Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#798518 Μάλλον έγιναν ακόμα πιο μύστες.

Σημερινό άρθρο του thetoc.

Αποκάλυψη από "Το Βήμα της Κυριακής": Οι τρεις υπουργοί που άκουγε η ΕΥΠ επί ΣΥΡΙΖΑ
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
Anonymous Founder έγραψε:Η Ελλάδα είναι μια νέα Ουγγαρία. Πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι, η πορεία της χώρας μου φαίνεται μη αναστρέψιμη.
Εκτός αν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη στις εκλογές, κάτι που δεν το βλέπω να γίνεται.

Σοβαρά τώρα περιμένεις αυτή η σκατίλα να διορθωθεί με εκλογές; :svivhaha: :lol: :help:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#798534 Τι άλλο; Πραξικόπημα;

Yugo_para_siempre έγραψε:
dimviii έγραψε:αχνα για Ντογιακο

https://www.newsit.gr/

https://www.protothema.gr/

τα τριμπουρδελα εδω μεσα που αναρωτιουνται γιατι ειμασταν 104 τι λενε?

Επίσης thetoc άχνα όσο το έψαξα.

Μιλάμε για μεγάλους μύστες...

https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/ ... -tis-adae/

Αλλο μύστης άλλο ξυστης.

Ριζοσπαστης από την άλλη...;
:lipsealed:
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#798537 Έντι όσο έψαξα, το τόνισα.

Άνοιξα την αρχική σελίδα του thetoc την Παρασκευή και άρχισα να κατεβαίνω για πολλή ώρα.

Δεν βρήκα τίποτα.

Αν ανέβασαν άρθρο για τα μάτια του κόσμου, χωρίς να είναι σε λογική προτεραιότητα εμφανές, ώστε να το διαβάσει κάποιος, είναι κοροϊδία.

Σήμερα η αναφορά για την παρακολούθηση 3 υπουργών από την ΕΥΠ επί κυβέρνησης Σύριζα ήταν 4ο-5ο θέμα στην αρχική σελίδα του thetoc.

Αντίστοιχα άρθρα υπήρχαν εννοείται σε ζορίσματα επί εποχής Σύριζα, τα οποία ανέβαζαν μεν η Αυγή, η Εφημερίδα των Συντακτών και το Documento αλλά και αυτά δεν ήταν πουθενά εμφανή στην αρχική σελίδα, αβαβα και αυτοί...

Αν νομίζεις ότι μιλάς με αμετανόητο αριστερό γενικά, ή Συριζαίο, ή Κουτσούμπα, ή με πολύ ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή καλώς. Δε θα κουραστώ να αποδείξω το αντίθετο.

Το μόνο που λέω είναι ότι εκτός από τον τελευταίο 1 μήνα που ζορίστηκε ο χοντρός και άλλαξε λίγο τη στάση του.
Πλην των γνωστών 3-4 μικρών μέσων που δεν έχουν σοβαρή αποδοχή.
Όλα τα υπόλοιπα, πιο μεγάλα και με ευρεία αποδοχή, ήταν προκλητικά, είτε υπέρ της κυβέρνησης, είτε έστω ουδέτερα σε οποιαδήποτε στραβή της...
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#798540 Δεν νομίζω ότι αναφέρομαι πουθενά συγκεκριμένα.
Μια επισήμανση έκανα.

Μονο μη μου αλλάξεις θέμα με τους τριμπουρδελους γιατί θέλω να μου απαντήσει ο Μαλτεζος πως έχει οραματιστει την πτώση της Χουντας.
Άβαταρ μέλους
By markvag
Anonymous Founder έγραψε:Η Ελλάδα είναι μια νέα Ουγγαρία. Πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι, η πορεία της χώρας μου φαίνεται μη αναστρέψιμη.
Εκτός αν υπάρξει κάποια μεγάλη έκπληξη στις εκλογές, κάτι που δεν το βλέπω να γίνεται.

Ε, η έκπληξη θα είναι να βγει ο συριζα. Άρα, όχι κάποια ουσιαστική αλλαγή... Τουλάχιστον θα σταματήσουν οι συγκαλήψεις παιδεραστών και τα σκάνδαλα κάθε μέρα... Ελπίζω... Αν και με την ολοκληρωτική σχεδόν κατάληψη του κράτους από τη ΝΔ, πλέον πρέπει να φύγει πάρα πολύς κόσμος από πολλές θέσεις, που δεν νομίζω να γίνει ποτέ πλέον. Τουλάχιστον όχι στα επόμενα 20 χρόνια και όχι χωρίς (πραγματική) επανάσταση.
Άβαταρ μέλους
By cmarin
markvag έγραψε:

Αν και με την ολοκληρωτική σχεδόν κατάληψη του κράτους από τη ΝΔ, πλέον πρέπει να φύγει πάρα πολύς κόσμος από πολλές θέσεις, που δεν νομίζω να γίνει ποτέ πλέον. Τουλάχιστον όχι στα επόμενα 20 χρόνια και όχι χωρίς (πραγματική) επανάσταση.

Είναι αυτό ακριβώς που δεν έκανε ο Σύριζα στην προηγούμενη θητεία του και είχε αντίπαλο όλο το κράτος
Άβαταρ μέλους
By otso
#798653 η οτι δεν εκανε ο ΓΑΠ , η οτι δεν εκανε ο Χοντρος η οτι δεν εκανε ο Σημιτακος η οτι δεν εκανε ο Μουνακιας η οτι δεν εκανε ο Φρυδας με τους χουντικος και μπορουμε να παμε μεχρι συστασεως ελληνικου κρατους .
Δηλαδη την διαπιστωση οτι τα πιο σιχαμερα ατομα που γενναει η ελληνικη κοινωνια , βολευονται στον κρατικο μηχανισμο και σιτιζονται απο μας τους υπολοιπους ασχετως το τι δηλωνουν οτι ειναι πολιτικα καθως ειναι μια συμπαγης μαζα που πουλανε την ψηφο τους αναλογα με το που βλεπουν οτι υπαρχει μπαγιοκο μονο εγω το εχω διαπιστωσει;
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#798664 Δεν τον κόβω για μαρξιστή τον otso. Η μόνη εναλλακτική φωνή είναι το Μέρα25.
https://mera25.gr/gianis-varoufakis-o-p ... takis-a-e/
Από τη μια μεριά θα θέσετε στους πολίτες την ανάμνηση των πολλαπλών εισαγόμενων κρίσεων και θα πείτε ότι παρά το γεγονός ότι είχατε αυτές τις εισαγόμενες πολλαπλές κρίσεις τα πήγατε καλά. Η αλήθεια; Σας έσωσαν οι εισαγόμενες πολλαπλές κρίσεις. Στον covid-19 και στον εισαγόμενο πληθωρισμό έχετε ιερή υποχρέωση. Θα έπρεπε να τους κάνετε εικόνισμα. Να τα πάρουμε ένα-ένα;

Το νοικοκύρεμα του δημόσιου ταμείου. Σας ήρθαν κουτί τόσο ο covid-19 και η πανδημία, όσο και ο πληθωρισμός, όσο και ο Βλαντιμίρ Πούτιν γιατί μαζί αυτά τα τρία, αυτές οι τρεις δυνάμεις, τίναξαν στον αέρα το γερμανικό βιομηχανικό μοντέλο και μαζί του το ευρωζωνικό πακέτο, το λεγόμενο σύμφωνο σταθερότητας. Κι έτσι για πρώτη φορά μετά το 2010 οι τροϊκανοί έλυσαν τα λουριά ελληνικής Κυβέρνησης. Ξοδέψτε, ξοδέψτε, ξοδέψτε. Κι έτσι ξοδέψατε 50 δισεκατομμύρια μέσα σε δύο χρόνια. Το ένα τέταρτο του ΑΕΠ ξοδεύτηκε. Κάθε ομόλογο που εκδίδατε, κύριε Σταϊκούρα, το αγόραζε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ας αφήσουμε αυτά για τις αγορές. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Η κ. Λαγκάρντ ήταν από πίσω. Έτσι το χρέος πήγε στα 400 δισεκατομμύρια, την ώρα που κατέρρεε το ΑΕΠ. Κάποια στιγμή έπεσε και κάτω από 170 δισεκατομμύρια.

και
Είναι τζίφος οι επενδύσεις στις οποίες βασίζετε το αφήγημα της δυναμικής οικονομίας που παραδίδετε. Οι σοβαροί, πραγματικοί, οι υπομονετικοί επενδυτές δεν έρχονται στην Ελλάδα. Και δεν έρχονται για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί ξέρουν ότι με ένα τηλέφωνο του κ. Περιστέρη, του κ. Μελισσανίδη, του κ. Βαρδινογιάννη εσείς θα τους μπλοκάρετε την επένδυση.

Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί ξέρουν ότι το 2030, 2031, 2032 -αυτή είναι η παρακαταθήκη που αφήσατε εσείς του ΣΥΡΙΖΑ με το 4ο μνημόνιο του Αυγούστου του 2018- το δημόσιο ταμείο θα βογγά από τις αποπληρωμές στην Τρόικα ιδίως τώρα με την αύξηση των επιτοκίων. Θα υπάρξει νέα διαπραγμάτευση. Οι υπομονετικοί σοβαροί επενδυτές το προβλέπουν αυτό. Προβλέπουν τα νέα μέτρα που θα έρθουν, τα νέα προαπαιτούμενα για να γίνει η νέα αναδιάρθρωση του χρέους το 2032, οπότε και θα γίνει.

Είναι πολύ ενδιαφέρον άρθρο, αλλά μην ξεχνάμε πως ο κος Βαρουφάκης δεν δικαιούται να ομιλεί, μιας και μας χρέωσε με 10άδες, -τι λέω- 100άδες δισεκατομμύρια ευρώ, μέσα σε 6 μήνες. Ενώ ο κος Μητσοτάκης, χρειάστηκε σχεδόν 4 χρόνια για να το πετύχει.
:s_dunno :s_roses

Α, εδώ να πούμε όμως πως την ίδια ανάλυση κάνει και ο κος Ευάγγελος (και όχι Βαγγέλης) Βενιζέλος, που (θέλει να πιστεύει) πως έσωσε μαζί με τον Σαμαρά την χώρα με τα μνημόνιά τους:
https://www.news247.gr/politiki/skliri- ... 70445.html
- Υπάρχουν πολλοί που βλέπουν μια νέα περίοδο κυβερνητικής ανεμελιάς στην οικονομία, με παροχές και δαπάνες εκτός των δυνατοτήτων. Θεωρείτε πιθανό να ζήσουμε σύντομα μια νέα εποχή μνημονίων;

Δεν θα έρθει νέα εποχή μνημονίων, αλλά ζούμε ήδη μια εποχή πολλαπλών κρίσεων που θέτει όλες τις χώρες και τις χώρες - μέλη της Ευρωζώνης υπό συνεχή και σκληρή δοκιμασία και υπό τη σκληρή αξιολόγηση των αγορών. Ενώ λοιπόν βαδίζουμε τα τελευταία πολλά χρόνια από κρίση σε κρίση, από την οικονομική κρίση στην πανδημία και από την πανδημία στον πόλεμο στην Ουκρανία, στην ενεργειακή κρίση, την κρίση των εφοδιαστικών αλυσίδων και την πληθωριστική κρίση, υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά. Τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης το δημοσιονομικό πλαίσιο της Ε.Ε. ήταν άκαμπτο, ενώ στην αρχή της περιόδου αυτής δεν υπήρχαν καν μηχανισμοί αντιμετώπισης της κρίσης. Από την πανδημία και μετά, στην Ε.Ε. κυριαρχεί ένα κλίμα ευελιξίας και προσαρμοστικότητας. Η εμπειρία της οικονομικής κρίσης συνέβαλε στη διαμόρφωση μηχανισμών όπως τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Πρόκειται ουσιαστικά για μηχανισμούς δημιουργίας ρευστότητας, καθώς τα κράτη - μέλη εκδίδουν ομόλογα που αγοράζει το Ευρωπαϊκό Σύστημα Κεντρικών Τραπεζών. Σε αυτούς τους μηχανισμούς προστέθηκε η άρση των περιορισμών ως προς τις κρατικές ενισχύσεις σε επιχειρήσεις, διάφορες μορφές επιδομάτων στην αρχή για να αντιμετωπιστεί η οικονομική διάσταση της πανδημίας και στη συνέχεια η ενεργειακή κρίση. Προστέθηκαν τα εντυπωσιακά ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, του νέου ΕΣΠΑ και της ΚΑΠ. Ταυτόχρονα ο πληθωρισμός λειτουργεί αντιφατικά. Ενισχύει τα δημόσια έσοδα και επιτρέπει να χορηγούνται επιδόματα και αυξήσεις σε συντάξεις, ακόμη και σε μισθούς, ενώ υπονομεύεται η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Τώρα και μέχρι το 2032, δηλαδή μέχρι τη λήξη της περιόδου χάριτος, το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους είναι ελεγχόμενο. Πρέπει όμως να διασφαλισθεί η επίτευξη έστω μικρών πρωτογενών πλεονασμάτων και να προετοιμαστούμε για την περίοδο μετά το 2032. Η ΕΚΤ προσπαθεί να συγκρατήσει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Οι αγορές ξέρουν όμως ότι πρέπει να εξετάζουν τα θεμελιώδη στοιχεία της εθνικής οικονομίας κάθε κράτους - μέλους και όχι της Ευρωζώνης συνολικά. Αυτή η κατάσταση είναι συνεπώς αβαθής και εύθραυστη. Οι εξελίξεις θα κριθούν στη σφαίρα της πραγματικής οικονομίας, της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητάς της και κυρίως της λειτουργίας του κράτους, της δημόσιας διοίκησης και της δικαιοσύνης, καθώς από τη λειτουργία αυτών των θεσμικών συστημάτων εξαρτάται η επίδοση της χώρας στην προσέλκυση επενδύσεων και στην επιτυχή αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων. Άρα πρέπει να σκεφτόμαστε πέρα από τα όρια του εκλογικού κύκλου. Το πρόβλημα είναι ότι δεν διεξάγεται στην Ελλάδα καμία δημόσια συζήτηση που να ξεπερνά τον ορίζοντα των ερχόμενων εκλογών.

Κοίτα να δεις ρε παιδί μου όμως ε; Αυτοί οι δύο -προφανώς- λένε τα ίδια για να πάνε κόντρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον καλύτερο πθ από απαρχής ελληνικού κράτους (από το Bing Bang και δώθε θα πω εγώ).
:s_roses
Άβαταρ μέλους
By Geralt
#798666 Το προβλημα με τον Γιανη ειναι οτι ενω στην θεωρια και στις εξαγγελιες του αυτα που λεει εχουν λογικη, οταν ηρθε η στιγμη να κυβερνήσει, οι λυσεις που προτεινε ηταν εντελως ανεδαφικες
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#798667 Μπορεί και να ήταν, αλλά νομίζω πως η εντύπωσή μας θολώνει λίγο λόγω του χάους που επικρατούσε κατά την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Θέλω να πω, οι λύσεις του δεν ήταν ανεδαφικές, αλλά απευθυνόταν σε ανθρώπους που δεν είχαν καμία όρεξη ν'ακούσουν κάτι διαφορετικό από το "υπέγραψε τα πάντα να τελειώνουμε".
Το να συγκρίνουμε εκείνη την κυβέρνηση που ήταν με την πλάτη στον τοίχο, και όχι μόνον εκείνη, όλες βασικά τις μνημονιακές κυβερνήσεις, με οποιαδήποτε άλλη, απλώς δεν έχει νόημα.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#798685 Προσωπικά πάντως απο-γοητεύομαι που ο ΑΝΣΚ πλέον δεν είναι οι Βρυξέλλες αλλά εγχώριος στόχος.
Το '15 φτάσαμε τόσο κοντά στην κατάληψη της κομαντατούρ.
Δεν θα έπρεπε να είναι εκτός στρατηγικού πλάνου - ταπεινή μου γνώμη.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#798695 Εγώ από την άλλη χαίρομαι που κάποιοι βρήκαν πια τη σιγουριά και το λιμάνι τους, έναν άνθρωπο να εμπιστεύονται και να ψηφίζουν ό,τι και να γίνει. Μπορεί να μην είναι ό,τι εξυπνότερο, από την άλλη, υπάρχει μια αφοσίωση που δεν πρέπει να υποτιμάται.
:s_howdy
Άβαταρ μέλους
By markvag
cmarin έγραψε:
markvag έγραψε:

Αν και με την ολοκληρωτική σχεδόν κατάληψη του κράτους από τη ΝΔ, πλέον πρέπει να φύγει πάρα πολύς κόσμος από πολλές θέσεις, που δεν νομίζω να γίνει ποτέ πλέον. Τουλάχιστον όχι στα επόμενα 20 χρόνια και όχι χωρίς (πραγματική) επανάσταση.

Είναι αυτό ακριβώς που δεν έκανε ο Σύριζα στην προηγούμενη θητεία του και είχε αντίπαλο όλο το κράτος

Βασικά ο συριζα δεν θα έπρεπε να κάνει ούτε επανάσταση, ούτε state capture. Απλά να καθαρίσει την μπουγάδα. Θεωρώ πως υπήρχε χρόνος για να μην φτάσουμε στα χάλια που είμαστε σήμερα. Πλέον είναι χαμένη υπόθεση...

Anonymous Founder έγραψε:Εγώ από την άλλη χαίρομαι που κάποιοι βρήκαν πια τη σιγουριά και το λιμάνι τους, έναν άνθρωπο να εμπιστεύονται και να ψηφίζουν ό,τι και να γίνει. Μπορεί να μην είναι ό,τι εξυπνότερο, από την άλλη, υπάρχει μια αφοσίωση που δεν πρέπει να υποτιμάται.
:s_howdy

Συμφωνώ, είναι σημαντικό να μπορεί κανείς να κοιμάται ήσυχος το βράδυ και να τα γράφει όλα στα @@ του.