Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
KiloMeater έγραψε:Το freenow είχε pending το request μου από χθες μέχρι πριν 5 λεπτά , μέχρι να βρεθεί και καλά οδηγός που δε βρέθηκε ποτέ .

Το ακύρωσα και έκλεισα τηλεφωνικά με τον Ερμη , μια πολύ εξυπηρετική κυρία εκεί με τακτοποίησε . Κλασικές Λύσεις

To Freenow είναι ένα νεκρό app πλέον. Εκεί που είχαμε μια χαρά την Beat και την Taxiplon, τώρα δεν υπάρχει τίποτε. Από το -ας πούμε- εχθρικό περιβάλλον για τους οδηγούς (όπου πολύ εύκολα μπορούσες να "μαυρίσεις" κάποιον χωρίς δυνατότητα αντιλόγου), φτάσαμε στο άλλο άκρο και ουσιαστικα στο boycottage αυτών των εφαρμογών από πολλούς αυτοκινητιστές.
Αυτό σημαίνει πως πολύ λίγα ταξί είναι στις πλατφόρμες, άρα η αξία και των εφαρμογών μειώνεται (αν δεν μηδενίζεται) αντίστοιχα.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#800630 Τόσο χάλια στην Αθήνα; Έκανα χρήση του Freenow στη Θεσσαλονίκη πάρα πολλές φορές τις τελευταίες βδομάδες και δεν είχα τέτοιο θέμα.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
drdino έγραψε:Τόσο χάλια στην Αθήνα; Έκανα χρήση του Freenow στη Θεσσαλονίκη πάρα πολλές φορές τις τελευταίες βδομάδες και δεν είχα τέτοιο θέμα.

Βασικα Αθηνα ξερω οτι βγαλανε τρελο μεροκαματο οι ταξιτζηδες εδω και χρονια. Απο το καλο στο καλυτερο πηγαινανε με το συγκεκριμενο αππ, παρα τα ονοματα που ειχε αλλαξει στο παρελθον.

Θεσσαλονικη ηταν ακομα στην εποχη του ασυρματου για πολλα χρονια. Μιλαμε για φαση "κεντρο ακουει?", "κεντρο ειμαι πιο κοντα εγω απο τον 147" και κανανε καζανι το κεφαλι στους πελατες με τις απειρες κουβεντες και τους καβγαδες. Αλλα τα τελευταια χρονια αρχισαν να ανεβαινουν πολυ τα αππς, παρα τις απειλες των καναλιων/εταιριων προς τους ταξιτζηδες οτι θα τους διαγραψουν απο τη "συγχρονη" υπηρεσια που τους πουλουσαν.

Ειδικα για Αθηνα μου εκανε μεγαλη εντυπωση η καταρρευση για την οποια μιλησε ο ΧαιΦαι :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#838883 Σκέφτηκα να βγάλω ταυτότητα για την κόρη μου που πλέον είναι 12,5 χρονών. Τηλεφωνάμε για ραντεβού και πάμε στο τμήμα που βγάζουμε διαβατήρια, α μου λέει ναι μεν βγάζετε διαβατήριο σε εμάς αλλά ανήκετε αλλού και απλά εκεί δεν βγάζουν διαβατήρια για αυτό και έρχεστε σε εμάς, πρέπει να πάτε στους άλλους. Τηλεφωνάμε στους άλλους, α δεν έχουμε ραντεβού, έχει πολλή κίνηση γιατί αλλάζουν οι ταυτότητες και οι ψεκασμένοι τρέχουν να προλάβουν να πάρουν από τις παλιές. Μπείτε να κλείσετε online. Οκ, είχε μπει η γυναίκα μου και λέει δεν έχει ραντεβού. Σήμερα μπήκα κι εγώ, το επόμενο ραντεβού είναι για 21 Δεκεμβρίου, ούτε 3 μήνες.....
Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να βγάλει ταυτότητα; Από την άλλη διαβατήριο έχει το παιδί που και την ταυτοποιεί και ταξιδεύει όπου θέλει, μη σώσουν και του βγάλουν ταυτότητα, θα περιμένω να με παρακαλέσουν! Ηλίθιοι, ε ηλίθιοι. :x
Άβαταρ μέλους
By g8777
#838891 Ηλιθιοι ; Για ποιον λόγο;

Επειδη δεν ανοιξαν τα ποδια σε κλασματα δευτερολεπτων οταν ζητησες να βγαλεις ταυτοτητα; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
sknipper έγραψε:Σκέφτηκα να βγάλω ταυτότητα για την κόρη μου που πλέον είναι 12,5 χρονών. Τηλεφωνάμε για ραντεβού και πάμε στο τμήμα που βγάζουμε διαβατήρια, α μου λέει ναι μεν βγάζετε διαβατήριο σε εμάς αλλά ανήκετε αλλού και απλά εκεί δεν βγάζουν διαβατήρια για αυτό και έρχεστε σε εμάς, πρέπει να πάτε στους άλλους. Τηλεφωνάμε στους άλλους, α δεν έχουμε ραντεβού, έχει πολλή κίνηση γιατί αλλάζουν οι ταυτότητες και οι ψεκασμένοι τρέχουν να προλάβουν να πάρουν από τις παλιές. Μπείτε να κλείσετε online. Οκ, είχε μπει η γυναίκα μου και λέει δεν έχει ραντεβού. Σήμερα μπήκα κι εγώ, το επόμενο ραντεβού είναι για 21 Δεκεμβρίου, ούτε 3 μήνες.....
Υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να βγάλει ταυτότητα; Από την άλλη διαβατήριο έχει το παιδί που και την ταυτοποιεί και ταξιδεύει όπου θέλει, μη σώσουν και του βγάλουν ταυτότητα, θα περιμένω να με παρακαλέσουν! Ηλίθιοι, ε ηλίθιοι. :x

Τι να την κανει την ταυτοτητα αφου δεν ζει στην Ελλαδα; Με το διαβατηριο ερχεται εδω σωστα; Αφου η Αγγλια ειναι εκτος ΕΕ η ΑΤ δεν εχει καμια ισχυ εκει, σωστα;

Σκεψου οτι δεν εχει ραντεβου ηλεκτρονικα για εμας που ζουμε εδω και την χρησιμοποιουμε. Δεν ανεβασαν τις αιτησεις- δηλωσεις ηλεκτρονικα να τις προσυμπληρωσουμε και η διαδικασια να ειναι 5 λεπτα ενω τωρα απαιτει μιση ωρα. Αλλαζεις το διπλωμα οδηγησης ηλεκτρονικα και πας μονο για παραδοση του παλιου - παραλαβη του νεου, αλλα στην ΑΤ μονο ραντεβου κλεινεις ηλεκτρονικα και αυτα μαλλον απο το νεο ετος
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#838900 Ο πληθυσμός της χώρας στα ίδια είναι οπότε περίπου οι ίδιοι φαντάζομαι κάθε χρόνο γίνονται 12, περίπου οι ίδιοι χάνουν ταυτότητα, περίπου οι ίδιοι καταστρέφουν ταυτότητα κλπ. Οπότε το να βγάλεις ταυτότητα δεν είναι κάτι καινούργιο, κάτι επιπλέον που τους ήρθε ξαφνικά, είναι πάγια, μόνιμη, σταθερή ανάγκη με σχετικά σταθερή ζήτηση. Αν έγινε ένα μικρό μπουμ με τις αλλαγές και τρέξανε να προλάβουνε θα έπρεπε να ακολουθηθεί από μια μικρή κοιλιά. Η ηλιθιότητα έγκειται στο ότι έχουν επιτρέψει να υπάρχει αναμονή 2-3 μήνες για ραντεβού. Με το που πάει πάνω από εβδομάδα θα έπρεπε να προσθέσουν κόσμο ή να στείλουν τους πολίτες εκεί που έχει λιγότερη ουρά. Έκλεισα ραντεβού στο λάθος αστυνομικό τμήμα σε λίγες μέρες αλλά στο "δικό μου" θέλουν 2,5 μήνες. Μια χώρα είμαστε, όλα συνδεμένα ηλεκτρονικά, έχει σημασία σε πιο μαγαζάκι θα μου πάρουν τα αποτυπώματα. Όχι απλά ηλίθιοι, πανηλίθιοι.
Δεν το λέω εκνευρισμένος, όπως είπα λίγο με νοιάζει, το λέω λυπημένος για τη βλακεία και δυσκινησία που μας δέρνει.

Δεν έχει σημασία που συχνάζει ο καθένας, η έκδοση ταυτότητας είναι υποχρεωτική για κάθε Έλληνα πολίτη.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#838904 Αυτο που μαλλον δεν ξερεις ειναι οτι απο 26/9 εχουν βγει οι νεες ταυτοτητες με τσιπακι σε μεγεθος πιστωτικης. Οποτε περα απο τους 12χρονους που θελουν ταυτοτητα, ο γιος μου πριν 3 χρονια εκλεισε ραντεβου για 4 μερες μετα και την παρελαβε επι τοπου, υπαρχουν και αυτοι που θελουν να βγαλουν την νεα γιατι εληξε η παλια και θελουν να ταξιδεψουν, ειτε για να χωρεσει στο πορτοφολι

Οποτε γινεται χαμος
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#839158 Τον Ιούλιο γυρίσαμε Ελλάδα με τα παιδιά να έχουν ληγμένα διαβατήρια , χώρος πρόβλημα
Καθώς πήγα να κάνω ανανέωση έμαθα ότι μετά τα 12 χρειάζεται ταυτότητα για να βγάλεις διαβατήριο όποτε αναγκαστικά πάμε για ταυτότητα
Πήγα στο αστυνομικό τμήμα και μέσα σε μισή ώρα είχαμε βγάλει και για τους δυο , είχα βγάλει βέβαια φωτόγραφιες κτλ

Μπόνους ότι μετά τα 14 το διαβατήριο βγαίνει για 10ετια
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#839225 Σωστά
Ολλανδία γυρίσαμε μόνο με τις ταυτότητες
Αλλά μιας και πλέον διαρκούν 10ετια τα βγάλαμε να υπάρχουν για κάνα ταξίδι εκτός ΕΕ
Άβαταρ μέλους
By mirage
#839228 Απο 01/10/21 θέλει διαβατήριο, δεν έχει σχέση η χώρα έκδοσης της ταυτότητας ουτε ο τύπος της.
Άβαταρ μέλους
By bill33
Scotch έγραψε:UK άραγε ταξιδεύουμε (έστω προσωρινά) με τη νέα ταυτότητα ή θέλει διαβατήριο;

< >

Διαβατήριο ,ταυτότητα είναι μόνο για όσους έχουν status μέχρι τέλος του 2025 .
https://www.gov.uk/guidance/visiting-th ... ss-citizen