Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimviii
drdino έγραψε:70% επιτρέπεται και τα περισσότερα αν όχι όλα τζάμια από τους κατασκευαστές έχουν τόσο μπροστά. Άρα ο,τι κι αν βάλεις πέφτεις κάτω από το όριο αυτό.

εχω ακουσει και λεω να βαλω καποιες που ενω ειναι τελειως διαφανες,προστατευουν απο uv.
Iσχυει? Εχει βαλει κανεις? Σου καιει παλι το χερι ο ηλιος στο ταξιδι με τις διαφανες?
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
dimviii έγραψε:
George_Prix έγραψε:Πολυ μπανικο πινακακι ποσταρισες Σαξονα, αλλα δεν καταλαβαινω χριστο :lol:

Για παραδειγμα ποσο % λεει ο νομος οτι επιτρεπεται στο παρμπριζ μπροστα? :hmmm:

γμηστις μεμβρανες Γιωργη,την αλλη Παρασκευη παει για τεντωμα και το αλλο αλυσοπριονο. :metalo:
Δωρο για τη γιορτη του. :inlove:
Ασε που θα ηταν ανεπιτρεπτο του Ντιμη ο γιος να κυκλοφορει στοκαδουρα. :s_yes

Δικαιος? Τσεκ. :s_yes
Απλας? Τσεκ. :s_yes
Ρσενικος? Τσεκ. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By dimviii
George_Prix έγραψε:
dimviii έγραψε:
George_Prix έγραψε:Πολυ μπανικο πινακακι ποσταρισες Σαξονα, αλλα δεν καταλαβαινω χριστο :lol:

Για παραδειγμα ποσο % λεει ο νομος οτι επιτρεπεται στο παρμπριζ μπροστα? :hmmm:

γμηστις μεμβρανες Γιωργη,την αλλη Παρασκευη παει για τεντωμα και το αλλο αλυσοπριονο. :metalo:
Δωρο για τη γιορτη του. :inlove:
Ασε που θα ηταν ανεπιτρεπτο του Ντιμη ο γιος να κυκλοφορει στοκαδουρα. :s_yes

Δικαιος? Τσεκ. :s_yes
Απλας? Τσεκ. :s_yes
Ρσενικος? Τσεκ. :s_yes

Απλας ξετσεκαρησε το. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:
drdino έγραψε:70% επιτρέπεται και τα περισσότερα αν όχι όλα τζάμια από τους κατασκευαστές έχουν τόσο μπροστά. Άρα ο,τι κι αν βάλεις πέφτεις κάτω από το όριο αυτό.

εχω ακουσει και λεω να βαλω καποιες που ενω ειναι τελειως διαφανες,προστατευουν απο uv.
Iσχυει? Εχει βαλει κανεις? Σου καιει παλι το χερι ο ηλιος στο ταξιδι με τις διαφανες?

Eβαλα το καλοκαιρι στο Panda, Δημητρη. Την 3η φορα που πηγαινα ανατολικα και μου εκαιγε τον κορμο ο ηλιος το αποφασισα... μεμβρανη και στο παρμπριζ......... Α Ρ Χ Ο Ν Τ Α Σ μετα! Ειναι απιστευτο!

Ενταξει ειχα και στην Κορολλα νανοκεραμικες μπροστα με μια μικρη σκουραδα, την νομιμη μην φανταστεις και δεν αισθανοσουν να σου καιει το χερι ο ηλιος το καλοκαιρι, αλλα σε διαφανη σχεδον δεν το περιμενα!
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#801215 στο παντα εβαλες διαφανη? γυρω γυρω η μονο εμπρος παραθυρα και παρμπρζ?
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimviii έγραψε:στο παντα εβαλες διαφανη? γυρω γυρω η μονο εμπρος παραθυρα και παρμπρζ?

Δεν ειναι διαφανη ακριβως, ειναι 75% και την εβαλα στο παρμπριζ. Πηγε 80€ μονο αυτη.

Στα υπολοιπα εβαλα 60%, οπου για τα οδηγου-συνοδηγου δεν ειναι νομιμη, κανονικα πρεπει 70%, αλλα πρωτον, ποιος θα το ελεγξει και δευτερον βλεπεις μια χαρα ακομα και νυχτα με βροχη.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#801217 α εσυ εβαλες τις κλασσικες φιμε.
Εγω δεν θελω να το σκουρηνω αλλο.Απλα να μην με καιει ο ηλιος στο χερι απο το πλαι.Για αυτο ρωτησα για τις πληρως διαφανες εαν κανουν δουλεια.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
dimviii έγραψε:α εσυ εβαλες τις κλασσικες φιμε.
Εγω δεν θελω να το σκουρηνω αλλο.Απλα να μην με καιει ο ηλιος στο χερι απο το πλαι.Για αυτο ρωτησα για τις πληρως διαφανες εαν κανουν δουλεια.
Δεν έχει να κάνει με το πόσο σκούρη είναι αλλά με το τι και πόσο φιλτράρει. Πήγαινε llumar και δες. Θα σου πει λεπτομέρειες ο Μπούσος που πήγε πρόσφατα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimviii έγραψε:στο παντα εβαλες διαφανη? γυρω γυρω η μονο εμπρος παραθυρα και παρμπρζ?

Δεν ειναι διαφανη ακριβως, ειναι 75% και την εβαλα στο παρμπριζ. Πηγε 80€ μονο αυτη.

Στα υπολοιπα εβαλα 60%, οπου για τα οδηγου-συνοδηγου δεν ειναι νομιμη, κανονικα πρεπει 70%, αλλα πρωτον, ποιος θα το ελεγξει και δευτερον βλεπεις μια χαρα ακομα και νυχτα με βροχη.

Με λιγα λογια το νομιμο για παρμπριζ και μπροστινα παραθυρα ειναι το 70% και δε μπορεις να βαλεις 65%? Σαν αισθητικη και σαν μεγαλυτερη ασφαλεια, το καλυτερο ειναι ενα ψιλο φιμε, το ιδιο γυρω-γυρω. Και τη γυφτια τη διχρωμια στα τζαμια γλυτωνεις (που τα πισω ειναι πιο σκουρα) και δεν το παρακανεις κιολας με τη μαυριλα να δειχνεις σαν ναρκεμπορος :lol:

Οσον αφορα τον ελεγχο, το θεμα δεν ειναι ποιος θα το ελεγξει αλλα να μην εισαι στην τσιτα οτι καποιος μπορει και να το ελεγξει καποτε. Στο συνεργειο που τοποθετουν τις ζελατινες, ειναι υποχρεωμενοι να σου δωσουν χαρτια με τα ακριβη στοιχεια της καθε ζελατινας που εβαλαν. Και στο ΚΤΕΟ ακομα ειναι υποχρεωμενοι να κοιταξουν οτι ειναι συμφωνα με το νομο. Οι αστυνομικοι αν θελουν τα ζητανε στον ελεγχο. Ειπαμε να κανουμε παζαρια για να μας κοψουν κανενα χιλιομετρο στην κληση ωρε Νικο, οχι να βαλουμε κι αλλους νταλγκαδες στο κεφαλι μας στον ελεγχο :s_cool
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
George_Prix έγραψε:
Νίκος Παππάς έγραψε:

Με λιγα λογια το νομιμο για παρμπριζ και μπροστινα παραθυρα ειναι το 70% και δε μπορεις να βαλεις 65%? Σαν αισθητικη και σαν μεγαλυτερη ασφαλεια, το καλυτερο ειναι ενα ψιλο φιμε, το ιδιο γυρω-γυρω. Και τη γυφτια τη διχρωμια στα τζαμια γλυτωνεις (που τα πισω ειναι πιο σκουρα) και δεν το παρακανεις κιολας με τη μαυριλα να δειχνεις σαν ναρκεμπορος :lol:

Οσον αφορα τον ελεγχο, το θεμα δεν ειναι ποιος θα το ελεγξει αλλα να μην εισαι στην τσιτα οτι καποιος μπορει και να το ελεγξει καποτε. Στο συνεργειο που τοποθετουν τις ζελατινες, ειναι υποχρεωμενοι να σου δωσουν χαρτια με τα ακριβη στοιχεια της καθε ζελατινας που εβαλαν. Και στο ΚΤΕΟ ακομα ειναι υποχρεωμενοι να κοιταξουν οτι ειναι συμφωνα με το νομο. Οι αστυνομικοι αν θελουν τα ζητανε στον ελεγχο. Ειπαμε να κανουμε παζαρια για να μας κοψουν κανενα χιλιομετρο στην κληση ωρε Νικο, οχι να βαλουμε κι αλλους νταλγκαδες στο κεφαλι μας στον ελεγχο :s_cool

Στο παρμπριζ μεχρι 75%. Ο εγκαταστατης εδωσε χαρτι, κολλησε σηματακι για το νομιμο της υποθεσης

Οδηγου - συνοδηγου μεχρι 70%, εδω δεν μου εδωσε τιποτα αφου δεν εβαλα τις νομιμες

Στα υπολοιπα 3 παραθυρα βαζεις ο,τι σου κανει κεφι, ο εγκαταστατης μου εδωσε χαρτι, κολλησε σηματακια για το νομιμον κλπ.

Οταν θα το παω για ΚΤΕΟ θα σου πω. Αν και απο οσο ξερω δεν ασχολουνται. Εδω περνουσα το σκουτερ με τα φωτα στην μεγαλη σκαλα και δεν την αλλαξαν ποτε! ( υποτιθεται οτι μετρανε δεσμη ε)

Το πολυ πολυ να κατεβασω τα 2 μπροστινα παραθυρα, σιγα μην τα ανεβασουν , αυτοι βαριουνται που ζουνε ρε :shifty:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#801250 Βασικά όταν άκουγα εγκαταστάτη να μου προτείνει να βάλω σκούρες μεμβράνες στα μπροστά παράθυρα και τις πατέντες που έπρεπε να κάνω για να μη με γράψουν, την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια. Ο άλλος μου πρότεινε να πάρω ψεύτικο χαρτί από γιατρό που να λέει ότι έχω φωτοευασθησία. :dizzy: Απίστευτη κατάντια, και απίστευτο τι σκέφτονται για να παρανομήσουν. :thumbsdown:

Έβαλα τελικά τις νόμιμες μπροστά (70 ή 75) και 40άρες πίσω, που και αυτές δεν είναι πολύ σκούρες, ούτε έχουν μεγάλη διαφορά με τις μπροστά.
Για τα λεφτά τους αξίζουν με τα χίλια στην χώρα που ζούμε! Αν ήξερα θα έβαζα σε όλα τα αυτοκίνητα που είχα μέχρι τώρα.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
George_Prix έγραψε:
MIXOStsi έγραψε:
Scotch έγραψε:Στο tesla της φωτογραφίας ωστόσο είναι μια χαρά (αν και είναι λίγο πιο σκούρες απ' ό,τι επιτρέπεται). Στην ανοιχτή πόρτα, στην πρώτη ειδικά φωτογραφία, όντως φαίνεται κατράμι.

Καθόλου δεν επιτρέπεται... όχι λίγο.

Εισαι σιγουρος για το καθολου? :hmmm:

Νομιζω οτι επιτρεπεται συγκεκριμενος βαθμος σκουροτητας και φυσικα οτι τα μπροστα ειναι πολυ λιγοτερο φιμε σε σχεση με τα πισω.
βλέπω όχι λίγες περιπτώσεις όπου τα μπροστά είναι περίπου όσο σκούρα είναι και τα πίσω.
και, όταν τύχει να πρέπει να συνεννοηθείς με το μάτι, να μην βλέπεις Χριστό. και ο άλλος να κάνει χειρονομίες μέσα απ' τα σκοτάδια..

φαντάζομαι πέρα απ' τον ήλιο παίζει μεγάλο ρόλο και η απομόνωση που ταιριάζει πολύ στα σύγχρονα κοινωνικά ήθη.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
saxon_747 έγραψε:Δε μου αρέσει που το "Μουσικό κουτί" στην ΕΡΤ1 θα προβληθεί για τελευταία χρονιά. :(
Έκαναν σπουδαία δουλειά! Ίσως ήταν/είναι αρκετός ο κύκλος που έκανε.
Και ο Πορτοκάλογλου επάξια στην κορυφή για την ποιότητα και τον σεβασμό στους μουσικούς.
Υπήρξε ποτέ καλύτερη μουσική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση?
Άβαταρ μέλους
By Asimov
egobrain έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Δε μου αρέσει που το "Μουσικό κουτί" στην ΕΡΤ1 θα προβληθεί για τελευταία χρονιά. :(
Έκαναν σπουδαία δουλειά! Ίσως ήταν/είναι αρκετός ο κύκλος που έκανε.
Και ο Πορτοκάλογλου επάξια στην κορυφή για την ποιότητα και τον σεβασμό στους μουσικούς.
Υπήρξε ποτέ καλύτερη μουσική εκπομπή στην ελληνική τηλεόραση?
Ναι

https://www.ertflix.gr/series/ser.12395 ... o-tragoydi

< >
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#801343 Υπήρξε επικότερο το "Ζήτω το Ελληνικό τραγούδι" :inlove: