Arrow έγραψε:
Arrow έγραψε:
sknipper έγραψε:Δυστυχώς κουβαλάμε αρκετά συμπλέγματα σε σχέση με το γιατρός/δικηγόρος/μηχανικός. Συμφωνώ στην παιδεία/εκπαίδευση αλλά για όλο το φάσμα των επαγγελμάτων. [...]
Και πολύ θα μου άρεσε να απορροφούνται Έλληνες σε περισσότερες εργασίες από το να τις παίρνουν οι μετανάστες (νόμιμοι και παράνομοι).
sknipper έγραψε:Βγάζουμε πολλούς πτυχιούχους αλλά και εισάγουμε πολλούς που τους στέλνουμε εκτός να σπουδάσουν.
Μετά έχουν λάθος κατανομή, δεν μπορεί να απορροφηθούν όλοι στις 3-4 μεγάλες πόλεις.
Γιατί όμως αρνούνται να εργαστούν; Επειδή δεν χρειάζεται. Επειδή η μαμά και ο μπαμπάς θα συνεχίσουν να συντηρούν τον οικόσιτο γόνο τους. Γιατί λοιπόν αυτός να ζοριστεί, να ξεσπιτωθεί και να τρέχει;
Δυστυχώς κουβαλάμε αρκετά συμπλέγματα σε σχέση με το γιατρός/δικηγόρος/μηχανικός. Συμφωνώ στην παιδεία/εκπαίδευση αλλά για όλο το φάσμα των επαγγελμάτων. Όλοι έχουν να κερδίσουν και σαν άνθρωποι/κοινωνία και σαν εργαζόμενοι/επαγγελματίες με ένα ελάχιστο επίπεδο σπουδών πέρα από το Γυμνάσιο.
Και πολύ θα μου άρεσε να απορροφούνται Έλληνες σε περισσότερες εργασίες από το να τις παίρνουν οι μετανάστες (νόμιμοι και παράνομοι). Σε κάποιες χώρες ξεκάθαρα και με νομικό πλαίσιο οφείλεις να προσλάβεις ντόπιο εκτός αν αποδείξεις ότι ο ξένος είναι καλύτερος/καταλληλότερος.

mjacob έγραψε:To αντίθετο, αυξάνεται. Προσωπικά ελπίζω το παιδί μου να μην επιλέξει την ιατρική . Υπέρ της γνώσης και παιδείας και θα το στηρίξω αλλά το μεγαλώνω χωρίς τέτοιες προκαταλήψεις. Βέβαια μεγαλώνει σε άλλη χώρα οπότε δεν εκτίθεται στις ελληνικές προκαταλήψεις (βέβαια να δούμε τι θα μας προκύψει...).sknipper έγραψε:Δυστυχώς κουβαλάμε αρκετά συμπλέγματα σε σχέση με το γιατρός/δικηγόρος/μηχανικός. Συμφωνώ στην παιδεία/εκπαίδευση αλλά για όλο το φάσμα των επαγγελμάτων. [...]
Και πολύ θα μου άρεσε να απορροφούνται Έλληνες σε περισσότερες εργασίες από το να τις παίρνουν οι μετανάστες (νόμιμοι και παράνομοι).
H... εμβέλεια του επιχειρήματος μειώνεται όταν αυτό το λέει ένας γιατρός/δικηγόρος/μηχανικός...
markvag έγραψε:Εσύ θα πήγαινες να δουλέψεις ως κηπουρός πχ ή ανειδίκευτος εργάτης σε εργοστάσιο αν για 2-3 χρόνια δεν έβρισκες δουλειά ως γιατρός;;Μα φυσικά, αλλά εγώ δεν είμαι νορμάλ.
sknipper έγραψε:markvag έγραψε:Εσύ θα πήγαινες να δουλέψεις ως κηπουρός πχ ή ανειδίκευτος εργάτης σε εργοστάσιο αν για 2-3 χρόνια δεν έβρισκες δουλειά ως γιατρός;;Μα φυσικά, αλλά εγώ δεν είμαι νορμάλ.![]()
Είδες που συμφωνούμε;

Anonymous Founder έγραψε:Υπέρ της παιδείας όπως λες, έστω κι αν δεν γίνει γιατρός.Παιδεία/εκπαίδευση δεν συνδέεται άρρηκτα με την επαγγελματική κατεύθυνση ή αποκατάσταση. Αφ'ενός σε κάνει καλύτερο και χρησιμότερο άνθρωπο, αφ'ετέρου δείχνει ότι έχεις κάποιες ικανότητες/προσόντα όπως ικανότητα να στρώσεις τον κώλο σου και να διαβάσεις, ενημερωθείς, γράψεις μια ομιλία, μια εργασία, κάνεις παρουσίαση σε κόσμο κλπ πράματα που μετράνε σε πολλούς επαγγελματικούς τομείς. Είτε θέλεις να κάνεις εσύ δική σου δουλειά είτε να βρεις δουλειά κάπου αλλού. Ξέρω πχ ότι μεγάλες τράπεζες προσλαμβάνουν πτυχιούχους/μαστεράδες αντικειμένων φαινομενικά άσχετων με το βασικό αντικείμενο του χρήματος. Γιατί ακριβώς με την προϋπηρεσία/σπουδές τους έχουν/μπορούν να προσφέρουν. Η ποικιλία δυνατοτήτων είναι πλεονέκτημα, μια τράπεζα χειρίζεται χρήματα που θα πάνε σε ομάδα ποδοσφαίρου, ομάδα F1, κατασκευαστική εταιρεία, νοσοκομείο-φαρμακευτική εταιρεία, μεταφορικές εταιρείες, ξενοδοχεία-τουρισμός-εστίαση, ελεύθερους επαγγελματίες κάθε αντικειμένου κοκ, βοηθάει να έχεις σχετικά μυαλά.
Άρα τι να γίνει;
Σίγουρα θέλεις να σπουδάσει και να μην γίνει τεχνίτης νομίζω.
markvag έγραψε:Χμ, αστειάκι.... Παραποιείς τα λεγόμενα για να βγάλεις συμπέρασμα.sknipper έγραψε:Τουλάχιστον παραδέχεσαι ότι δεν είναι νορμάλ να έχεις πτυχίο πχ γιατρού και να δουλεύεις ανειδίκευτος εργάτης...markvag έγραψε:Εσύ θα πήγαινες να δουλέψεις ως κηπουρός πχ ή ανειδίκευτος εργάτης σε εργοστάσιο αν για 2-3 χρόνια δεν έβρισκες δουλειά ως γιατρός;;Μα φυσικά, αλλά εγώ δεν είμαι νορμάλ.![]()
Είδες που συμφωνούμε;
dimik έγραψε:Έτσι, ο δικηγόρος που έγινε σουβλατζής αν θα πετύχει θα είναι κυρίως επειδή έχει παιδεία κι όχι επειδή έχει πτυχίο νομικής.
Την κριτική σκέψη, την διάθεση να ψάξει-μάθει-διαβάσει, να συνδυάσει πληροφορίες, την σωστή συμπεριφορά, τον σεβασμό κοκ δεν την δίνει μόνο ένα πτυχίο.
Γι αυτό υπάρχουν και άπειροι πτυχιούχοι τενεκεδες που δεν κάνουν ούτε για σουβλατζηδες.
Τώρα το τι θα γίνει το παιδί του καθενός δεν εχει σημασία αρκεί να κάνει κάτι που πρώτα του αρέσει και δεύτερον θα του παρέχει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Το αν θα είναι χειρωνακτης ή white collar εξαρτάται από το ίδιο και τις δυνατότητες του, οι γονείς οφείλουμε να παρέχουμε προσωπικά την εξωσχολικη παιδεία και τους πόρους για την επαγγελματική εξειδίκευση που επιθυμεί.
Το λάθος που έκαναν οι παππούδες και οι γονείς μας να πιέζουν τα παιδιά προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις πρέπει κάποτε να το σταματήσουμε.
Τα προσωπικά όνειρα, φιλοδοξίες και αποτυχίες πρέπει να σταματήσουμε να τα μετακυλιουμε στα παιδιά, είναι κομμάτι μας όχι ο εαυτός μας σε μικρότερη ηλικία που πρέπει να τα κάνει όλα σωστά αυτή την φορά.

https://i.postimg.cc/wBQLbZMc/813966[…]
Η πρώτη είναι :lipsealed: :inlove:
Όλοι κάνανε standing start και ο Μαξ έκανε rollin[…]
Το παλευει και ο Ναντο να εχει ενα "14" […]
Εδώ ο 7κις μάλλον έκανε μλκια και κακώς έδωσαν τη[…]
https://www.newsit.gr/ellada/tanagra-tmimata-tou-p[…]