- 21 Φεβ 2015, 02:46
saxon_747 έγραψε:Τι δυνατότητες να έχει? Να πλένει καλά, οικονομικά και να είναι αξιόπιστο χωρίς να είναι πανάκριβο. 7-9 κιλά είναι οκ. Από εκεί και πέρα, πλυντήριο μαζί με στεγνωτηριο είναι οκ η καλύτερα χώρια?
< μου
Αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις (φόρτωση από επάνω, ή από μπροστά, στροφές, ενεργειακή κλάση, ιδιαίτερα προγράμματα, inverter, κίνηση με ιμάντα ή direct drive, προγράμματα με ατμό κλπ) πήγαινε με την σύζυγο στο Media Markt και στον Κωτσόβολο που έχουν μεγάλη ποικιλία, κοιτάξτε τα από κοντά, διαλέξτε όποιο σας αρέσει και αγοράστε το από όποιο μαγαζί το έχει διαθέσιμο και το πουλάει φθηνότερα.
Οι κατασκευαστές ουσιαστικά είναι μετρημένοι στα δάκτυλα, άσχετα αν οι μάρκες είναι πολλές. Κανένας δεν μπορεί να σου πεί ότι ένα πλυντήριο είναι αξιόπιστο. Αυτό που αγόρασα εγώ είναι μόλις 2 εβδομάδων, συνεπώς δεν μπορώ να κρίνω αφού δεν δούλεψε αρκετά. Για το Siemens που είχα τα τελευταία 16 χρόνια, μπορώ να σου πώ ότι αποδείχθηκε αξιόπιστο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα Siemens (ή Bosch ή Pitsos που είναι παρόμοια) είναι αξιόπιστα, αφού ούτε ίδια μοντέλα είναι με το παλιό δικό μου, ούτε κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο.
Προσωπικά θεωρώ ότι καλύτερα οι συσκευές να είναι ανεξάρτητες και έτσι τις αγόρασα.
Edit: Να προσθέσω και αυτό μια και συζητάμε για πλυντήρια.
Αγόρασα καινούριο "φίλτρο" 10 ιντσών με πολυφωσφατικά και αύριο θα το τοποθετήσω στην παροχή του πλυντηρίου. Είχα παλαιότερα ένα μικρότερο που ράγισε και το έβγαλα. Η διαφορά στο αποτέλεσμα της πλύσης ήταν πολύ μεγάλη, και είχαμε γλιτώσει από τα αποσκληρυντικά, αλάτια, σόδες κλπ.
I hooked up my accelerator pedal to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop and I'm gone...