Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
DAP έγραψε:Απο οτι λενε η Γερμανια εισπρατει ενα σοβαρο ποσο απο τοκους των δανειων που μας εχει δωσει.
Γιατι δεν βγαινουμε λοιπον να πουμε στο Γερμανο φορολογουμενο οτι ωφελειται και δεν επιβαρυνεται οπως λεει η κυβερνηση της Γερμανιας και βρισκει πατημα να αρνειται οποια διευκολυνση ζηταμε;
Η δεν ειναι ετσι; :hmmm:

Για τον ίδιο λόγο που ο Έλληνας πολίτης δεν έμαθε όταν έπρεπε για Siemens, Κοσκωτά κλπ κλπ.
Η ενημέρωση είναι χειραγωγούμενη 100%. Σε όλο τον πλανήτη.
Άβαταρ μέλους
By manosky
#80259 Ο Τσίπρας θ' αναγκαστεί κάποια στιγμή ν' αρχίσει τις διαγραφές, πριν γίνει το έλα να δεις και τα βρει μπαστούνια ακόμα και σε ψηφοφορίες προτάσεων δυσπιστίας.
Το είχε κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου, το είχαν κάνει κι άλλοι.
Εκτός αν οι φωνές μετατραπούν σε "κωλύομαι, αλλά ψηφίζω ΝΑΙ με βαριά καρδιά".

Το βασικό του πρόβλημα είναι ότι το ιδεολογικό στίγμα του κόμματος είναι εντελώς αντίθετο ακόμα και με τη συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. των τραστ και των ιμπεριαλιστών.
Άλλο να συμφωνείς στα βασικά, αλλά να διαφωνείς με τις μεθόδους κι άλλο να σε έχουν τάξει στον άγιο Λένιν από μικρό.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
EDDIE_147 έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:
EDDIE_147 έγραψε:Παίδες επειδή έχετε κολλήσει με το πρωτογενές πλεόνασμα αν θα είναι 1-3-8.
Τόσα χρόνια που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έπιαναν τους στόχους που έμπαιναν κατά καιρούς, η τρόικα έκοβε τη στρόφιγγα και η κυβέρνηση έκανε στάση πληρωμών μέχρι να ξαναπιάσει τους στόχους.
Σωστά;
:roll:

Δεν σε πιάνω... Κάθε φορά που υπήρχε χρηματοδοτικό κενό, απαιτούσαν νέα μέτρα (φόρους, δαπάνες κλπ).
Το mail Χαρδούβελη ήταν απάντηση ακριβώς σε κάτι τέτοιο: με απαιτούμενο πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015 ήταν 3%, ζήτησαν πρόσθετα μέτρα.
Και για το 2016, θα ζητούσαν κι άλλα, γιατί το πλεόνασμα θα ήταν 4.5%.

Δεν έχει σημασία αν θα το πετυχαίναν, σημασία έχει πως στο τέλος της χρονιάς, ΑΝ δεν το πετυχαίναν, θα ζητούσαν νέα μέτρα. :roll:

Άκουσα μόλις τις δηλώσεις Σαμαρά και Βενιζέλου... Τρελό butthurt! :s_biggrin

Πρωτογενές πλεόνασμα έπιασαν αν δεν κάνω λάθος πρώτη φορά το 2014 και αυτό μαϊμουδεμένο.
Σε γενικές γραμμές το περιβόητο μνημόνιο δεν έπιασε ποτέ τους βασικούς του στόχους.

Αν τους έπιανε προφανώς θα ήταν παρελθόν.
Όπως λες και εσύ δεν έπιαναν τους στόχους και ερχόντουσαν νέα μέτρα τα οποία μπορεί να ήταν πιο αποτυχημένα από τα προηγούμενα.
Σε κάθε περίπτωση δεν κοβόταν το παραδάκι αλλά συνεχιζόταν η γκρίνια.

Με το παραπάνω δεδομένο θεωρώ χαζή την εμμονή στο αν το χαρτί θα γράφει στόχο 3% ή 1,5% αφού αυτά όπως έχουμε δει είναι υπό συζήτηση κάθε φορά και δεν αποτελούν λόγο να κοπεί το χρήμα.

Αν δηλαδή υπογράψουν 3% και πιάσουν ένα υγιές 1,5% με άλλους δείκτες να βελτιώνονται παράλληλα (πχ ανεργία), δεν νομίζω να γυρίσει κάποιος να τους πει "Όχι απολύστε καμιά 10ρια χιλιάδες άτομα για να βγει το συμφωνημένο νούμερο" :roll: .

Για ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η προσέγγιση ΣΥΡΙΖΑ είναι η μεγαλύτερη ήττα γιατί 5 χρόνια το έπαιζαν "σοβαροί τεχνοκράτες" (my ass) και έρχεται τώρα ο καταληψίας να τους ξεβρακώσει στο δικό τους "γήπεδο".
Γι αυτό και θεωρώ ότι ο Τσίπρας πρέπει να γράψει στα τσιλιβιθρόνια του όλα τα ζαβά που φαντασιώνονται αντάρτικο και δραχμή.
Αν χάσει x ψηφοφόρους από αυτούς, θα κερδίσει 3x ψηφοφόρους που δεν τον ψήφιζαν ως τώρα από διάφορα άλλα κόμματα.

κοίτα εντυ, γενικά το χεις ξεσκίσει το θέμα, αλλά έχει και κάποιο όριο στην ισοπέδωση. Όποτε δεν πιάνονταν οι όποιοι στόχοι, αυτό είχε σαν αποτέλεσμα αυξήσεις ΦΠΑ, απολύσεις, μειώσεις συντάξεων, κλπ κλπ κλπ. Μπορούμε να κάνουμε κουβέντα αν τέτοιοι ανέφικτοι στόχοι θέτονταν για να καταλήξουμε σε τέτοια μέτρα, αλλά όχι να λέμε ότι δεν έτρεχε και τίποτα που δεν τους πιάναμε.

Καλό είναι να δούμε ακριβώς τί θα συμφωνηθεί την Παρασκευή, γιατί το κείμενο είναι έτσι διατυπωμένο ώστε όλοι να μπορούν να πάνε πίσω στις χώρες τους και να μην φάνε κράξιμο. Βέβαια η Μέρκελ ήδη δέχεται βολές απ το CDU, το οποίο μάλλον γκαβλώνει με την ιδέα του θα σας δείξω εγώ τσουτσέκια :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#80267 Έχω μια ειλικρινή απορία: Όσοι ψέγουν την σημερινή Κυβέρνηση, προτιμούν τους προηγούμενους yes-men?

ΥΓ: Ως γνωστό και το δικό μου Κόμμα ψέγει τον Αλέξη, αλλά προσωπικά βλέπω μια σημαντική αναβάθμιση της ελληνικής διακυβέρνησης.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#80273 Είδες κανέναν να προτιμάει τους προηγούμενους;;
Εγώ δεν αναφέρθηκα καν σε κωλοτούμπα. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες και ανέφικτα σε όσα υποσχέθηκαν. Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό.
Τη διάθεση του "σωθήκαμε" δεν αντιλαμβάνομαι.
Κατανοώ το υψηλότερο φρόνιμα λόγο αλλαγής θέσης. Και τίποτα να μην πετύχουν, μόνο που κάποιος είπε "όχι" εκεί μέσα, το χαίρομαι πολύ. Η χαρά όμως δεν τρώγεται. Απλά αναμένω.

οι..... "προηγούμενοι" είναι τουλάχιστον εμετικοί στις δηλώσεις τους
Άβαταρ μέλους
By junior gt
j.marr έγραψε:Ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν και δημόσιο πλούτο βλέπω.

http://www.kathimerini.gr/804363/articl ... aerodromia

Ανταρσυα ψηφισες?
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
REALZEUS έγραψε:Έχω μια ειλικρινή απορία: Όσοι ψέγουν την σημερινή Κυβέρνηση, προτιμούν τους προηγούμενους yes-men?

ΥΓ: Ως γνωστό και το δικό μου Κόμμα ψέγει τον Αλέξη, αλλά προσωπικά βλέπω μια σημαντική αναβάθμιση της ελληνικής διακυβέρνησης.

Μα είναι δυνατόν, μετά από τόσα ποστς, να συνεχίζεις (και συ, και άλλο) να ρωτάτε αυτο το πράγμα?
Πόσες φορές πρέπει να γράψουμε ότι οι προηγούμενοι ήταν απατεώνες και καραγκιόζηδες, και καταστρέψανε την οικονομία?
Υπόγραφη πρέπει να το βάλουμε? Ή μήπως να σταματήσουμε να σχολιάζουμε τα πεπραγμένα της τωρινής κυβέρνησης, επειδή δείχνουν πιο σθεναρή στάση από τους προηγούμενους?
Άβαταρ μέλους
By Mercyful_Fate
Anonymous Founder έγραψε:Εσύ μπορεί να το κάνεις/έκανες, άλλοι όμως αν κοιτάξεις, έχουν διαφορετική άποψη.

Ναι ρε συ, αλλά τα υπονοούμενα και οι μπηχτές φεύγουν προς όλους, και πρέπει να σταματήσει αυτό αν θέλουμε να κάνουμε μια σοβαρή συζήτηση. Γιατι μπορεί εσύ και κανα 2 άλλοι εδώ να γράφουν με μετριοπάθεια, αλλά υπάρχουν και άλλοι που σε κάθε μήνυμα μας ταράζουν στις ειρωνίες και στα λογικά άλματα χωρίς την παραμικρή τεκμηρίωση. Και όταν τους ρωτάμε από που προκύπτουν αυτά, αρχίζουν περί νουδουκίων, πασόκων και γερμανοτσολιάδων.

Δεν θέλω να αρχίσω να βάζω σε μπλοκ λιστ, γιατί θέλω να διαβάζω όλα τα σχόλια.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#80286 @drifter
Όπως λες και εσύ δεν έπιαναν τους στόχους και ερχόντουσαν νέα μέτρα τα οποία μπορεί να ήταν πιο αποτυχημένα από τα προηγούμενα.

Δεν έχω την απαίτηση να σκανάρεις κάθε ποστ αλλά γράφω το ίδιο πράγμα με το σχόλιο σου.
Νέα μέτρα έρχονταν γιατί το νούμερο συνέχιζε να είναι αρνητικό.

Ξαναλέω: αν αντί για +3% έρθει +1% αμφιβάλλω αν θα επιβληθούν επιπλέον ξεσκιστικά μέτρα.
Ακόμα και σε εταιρείες που δεν μιλάμε για κοινωνικές πολιτικές αλλά για πωλήσεις, όταν έχεις ένα τμήμα αρνητικό επί χρόνια και ξαφνικά σου φέρνει ένα +1% ανάπτυξη, δεν του ξεσκίζεις το ράμμα επειδή δεν έφερε το +5% που σου είχε τάξει.
Άβαταρ μέλους
By vice246
#80293 το 2010 το έλλειμμα ηταν 6 -7-8%… αλλαξαν τον τροπο υπολογισμού και ξαφνικα εγινε 15+%
το 2014 πανηγυριζαν για 2-3-4% πλεόνασμα αλλα δεν υπολογιζαν τις τογκες που έριξαν στους προμηθευτές του δημοσίου και τις επιστροφές ΦΠΑ…
ειναι σαν το ανέκδοτο… .σου ζήτησα 2 χιλ. δανεικα…. μου εδωσες 1… μου οφειλεις 1… ειμαστε πατσι…

στα τοσα δις, ενα λογαριασμο να προσθέσεις ή να αφαιρεσεις και αμεσως αλλαζει το αποτελεσμα που θέλεις να παρουσιάσεις…

ολα τα μνημονια και όλος αυτός ο γολγοθας θα εχει αποτελεσμα μονο οταν θα μπορεσουμε ξανα να πουλήσουμε ελληνικα ομολογα με ευρωπαικα επιτόκια στις αγορές…
για να γινει αυτο πρεπει να αυξηθούν τα έσοδα (αλλα οτι ειχαν να δωσουν οι πολλοι τα εδωσαν και βγήκαν και χρεωμενοι…), να μειώσεις τα εξοδα ( στοχευμενες μειωσεις μισθων και συντάξεων στο δημοσιο…), και να πουλησεις ή να νοικιάσεις περιουσιακα στοιχεια (ας βαλουν νερο στο κρασί τους οι της αριστερής πλατφορμας…) πολιτικο κοστος και καμπανακι δεν εχει…..
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
EDDIE_147 έγραψε:@drifter

Δεν έχω την απαίτηση να σκανάρεις κάθε ποστ αλλά γράφω το ίδιο πράγμα με το σχόλιο σου.
Νέα μέτρα έρχονταν γιατί το νούμερο συνέχιζε να είναι αρνητικό.

Ξαναλέω: αν αντί για +3% έρθει +1% αμφιβάλλω αν θα επιβληθούν επιπλέον ξεσκιστικά μέτρα.
Ακόμα και σε εταιρείες που δεν μιλάμε για κοινωνικές πολιτικές αλλά για πωλήσεις, όταν έχεις ένα τμήμα αρνητικό επί χρόνια και ξαφνικά σου φέρνει ένα +1% ανάπτυξη, δεν του ξεσκίζεις το ράμμα επειδή δεν έφερε το +5% που σου είχε τάξει.

Έτσι θα έπρεπε ή έτσι θα θέλαμε να γίνει, αλλά να σου θυμίσω πως η Τρόικα όταν απαίτησε πρόσθετα μέτρα που έφεραν το email Χαρδούβελη, είχε αναγνωρίσει πως το 2014 θα είχαμε το απαιτούμενο πρωτογενές πλεόνασμα που ήθελαν, αλλά για το 2015 απαιτούνταν παραπάνω, άρα γι'αυτό ζητούσαν και πρόσθετα μέτρα.
Επομένως, αυτό που λες, μοιάζει λογικό μεν, αλλά δεν δυστυχώς ΔΕΝ ήταν η πραγματικότητα που ζούσαμε.
Γι' αυτό και επιμένω πως το σημαντικότερο στην διαπραγμάτευση είναι το ύψος των απαιτούμενων πρωτογενών πλεονασμάτων, αφού από αυτά εξαρτώνται τόσο τα μέτρα, όσο και η ζητούμενη λιτότητα, αλλά και κατ'επέκταση το δημόσιο χρέος.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#80297 Ο κεφτεc γαρ βαρυc...

Εγώ πιστεύω ότι αν δουν οι κουτόφραγκοι το Μεγαλέξη Τσίπρα να σκοτώνει το καταραμένο φίδι της φοροδιαφυγής (η μεγαλύτερη τρύπα στο ταμείο), δεν θα τα χαλάσουν στα ποσοστά.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#80298 Ήδη έχει εξαγγείλει ότι τα -όποια- έσοδα από την ΠΑΤΑΞΗ της φοροδιαφυγής θα είναι 50% λιγότερα. Πάντως εκτός από την αστάθεια και τα ρίσκα που έχει πάρει η κυβέρνηση εδώ και ~1 μήνα, έχει κάνει και τόσα άλλα θετικά, επιγραμματικά:

1-............
2-.......

[συμπληρώστε παίδες, ένας ένας όμως]