Προσωπικά σε παρόμοια περίπτωση δεν είχα φυσικά κανένα πρόβλημα.
mjacob έγραψε:Στον ιδιωτικό εννοώ, και δεν την κοπανάς. Κλήση σε δικαστήριο έχεις και για αυτο σου δίνουν αποδεικτικό στο τέλος.
Pitt έγραψε:mjacob έγραψε:Στον ιδιωτικό εννοώ, και δεν την κοπανάς. Κλήση σε δικαστήριο έχεις και για αυτο σου δίνουν αποδεικτικό στο τέλος.
Μια και δυό φορές ναι, αλλά ΔΕΚΑ ΟΚΤΩ ΦΟΡΕΣ? Σε πλήρωσε ο εργοδότης σου για ΔΕΚΑ ΟΚΤΩ ΜΕΡΕΣ αδιαμαρτύρητα? Μπράβο του.
Pitt έγραψε:Στο συμβάν με τους δύο νεκρούς και την έλλειψη μαρτύρων που ανέφερε ο Morx, σχολίασα ότι οι μάρτυρες "εξαφανίσθηκαν" γιατί δεν ήθελαν μπλεξίματα και ταλαιπωρία. Θα αναφέρω μια προσωπική εμπειρία για να δείτε τι εννοώ.
Ιούλιος 2007. Απόγευμα, μόλις γυρίζω από την δουλειά, ο μικρός μου (16 χρονών τότε) βγαίνει από το σπίτι για να πάει βόλτα. Σε 3 λεπτά γυρίζει πίσω λέγοντας ότι δύο τύποι τον λήστεψαν (χρήματα, γυαλιά, MP3 player, κινητό κλπ) σχεδόν έξω από το σπίτι. Κατεβαίνω βιαστικά και σχεδόν γυμνός όπως ήμουν μπαίνω στο αυτοκίνητο με τον γιό μου και παίρνω σβάρνα τους δρόμους για να τους βρώ. Έψαχνα αρκετά αλλά (ευτυχώς) δεν τους βρήκα.
Συναντάω τυχαία έναν αστυνομικό της ΔΙΑΣ, του λέω τι έγινε και με προετρεψε να αναφέρω το γεγονός στο Αστ. Τμήμα για να επιληφθούν αυτοί. Έχοντας τον γιό μου μαζί και κυρίως για λόγους παραδειγματισμού, έπρεπε να κάνω ότι θα έκανε ένας σωστός πολίτης. Πήγαμε λοιπόν στο Τμήμα και αναφέραμε το γεγονός ως οφείλαμε. Συνελήφθησαν την επομένη και παραπέμφθηκαν (μεταξύ των άλλων, γιατί επρόκειτο για "μπουμπούκια") και με την κατηγορία της ληστείας.
Από τότε άρχισε μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία που ως αποτέλεσμα είχε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επεδίωκα να "διδάξω" στο παιδί. Παραβλέπω τον καυγά που έκανα με τους αξ/κούς γιατί ήθελαν να φέρουν τους ληστές μπροστά στο ανήλικο για αναγνώριση και πηγαίνω στο ζουμί, στον κολασμό του εγκλήματος.
Σχεδόν τρία χρόνια μετά καλείται ο γιός μου ως μάρτυς κατηγορίας στο δικαστήριο που προσδιορίστηκε για τον Ιούνιο 2010. Φοιτητής πλέον σε πανεπιστήμιο άλλης πόλης, με ρωτάει τι πρέπει να κάνει, γιατί έχει εξεταστική. "Παρατάς της εξεταστική και έρχεσαι να καταθέσεις όπως οφείλεις" του απάντησα. Ήρθε το παιδί και το δικαστήριο ανεβλήθη. Η ιστορία με τις κλήσεις και τα δικαστήρια που αναβάλλονταν επαναλαμβάνονταν για χρόνια και κατά σύμπτωση σχεδόν όλα προσδιορίζονταν τους μήνες Σεπ, Φεβ, Ιουν, σε περιόδους εξετάσεων. Πόσες φορές λέτε να πήγε και να έφυγε άπρακτος λόγω αναβολής; Ούτε 1 ούτε 2 αλλά 18 (ολογράφως: ΔΕΚΑΟΚΤΩ) φορές, έως πέρσι που εκδικάσθηκε.
Μία φορά που η διαδικασία είχε διακοπεί για την επομένη, ο γιός μου πήγε στον Πρόεδρο για να τον ρωτήσει αν τελικώς πιστεύει ότι θα εκδικασθεί η υπόθεση την επομένη ή πάλι θα αναβληθεί (γιατί την επομένη έδινε σημαντικό μάθημα) και πήρε την απάντηση ότι "αν δεν είσαι εδώ όταν κληθείς, θα τιμωρηθείς με φυλάκιση".
Τι έμαθε το παιδί μου από την ιστορία αυτή; Ότι δεν φτάνει που τον λήστεψαν, δεν πήρε πίσω τίποτε από αυτά που του έκλεψαν, έχασε πολύτιμο χρόνο και ένα σωρό μαθήματα για να καταθέσει, δαπάνησε χρήματα για να πηγαινοέρχεται αδίκως λες και του έκαναν καψόνι και απειλήθηκε κιόλας ότι θα τιμωρηθεί. Ευτυχώς πάλι που η ταλαιπωρία περιορίσθηκε μόνο σ’ αυτά και δεν είχαμε και απειλές ή και εκβιασμούς.
Ερώτηση: Πόσο πρόθυμος νομίζετε ότι θα είναι την επόμενη φορά (ο ενήλικος πολίτης πλέον) που θα κληθεί ως μάρτυρας και μάλιστα για υπόθεση όχι δική του (που να τον αφορά άμεσα), αλλά άλλων;
Pitt έγραψε:Αν από τα παραπάνω κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα, μάλλον κατάλαβες λάθος. Ουδέποτε συνέκρινα την ανθρώπινη ζωή με οποιοδήποτε υλικό αγαθό!
Προσπάθησα να εξηγήσω τον λόγο για τον οποίο οι μάρτυρες δεν ήταν πρόθυμοι να καταθέσουν. Κατά την άποψή μου το έκαναν για να αποφύγουν την ταλαιπωρία και τα "μπλεξίματα". Θα με ενδιέφερε να ακούσω αν έχεις κάποια καλύτερη εξήγηση. Πως και τι σκέφθηκε άραγε κάποιος που ήταν παρών στο ατύχημα (-τα) και αντί να καταθέσει, την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια;
Ειδικά το δεύτερο υποθέτω ότι έγινε παρουσία πολλών μαρτύρων. Όλοι αυτοί ήταν ασυνείδητοι, αδιάφοροι, κακεντρεχείς, καταζητούμενοι από την αστυνομία, φίλοι ή συγγενείς των οδηγών που προκάλεσαν τα ατυχήματα;
Pitt έγραψε:Αλέξανδρε, τα είχαν σκοτώσει λίγο μετά την ληστεία και τους συνέλαβαν την επομένη. Δεν γεννάται θέμα με αυτά, ούτε αυτά που ανέφερα τα είπα για τα σκατουλάκια που του έκλεψαν. Την ταλαιπωρία ενός μάρτυρα ήθελα να καταδείξω. Υπόψη ότι επειδή επρόκειτο για ληστεία, δεν χρειαζόταν να υποβάλουμε μήνυση, γι’ αυτό και ο γιός εκλήθη ως μάρτυρας.
Pitt έγραψε:
@UnHaCkAbLe, στα παραπάνω ατυχήματα έχασαν την ζωή τους άνθρωποι και κανένας μάρτυρας δεν μπορεί να τους επαναφέρει στη ζωή. Όσο σοβαρά και να ήταν τα ατυχύματα, η οποιαδήποτε μαρτυρία θα είχε ως σκοπό μόνο τον εκ των υστέρων καταλογισμό ευθυνών και την τιμωρία των υπαιτίων.
Pitt έγραψε:Επίτρεψέ μου να ξαναθέσω το ερώτημα. Για ποιό λόγο πιστεύεις ότι οι μάρτυρες δεν ήταν πρόθυμοι να καταθέσουν;
InFiNiTy έγραψε:Μια γρήγορη ερώτηση.
Είχα παρκάρει σε parking και ήρθε μια δίπλα μου και όπως άνοιξε την πόρτα της μου έκανε γρατζουνιά την οποία δεν πρόσεξα και δεν είπα τίποτα. Όταν επέστρεψα είδα αυτή τη γρατζουνιά και άλλη μια από την πίσω πόρτα της που έγινε όσο έλειπα.
Έχω τον αριθμό κυκλοφορίας της, μπορούμε να κάνουμε κάτι ή είναι πολύ αργά;
Τι έπαθαν τα μισά αυτοκίνητα στο γύρο σχηματισμού[…]
Δεν είναι για ζωηρή οδήγηση, ίσως ξεφεύγει το D[…]
1) Μετα απο τοσα χρονια στα φορα ακομα δεν εχεις μ[…]
SHIELD: Η γεωκτιριοσύζευξη αλλάζει τη μάχη με τον[…]