Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#801158 Για τον πελάτη δεν υπάρχει όφελος. Εταιρεία είναι δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Πρακτικά αυτό που ισχύει είναι ότι αν θέλει (καλή ώρα όπως τώρα), έχει μεγάλο περιθώριο να ρίξει τις τιμές και να γίνει πολύ πιο ανταγωνιστική.
Εντωμεταξύ βλέπω τις τιμές της Tesla και μου έρχονται στο μυαλό κάτι Qashqai E-Power, κάτι Honda Civic με 40 χιλιάρικα... :thumbsdown:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
axel12p έγραψε:Για τον πελάτη δεν υπάρχει όφελος. Εταιρεία είναι δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Πρακτικά αυτό που ισχύει είναι ότι αν θέλει (καλή ώρα όπως τώρα), έχει μεγάλο περιθώριο να ρίξει τις τιμές και να γίνει πολύ πιο ανταγωνιστική.
Εντωμεταξύ βλέπω τις τιμές της Tesla και μου έρχονται στο μυαλό κάτι Qashqai E-Power, κάτι Honda Civic με 40 χιλιάρικα... :thumbsdown:

Καπως ετσι γινονται τα ηλεκτρικα θελκτικα ακομα και χωρις επιδοτησεις :s_wink
Ανεβαινουν οι τιμες των θερμικων / υβριδικων και η διαφορα μικραινει.. Το προβλημα ειναι οτι τα εισοδηματα μας δεν αυξανονται με αναλογο τροπο
Άβαταρ μέλους
By dimviii
Νίκος Παππάς έγραψε:
axel12p έγραψε:Για τον πελάτη δεν υπάρχει όφελος. Εταιρεία είναι δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα. Πρακτικά αυτό που ισχύει είναι ότι αν θέλει (καλή ώρα όπως τώρα), έχει μεγάλο περιθώριο να ρίξει τις τιμές και να γίνει πολύ πιο ανταγωνιστική.

Καπως ετσι γινονται τα ηλεκτρικα θελκτικα ακομα και χωρις επιδοτησεις :s_wink
Ανεβαινουν οι τιμες των θερμικων / υβριδικων και η διαφορα μικραινει.. Το προβλημα ειναι οτι τα εισοδηματα μας δεν αυξανονται με αναλογο τροπο

οποτε Νικο οπως καταλαβαινεις ,τα ηλεκτρικα δεν θα φθινηνουν ποτε. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#801249 Ένα Dacia Spring Extreme θα κάλυπτε τις ανάγκες μου πάντως. 65 άλογα, 220Km αυτονομία. Για δεύτερο αυτοκίνητο φαίνεται πολύ καλή επιλογή. Το θέμα βέβαια είναι πόσο θα κοστίζει όταν επιτέλους έρθει.

https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/dacia-spring-nea-ekdosi-extreme-me-ilektrokinitira-65-ippon/
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#801275 Εκτός ότι πέθανε, 10 cents την κιλοβατώρα σε ποιο σύμπαν; Που ζει ο τύπος;

Βάλε 25 για όσο έχει επιδοτήσεις και καλά να λες

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#801279 Μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Φρέσκια είδηση το κόστος φόρτισης στους αυτοκινητόδρομους. Ούτε το νιουζότο τέτοια φρεσκαδούρα.

Το νυχτερινό γύρω στα 10 λεπτά παίζει, για λίγους μήνες ακόμη (σε όσα παλιά συμβόλαια έχουν απομείνει). Μετά, ωστόσο, το χάος. Ενεργειακές κοινότητες, φ/β, κλπ, για να διατηρηθεί το κόστος χαμηλά. Αλλά και πάλι, να στοιχίζει περισσότερο από υγρό καύσιμο, μάλλον δύσκολο.

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#801296 Σε κάθε περίπτωση το 10 cents αφορά, αν αφορά, ελάχιστους και δεν περιλαμβάνει ΥΚΩ κλπ που είναι εύκολα άλλα τόσα

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Asimov έγραψε:Σε κάθε περίπτωση το 10 cents αφορά, αν αφορά, ελάχιστους και δεν περιλαμβάνει ΥΚΩ κλπ που είναι εύκολα άλλα τόσα
< >

Περιλαμβάνει όλες τις χρεώσεις που εξαρτώνται από την κατανάλωση (+ ΦΠΑ), όχι αυτές που πληρώνουμε ούτως ή άλλως (έχουμε δεν έχουμε ηλεκτρικό αυτοκίνητο).
Από τον δικό μου λογαριασμό: Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#801298 Όχι, κάνεις, λαθος. Για κάθε kW που καις, πληρώνεις και το δίκτυο, το λεγόμενο μη ανταγωνιστικό (μη ρυθμιζόμενες χρεώσεις) σκέλος του λογαριασμού.
Υπολόγισε χοντρικά περίπου 5 λεπτά για κάθε kW.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#801300 Εκτός από δήμο και ΕΡΤ, πέραν των ανωτέρω τις οποίες έχω συμπεριλάβει στον υπολογισμό, δεν έχω άλλες χρεώσεις στο λογαριασμό μου.

< >
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#801306 Η εικόνα που έβαλες λοιπόν λέει ότι χοντρικά είναι ΕΠΙΠΛΕΟΝ άλλα 5 cents + ΦΠΑ στα 7,5 cents + ΦΠΑ της κιλοβατώρας, κοντά 15 cents σύνολο δλδ για νυχτερινό

Και είσαι από τους ελάχιστους που έχουν πλέον παλιό τιμολόγιο

Η μεγάλη πλειοψηφία είναι εκεί που είπα, στα περίπου 25 για νυχτερινό (μετά την επιδότηση) δλδ 2,5 φορές πάνω από το κόστος που υπολόγισε ο τύπος. Δεν το λες και λίγο

< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#801308 Ναι, δεν αντιλέγω ότι είμαι μειοψηφία. Πάντως κάποιοι διατείνονται ότι πληρώνουν την kWh ακόμη χαμηλότερα από εμένα, λόγω της επιδότησης.

Αυτά τα 5 λεπτά πού λέτε, πού φαίνονται στον λογαριασμό;

< >
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#801309 Αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλούς πλέον.
Ναι είναι έναντι και οι κατανάλωση δεν είναι η πραγματική, ναι αφορά Γ21 δηλαδή επαγγελματικό, ναι η επιδότηση είναι πάνω από τα μισά χρήματα αλλά και πάλι από τα 12-15 λεπτά που πλήρωνα είναι πάνω από τα διπλά τώρα.Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Scotch έγραψε:Ναι, δεν αντιλέγω ότι είμαι μειοψηφία. Πάντως κάποιοι διατείνονται ότι πληρώνουν την kWh ακόμη χαμηλότερα από εμένα, λόγω της επιδότησης.

Αυτά τα 5 λεπτά πού λέτε, πού φαίνονται στον λογαριασμό;

< >
Στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις που είναι το 50% σχεδόν σε αυτά της κατανάλωσης

< >