BARHonda έγραψε:Για να μην κάνω hijack το νήμα του Dimsaba, κάτι που διάβασα και... "αγαλλίασε" η ψυχή μου και μου θύμησε γιατί δουλεύω εξωτερικό"followings"...
Από εδώ
https://cartalk.gr/omilos-epicheiriseon ... reer-days/
Σε αυτό
https://apply.smartcv.co/saracakis
Όπου θα βρεις αυτό
https://apply.smartcv.co/saracakis/job/gp3e
Που ζητάει systema για IT Admin παρακαλώ (που προφανώς απαιτεί βαρβάτη γνώση όλων των προϊόντων Microsoft) αλλά δεν ξεχνάει να σου πετάξει και αυτό
The followings will be highly appreciated:
· Network certification (CCNA).
· Cyber Security certifications.
· MS SQL administration experience.
Με πλάγιο τρόπο δλδ σε θέλει για όλα
Εάν δίνει 2.5 καθαρά για αυτά μάγκας, εάν όχι, καλή τύχη στο μλκ που θα βρει
Έπειτα από μια "ατυχή" συνεργασία με μια κατασκευαστική ως μηχανολόγος μηχανικός και αφού έμεινα άνεργος τον Αύγουστο αποφάσισα πως θέλω να αλλάξω τομέα και να πάω προς την άλλη επιλογή που είχα στις πανελλήνιες κάποτε και που η αλήθεια είναι πως μάλλον μου αρέσει και περισσότερο.
Έτσι ξεκίνησα ένα μεταπτυχιακό με τίτλο "Πληροφορική και Εφαρμογές" κάνοντας παράλληλα παύση σε ένα άλλο που παρακολουθώ.
Στο ενδιάμεσο μιας και τελευταία φορά που κοίταξα όχι μόνο δεν είμαι πλούσιος αλλά χρωστάω και τη μηχανή μου ψάχνω για δουλειά πάνω στη μηχανολογία αλλά σε πιο συγκεκριμένες θέσεις.
Κάποια στιγμή νωρίτερα είχα κάνει και μια αίτηση στα ΕΛΠΕ, νυν Helleniq Energy.
Φτάνουμε λοιπόν στο σήμερα και έχουμε τα παρακάτω.
- Η διαδικασία στα διυλιστήρια έχει προχωρήσει, έχω περάσει τις γραπτές εξετάσεις, έχω κάνει 2 συνεντεύξεις και περιμένω απάντηση.
- Παρασκευή έχω μια 2η συνέντευξη σε καλή, με βάση ότι πληροφορίες έχω καθώς δουλεύει φίλος εκεί, εταιρεία για θέση αντίστοιχη με την προηγούμενή μου αλλά με μικρότερο όγκο και πιο χαλαρή.
- Φίλος που δουλεύει σε εταιρεία πληροφορικής μου πρότεινε να μιλήσει στους δικούς του και να δούμε μήπως μπορέσω να μπω εκεί ως Software Quality Assurance Engineer εννοείται εξηγώντας τους την κατάσταση δηλαδή καθόλου σχετική επαγγελματική εμπειρία, μεταπτυχιακό σε εξέλιξη και λοιπά.
Ο προβληματισμός τώρα.
Στα ΕΛΠΕ δεν έχω καμία ιδέα τι είναι η θέση. Δεν έχουν αναφέρει μισθό, τι θα κάνουμε εκεί, τι ωράρια έχει, αν έχει βάρδιες, τίποτα. Έχουμε μόνο έναν γενικό τίτλο που είναι ο ίδιος για μηχανολόγους, ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς και ότι άλλο σχετικό.
Όμως είναι δίπλα στο σπίτι, Ασπρόπυργο, ή ελάχιστα παραπέρα, Ελευσίνα. Προφανώς είναι τεράστια εταιρεία, έχουν διάφορα έξτρα και δεν θα κλείσει τώρα πρόσφατα.
Ερωτηματικό η εξέλιξη αν δεν έχεις κάποιον να σε σπρώξει.
Εδώ να σημειώσω πως δεν ενημερώνουν ποτέ αν δεν σε πάρουν. Ο μόνος τρόπος να το μάθεις αν έχεις κάποιον γνωστό για την ίδια θέση που τον πήραν για να στο πει.
Στην άλλη θέση όπως είπα ξέρω τι θα κάνω και το έχω ξανακάνει. Είναι πιο ήσυχα τα πράγματα. Έχουμε μιλήσει για μισθό, είναι και αυτή η εταιρεία πολύ κοντά αν και όχι όσο τα ελπε που πάω με τα πόδια.
Δεν έχω ρωτήσει για εξέλιξη αλλά δεν με απασχολεί στην περίπτωση αυτή τόσο.
Στην τρίτη περίπτωση τώρα.
Το φανερό μειονέκτημα είναι πως δεν έχω καμία σχετική επαγγελματική εμπειρία. Προφανώς θα παίρνω λιγότερα ενώ είναι και πιο μακριά από τις άλλες με διαφορά.
Όμως έχω την ευκαιρία να μπω στον τομέα που θέλω να ακολουθήσω στο μέλλον. Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως είναι πολυ νωρίς και πρέπει να περιμένω ώστε να προχωρήσω λίγο ακόμα στο μεταπτυχιακό, να εξασκηθώ περισσότερο μόνος και έπειτα να κινηθώ προς τα εκεί ώστε να μην "κάψω" και τη χάρη του φίλου μην μπορώντας να ανταπεξέλθω στη θέση τη δεδομένη στιγμή.
Ακούω το οτιδήποτε.
Αν βαλεις κατω το πακετο ΕΛΠΕ οποιαδηποτε συγκριση με οτιδηποτε αλλο είναι το λιγοτερο ατυχης.
mousatos έγραψε:όταν παίρνουν έναν "άσχετο" και τον βάζουν να κάνει Quality Assurance σημαίνει οτι α) ψάχνουν για sheep goat - Αποδιοπομπαίο τράγο -κάποιον expendable β) κάποιον που δεν ξέρει για να μπορούν να κάνουν ό,τι τους καπνίσει για όσο διάστημα χρειαστεί μέχρι να καταστείς , guess what, expendable αφού ό,τι στραβό, θα το φορτώσουν σε εσένα. Ώσπου να καταλάβεις πού μπήκες και τί κάνεις θα έχει ήδη συμβεί η στραβή και θα βρίσκεσαι απολογούμενος για κάτι που δεν ήξερες και δε σε ενημέρωσε επαρκώς κανείς.
ΑΝ με πάρουν εκεί, είναι μεγάλο ΑΝ, θα γίνει ξεκάθαρα λόγω του φίλου μου και εννοείται θα υπάρξει εκπαίδευση πάνω στη θέση και τα εργαλεία.
Γενικά δεν δουλεύουν με τον τρόπο που λες.
Nosferatu έγραψε:ΕΛΠΕ με κλειστά ματια, απο τους καλύτερους εργοδοτες στην Ελλάδα. Πολυ καλοί και πολλοι (17 για να ειμαστε ακριβείς) μισθοί. Οι μηχανολόγοι δε δουλεύουν βαρδιες, αλλα αν μαθεις το επιδομα βαρδιας θα θες και εσυ.
Αν βαλεις κατω το πακετο ΕΛΠΕ οποιαδηποτε συγκριση με οτιδηποτε αλλο είναι το λιγοτερο ατυχης.
Η θέση είναι στη συντήρηση οπότε δεν είμαι τόσο σίγουρος για τις βάρδιες όμως δεν αναφέρουν και τίποτα όπως είπα.
Τα υπόλοιπα λίγο πολύ έτσι τα ήξερα και εγώ καθώς ήταν θείος μου μέσα μέχρι πριν κάμποσα χρόνια. Υποθέτω θα είναι λίγο χειρότερα πλέον αλλά και πάλι καλύτερα από οτιδήποτε άλλο στον τομέα.
Όμως στη συνέντευξη φίλου, για την ίδια θέση, του τα είπαν λίγο περίεργα και έχω κάποιες λίγες αμφιβολίες.
Το θέμα είναι κατά πόσο θέλω να παραμείνω στον τομέα αυτό.
Η μεσαία περίπτωση, στην άλλη εταιρεία σε θέση παρόμοια με ότι έχω κάνει ως τώρα, θα παίξει μόνο για να μπορέσω να συνεχίσω πιο χαλαρός το μεταπτυχιακό καθώς είναι γνωστά πράγματα, χωρίς βάρδιες, χωρίς τρελό φόρτο εργασίας.
Αλλιώς πας στο 2 αν δεν κάτσει το 1 τελειώνεις το μάστερ και μετά ψάχνεσαι για επιλογές τύπου 3 υπο άλλες συνθήκες εφόσον θα έχεις και το μαστερ.
NickTG έγραψε:Αυτό που σκέφτομαι είναι μήπως είναι πολυ νωρίς και πρέπει να περιμένω ώστε να προχωρήσω λίγο ακόμα στο μεταπτυχιακό, να εξασκηθώ περισσότερο μόνος και έπειτα να κινηθώ προς τα εκεί ώστε να μην "κάψω" και τη χάρη του φίλου μην μπορώντας να ανταπεξέλθω στη θέση τη δεδομένη στιγμή.
Σωστά το σκέφτεσαι νομίζω.
My Flickr
Εκτιμώ ότι ο dimik τα ιεράρχησε ρεαλιστικά, εκεί που θα σταθώ είναι στον παράγοντα της απόστασης. Στη ζωή μου έχω περάσει ικανά φεγγάρια από δύο εταιρίες: η πρώτη στα 55km πηγαινέλα από το σπίτι, η άλλη στα 2.2km ευθεία γραμμή, 8km πήγαινέλα. Η διαφορά στην ποιότητα ζωής του σε 5' είμαι σπίτι, από το συγρεκριμένο παράδειγμα του μποτιλιαρίζομαι όλο τον κηφισό καθημερινά είναι ειλικρινά ανεκτίμητη.
Επίσης, μια προσωπική εντύπωση που έχω σχηματίσει αναφορικά με την επιλογή 3, κοιτώντας πάντα απέξω: η μισθολογική εξέλιξη που παρατηρώ από φίλους που βρίσκονται στον κλάδο και πέριξ, είναι καλή έως εξαιρετική. Και μάλιστα με λιγότερο self-reported workload εν συγκρίσει με τον δικό μου. Όλα αυτά με έβαλαν σε σκέψεις μέχρι και για σχετικό μεταπτυχιακό, όχι τώρα, σε 3-4 χρόνια.
Για το δεύτερο, ας πούμε θα το καταχωρούσα σαν την safe επιλογή, not great, not terrible, κλπ κλπ.
Για το τρίτο, θα έλεγα πού πας να μπλέξεις... Ο ΙΤ χώρος είναι τεράστιος μεν, αλλά στην Ελλάδα αν δεν γνωρίζεις προγραμματισμό, οι αμοιβές είναι χαμηλές και οι προοπτικές όχι σπουδαίες. Θέλει να τρέχεις για πιστοποιήσεις (Microsoft, Cisco, και τώρα ο κάθε πικραμένος βγάζει και την δική του, ειδικά στο security) και έχεις να καλύψεις από το στήσιμο ενός PC μέχρι την διαχείριση active directory και δικτύων.
Όλα μαθαίνονται, αλλά μέχρι να τα μάθεις, θα παίρνεις σκ@τά λεφτά, θα έχεις κακά ωράρια, και γενικώς θα είσαι σαν να ξεκινάς από το μηδέν. Γιατί να το κάνεις αυτό στον εαυτό σου;
Από τη μία όλοι ξέρουμε ότι δύσκολο να σε "αγκαλιάσει" ένας εργασιακός χώρος όταν οι σπουδές και η προϋπηρεσία δεν επιτρέπουν ούτε σε εσένα τον ίδιο να έχεις την ικανή πίστη στον εαυτό σου πως είσαι ικανός να φέρεις εις πέρας τόσο γνωστικά όσο και εμπειρικά τις εργασίες της θέσης. Πόσο μάλλον όταν αυτό προκύπτει και μέσω γνωστού.
Ως εκ τούτου ενέχει ο κίνδυνος να πάρεις στραβά τον κλάδο έχοντας την κακή εμπειρία του να είσαι ο "νέος" σε έναν χώρο, αφού -αντικειμενικά- μπαίνεις πρώιμα.
Απ' την άλλη ίσως όντως να μη σ' αρέσει επαγγελματικά το αντικείμενο οπότε καλό θα ήταν να το μάθεις τώρα όσο είναι νωρίς (που ακόμα παρακολουθείς το μεταπτυχιακό, δεν υπάρχουν μεγάλες υποχρεώσεις κ.ο.κ). Και γενικά, νομίζω πως όταν δεν υπάρχει οικογένεια στη μέση δεν υπάρχει σωστή ή λάθος επιλογή, όλες κάπου θα βγάλουν.
Θεωρώ όμως ότι στη σύγχρονη εποχή έχει ρομαντικοποιηθεί ο IT κλάδος λόγω των τρελών αμοιβών και παροχών που λαμβάνουν όσοι είναι καλοί στον προγραμματισμό (και κυρίως στο εξωτερικό), πράγμα που δε νομίζω πως θα το περιλαμβάνει μία θέση QA engineer στην Ελλάδα, που είναι μάλιστα έτοιμη να δεχθεί στη θέση αυτή ένα άτομο που απλά παρακολουθεί ένα IT Related μεταπτυχιακό.
Ωστόσο ορθολογικά κρίνοντας πιστεύω ότι τα εν δυνάμει αρνητικά της θέσης αυτής είναι περισσότερα από τα θετικά και αν αναλογιστεί κανείς και το ότι σε κάθε περίπτωση θα είσαι πιο αναλωσιμος από μία άλλη θέση στην οποία θα πατούσες πιο γερά στα πόδια σου,θα πήγαινα για τώρα σε κάτι πιο σίγουρο και με αυτόν τον χρόνο που θα αγόραζα στην πλάτη της σίγουρης δουλειάς - το κυριότερο- θα έκανα υπομονή, μέχρι να βρω κάτι που να "παντρεύει" όσο το δυνατόν περισσότερο τα skills και την προϋπηρεσία μου με τις νέες γνώσεις.
NickTG έγραψε:...........................
Θα μιλήσω αποκλειστικά προσωπικά και με βάση τις δικές μου εμπειρίες, που μπορεί να είναι ιδιαίτερες και όχι κοινές με πολύ κόσμο ή μπορεί και όχι, αλλά και τα δικά μου πιστεύω, ιδιοσυγκρασία, κτλ. H δουλειά είναι μία καθαρά οικονομική συναλλαγή. + - Δεν χωράει κανένας συναισθηματισμός και επιλέγεις αυτό που σε συμφέρει περισσότερο.
Το τι σε συμφέρει προφανώς είναι μία τεράστια κουβέντα και σε αυτό μπαίνουν μέσα τα θέλω του καθενός, το τι βλέπει για το αύριο και φυσικά το οικονομικό του σήμερα και του αύριο, αλλά και πράγματα όπως του πόσο κοντά είναι η δουλειά, τι συνάδελφοι υπάρχουν, κτλ. Δεν είναι λοιπόν ένας μόνο παράγοντας, αλλά μία πολυ-παραγοντική εξίσωση. Και ο καθένας δίνει τον δικό του συντελεστή βαρύτητας σε κάθε παράγοντα.
Σκέψου για παράδειγμα: Πας στην Α δουλειά με 2Κ καθαρά το μήνα, αλλά δεν σ' αρέσει ως αντικείμενο. Ωστόσο, το ωράριο είναι καλό, το κλίμα επίσης, θέλεις 10 λεπτά να πας, ενώ δεν έχεις προοπτικές. Στη δουλειά Β, στο αντικείμενο που σ' αρέσει, παίρνεις 1Κ το μήνα, με ωράριο "κάποια στιγμή φεύγουμε", θέλεις 45 λεπτά να φτάσεις σπίτι και κάααααααααααααααποια στιγμή θα ανέβεις στην ιεραρχία. Τί επιλέγεις; Εξαρτάται από εσένα. Ξέρω ανθρώπους που δεν θα δούλευαν ούτε δευτερόλεπτο σε κάτι που δεν τους αρέσει και άλλους που λένε "όλες οι δουλειές ίδιες είναι, το μόνο που θέλω είναι τα λεφτά να είναι καλά και να πηγαίνω σπίτι μου στην ώρα μου". Ανάμεσα στα δύο αυτά άκρα, υπάρχουν άπειρα σημεία.
Προσωπικά, θα πήγαινα αυτή τη στιγμή στην καλή και ψιλο-χαλαρή δουλειά των ΕΛΠΕ (και αν δεν σε ειδοποιήσουν αυτοί, μη διστάσεις να πάρεις εσύ ένα τηλέφωνο να ρωτήσεις, δεν είναι κακό) και θα κρατούσα τη χάρη στη δουλειά που σ' αρέσει για πιο μετά. Τέλειωσε τώρα τις σπουδές σου, βάλε και ένα Χ ποσό στην τσέπη και μετά, όταν έχεις και ένα χαρτί σχετικό το ξαναβλέπεις, πιθανώς και με καλύτερες συνθήκες. Πιθανώς να βρεθεί δουλειά που να θέλει και αυτό το χαρτί που έχεις τώρα και αυτό που θα πάρεις αύριο και να είναι καλύτερη απ' ότι έχεις σήμερα. Πιθανώς και όχι. ΟΜΩΣ εγώ δεν ξέρω τι έχει σημασία για σένα, ούτε την τσέπη, ούτε το μυαλό σου.
Βάλε λοιπόν στο excelάκι του μυαλού τις μεταβλητές που έχουν βαρύτητα για σένα, δώσε έναν συντελεστή βαρύτητας στον καθένα και πάνε εκεί που σου δείξει η σούμα. Μόνο να θυμάσαι ότι ευκαιρίες έρχονται και παρέρχονται και ότι σχεδόν τίποτα δεν είναι ούτε αυτό που φαίνεται στην αρχή, ούτε είναι παντοτινό.
Peugeot 206 1.6 110ps
Citroen C4 Picasso 1,8
MWB 320i Ε90
Now:
Audi A3 1,6 FSI =>

Fiat Panda 7,6l/100km
Κοίτα να βγάζεις τα λεφτά σου όσο πιο αναίμακτα και να γυρνάς σπίτι και να κλείνεις τελείως τον διακόπτη της δουλειάς στο μυαλό σου μέχρι την επόμενη ημέρα (κάτι που πρέπει να εφαρμόσω και γω)