Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bujinkan
bill33 έγραψε:Διαπραγμάτευση σε κάποια έκπτωση κλπ;

βασικα ξαναπηρα διοτι σχεδον καθε μερα εχω και μια αποσυνδεση και χανω το ιντερνετ και κοκκινιζει το λαμπακι
Με πηρανε σημερα και μου ειπαν οτι λογο αποστασης απο το καφαο και λογο οτι δεν συγχρονιζει σωστα θα πρεπει να μεταβουμε απο το πακετο την 100αρα σε 50αρα
Το ρωταω τι σχεση αυτο με την αποσυνδεση μιας και η wind χρεωνει το πακετο το 50αρι στην ιδια τιμη με το 100αρι και πηρα απαντηση οτι οι αποσυνδεσεις συμβαινουν διοιτι δεν συγχρονιζει σωστα οποτε πρεπει να υποβαθμιστω σε 50ρα και ακουσον ακουσον εαν δεν λυθει το θεμα θα πρεπει να υποβαθμιστω σε 24αρα ....
Βρε παιδες στεκει κατι τετοιο?
Τεσπα τους ειπα οτι θα ενημερωσω οταν αποφασισω
Θα ελεγξω τις επιλογες μου και θα αποφανθω. Μιας και ειναι καινουργια συνδεση θα αφησω να περασουν καποιες μερες να δω τι γινεται με τις αποσυνδεσεις μπας και στρωσει και βλεπω μετα τι θα κανω.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
Asimov έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Αλλιώς βάλε το πριζάκι εκεί που θα μπει από έξω, βάλε εκεί το router και βλέπεις έπειτα με την ηρεμία σου το εσωτερικό δίκτυο

^
Αυτό
Αυτό έκανα κι εγώ και με την ευκαιρία άλλαξα τη διαρρύθμιση στο σαλόνι.

Τελικά ήρθαν στο πατρικό να βάλουν το πριζάκι το οποίο τελικά το οδήγησαν εκεί που είναι η κεντρική πρίζα με κανάλια. Ήταν αναπόφευκτη η λύση αυτή καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ταξιδέψουν utp του εσωτερικού δικτύου με κανάλια. Σε κάποια μελλοντική ανακαίνιση ίσως μπει μια γυψοσανίδα ή κάτι άλλο να τα καλύψει.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#801094 Απο την Τριτη εχω FTTH στο μαγαζι με ταχυτητα 200mbps. :metalo:

Η ενεργοποιηση ηταν ταχυτατη, με το που πατησε το power ο τεχνικος σε 1,5 λεπτα ειχε συνδεθει. Το ρουτερ ειναι της Huawei.

Για καποιον λογο ομως δεν ειχα τηλεφωνο. Οι τεχνικοι ειπαν οτι συμβαινει καποιες φορες και θα λυθει απο τα κεντρικα, αλλα περασαν 2 ωρες και δεν δουλευε. Μιλησα εγω με το τεχνικο τμημα, εκαναν εκτροπη στο κινητο και μου ειπαν θα το κοιταξουν.

Τεταρτη πρωι με πηραν 3 φορες, καναμε factory reset στο ρουτερ, κατι μαγικα αυτοι απο μακρια και..... τζιφος.

Χθες το πρωι εκει που επινα τον πρωινο καφε σηκωνω το ακουστικο και ειχε σημα κανονικα! :yahoo:

Με πηραν τηλεφωνο μετα απο 2 λεπτα, επιβεβαιωσαν κι αυτοι οτι δουλευει, βγηκε και η εκτροπη και ολα καλα!
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Dimitris_P έγραψε:
Asimov έγραψε:
Dimitris_P έγραψε:Αλλιώς βάλε το πριζάκι εκεί που θα μπει από έξω, βάλε εκεί το router και βλέπεις έπειτα με την ηρεμία σου το εσωτερικό δίκτυο

^
Αυτό
Αυτό έκανα κι εγώ και με την ευκαιρία άλλαξα τη διαρρύθμιση στο σαλόνι.

Τελικά ήρθαν στο πατρικό να βάλουν το πριζάκι το οποίο τελικά το οδήγησαν εκεί που είναι η κεντρική πρίζα με κανάλια. Ήταν αναπόφευκτη η λύση αυτή καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να ταξιδέψουν utp του εσωτερικού δικτύου με κανάλια. Σε κάποια μελλοντική ανακαίνιση ίσως μπει μια γυψοσανίδα ή κάτι άλλο να τα καλύψει.

Και σ' εμάς κανάλια έβαλαν. Χάλι μαύρο το τελικό αποτέλεσμα, αλλά δυστυχώς δεν είχαμε άλλη επιλογή λόγω της θέσης του συναγερμού.
Αναμένω τώρα ενεργοποίηση της γραμμής...
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#801691 Αναβάθμισα στο mikrotik της δουλειάς από 6.47 σε 6.49 κι από κει άνοιξε κανάλι upgrade και αναβάθμισα σε 7.7
Το θέμα είναι ότι διαταράχθηκε η VPN L2TP/IPSec σύνδεση site to site μεταξύ του δικού μου και της δουλειάς, ενώ υποτίθεται ότι έπρεπε να παίζει.

Βλέπω ότι υπάρχει γενικότερο θέμα https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=180996
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#801702 Με έχει πιάσει νευρικό mikrotik με τόσες άγνωστες λέξεις.
Άβαταρ μέλους
By glf
#801724 Ώρα για Wireshark λοιπόν
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Scotch έγραψε:Με έχει πιάσει νευρικό mikrotik με τόσες άγνωστες λέξεις.

Ναι τους πστδες. Κι ο ΤζιΕλΕφ μολις το χοντρυνε ακομα παραπανω το θεμα :lol:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
glf έγραψε:Ώρα για Wireshark λοιπόν

Δεν είμαι ειδικός, αλλά το πρόβλημά τους είναι σε IPSec tunnelling, τι άκρη να βγάλει με το Wireshark;
Ας βρει έναν οδηγό της Mikrotik και να φτιάξει από την αρχή τα tunnels, κάποιοι το έχουν λύσει το πρόβλημα όπως λέει και το link που παρέθεσε, άλλοι απλώς έκαναν downgrade.
Κάτσε να δω τα δικά μου σε ποια έκδοση είναι, ούτως ή άλλως δεν έχω κάτι τέτοιο πάνω τους για ν'ανησυχώ!
:lol:
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#801770 Τελικά έκανα upgrade και στου σπιτιού και έστησα wireguard με της δουλειάς και αποκαταστάθηκε η σύνδεση
Άβαταρ μέλους
By glf
#801781 Ρε άμα λέω.. και γω είχα ipsec πριν και το έβγαλα. Μια στις 3 φορές μου έκανε κόλπα για να μπω από το κινητό με cosmote στο σπίτι.

Με το WShark δεν έχω ούτε μια φορά να θυμηθώ ότι δε μπήκε..
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#801792 Wireguard εννοείς, το wireshark είναι για network debugging

Δεν έχω πάρει ακόμα το κολάι με το wireguard, τώρα μπήκα στον χορό
Άβαταρ μέλους
By glf
#801793 Ναι ρίχνω κι άλλες άγνωστες λέξεις για το κοινό μας χαχαχα
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#801794 Εγώ εκεί με το network debugging τα ξεκαθάρισα όλα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#801800 Α, λέω κι εγώ, τι διάβολο θα έκανε με το Wireshark! Εγώ είμαι γνωστός τεμπέλης και απλώς μπαίνω με ένα TeamViewer. Δεν είναι ό,τι πιο ασφαλές, αλλά δεν θα σκάσω κιόλας.