Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:..... αν δεν έχει γίνει όμως από πριν η επένδυση χρόνου και κόπου από τους γονείς μια τρύπα στο νερό θα κάνουν....

Αυτο ειναι το ζορικο και δεν εχει καμια σχεση με πτυχια κλπ

Θελει πολυ κοπο, πολλη κουβεντα, πολυ παραδειγμα για να στηριξεις τα προηγουμενα , οταν μεγαλωνεις παιδια. Ειναι η πιο δυσκολη "δουλεια" που υπαρχει και δεν υπαρχει εγχειριδιο.

Ο σωστος ανθρωπος θα ειναι τετοιος ειτε παρει πτυχιο, ειτε οχι. Θα τον συναντας στην τραπεζα στον γκισε, στις ΔΥ, στην λαικη ή το σουπερμαρκετ, σε εταιριες και μαγαζια και ειτε θα σου κανει την ζωη δυσκολη ειτε ευκολη.

Οποτε ας βγει καλος ανθρωπος το παιδι μας και τα υπολοιπα επονται
Άβαταρ μέλους
By otso
mjacob έγραψε:Γιατί ξέρεις κανένα που να έχει πει "αγόρι/κορίτσι νου, μη ζορίζεσαι στο σχολείο. Που να τρέχεις και με δραστηριότητες. Πάνε παίξε καλυτερα. Για ντελιβερας, ταξιτζής κλπ αρκεί ένα δίπλωμα οδήγησης, σχολείο τελειώνεις και με βάση"

(Εξαιρούνται όσοι έχουν εξασφαλίσει στα παιδιά τους ότι δεν χρειάζεται να δουλέψουν ούτε μια μέρα στη ζωή τους εννοείται)

Ta 3 δικα μου δεν υποχρεωθηκαν ποτε σε διαβασμα , δραστηριοτητες οποτε ηθελαν αν ηθελαν σε οτι ηθελαν στο χαλαρο , ξενες γλωσσες δεν πηγαν , φροντηστηριο ποτε .
Η μεγαλη καπου καπου διαβαζε , περασε εδω εκει που ηθελε δεν πηγε, ειχε περασει και στην χωρα που ειχε υπηκοοτητα και πηγε εκει , τελειωσε και εχει εταιρεια με τον φιλο της στο Ταλλιν.
Η μικρη διαβαζει και σκιτσαρει και πουλαει σκιτσα στο νετ.
Ο γιος ειναι ιστορια ,δεν εχει διαβασει ποτε , τουλαχιστον σπιτι , ιδεα δεν εχω αν εχει ανοιξει βιβλιο σε κανα διαλλειμα , ειλικρινα δεν ξερω ποσα βραβεια εχουμε και που ειναι , απο την μαθηματικη εταιρεια ,που πηγε μονος του οταν το ακουσε , για την προκληση . Εχει συμετασχει σε τελικους και εχει λυσει ασκησεις που δεν ειχε διδαχτει , σε θεωριες που δεν ειχε διδαχτει . Εχει περασει και εξω και εδω σε σχολη που του κανει καπως κλικ. Στην ουσια καμμια δεν τον ενδιαφερει και φετος δεν παει για ενα σωρο λογους και στο σχολειο κοιμοταν στο θρανιο αν κατι δεν τον ενδιεφερε .Απο μικρος ξυπναγε το πρωι να δει τον ηλιο να ανατέλλει λατρευει τα ηλιοβασιλεματα ,τα ζωα την θαλασσα απ το πιο μικρο φυτο μεχρι το πιο μεγαλο δενδρο τα βουνα , γενικα η φυση . Σημερα θα κατσω με τα παιδια εξω να δουμε τα πεφταστερια και να βαλουμε στοιχημα ποιος θα δει περισσοτερα ποιος θα αναγνωρισει τους ποιο πολλους αστερισμους .
Θα μπορουσα να πω πολλα , αν εκανα σωστα δεν ξερω , δεν ακολουθησα τιποτα συγκεκριμενο απλως τα εβλεπα και τα χαιρομουνα ,τα χρονια περνουν πολυ γρηγορα και ηθελα να χαρουν την παιδικη τους ηλικια προτου ερθουν τα βασανα της ενηλικης ζωης θελουν δεν θελουν .
Κανενας δεν κατεχει την αληθεια , ολα τυχαια ειναι.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
Νίκος Παππάς έγραψε:
dimik έγραψε:..... αν δεν έχει γίνει όμως από πριν η επένδυση χρόνου και κόπου από τους γονείς μια τρύπα στο νερό θα κάνουν....

Αυτο ειναι το ζορικο και δεν εχει καμια σχεση με πτυχια κλπ

Θελει πολυ κοπο, πολλη κουβεντα, πολυ παραδειγμα για να στηριξεις τα προηγουμενα , οταν μεγαλωνεις παιδια. Ειναι η πιο δυσκολη "δουλεια" που υπαρχει και δεν υπαρχει εγχειριδιο.

Ο σωστος ανθρωπος θα ειναι τετοιος ειτε παρει πτυχιο, ειτε οχι. Θα τον συναντας στην τραπεζα στον γκισε, στις ΔΥ, στην λαικη ή το σουπερμαρκετ, σε εταιριες και μαγαζια και ειτε θα σου κανει την ζωη δυσκολη ειτε ευκολη.

Οποτε ας βγει καλος ανθρωπος το παιδι μας και τα υπολοιπα επονται
Πολλές φορές βέβαια έχω ζηλέψει τα κωλοπαιδια τριγύρω που κάνουν την δίκη τους ζωή εύκολη και όχι των υπολοίπων. Γιατι τον καλο των έχουν δεδομένο τον τρελό τον φοβούνται και τον έχουν στα ώπα ώπα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Chris
otso έγραψε:τα χρονια περνουν πολυ γρηγορα και ηθελα να χαρουν την παιδικη τους ηλικια προτου ερθουν τα βασανα της ενηλικης ζωης θελουν δεν θελουν

Ρε οτσε, ετσι το βλεπω κι εγω. Μου λενε θα μαθει ολλανδικα, δε θα ξερει να γραφει σωστα ελληνικα. Χεστηκα. Εγω ετρεχα σχολειο ιδιαιτερα αγγλικα ημουν 5 μερες στους δρομους. Και η δικια μου εχει την ευκαιρια μεσω του ολλανδικου σχολειου, που ειναι απειρως χαλαροτερο, να μην χρειαζεται φροντιστηρια και γλωσσες γιατι το σχολειο τα καλυπτει αυτα, δλδ τα απογευματα θα ειναι δικα της να κανει δραστηριοτητες και οχι διαβασμα κλπ, και θα της το στερησω με το να την τρεχω σε ελληνικο σχολειο? Ή θα της φαω το σ/κ πχ? (δεν ξερω ποτε ειναι τα ελληνικα σχολεια). Λες και τα υπολοιπα μιλανε αψογα ελληνικα, που το μεσο κειμενο που βλεπω ine prp etsi. Τα απογευματα ποδηλαταδες και τα σ/κ εκδρομες. Κι ας πηξει στα 18, δε χρειαζεται να την πηζω κι απο πριν. Γι'αυτο δε θελω και να γυρισω ελλαδα μεχρι να τελειωσει το σχολειο. Να παει εδω που πετανε χαρταετο, ή ελλαδα να κουβαλαει 10 κιλα βιβλια απο εξι χρονων, να πλακωνομαι με τις θρησκευτικουδες, να ειμαι ολο το απογευμα σε ενα αμαξι να την τρεχω απο δω κι απο κει, και δεν ξερω εγω τι :protest:
Άβαταρ μέλους
By dimik
#800157 Ρε αφηστε τα βιβλία τα φροντιστήρια και τα ιδιαίτερα ο otso έχει δίκιο, χρόνο θέλουν τα παιδιά, χρόνο από μικρά με καποιον να τους δείχνει τον κόσμο, να εξαπτει την φαντασία τους και να απαντάει στα γιατί τίποτα άλλο χρόνο εξολοκλήρου αφιερωμένο σε αυτά κσι όχι με το ένα μάτι στο Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By markvag
Chris έγραψε: δε θελω και να γυρισω ελλαδα μεχρι να τελειωσει το σχολειο.

Απολύτως σωστό! Πολύ καλά θα κάνεις, εύχομαι να σου βγει.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#800643 https://costabotanica.grecotel.com/

Ανοίγουμε και σας περιμένουμε. Ενα μασαζάκι στο Σπα κερασμένο από μένα. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By elvet
mousatos έγραψε:https://costabotanica.grecotel.com/

Ανοίγουμε και σας περιμένουμε. Ενα μασαζάκι στο Σπα κερασμένο από μένα. :iconcool:

Κάθε καλοκαίρι κάνουμε μπάνιο στην άκρη της παραλίας, ευθεία τέρμα προς την λιμν/σα Αντινιώτη. Θα περάσουμε :s_cool
Άβαταρ μέλους
By BARHonda
#801361 Για να μην κάνω hijack το νήμα του Dimsaba, κάτι που διάβασα και... "αγαλλίασε" η ψυχή μου και μου θύμησε γιατί δουλεύω εξωτερικό

Από εδώ

https://cartalk.gr/omilos-epicheiriseon ... reer-days/

Σε αυτό

https://apply.smartcv.co/saracakis

Όπου θα βρεις αυτό

https://apply.smartcv.co/saracakis/job/gp3e

Που ζητάει systema για IT Admin παρακαλώ (που προφανώς απαιτεί βαρβάτη γνώση όλων των προϊόντων Microsoft) αλλά δεν ξεχνάει να σου πετάξει και αυτό

The followings will be highly appreciated:

· Network certification (CCNA).

· Cyber Security certifications.

· MS SQL administration experience.

Με πλάγιο τρόπο δλδ σε θέλει για όλα

Εάν δίνει 2.5 καθαρά για αυτά μάγκας, εάν όχι, καλή τύχη στο μλκ που θα βρει
Άβαταρ μέλους
By dimik
#801362 Και χωρίς να φτάσεις εκεί η αγγελία είναι μια τραγωδία.

Θέλει Sysadmin, helpdesk, network admin, cloud admin κλπ κλπ όλα σε ένα τακτοποίημενα.

Κλασικό για την ελληνική και όχι μόνο πραγματικότητα.
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#801366 Σίγουρα για IT οι μισθοί είναι παραπάνω αλλά τελευταία φορά που πήγα ως μηχανολόγος σε συνέντευξη και ήθελε ο ιδιοκτήτης κάποιον να του τρέχει όλο το μαγαζί ουσιαστικά έδινε 1000€ καθαρά. :s_wacko

Σε πιο πρόσφατη εμπειρία για βοηθός τεχνικού διευθυντή (2ος δηλαδή στο εργοστάσιο για όλα τα τεχνικά θέματα) αφού μου είπε, ο γιος του ιδιοκτήτη εδώ, περήφανα πόσες πολλές μηχανές έχουν και δουλειά και δεν συμμαζεύεται όταν, φτάνοντας στο μισθό, του ζήτησα 1400€ καθαρά με ενημέρωσε πως το budget γενικά ήταν μικρότερο αλλά θα το δούμε. :svivhaha: