μου ειναι οτι πρακτικά έχεις πολύ περισσότερα πολιτισμικά δρώμενα προσβάσιμα για expat στην Ολλανδία.
Μένοντας στο randstad δεν μπορει να σου λείψει κάτι. Σινεμά λέσχες ΧΩΡΙΣ voice over, μουσικές φουλ, μουσεία. Αν δε μιλας και τη γλώσσα προσθέτεις και θέατρα, λογοτεχνία κλπ κλπ.
Το μόνο που πραγματικά λείπει απ την Ολλανδία ειναι φύση τύπου κεντρικής Ευρώπης.
Α, και καιρός τύπου ελλαδας

@peterpan να ευχηθούμε τα καλύτερα
, ας γυρισουν και κάποιοι πίσω που να την παλεύουν, κρίμα για την χώρα έτσι όπως πάει…
rx8_drifter έγραψε:Παίζει να ειναι το πιο σωστό ποστ κιλομιτερ στο φόρουμ![]()
Μην ξηγιεσαι ετσι... Εχει ποσταρει ενδιαφεροντα πραγματακια και για τα κραιπτος
Κι εσυ ωρε Κιλο, με το μπαρδον, αλλα αρρωστος εισαι και δε γουσταρεις τον ηλιο?
George_Prix έγραψε:Κι εσυ ωρε Κιλο, με το μπαρδον, αλλα αρρωστος εισαι και δε γουσταρεις τον ηλιο?
Δικός μας ο κιλο. Μόνο τον χειμώνα αντέχεται.
< >
.
Scotch έγραψε:George_Prix έγραψε:Κι εσυ ωρε Κιλο, με το μπαρδον, αλλα αρρωστος εισαι και δε γουσταρεις τον ηλιο?
Να πουμε οτι δε λεει η μεγαλη ζεστα, δεκτο. Αλλα να μην αρεσει σε καποιον ο ηλιος μου βγαζει αρρωστιλα η φαση. Θεωρω οτι ο ηλιος που δινει ζωη σε ολη την πλαση και μας κραταει ζωντανους, ειναι αυτοματα περασμενος στο ανθρωπινο DNA σαν ενα λατρεμενο στοιχειο της φυσης.
George_Prix έγραψε:Scotch έγραψε:George_Prix έγραψε:Κι εσυ ωρε Κιλο, με το μπαρδον, αλλα αρρωστος εισαι και δε γουσταρεις τον ηλιο?
Να πουμε οτι δε λεει η μεγαλη ζεστα, δεκτο. Αλλα να μην αρεσει σε καποιον ο ηλιος μου βγαζει αρρωστιλα η φαση. Θεωρω οτι ο ηλιος που δινει ζωη σε ολη την πλαση και μας κραταει ζωντανους, ειναι αυτοματα περασμενος στο ανθρωπινο DNA σαν ενα λατρεμενο στοιχειο της φυσης.
Φανταζομαι οτι εννοουν τον ελληνικο ηλιο που καιει 7 μηνες τον χρονο. Ο κεντροευρωπαικος τι να κανει ο ερμος, ειναι λαιτ σε σχεση με τον δικο μας.
Εκτος απο οταν τους κανει καυσωνες οποτε τοτε ενα εκατομμυριο φορες καλυτερα εδω που η υγρασια ειναι χαμηλη.
Fiat Panda 7,6l/100km