Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By melos86
Serf έγραψε:Η σύζυγος παρατηρεί συχνές διακοπές στη σύνδεση του laptop στο internet όταν εργάζεται από το σπίτι, που οδηγούν σε αποσύνδεσή της από το εταιρικό VPN. Δεν έχω καταλάβει κατά πόσο το laptop αποσυνδέεται από το WiFi ή χάνει η WiFi σύνδεση την πρόσβαση στο internet.

Από την πλευρά μου δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο τις (λιγότερες) φορές που εργάζομαι από το σπίτι. Ούτε κάποιο VPN πέφτει (δεν είμαι μόνιμα συνδεδεμένος), ούτε client εφαρμογές (βλ. SAP GUI) αποσυνδέονται από το server.

Από την άλλη έχω παρατηρήσει συχνές αποσυνδέσεις του κινητού από το WiFi ή/και εμφάνιση του Εικόνα

Τι θα μπορούσα να ελέγξω; Ο router είναι ένα Zte H288a (με VDSL 100άρα Forthnet/Nova). Υπάρχει περίπτωση να έχει αρχίσει να μας "χαιρετά" ο router;

Εικόνα

Αντιστοιχα θεματα με wifi τα ελυσα οταν αντικατεστησα το Speedport της Cosmote με ενα Fritz.
Με 5 συσκευες συνδεδεμενες επανω του το wifi του ρουτερ παρεδιδε πνευμα! Αποσυνδεοταν απο τις ηδη συνδεδεμενες συσκευες και δεν επετρεπε σε νεες να δουν το SSID. Ολα αυτα για 10-20 δευτερολεπτα μεχρι να επανελθει και να το επαναλαβει καθε 2-3 ωρες! Με το Fritz δεν εχω αντιμετωπισει ακομα αντιστοιχο προβλημα!
Μιλαμε για cosmote ftth 100αρα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#802351 Να δοκιμάσει αν είναι πιο σταθερό στα 2.4GHz αντί στα 5GHz. Στην δική μου περίπτωση, αν δεν είσαι πολύ κοντά στο AP, τα 5 είναι εξαιρετικά ασταθή.
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#802367 Αναφορικά με το wifi, υπάρχει και το ενδεχόμενο η απώλεια σύνδεσης να οφείλεται στην αλλαγή καναλιού που κάνει το ρούτερ (όποτε το αποφασίσει). Στα Cisco που υποστηρίζω στη δουλειά, ρυθμίζεις ένα διάστημα (από 10 λεπτά έως 24 ώρες) στο οποίο ο αλγόριθμος τρέχει και αποφασίζει εάν θα αλλάξει κανάλι ή όχι. Εάν αλλάξει, όσοι είναι συνδεδεμένοι στο συγκεκριμένο Access Point χάνουν την σύνδεση (διότι κλείνει το radio, αλλάζει κανάλι, ενεργοποιεί το radio)

Τώρα σε αυτό δεν ξέρω ποιο είναι το διάστημα, αλλά για να το καταλάβεις όλο αυτό πρέπει να έχεις και ψαγμένη εφαρμογή στην συσκευή να τα βλέπεις όλα αυτά
Άβαταρ μέλους
By gianik
#802577 Να πω κ εγω την " περιπέτεια " μου...
Η gianikαινα έκανε ένα καινούριο επαγγελματικό ξεκίνημα κ χρειάστηκε να αγοράσω desktop +παρελκόμενα κλπ...
Αγοράστηκε ένα Dell Optiplex με i5 12ης γενιάς , 8gb ram και 512 ssd...
Από το κατάστημα ζήτησα κ μου πρόσθεσαν μια έξτρα 8αρα μνήμη κ το παρέλαβα έτοιμο...
1η μέρα γυρνάω σπίτι, να σεταρω τον ΗΥ , ολα καλα , αθόρυβος, σφαίρα κλπ...
Μετά από 10' freezαρει... :dizzy:
Λεω ωπα;
Δεν υπάκουγε καθόλου, ούτε σε alt ctrl dlt, ούτε τπτ... :omg:
Τηλ επιτόπου στην Dell...
Τους εξηγώ τι κ πως , μου λένε κατά 99% είναι η μνήμη, σας έβαλαν μάλλον μη συμβατή με την μητρική...
Να την βγάλετε να δούμε πως πάει...
Την βγάζω, μια χαρά ο ΗΥ για κάνα 8ωρο , μετά τσουπ ξανά freezing.... :protest:
Ξανά τηλ στην Dell,
Κάνουν μια απομακρυσμενη επικοινωνία με το desktop βρίσκουν κάτι corrupted files κ μου προτείνουν να κάνω καθαρή εγκατάσταση των windows.. :rant:
Προς τιμήν του μιλάω με το κατάστημα που το αγόρασα (πολύ γνωστή φίρμα με είδη ΗΥ) και μου προτειναν να τους το πάω να κάνουν αυτοί την εγκατάσταση, να το υποβαλλουν σε stress test κλπ
Αντε να βγάζω τα προγράμματα που είχα εγκαταστήσει μέσα, να τους το πάω καθαρό... :s_empathy
Τους το πάω, την επόμενη, με παίρνουν τηλ είναι έτοιμο μου λένε, όλα καλά δεν έχει κολλήσει καθόλου εδώ και 12 ώρες που δουλεύει...
Λεω οκ τα βάσανα τελείωσαν...
Πάω τον παίρνω γυρνάω σπίτι, ξανά εγκατάσταση προγράμματα κλπ..2 μέρες δούλεψε μια χαρά, την 3η κολλησε ξανά.. :s_shout
Τηλ επιτόπου στην Dell και σε 1 ώρα είχε εγκριθεί χαρτί για DOA... :inlove:
Τηλ επιτόπου στο μαγαζί, μου παρήγγειλαν τον ίδιο ΗΥ , την επόμενη ήρθε.. τον παρέλαβα όλα καλά εδώ και 10 μερες... :thumbsup:
Προφανώς ήταν ελαττωματικό το pc..
Συμπέρασμα: εξαιρετικό after sale της Dell
Εξαιρετικό το κατάστημα που το αγόρασα (υπάρχουν κ άλλες λεπτομέρειες που βαριέμαι να τις γραψω)...

Υ.γ
Καταπληκτικό το 3πλο kit mesh wifi της Tp link....Απλά σπέρνει.... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#802580 τα βλεπεις Οτσο? Δημοσιοι υπαλληλοι.Βαζουν τις γυναικες να δουλευουν,και αυτοι χαλαροι.Εσυ κατσε μετρα ποσα χιλιοστα βροχης εριξε.
Γιαννη για πες και για την αυξηση που πηρατε.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#802584 Ακόμη βάζελος είσαι; έτσι και χάσετε το φετινό πρωτάθλημα αλλάζεις ομάδα. Θα γίνεις Ολυμπιακάρης. Αλλάζεις κόμμα. Θα ψηφίζεις ΚΙΝΑΛ. Αλλάζεις ιδιαιτερότητα. Από γκέι θα γίνεις άντρας. Αλλάζεις ποδήλατο. Θα πάρεις ένα χωρίς σέλα.

Αυτά για την ώρα. Το πρωτάθλημα και τα μάτια σου :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#802587 Busso πες αλεύρι, ο Κανταλαπιεδρα σε γυρεύει... :s_sarcastic
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#802592 Εξαιρετική επιλογή το συγκεκριμένο PC και εννοείται η Dell στην Ελλάδα δεν έχει αντίπαλο στην υποστήριξη. Ακριβή μεν, αλλά αξίζει.
Καλοδούλευτο να πεις της κυράς! :s_roses
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
saxon_747 έγραψε:
gianik έγραψε:Και εκλογικό loading,...
Ξέχασες να πεις ότι το pc αγοράστηκε με επιδότηση :shifty:
Ρε μας πέθανε μέχρι να το πάρει...

Γιαννάκη, καλοδουλευτο το μηχάνημα και τα mesh ξέρεις γιατί σπέρνουν....

.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Νίκος Παππάς έγραψε:

.

Ενισταμαι.

Φόρτωσε 2-3 κάμερες, 2-3 smartphones, 2 laptops, 2 smart tvs , κάνα air condition και θα δεις ότι δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά , ιδιαίτερα όταν συνδεονται συσκευές στα 2,4Mhz και άλλες στα 5Mhz.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
saxon_747 έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

.

Ενισταμαι.

Φόρτωσε 2-3 κάμερες, 2-3 smartphones, 2 laptops, 2 smart tvs , κάνα air condition και θα δεις ότι δεν τα καταφέρνουν τόσο καλά , ιδιαίτερα όταν συνδεονται συσκευές στα 2,4Mhz και άλλες στα 5Mhz.
Φιλαράκι είπαμε να κάνουμε δουλειά όχι το πείραμα της Φιλαδέλφειας σε ριμέικ..

.