Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
mousatos έγραψε:
Nice catch! :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By markvag
#803557 Μόνο ο πανύβλακας ο Jordan Peterson μας έλειπε εδώ μέσα... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
markvag έγραψε:Μόνο ο πανύβλακας ο Jordan Peterson μας έλειπε εδώ μέσα... :lol: :lol:

Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, πρώτη φορά τώρα τον είδα, από τα λίγα που είδα, βλάκα δεν θα τον έλεγα με τίποτε πάντως. Όχι πως συμφωνώ με τις απόψεις του γενικώς επίσης. Το παρακάτω, μου φάνηκε ευφυέστατο πάντως:
In a 2017 interview, Peterson was asked if he was a Christian; he responded, "I suppose the most straight-forward answer to that is yes."[193][j] When asked if he believes in God, Peterson responded: "I think the proper response to that is no, but I'm afraid He might exist."[55]

https://en.wikipedia.org/wiki/Jordan_Peterson

Γενικώς, το πρώτο βίντεο που μπήκε, είναι κομμάτι του δευτέρου. Ένα μικρό τσουβάλιασμα το κάνει, από την άλλη, αυτό που λέει για την ζωή και την καριέρα, και την ισορροπία που χρειάζεται αυτό, το βρίσκω σωστό.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#803562 Καλα τωρα, σοβαρά δεν έχετε πάρει πρέφα το μεγαλύτερο μιναρολεβιέ εκείθε του Ατλαντικού? :lol:
Μιλάμε για μεγάλο φιλόσοφο, σκέψη επιπέδου αστακου :s_biggrin

Google mpogdanos peterson για να έχεις και μια εικόνα σε ποιους απευθυνεται :s_airkiss
Άβαταρ μέλους
By NickTG
Anonymous Founder έγραψε:Γενικώς, το πρώτο βίντεο που μπήκε, είναι κομμάτι του δευτέρου. Ένα μικρό τσουβάλιασμα το κάνει, από την άλλη, αυτό που λέει για την ζωή και την καριέρα, και την ισορροπία που χρειάζεται αυτό, το βρίσκω σωστό.

Χρειάζεται γενικά όμως.
Όχι μόνο για τις γυναίκες γιατί "ο σκοπός τους είναι να κάνουν παιδιά".
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#803565 κλασσική τακτική κάθε ακροδεξιού neocon, πετάνε 2 γενικόλογα αποδεκτά τσιτάτα και στη συνέχεια με άλματα Τεντογλου πλασάρουν την μπούρδα τους.

ο τυπας δεν αντέχει καμίας σοβαρής κριτικής, μόνο αστακομακαρονάδα :s_roses
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#803569 Χρήσιμη πάντα η καθαρή ματιά των υπόλοιπων μελών που βοηθάνε να δούμε τα θέματα από όλες τις γωνίες και πλευρές.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#803574 Πωπω τι κλόουν είναι ο τύπος
Τι μπούρδες τσαμπουνάει με περισπούδαστο ύφος
Άβαταρ μέλους
By markvag
kubiak έγραψε:Μόνο εγώ δεν τον ξέρω μάλλον...

Anonymous Founder έγραψε:Δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, πρώτη φορά τώρα τον είδα, από τα λίγα που είδα, βλάκα δεν θα τον έλεγα με τίποτε πάντως. Όχι πως συμφωνώ με τις απόψεις του γενικώς επίσης. Το παρακάτω, μου φάνηκε ευφυέστατο πάντως:

Σοβαρά τώρα δεν ξέρετε τον Peterson;; Το τελευταίο αγαπημένο παιδί της υποτιθέμενης intellectual (πολύ μα πάρα πολύ) alt right δεξιάς ανά τον κόσμο;; :lol: :lol: Ο τύπος είναι ένας κλασσικός π@π@ρας που πετάει neocon-alt right μπούρδες με βασικό νόημα το πατρίς-θρησκεία-οικογένεια: οι γυναίκες στο σπίτι να κάνουν παιδιά, οι άντρες να γ@μάνε και να δέρνουνε, οι λευκοί είναι ανώτεροι because science (την οποία είτε αγνοεί, είτε διαστρεβλώνει), όποιος αντιδρά θέλει την καταστροφή του σύμπαντος, οι φτωχοί είναι φτωχοί γιατί το αξίζουν, κτλ... Απλά είναι λίγο παραπάνω από τον μέσο ούγκανο ακροδεξιό γιατί μπορεί να αρθρώσει μία πρόταση...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
markvag έγραψε:Σοβαρά τώρα δεν ξέρετε τον Peterson;;
:tomato: :oops: :s_dunno
markvag έγραψε:Το τελευταίο αγαπημένο παιδί της υποτιθέμενης intellectual (πολύ μα πάρα πολύ) alt right δεξιάς ανά τον κόσμο;; :lol: :lol: Ο τύπος είναι ένας κλασσικός π@π@ρας που πετάει neocon-alt right μπούρδες με βασικό νόημα το πατρίς-θρησκεία-οικογένεια: οι γυναίκες στο σπίτι να κάνουν παιδιά, οι άντρες να γ@μάνε και να δέρνουνε, οι λευκοί είναι ανώτεροι because science (την οποία είτε αγνοεί, είτε διαστρεβλώνει), όποιος αντιδρά θέλει την καταστροφή του σύμπαντος, οι φτωχοί είναι φτωχοί γιατί το αξίζουν, κτλ... Απλά είναι λίγο παραπάνω από τον μέσο ούγκανο ακροδεξιό γιατί μπορεί να αρθρώσει μία πρόταση...
Intellectual neocon(servative) alt-right... <= Έπρεπε να το ψάξω λίγο αυτό...

Όλοι κάτι πουλάνε, ανακατεύουν αλήθεια με σκοπικότητα και πουλάνε...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#803628 Παιδιά, δεν έχω αντίρρηση πως ο τύπος παίζει να είναι @@ρας ολκής, και ειλικρινά, δεν θα το ψάξω αν είναι, σας πιστεύω ειλικρινά. Κρίνω με αυτό που είπε στο συγκεκριμένο βίντεο: το να πει κάποιος "για ποιο λόγο σκοτώνομαι στην δουλειά" δεν είναι παράλογο.
Προφανώς και το παραπάνω δεν αφορά μόνον τις γυναίκες, αλλά οι γυναίκες ούτως ή άλλως έχουν να κερδίσουν λιγότερα αν σκοτωθούν στη δουλειά από τους άντρες, γιατί και αυτό που είπε (καλώς ή κακώς) ισχύει: ο άντρας αν βγάλει πιο πολλά λεφτά, θα έχει περισσότερες γυναίκες, η γυναίκα όχι, άρα ποιο είναι το βασικό της κίνητρο; Η "επιτυχία" γενικώς και αορίστως;

Θα μου πεις, είναι δικαίωμά της. ΠΡΟΦΑΝΩΣ. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Αλλά το παράθυρο για να κάνεις παιδιά, είναι συγκεκριμένο, ειδικά για τις γυναίκες. Μην πεταχτεί κάποιος, ΠΡΟΦΑΝΩΣ (πάλι) και δεν θεωρώ πως πρέπει όλοι να κάνουν παιδιά, ενώ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ επίσης, η κοινωνία μας είναι σούπερ σεξιστική και βάζει άπειρα εμπόδια στις γυναίκες. Ο τύπος πάντως δεν είπε (στο συγκεκριμένο βίντεο) οι γυναίκες στο σπίτι να κάνουν παιδιά.

Τελευταίο και over and out από μένα: μην μπλέκουμε κατασκευασμένες διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, με βιολογικές διαφορές. Άλλο ο σεξισμός της κοινωνίας (που υπάρχει αναντίρρητα), αλλά ο "σεξισμός" της φύσης, ειδικά στην τεκνοποίηση, ελπίζω να καταλαβαίνουμε πως αν πει κάποιος πως μια γυναίκα μετά τα 40 πχ δυσκολεύεται να τεκνοποιήσει, ΔΕΝ είναι σεξιστής, όποιον γιατρό και να ρωτήσετε, θα σας πει τα ίδια.

Υπάρχουν πολλοί και πολλές που θέλουν να κάνουν οικογένεια και να μημην δουλεύουν 80 ώρες την εβδομάδα, αλλά να έχουν μια ισορροπία (δουλειά+ελεύθερο χρόνο) στηνστη ζωή τους. Εγώ θα πω επίσης, πως μετά από κάποια ηλικία, προσωπικά το "δούλεψε περισσότερο για να σε γουστάρουν περισσότερες" δε μου φτάνει καθόλου σαν κίνητρο: προτιμώ να δουλεύω πιο νορμάλ, και να μπορώ να έχω και ελεύθερο χρόνο.

Εννοείται επίσης, υπάρχει άπειρος κόσμος που θα με θεωρήσει άχρηστο, τεμπέλη και -θεός φυλάξει!- αριστερούλη, που μιλώ έτσι.

Oh well...
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Anonymous Founder έγραψε:Παιδιά, δεν έχω αντίρρηση πως ο τύπος παίζει να είναι @@ρας ολκής, και ειλικρινά, δεν θα το ψάξω αν είναι, σας πιστεύω ειλικρινά. Κρίνω με αυτό που είπε στο συγκεκριμένο βίντεο: το να πει κάποιος "για ποιο λόγο σκοτώνομαι στην δουλειά" δεν είναι παράλογο.
Προφανώς και το παραπάνω δεν αφορά μόνον τις γυναίκες, αλλά οι γυναίκες ούτως ή άλλως έχουν να κερδίσουν λιγότερα αν σκοτωθούν στη δουλειά από τους άντρες, γιατί και αυτό που είπε (καλώς ή κακώς) ισχύει: ο άντρας αν βγάλει πιο πολλά λεφτά, θα έχει περισσότερες γυναίκες, η γυναίκα όχι, άρα ποιο είναι το βασικό της κίνητρο; Η "επιτυχία" γενικώς και αορίστως;

Θα μου πεις, είναι δικαίωμά της. ΠΡΟΦΑΝΩΣ. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει. Αλλά το παράθυρο για να κάνεις παιδιά, είναι συγκεκριμένο, ειδικά για τις γυναίκες. Μην πεταχτεί κάποιος, ΠΡΟΦΑΝΩΣ (πάλι) και δεν θεωρώ πως πρέπει όλοι να κάνουν παιδιά, ενώ ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ επίσης, η κοινωνία μας είναι σούπερ σεξιστική και βάζει άπειρα εμπόδια στις γυναίκες. Ο τύπος πάντως δεν είπε (στο συγκεκριμένο βίντεο) οι γυναίκες στο σπίτι να κάνουν παιδιά.

Τελευταίο και over and out από μένα: μην μπλέκουμε κατασκευασμένες διαφορές μεταξύ των δύο φύλων, με βιολογικές διαφορές. Άλλο ο σεξισμός της κοινωνίας (που υπάρχει αναντίρρητα), αλλά ο "σεξισμός" της φύσης, ειδικά στην τεκνοποίηση, ελπίζω να καταλαβαίνουμε πως αν πει κάποιος πως μια γυναίκα μετά τα 40 πχ δυσκολεύεται να τεκνοποιήσει, ΔΕΝ είναι σεξιστής, όποιον γιατρό και να ρωτήσετε, θα σας πει τα ίδια.

Υπάρχουν πολλοί και πολλές που θέλουν να κάνουν οικογένεια και να μημην δουλεύουν 80 ώρες την εβδομάδα, αλλά να έχουν μια ισορροπία (δουλειά+ελεύθερο χρόνο) στηνστη ζωή τους. Εγώ θα πω επίσης, πως μετά από κάποια ηλικία, προσωπικά το "δούλεψε περισσότερο για να σε γουστάρουν περισσότερες" δε μου φτάνει καθόλου σαν κίνητρο: προτιμώ να δουλεύω πιο νορμάλ, και να μπορώ να έχω και ελεύθερο χρόνο.

Εννοείται επίσης, υπάρχει άπειρος κόσμος που θα με θεωρήσει άχρηστο, τεμπέλη και -θεός φυλάξει!- αριστερούλη, που μιλώ έτσι.

Oh well...
+1
(η διαφορά με εμένα είναι ότι οι αριστερόγευστοι με λένε κρυφοφασίστα και οι δεξιόγευστοι κρυφοαριστερό (γενικώς όχι συγκεκριμένα)...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
Anonymous Founder έγραψε:

.

Ο τυπος "κομιζει γλαυκα εις τας Αθηνας".

Ποιος απαγορευει σε μια γυναικα, ανδρα, οποιονδηποτε να αλλαξει στοχευση στην ζωη του;
Καποιος ξεκινα να κανει καριερα και στην πορεια αλλαζει ροτα και παει για ψαρεμα πχ.

Απο που κι ως που αυτο που "λεγεται" ειναι κανονας, δεν αλλαζει και ισχυει για ολους;

Οι ανθρωποι ειμαστε μοναδικοι οπως και οι επιλογες μας και οπως αλλαζουμε περνωντας τα χρονια αλλαζουν κι αυτες
Κατα τα αλλα δεν διαφωνω με τα λεγομενα σου
Άβαταρ μέλους
By kubiak
Νίκος Παππάς έγραψε:Ο τυπος "κομιζει γλαυκα εις τας Αθηνας".

Ποιος απαγορευει σε μια γυναικα, ανδρα, οποιονδηποτε να αλλαξει στοχευση στην ζωη του;
Καποιος ξεκινα να κανει καριερα και στην πορεια αλλαζει ροτα και παει για ψαρεμα πχ.

Απο που κι ως που αυτο που "λεγεται" ειναι κανονας, δεν αλλαζει και ισχυει για ολους;

Οι ανθρωποι ειμαστε μοναδικοι οπως και οι επιλογες μας και οπως αλλαζουμε περνωντας τα χρονια αλλαζουν κι αυτες
Κατα τα αλλα δεν διαφωνω με τα λεγομενα σου
Τι άποψη έχεις για τους ψυχολόγους; Τους κοινωνιολόγους; Τους πολιτικούς;

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΛΑΟ;