Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Zorz
saxon_747 έγραψε:Γράψτε τίποτα ρε παιδιά, μένουν 12 ώρες για να βρω πλυντήριο.

Σε τέτοιες φάσεις που είσαι πρακτικά με το πιστόλι στον κρόταφο, τελικά καταλήγεις να αγοράσεις αυτό που πλησιάζει περισσότερο στα χαρακτηριστικά/κόστος που θες και είναι ετοιμοπαράδοτο παρά το καλύτερο δυνατό, αλλά οκ.

Στεγνωτήριο στην Ελλάδα; Meh...
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#79838 Γιατί όχι στεγνωτηριο? Όλο το χειμώνα απλώνουμε μέσα... Πολύ υγρασία.

Το θέμα είναι αν αξίζει τον κόπο για πλυντηριο-στεγνωτηριο η καλύτερα μόνο πλυντήριο.

Επίσης, υπάρχει πλέον διαφορά σε αξιοπιστία μεταξύ "επωνύμων" κατασκευαστών?

< μου
Άβαταρ μέλους
By Pitt
mjacob έγραψε:είναι υποχρεωτικό το καλάθι με τα άπλυτα να είναι μαζί με το πλυντήριο;

Όχι φυσικά! Για το πλυντήριο ρούχων μιλάω. Εσύ ανέφερες το καλάθι.
Παρόλα αυτά, τα άπλυτα συνήθως δεν διακτινίζονται και μπαίνουν μόνα τους στο πλυντήριο χωρίς να ακουμπίσουν πουθενά, σωστά;

Pitt σιχαίνεσαι και να κάνεις μπάνιο και να βγαίνεις καθαρός δίπλα σε τέτοια μολυσματική πηγή όπως τα άπλυτα; :lol:

Έχω υπηρετήσει 28 μήνες, συνεπώς με κάτι τέτοια έπαψα να σιχαίνομαι εδώ και πολλά χρόνια. :shifty:
Πάντως δεν θα ήθελα ενώ τρώω, η γυναίκα μου να βάζει στο πλυντήριο τις ιδρωμένες φανέλες και τα σκατωμένα μωρουδιακά.
Ο καθένας όμως όπως βολεύεται...

Πέρα από την πλάκα, να πάρετε στα σοβαρά αυτά που σας λέω, κυρίως για το θέμα της αποχέτευσης. Τα σύγχρονα πλυντήρια για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας έχουν την τάση να πλένουν σε χαμηλότερες θερμοκρασίες σε σύγκριση με το παρελθόν και βασίζονται περισσότερο στα απορρυπαντικά και τα ένζυμα που περιέχουν. Αν η κοινή αποχέτευση των δύο πλυντηρίων (ρούχων και πιάτων) δεν είναι απολύτως καθαρή και με ελεύθερη ροή, είναι ενδεχόμενο μέρος από τα βρωμόνερα και τα ένζυμα να περάσουν κατά την εξαγωγή τους από το πλυντήριο ρούχων, στο πλυντήριο πιάτων.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
saxon_747 έγραψε:
saxon_747 έγραψε:Το πλυντήριο ρούχων (Pitsos) μολις τα έφτυσε. Συγκεκριμένα, σκίστηκε περιμετρικά ο κάδος (!)
Αύριο πρέπει να αγοραστεί καινούργιο...

Τι πρόταση έχουμε; (Φυσικα με γνώμονα τη χαμήλη τιμή σε σχέση με την ποιότητα - αξιοπιστία)
Αξίζει (φθηνό) πλυντήριο - στεγνωτήριο; (πχ http://www.apothema.gr/hotpoint-ariston ... -eu-77236p )

Γράψτε τίποτα ρε παιδιά, μένουν 12 ώρες για να βρω πλυντήριο.

< μου

Δεν δίνεις λεπτομέρειες. Τι δυνατότητες θέλεις να έχει;

Συμπτωματικά, πρίν από 2 εβδομάδες και μετά από αρκετό ψάξιμο αγόρασα το Brandt OCTO 8412G.
Έχει αυτά ακριβώς που θέλαμε και βλέπω ότι λειτουργεί άψογα.

Το προηγούμενο, ένα Siemens Family 80 που έσταζε μια διπλή ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα του, το έφτιαξα και το έβαλα σε ένα μπάνιο για να πλένει η κυρία τα χοντρά πράγματα, όπως χαλάκια, παπλώματα κλπ.

Όσον αφορά το στεγνωτήριο, εδώ και δύο ακριβώς χρόνια έχουμε ένα Miele T8861. Ήταν από τις καλύτερες αγορές που κάναμε.

Σχετικά με την χρησιμότητα του στεγνωτηρίου, ναι συμφωνώ ότι τον Αύγουστο είναι περιττό, αλλά άντε βγες τώρα να απλώσεις έξω που μυρίζει η ατμόσφαιρα καμένα κουφώματα και παλέτες... Αν έχει και υγρασία και κάνουν μερικές μέρες να στεγνώσουν, όταν τα βάλεις μέσα θα θέλουν ξανά πλύσιμο.

Όχι πως δεν ζούσαμε για πενήντα χρόνια χωρίς σταγνωτήριο. Μια χαρά τα καταφέραμε. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#79876 Τι δυνατότητες να έχει? Να πλένει καλά, οικονομικά και να είναι αξιόπιστο χωρίς να είναι πανάκριβο. 7-9 κιλά είναι οκ. Από εκεί και πέρα, πλυντήριο μαζί με στεγνωτηριο είναι οκ η καλύτερα χώρια?

< μου
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#79889 Ξυστά πέρασα αυτές τις ημέρες από την αγορά νέου πλυντηρίου (phew)...

Τεσπα, μιας και έκανα μικρή online έρευνα νομίζω ότι το θέμα του πλυντηρίου είναι και προσωπική άποψη περί μαρκών.

Θα ήμουν μεταξύ ενός LG και ενός Siemens στο πλαίσιο τιμών μεταξύ 500 & 600 και η τελική απόφαση θα εξαρτιόταν από την καλύτερη προσφορά και κάποιες επιμέρους λεπτομέρειες...

Όχι ότι δεν υπάρχουν ενδιαφέρουσες προτάσεις σε χαμηλότερη τιμή...

(σε κάμποσες δόσεις φυσικά)...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
saxon_747 έγραψε:Τι δυνατότητες να έχει? Να πλένει καλά, οικονομικά και να είναι αξιόπιστο χωρίς να είναι πανάκριβο. 7-9 κιλά είναι οκ. Από εκεί και πέρα, πλυντήριο μαζί με στεγνωτηριο είναι οκ η καλύτερα χώρια?

< μου

Αν δεν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις (φόρτωση από επάνω, ή από μπροστά, στροφές, ενεργειακή κλάση, ιδιαίτερα προγράμματα, inverter, κίνηση με ιμάντα ή direct drive, προγράμματα με ατμό κλπ) πήγαινε με την σύζυγο στο Media Markt και στον Κωτσόβολο που έχουν μεγάλη ποικιλία, κοιτάξτε τα από κοντά, διαλέξτε όποιο σας αρέσει και αγοράστε το από όποιο μαγαζί το έχει διαθέσιμο και το πουλάει φθηνότερα.

Οι κατασκευαστές ουσιαστικά είναι μετρημένοι στα δάκτυλα, άσχετα αν οι μάρκες είναι πολλές. Κανένας δεν μπορεί να σου πεί ότι ένα πλυντήριο είναι αξιόπιστο. Αυτό που αγόρασα εγώ είναι μόλις 2 εβδομάδων, συνεπώς δεν μπορώ να κρίνω αφού δεν δούλεψε αρκετά. Για το Siemens που είχα τα τελευταία 16 χρόνια, μπορώ να σου πώ ότι αποδείχθηκε αξιόπιστο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα Siemens (ή Bosch ή Pitsos που είναι παρόμοια) είναι αξιόπιστα, αφού ούτε ίδια μοντέλα είναι με το παλιό δικό μου, ούτε κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο.

Προσωπικά θεωρώ ότι καλύτερα οι συσκευές να είναι ανεξάρτητες και έτσι τις αγόρασα.

Edit: Να προσθέσω και αυτό μια και συζητάμε για πλυντήρια.

Αγόρασα καινούριο "φίλτρο" 10 ιντσών με πολυφωσφατικά και αύριο θα το τοποθετήσω στην παροχή του πλυντηρίου. Είχα παλαιότερα ένα μικρότερο που ράγισε και το έβγαλα. Η διαφορά στο αποτέλεσμα της πλύσης ήταν πολύ μεγάλη, και είχαμε γλιτώσει από τα αποσκληρυντικά, αλάτια, σόδες κλπ.
Άβαταρ μέλους
By gakost
#79926 για το πλυντήριο στην κουζίνα τι να πω, για την αποχέτευση όλα έχουν αντεπίστροφη βαλβίδα (και των πιάτων). Τα ρούχα όταν τα βγάζεις στο μπάνιο δεν είναι δίπλα στην λεκάνη της τουαλέτας; Τέλος πάντων, το μόνο αρνητικό που βλέπω είναι ότι χάνεις χώρο από ντουλάπια για να βάλεις το πλυντήριο.

Για το στεγνωτήριο καλό είναι και προφανώς πλέον τον χειμώνα με τα καυσαέρια κλπ είναι πρόβλημα. Αλλά να ξέρεις ότι
α)είναι αρκετά ενεργοβόρα συσκευή
β)Ταλαιπωρεί πολύ τα ρούχα. Κάπου είχα διαβάσει (ίσως και εδώ ή στο παλίο φόρουμ) για νέας τεχνολογίας που λειτουργούν όπως τα κλιματιστικά που τα έχει λύσει τα θέματα αλλά δεν ξέρω να σου πω
γ) πολλές φορές βρωμάνε τα ρούχα - υπάρχουν ειδικά αρωματικά μαντηλάκια που βάζεις.

Δεν πιστεύω ότι είναι και καμιά φοβερή τεχνολογία, μια αντίσταστη με ένα τύμπανο, οπότε μάλλον θα έπαιρνα ένα φθηνό ξεχωριστό και θα τα έβαζα το ένα πάνω από το άλλο. Το έχω δει και βιδωμένο το στεγνωτήριο στον τοίχο και σε διπλό ντουλάπι με το στεγνωτήριο πάνω. Τα στεγνωτήρια δεν έχουν τσιμέντο και είναι πολύ ελαφρύτερα.
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#79956 @Pitt
Με ενδιαφέρει η φόρτωση από μπροστά, ενεργειακή κλάση Α+ και πάνω και να έχει βασικά προγράμματα (για ευαίσθητα, μάλλινα, λευκά, χρωματιστά, μωρουδιακα) Περί κίνησης με ιμάντα ή direct drive, δεν γνωρίζω. Τι ακριβώς είναι? Επίσης, αυτο με το φίλτρο ακούγεται ενδιαφέρον. Από που το αγοράζω?

Σχετικά με το στεγνωτηριο, δεν μπορώ να πάρω ξεχωριστό, υπάρχει ειδικός χώρος στο μπάνιο (έπιπλο) που χωράει μια συσκευή.

< μου
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#80011 Δε ξέρω από πλυντήρια ρούχων αλλά ακούω συνεχώς από νοικοκυρές ότι τα Candy είναι σκυλιά (κι εμείς τέτοιο έχουμε 20 χρόνια τώρα). Μετά είναι τα Miele λένε

Πλυντήριο ρούχων στη κουζίνα: πολύ γυφταριό μου ακούγεται. Με πηγαίνει πίσω. :oops:
Άβαταρ μέλους
By Focusman91
#80037 Εγω αντιθετα ειχα στην Κομοτηνή Candy και στα 2 χρονια τα φτυσε. Πχ. εβαζα προγραμμα για 40 βαθμούς και δεν εμπαινε ποτέ.... Ευτυχως το ξεφορτωθηκα
Δεν θα τα προτεινα λοιπόν.
Αντιθετα στην Αθηνα έχουμε Brandt εδω και εξι χρόνια. Κανενα πρόβλημα.

.
Άβαταρ μέλους
By nEK
#80094 Καλυτερα χωριστα πλυντηριο με στεγνωτηριο. Αν χαλασει το ενα δεν μενεις απο το αλλο. Επιπλεον να ξερετε οτι τα κιλα πλυσης στο στεγνωτηριο αντιστιχουν στα μισα. Δηλαδη αν ενα πλυντηριο στεγνωτηριο πλυνεις 7κιλα ρουχα, στο στεγνωμα δεν θα τα αφησεις ολα μεσα, αλλα τα μισα. Το ιδιο ισχυει και στις ανεξαρτητες συσκευες.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
saxon_747 έγραψε:Από εκεί και πέρα, πλυντήριο μαζί με στεγνωτηριο είναι οκ η καλύτερα χώρια?

Καλύτερα χώρια, εκτός κι αν δεν έχεις καθόλου χώρο.

gakost έγραψε:α)είναι αρκετά ενεργοβόρα συσκευή
β)Ταλαιπωρεί πολύ τα ρούχα. Κάπου είχα διαβάσει (ίσως και εδώ ή στο παλίο φόρουμ) για νέας τεχνολογίας που λειτουργούν όπως τα κλιματιστικά που τα έχει λύσει τα θέματα αλλά δεν ξέρω να σου πω

β) Αντλία θερμότητας: http://en.wikipedia.org/wiki/Clothes_dr ... ump_dryers

Το πρόβλημα με τα φτηνά στεγνωτήρια είναι το α), καίνε απίστευτα πολύ ρεύμα.

nEK έγραψε:Επιπλεον να ξερετε οτι τα κιλα πλυσης στο στεγνωτηριο αντιστιχουν στα μισα. Δηλαδη αν ενα πλυντηριο στεγνωτηριο πλυνεις 7κιλα ρουχα, στο στεγνωμα δεν θα τα αφησεις ολα μεσα, αλλα τα μισα. Το ιδιο ισχυει και στις ανεξαρτητες συσκευες.

Περίπου. Δεν είναι ακριβώς τα μισά, απλά η χωρητικότητα του κάδου στο στέγνωμα είναι πάντα μικρότερη. Πχ. 9+6Kg, 7+4, 12+8 κλπ.
Για τις ανεξάρτητες συσκευές δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Προφανώς εξαρτάται από την ονομαστική τους χωρητικότητα.
Άβαταρ μέλους
By elteo
#80313 Έχω εδώ και 1 χρόνο πλυντήριο-στεγνωτήριο. Είναι ένα Indesit 7kg πλύση - 5kg στέγνωμα. Με τις συνθήκες του χειμώνα εδώ πάνω διαπιστώνω ότι έκανα την καλύτερη δουλειά. Προφανώς το καλοκαίρι δεν θα βάζω στεγνωτήριο. Το μόνο του μείον είναι αυτή η μυρωδιά που αφήνει το στέγνωμα. Το πήρα 399€. Όσο και να αντέξει κέρδος θα είναι για μένα. Υπάρχει και άλλο Indesit στην οικογένεια (7 χρόνια) που ανοίγει από πάνω. Σκυλί έχει βγει μέχρι τώρα.

<
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#80315 Σκεφτομαι για Indesit XWDE 961480X WKKC. Τιμή μεταξύ 489€ και 529€

Φαίνεται τουλάχιστον αξιοπρεπές, μας βολέυει που είναι 9kg (6kg στέγνωμα), είναι σχετικά αθόρυβο (στα χαρτιά τουλάχιστον), ενεργειακής κλάσης Α (Β στο στέγνωμα - θα μπορούσε και καλύτερα) και ελπίζω να είναι αξιόπιστο. (Μου αρκεί μια 8ετία, τόσο κράτησε και το Pitsos)

Θα προτιμούσα για ξεχωριστη συσκευή στεγνώματος αλλά αφενος δεν υπάρχει χώρος και αφετέρου θα χρησιμοποιείται μόνο όταν χρειάζεται: όταν βρέχει, όταν έχει πολύ υγρασία ή οταν... βιαζόμαστε.

Επίσης, είναι απο τα λίγα που έχουν σχετικά μαζεμένες διαστάσεις και χωράνε στο επιπλο του μπάνιου. Τα περισσότερα που είδα στα 8-10Kg είχαν μεγάλο βάθος (και χωρίς να υπολογίζεται η πόρτα ή τα κουμπιά που εξέχουν)