Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitris
mjacob έγραψε:Γιατί ξέρεις κανένα που να έχει πει "αγόρι/κορίτσι νου, μη ζορίζεσαι στο σχολείο. Που να τρέχεις και με δραστηριότητες. Πάνε παίξε καλυτερα. Για ντελιβερας, ταξιτζής κλπ αρκεί ένα δίπλωμα οδήγησης, σχολείο τελειώνεις και με βάση"

Με μικρές παραλλαγές στη διατύπωση, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελβετών :)
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#800092 Τότε ποιο είναι το λάθος που συνεχίζουνε στην Ελλάδα , και η προβληματική νοοτροπία που ζμπρωχνει στα πανεπιστήμια;

Εδώ λέμε τα παιδιά του target group που συζητάμε γεμίζουν τα ΕΠΑΛ.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
dimik έγραψε:Και μεγάλο ποσοστό όσων θα επανδρωσουν τα ΕΠΑΛ στην Ελλάδα

Θα σε σοκαρω τωρα γιατι μαλλον δεν εχεις επαφη με ΕΠΑΛ, αλλα πλεον σε αυτα πανε αρκετοι μαθητες του 18-19 που θελουν να πετυχουν σε ΑΕΙ / Πολυτεχνειο λογω ποσοστωσης αφου ειναι ευκολοτερο να πετυχεις μεγαλυτερη βαθμολογια μεσω των πανελληνιων τους.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#800103 Ξέρεις κανένα ρώτησες και υπάρχουν μάλλον πάρα πολλοί γονείς που αδιαφορούν/δεν ασχολούνται ασχέτως λυκείου.

@Νίκος Παππάς

Υπάρχουν σίγουρα κάποια τμήματα που έχουν τέτοιους. Το ποσό πραγματικά ευκολότερο είναι αυτό που θέλουν μέσω ΕΠΑΛ είναι βέβαια άλλη κουβέντα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει το επίπεδο των ΕΠΑΛ υψηλό εξαιτίας τους.

Γενικότερα πάντως η νοοτροπία του "χαρτιού" για το οποιοδήποτε τυχαίο πτυχίο από την κωλοπετινιτσα βασιλεύει ακόμα με αποτέλεσμα στόκοι να μπαίνουν ντουβάρια με πτυχίο να βγαίνουν και οι γονείς να γιορταζουν την εισαγωγή σαν τεράστια επιτυχία.
Άβαταρ μέλους
By markvag
mjacob έγραψε:Τότε ποιο είναι το λάθος που συνεχίζουνε στην Ελλάδα , και η προβληματική νοοτροπία που ζμπρωχνει στα πανεπιστήμια;

Εδώ λέμε τα παιδιά του target group που συζητάμε γεμίζουν τα ΕΠΑΛ.

Όλοι αυτοί οι άσχετοι που θέλουν τα παιδιά τους να κάνουν κάτι άλλο από ανειδίκευτος εργάτης ή εργάτης στα χωράφια... :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#800109 Απαντησες σε αυτο..

mjacob έγραψε:Γιατί ξέρεις κανένα που να έχει πει "αγόρι/κορίτσι νου, μη ζορίζεσαι στο σχολείο. Που να τρέχεις και με δραστηριότητες. Πάνε παίξε καλυτερα. Για ντελιβερας, ταξιτζής κλπ αρκεί ένα δίπλωμα οδήγησης, σχολείο τελειώνεις και με βάση"

με αυτο..
dimik έγραψε:Και μεγάλο ποσοστό όσων θα επανδρωσουν τα ΕΠΑΛ στην Ελλάδα

Όχι οτι δεν είχαμε και στα γενικά λύκεια τέτοιους.

Εκει πηγε το δικο μου σχολιο. ( αν δεν καταλαβα καλα, να με σχωρνας )

Ουτε το επιπεδο των ΓΕΛ ειναι υψηλο, αφου κανεις δεν μενει και προαγονται ολοι. Γενικα το σχολειο ελαχιστη σχεση εχει με αυτο που θυμαμαι εγω, αλλα πες ειμαι λιγο σιτεμμενος :lol:

Βασικα οπως εχει γινει η φαση ολοι πονταρουν στα φροντιστηρια, το σχολειο υπαρχει για να υπαρχει και η προετοιμασια για τις εισαγωγικες θα γινει στο πρωτο εαν και εφοσον ο μαθητης το επιθυμει (γιατι μπορει να επιλεξει να κανει την μελετη μονο του μαθηματος της ημερας ). Τα λεφτα παντως ειναι πολλα οποιο δρομο κι αν διαλεξει.
Άβαταρ μέλους
By mjacob
dimik έγραψε:Ξέρεις κανένα ρώτησες και υπάρχουν μάλλον πάρα πολλοί γονείς που αδιαφορούν/δεν ασχολούνται ασχέτως λυκείου.

Ναι βέβαια στο context μιας συγκεκριμένης συζήτησης το ρώτησα, όχι γενικώς και αορίστως.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#800121 Η κουβέντα πάντως πάντα γίνεται για τα παιδιά των άλλων θα πω εγώ.
Το δικό μας παιδί, θέλουμε να πάει στα καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια, οι άλλοι να γίνουν ψυκτικοί, όχι τα παιδιά μας ασφαλώς.
Επίσης, αμφιβάλλω παρέα που αν το σημερινό επίπεδο των ΓΕΛ είναι χειρότερο από αυτό της εποχής μου, το αντίθετο θα έλεγα.
Απλώς ο μέσος Έλληνας θέλει πως το δικό του παιδί αξίζει να πάει σε ιδιωτικό γιατί είναι αδικημένο ταλέντο που στο δημόσιο ΓΕΛ δεν θ'ανθίσει κλπ κλπ.
Άβαταρ μέλους
By dimik
Anonymous Founder έγραψε:Η κουβέντα πάντως πάντα γίνεται για τα παιδιά των άλλων θα πω εγώ.
Το δικό μας παιδί, θέλουμε να πάει στα καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια, οι άλλοι να γίνουν ψυκτικοί, όχι τα παιδιά μας ασφαλώς.
Επίσης, αμφιβάλλω παρέα που αν το σημερινό επίπεδο των ΓΕΛ είναι χειρότερο από αυτό της εποχής μου, το αντίθετο θα έλεγα.
Απλώς ο μέσος Έλληνας θέλει πως το δικό του παιδί αξίζει να πάει σε ιδιωτικό γιατί είναι αδικημένο ταλέντο που στο δημόσιο ΓΕΛ δεν θ'ανθίσει κλπ κλπ.

Η bold πρόταση είναι το ζουμί και το λάθος γιατί το μεγάλο ερώτημα είναι αν τα παιδιά μας έχουν τις ικανότητες είτε να πάνε στα καλύτερα σχολεία και πανεπιστήμια, είτε να γίνουν πετυχημένοι ψυκτικοί, κι αυτό εξαρτάται κατα ένα μέρος και από τους γονείς.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#800123 Ελάχιστα παιδιά δεν μπορούν, επειδή φταίνε οι γονείς τους για αυτό. Η συντριπτική πλειοψηφία μπορεί, αρκεί να τα αφήσουμε.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#800125 Δεν είναι κάτι μαγικό το παιδί που αναπτύσσει τις οποιεσδήποτε ικανότητες μόνο του, οι γονείς/κηδεμόνες και το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει είναι αυτά που παίζουν πρωτεύοντα ρόλο, κι αν κρίνουμε από συμπεριφορές κλπ που συναντάμε γύρω μας καθημερινά μάλλον δυσοίωνα είναι τα πράγματα
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#800128 Οι γονείς φταίνε στο 99% των περιπτώσεων. Αλλά όπως είπα μιλάμε για πολύ μικρή μειοψηφία. Τα περισσότερα παιδιά, μια χαρά ικανότητες έχουν να σπουδάσουν, αρκεί να μην τους βάζουμε εμπόδια.
Άβαταρ μέλους
By dimik
#800129 Να πάρουν ένα πτυχίο αν τα βάλεις με το έτσι θέλω σε ένα πανεπιστήμιο ναι τα περισσότερα μπορούν αν δεν έχει γίνει όμως από πριν η επένδυση χρόνου και κόπου από τους γονείς μια τρύπα στο νερό θα κάνουν, πτυχίο θα έχουν μεν αλλά αυτό δεν θα σημαίνει τίποτα, με την έννοια ότι δεν θα γίνει καλύτερη η κοινωνία αν έχουμε περισσότερους μακακες με πτυχία, έχουμε ήδη αρκετούς με και χωρίς και τους συναντάμε παντού.

Παιδεία=/πτυχίο