Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#801524 Τα μπροστα εχουν ιδια δαγκανα, απλα βαμμενη κοκκινη, αλλο τακακι και δισκο.
Αλλα η λογικη ποια ειναι? Αν ειναι μονο τα πισω δεν ειναι μηνυσιμο?

Ετσι κι αλλιως ελαχιστα πατας φρενο σε ηλεκτρικο, η παπατζα ειναι το θεμα. Αλλα αφου ειναι ικανοποιημενοι οι πελατες και πουλαει, δεν πειραζει.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#801525 Η λογική λέει πως αν πληρώνω για αναβαθμισμένο πακέτο σε σχέση με το LR, και υπάρχει κάποια αλλαγή ουσίας (εκτός από καπάκια προφανώς), τότε δεν είναι προφανώς για αγωγή. Δηλαδή, τα εμπρός φρένα είναι αναβαθμισμένα, άρα υπάρχει αναβάθμιση και δεν είναι απάτη.
Αν ήταν και τα μπροστά καπάκια, τότε θα ήταν απάτη.
Το ότι τα πίσω είναι μόνον καπάκια, είναι σίγουρα κοροϊδία του πελάτη, αλλά όχι και για αγωγή.

Δεν εκπλήσσομαι βέβαια που χρησιμοποιεί τέτοια κολπάκια η Tesla, δεν είναι και η πρώτη φορά. Ούτε ασφαλώς είναι η μόνη.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#801537 H tesla προσφέρει αναβαθμισμένα φρένα ή αναβαθμισμένα μπροστινά φρένα στην εν λόγω έκδοση; Αν κάνει λόγο για φρένα (γενικά) τότε είναι απατεώνες.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Scotch έγραψε:Φρένα Performance γράφει στο site.
Άρα ΟΛΑ τα φρένα θα έπρεπε να είναι αναβαθμισμένα.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#801542 Όχι παιδιά, δεν πάει έτσι. Κι εγώ έχω αγοράσει το Performance kit για το δικό μου, αλλά τα πίσω έμειναν ίδια, γιατί δεν είχε νόημα η αλλαγή, αφού ήταν η ίδια δαγκάνα. Αν είχες πίσω αεριζόμενες, σου έδιναν (με έξτρα χρέωση) την διπίστονη.
https://www.original-autoparts.com/prod ... 82-e87-e88
Προφανώς λοιπόν και είναι αναβαθμισμένα τα φρένα, συνολικά, από την στιγμή που σε ένα συμβατικό αυτοκίνητο το 60-70% της πέδησης γίνεται από τους εμπρός τροχούς.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
saxon_747 έγραψε:
Scotch έγραψε:Φρένα Performance γράφει στο site.
Άρα ΟΛΑ τα φρένα θα έπρεπε να είναι αναβαθμισμένα.

Εξαρτάται πώς ορίζει το "φρένα performance" η εταιρεία.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#801549 Όταν λέμε αλλαγή ελαστικών εννοούμε μόνο τα μπροστά;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#801551 Όταν λέμε αναβάθμιση ελαστικών, μπορεί να εννοούμε την αλλαγή διάστασης σε έναν άξονα. Πχ στην 1, είχες εκδόσεις με staggered διαστάσεις, πιο φαρδιά πίσω κλπ. Οπότε ναι, μπορεί να έχεις μόνον σε έναν άξονα αλλαγή.
Επίσης, ακόμη και όπως το λες, εγώ όταν οδηγούσα ο ίδιος την 1, άλλαζα λάστιχα πίσω μόνον γιατί τα έτρωγα πιο γρήγορα από τα εμπρός. Αλλαγή ελαστικών είναι κι αυτή, έστω σε έναν άξονα.

Αντιστρέφοντας την ερώτηση: αν αλλάζοντας μόνον τα εμπρός φρένα, αναβαθμίζω συνολικά το φρενάρισμα, έχω αναβάθμιση και δεν κοροϊδεύω κανέναν πως του πουλάω αναβάθμιση.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#801562 Το "φρένα performance" είναι σχεδόν εξίσου φλου με το "αναβαθμισμένο ηχοσύστημα".
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#801565 Η σωστή περιγραφή θα ήταν "αναβάθμιση μπροστινών φρένων" και μάλιστα θα πρέπει να αναφέρεται τι ακριβώς αναβαθμίζεται.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Anonymous Founder έγραψε:
Αντιστρέφοντας την ερώτηση: αν αλλάζοντας μόνον τα εμπρός φρένα, αναβαθμίζω συνολικά το φρενάρισμα, έχω αναβάθμιση και δεν κοροϊδεύω κανέναν πως του πουλάω αναβάθμιση.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί καλύτερο φρενάρισμα χωρίς να αλλάξει καν φρένα, μειώνοντας το βάρος κατά 150kg.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#801570 Αυτό θα λεγόταν έκδοση superleggera και θα το πουλούσε διαφορετικά! :lol:

Νομίζω υπερβάλλουμε λίγο με την κριτική εδώ: συμφωνώ πως καλά κάνουν και την κράζουν για τα καπάκια στα πίσω φρένα, αλλά δεν είναι απάτη: σου πουλάει αναβαθμισμένα εμπρός φρένα, που αναβαθμίζουν συνολικά το φρενάρισμα. Δεν είναι εξαπάτηση λοιπόν.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#801573 Πιθανότατα δεν είναι απάτη, αλλά είναι κοροϊδία, ιδίως όταν προσπαθεί να στο περάσει ως αναβαθμισμένο και το πίσω, βάζοντας απλά μεγαλύτερα καπάκια...
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#801576 Τα Tesla κάνουν service στην Καρεντα;
Είδα πολλά παρκαρισμένα το πρωί