Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#796939 Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Μαζεμένες μοντιφιές

Μπήκε κιτ με αμορτισέρ καπό. Βγήκε εντελώς η βέργα πλέον.

Μπήκε λάμπα led στην όπισθεν. Η μόνη μη led λάμπα που είχε το αμάξι. Συνολικά είναι όντως full led τώρα.

Μπήκε φίλτρο Pipercross foam αντί του K&N. Δώρο από φίλο.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
Giuseppe Busso έγραψε:
George_Prix έγραψε:Τσουπρα φορουμ δεν εχεις φτιαξει ή δεν το βρηκα ωρε Μπουσσε? :hmmm:

https://www.petrolheads.gr/viewtopic.php?f=77&t=2795

Σωστος! Δεν εχουμε και το Μοντ της καρδιας μας πλεον, να το μεταφερει εκει που πρεπει :shifty:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#797754 Εικόνα

Εικόνα

Μπούσσε κάνε λίγο νιάου ρε συ. :s_roses
Αυτό το διαμήκες φιλέτο, πόσα άλογα δίνει; :roll:
Δεν ρωτάω για τα Brembo :innocent:
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#798809 Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Μιας και έπεσε στους 10 εξωτερική χθες βράδυ, ήταν ευκαιρία έτσι για καμιά μέτρηση και λογκάρισμα.

Το αμάξι ψηλά 4η σχέση έχει εισερχόμενο αέρα 22 βαθμούς με το μαμά Intercooler (με 10 βαθμούς εξωτερική). Και μόλις κόψεις πέφτει στους +1 ως +4 βαθμούς. Εξαιρετικό νούμερο για ΟΕΜ cooler. Είναι 8,1 λίτρων φιλέτο. Παρακάτω θα αναβαθμιστεί αν χρειαστεί. Για την ώρα δουλεύει μια χαρά.
Αβάνς 11 μοίρες και πίεση τούρμπο 1.1 περίπου κρατάει μέχρι τον κόφτη.

Και 2 μετρήσεις (100-180 & 100-200) σχεδόν σε απόλυτη ευθεία. Το αμάξι κάνει το 100-200 σε 15sec καθαρό χρόνο. Με λίγο πιο χαμηλή θερμοκρασία λογικά το σπάει.
Διορθωμένο σε 0° είναι 15,07sec.

Αυτά... (για την ώρα)
Τελευταία επεξεργασία από Giuseppe Busso και 20 Δεκ 2022, 17:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By drdino
#798810 Με Draggy μετράς; Ευχαριστημένος;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
drdino έγραψε:Με Draggy μετράς; Ευχαριστημένος;

Με Dragy φίλου.
Του λέω να πάρω δικό μου και δεν με αφήνει. Αν αγόραζα θα έπαιρνα το P-gear
Άβαταρ μέλους
By drdino
#798813 Δεν το ήξερα το P gear, καλύτερο;
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
drdino έγραψε:Δεν το ήξερα το P gear, καλύτερο;

Όταν το είχα ψάξει να πάρω, νομίζω ότι το p gear έχει πιο αξιόπιστες μετρήσεις γιατί έχει ρυθμό ανανέωσης 20Hz αντί για 10 του Dragy. Αλλά δες και ποιο κρατάει πιο πολύ μπαταρία, πιο σχήμα σε βολεύει καλύτερα κλπ. Δες και το user interface των εφαρμογών.

Το λογκάρισμα δεν είναι από dragy, αλλά από το Car Scanner. Εφαρμογή τύπου Torque Pro.
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#799405 Πάνε 2-3 εβδομάδες τώρα που είπα να λύσω ξανά πολλαπλασιαστές και να βγάλω έξω τα μπουζί.

1-4 κύλινδρος από αριστερά προς δεξιά

Εικόνα

1

Εικόνα

2

Εικόνα

3

Εικόνα

Εικόνα

4

Εικόνα

1

Εικόνα

2

Εικόνα

3

Εικόνα

4

Εικόνα

Τα μπουζί είναι ιριδίου NGK για Audi RS3/RS7 και ένα βαθμό πιο ψυχρά από τα ΟΕΜ. Έχουν περίπου 8500km από πέρσι και αμέσως μετά το αμάξι έγινε stage 1.

Η εισαγωγή στο turbo inlet ήταν έτσι

Εικόνα

και εδώ το σωληνάκι αναθυμιάσεων

Εικόνα

τα μαμά μπουζί με περίπου 37 χιλιάδες χιλιόμετρα (αν θυμάμαι καλά) βγήκαν έτσι:

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Το πρόβλημα ίσως το έλυνε ένα oil catch can. Αλλά ίσως να μην χρειάζεται γιατί μάλλον το θέμα είναι άλλο και έχει βρεθεί. Ενδεχομένως να μιλάμε για "χαλασμένη" PCV Valve. Τον διαχωριστή αέρος/λαδιού δηλαδή. Και ενδεχομένως να βρέθηκε και η αιτία που το αμάξι "πίνει" εξ αρχής σταθερά περίπου 100-150ml ανά 1000km. Το θέμα είναι γνωστό αλλά εγώ δεν θα το ανακάλυπτα αν πέρσι δεν είχα αλλάξει turbo inlet και δεν είχα δει αυτή τη λίμνη λαδιού εκεί.

Να μην τα πολυλογώ άλλο. Έχω ήδη παραγγείλει μια PCV της Metzger στο 1/3 των χρημάτων της γνήσιας η οποία έχει περίπου 120-150€. Πιστεύω ότι θα λυθεί το θέμα τις αναθυμιάσεις. Και όπως θα δείτε στις φωτογραφίες, μου έχει λαδώσει και τα μπουζί τους 2ου και ειδικά του 3ου κυλίνδρου. Όπως και η μαυρίλα στο πάνω μέρος, κοντά στον σπινθήρα, είναι από καύση λαδιού πιστεύω. Αλλά η ακίδα και στα 4 μπουζί είναι σαν καινούρια. Αφάγωτη.

Η PCV είναι αυτή:

Εικόνα

Εικόνα

είναι αγορασμένη σε revision OEM κωδικού που προφανώς θα είναι βελτιωμένη θέλω να ελπίζω.
Ο ΟΕΜ κωδικός που φοράει τώρα το αμάξι μου είναι 06K103495AT και το πρόγραμμα της αντιπροσωπείας δίνει να φορέσω την έκδοση 06K103495BL.

Σε λίγες μέρες παραλαμβάνω, τοποθετώ όταν βρω χρόνο, κάνω μια 1000άδα χιλιόμετρα και ελπίζω να λυθεί.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
Giuseppe Busso έγραψε:
Το πρόβλημα ίσως το έλυνε ένα oil catch can.

Αυτό ίσως βοηθούσε να μη δημιουργούνται γρήγορα επικαθήσεις. Αλλά πρέπει να βρείς ενα καλό δοχείο, να έχει εσωτερικό φίλτρο, μεγάλη χωρητικότητα και να αδειάζει εύκολα.

Giuseppe Busso έγραψε:Ενδεχομένως να μιλάμε για "χαλασμένη" PCV Valve.

Αν είναι χαλασμένη θα λύσει μάλλον το πρόβλημα της κατανάλωσης λαδιού - εκτός αν έχουν χαλάσει τα ελατήρια πιστονιών λόγω μεγαλύτερης πίεσης.

Το θέμα με τις επικαθήσεις όμως δε θα το λύσει.

Αφού έχεις χρόνο και όρεξη να ασχοληθείς, πάρε μια ενδοσκοπική κάμερα που συνδέεται στο κινητό και δεν τι γίνεται μετά τα μπουζί, σε βαλβίδες κτλ
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#799412 Καλά, δοχείο σοβαρό δεν παίζει να πάρω. Θέλει πολλά λεφτά. Υπάρχουν φθηνά από Ali αλλά μάλλον θα είναι φθηνά και στις "υπηρεσίες" τους. Δεν ασχολούμαι παραπάνω. Αρχικά θα πορευτώ με την αλλαγή της PCV και βλέπουμε. Εξάλλου τα μπουζί θα μείνουν πάνω άλλα τόσα χιλιόμετρα το πολύ, δεν είναι αυτό το θέμα μου. Οι επικαθήσεις είναι θέμα, δεν μου άρεσε σαν εικόνα.

ΥΓ: καλή ιδέα η κάμερα, θα ρωτήσω το μηχανικό αν έχει να μου τη δώσει
Άβαταρ μέλους
By Scotch
Giuseppe Busso έγραψε:ΥΓ: Μου άξιζε να φάω ένα καλό πεϊνιρλί κάπου ωραία μετά από όλα αυτά όμως

Εικόνα

Θύμησέ μου πού είναι αυτό βρε Γιάννη.

< >
Άβαταρ μέλους
By Giuseppe Busso
#800253 Διαδικασία αλλαγής PCV Valve

Τα υλικά μας

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εδώ έλυσα και έβγαλα την παλαιά

Εικόνα

Εικόνα

Εδώ πέρασα ένα κολιέ διάστασης 8-12mm με το καρυδάκι του διότι σε αυτό το σημείο είχε ένα πρεσαριστό κολιέ το οποίο δύσκολα το τοποθετείς ξανά.

Εικόνα

Σκούπισα την περιοχή να μην έχει λάδια, ειδικά στο σημείο που εφάπτεται η φλάντζα της PCV, και τοποθέτησα τη νέα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εδώ το turbo και το inlet, η σωλήνα εισαγωγής και το σωληνάκι αναθυμιάσεων τίγκα στο λάδι. Βγήκαν για να καθαριστούν σχολαστικά

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Πράγμα που έκανα ώστε να δούμε από εδώ και πέρα τη συμπεριφορά της νέας βαλβίδας

Εικόνα

Εικόνα

Και εδώ έχουμε δέσει τα πάντα. Όλα καθαρά. Ο κινητήρας δουλεύει άψογα, δεν έχουμε κάποια διαρροή. Όλα πήγαν καλά. Μένει να δούμε εν καιρώ αν όντως έφταιγε αυτό. Η αλλαγή έγινε στις 46449km

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Πρέπει να μου πήρε 1 ώρα και 45 η όλη διαδικασία γιατί έκανα και καθαρισμούς. Σαν διαδικασία αλλαγής της PCV είναι ο μίσος χρόνος.