http://www.kathimerini.gr/804363/articl ... aerodromia
DAP έγραψε:Απο οτι λενε η Γερμανια εισπρατει ενα σοβαρο ποσο απο τοκους των δανειων που μας εχει δωσει.
Γιατι δεν βγαινουμε λοιπον να πουμε στο Γερμανο φορολογουμενο οτι ωφελειται και δεν επιβαρυνεται οπως λεει η κυβερνηση της Γερμανιας και βρισκει πατημα να αρνειται οποια διευκολυνση ζηταμε;
Η δεν ειναι ετσι;

EDDIE_147 έγραψε:Anonymous Founder έγραψε:EDDIE_147 έγραψε:Παίδες επειδή έχετε κολλήσει με το πρωτογενές πλεόνασμα αν θα είναι 1-3-8.
Τόσα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έπιαναν τους στόχους που έμπαιναν κατά καιρούς, η τρόικα έκοβε τη στρόφιγγα και η κυβέρνηση έκανε στάση πληρωμών μέχρι να ξαναπιάσει τους στόχους.
Σωστά;
Δεν σε πιάνω... Κάθε φορά που υπήρχε χρηματοδοτικό κενό, απαιτούσαν νέα μέτρα (φόρους, δαπάνες κλπ).
Το mail Χαρδούβελη ήταν απάντηση ακριβώς σε κάτι τέτοιο: με απαιτούμενο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 ήταν 3%, ζήτησαν πρόσθετα μέτρα.
Και για το 2016, θα ζητούσαν κι άλλα, γιατί το πλεόνασμα θα ήταν 4.5%.
Δεν έχει σημασία αν θα το πετυχαίναν, σημασία έχει πως στο τέλος της χρονιάς, ΑΝ δεν το πετυχαίναν, θα ζητούσαν νέα μέτρα.![]()
Άκουσα μόλις τις δηλώσεις Σαμαρά και Βενιζέλου... Τρελό butthurt!
Πρωτογενές πλεόνασμα έπιασαν αν δεν κάνω λάθος πρώτη φορά το 2014 και αυτό μαϊμουδεμένο.
Σε γενικές γραμμές το περιβόητο μνημόνιο δεν έπιασε ποτέ τους βασικούς του στόχους.
Αν τους έπιανε προφανώς θα ήταν παρελθόν.
Όπως λες και εσύ δεν έπιαναν τους στόχους και ερχόντουσαν νέα μέτρα τα οποία μπορεί να ήταν πιο αποτυχημένα από τα προηγούμενα.
Σε κάθε περίπτωση δεν κοβόταν το παραδάκι αλλά συνεχιζόταν η γκρίνια.
Με το παραπάνω δεδομένο θεωρώ χαζή την εμμονή στο αν το χαρτί θα γράφει στόχο 3% ή 1,5% αφού αυτά όπως έχουμε δει είναι υπό συζήτηση κάθε φορά και δεν αποτελούν λόγο να κοπεί το χρήμα.
Αν δηλαδή υπογράψουν 3% και πιάσουν ένα υγιές 1,5% με άλλους δείκτες να βελτιώνονται παράλληλα (πχ ανεργία), δεν νομίζω να γυρίσει κάποιος να τους πει "Όχι απολύστε καμιά 10ρια χιλιάδες άτομα για να βγει το συμφωνημένο νούμερο".
Για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη ήττα γιατί 5 χρόνια το έπαιζαν "σοβαροί τεχνοκράτες" (my ass) και έρχεται τώρα ο καταληψίας να τους ξεβρακώσει στο δικό τους "γήπεδο".
Γι αυτό και θεωρώ ότι ο Τσίπρας πρέπει να γράψει στα τσιλιβιθρόνια του όλα τα ζαβά που φαντασιώνονται αντάρτικο και δραχμή.
Αν χάσει x ψηφοφόρους από αυτούς, θα κερδίσει 3x ψηφοφόρους που δεν τον ψήφιζαν ως τώρα από διάφορα άλλα κόμματα.

j.marr έγραψε:Ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και δημόσιο πλούτο βλέπω.
REALZEUS έγραψε:Έχω μια ειλικρινή απορία: Όσοι ψέγουν την σημερινή Κυβέρνηση, προτιμούν τους προηγούμενους yes-men?
ΥΓ: Ως γνωστό και το δικό μου Κόμμα ψέγει τον Αλέξη, αλλά προσωπικά βλέπω μια σημαντική αναβάθμιση της ελληνικής διακυβέρνησης.
Anonymous Founder έγραψε:Εσύ μπορεί να το κάνεις/έκανες, άλλοι όμως αν κοιτάξεις, έχουν διαφορετική άποψη.
Όπως λες και εσύ δεν έπιαναν τους στόχους και ερχόντουσαν νέα μέτρα τα οποία μπορεί να ήταν πιο αποτυχημένα από τα προηγούμενα.
EDDIE_147 έγραψε:@drifterΌπως λες και εσύ δεν έπιαναν τους στόχους και ερχόντουσαν νέα μέτρα τα οποία μπορεί να ήταν πιο αποτυχημένα από τα προηγούμενα.
Δεν έχω την απαίτηση να σκανάρεις κάθε ποστ αλλά γράφω το ίδιο πράγμα με το σχόλιο σου.
Νέα μέτρα έρχονταν γιατί το νούμερο συνέχιζε να είναι αρνητικό.
Ξαναλέω: αν αντί για +3% έρθει +1% αμφιβάλλω αν θα επιβληθούν επιπλέον ξεσκιστικά μέτρα.
Ακόμα και σε εταιρείες που δεν μιλάμε για κοινωνικές πολιτικές αλλά για πωλήσεις, όταν έχεις ένα τμήμα αρνητικό επί χρόνια και ξαφνικά σου φέρνει ένα +1% ανάπτυξη, δεν του ξεσκίζεις το ράμμα επειδή δεν έφερε το +5% που σου είχε τάξει.
Σχολίασε κανείς το καραγκιοζιλίκι του τελευταίου […]
Υπάρχει και το Μπατούμι στη Γεωργία που είναι το α[…]
Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά, αλλά νομίζω το στ[…]
Βλέπετε SKY και εκστασιάζεστε και εγώ που πέρασα σ[…]
Παμε να δούμε πώς εξελίσσονται τα επραγματα σε εκε[…]
Πήρα μια προκαθορισμένη μάζα εδάφους και, μέσω μηχ[…]