Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Serf
kostis20 έγραψε:A ok, ούτε 130 μέση είχε δηλαδή.

Τρολάρεις ή εννοείς "ως απογοητευτικό" το "ούτε 130 μέση"; Εσύ στις διαδρομές που περιλαμβάνουν κίνηση εντός αστικού ιστού, εθνική με διόδια, επαρχιακό δρόμο, κτλ με γυναίκα και παιδί στο αυτοκίνητο περιμένεις overall 130 μέση;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
Serf έγραψε:
kostis20 έγραψε:A ok, ούτε 130 μέση είχε δηλαδή.

Τρολάρεις ή εννοείς "ως απογοητευτικό" το "ούτε 130 μέση"; Εσύ στις διαδρομές που περιλαμβάνουν κίνηση εντός αστικού ιστού, εθνική με διόδια, επαρχιακό δρόμο, κτλ με γυναίκα και παιδί στο αυτοκίνητο περιμένεις overall 130 μέση;

Εγώ δε τρολάρω καθόλου αλλά στο ξεκαθαρο αρχικό σου post τελικά τίποτα δεν ήταν ξεκάθαρο. Ούτε το οτι φόρτισε δύο φορές ούτε οτι η μέση ταχύτητα δεν ήταν 130 για όλη τη διαδρομή.
Και ναι ειδικά τη συγκεκριμένη διαδρομή την εχω κάνει πολλές φορές με πάνω απο 130 μέση .Επι εποχές Α5 ειδικά . Kai είχα και αλλα 100 -150χμ αυτονομία στην επιστροφή. Χωρίς να έχω βάλει βενζίνη Δίστομο και Ορχομένο πχ :lol:
Οπότε δε μου φανηκε και τόσο περίεργο για τόσο δυνατο αμάξι σαν το Tesla να κάνει τετοια μέση.
Άβαταρ μέλους
By kubiak
#797875 Μέση ωριαία 130χαω για ένα ταξίδι είναι σχεδόν παντού τάπα...
Γιατί αν π.χ. κόψεις στα 70 για 2 λεπτά θα πρέπει να πας με 190 για 2 λεπτά...

Και όλα αυτά πραγματικά χαω, όχι κοντερισια...

Αν συναντήσεις διόδια πχ θα πρέπει να πας με παααααααρα πολλά μετά οπότε μάλλον παίζει λίγο μαγείρεμα σε όλα αυτά...
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#797878 Ναι πάνω από 160 180με το Α5 για το συγκεκριμένο ταξίδι στην ΕΟ το έκανε για πλάκα.
.Και στο επαρχιακό από κάστρο και μετά 110 με 150 πήγαινε άνετα .
Εδώ πάω με το cx30 Θήβα Λιβαδειά στον επαρχιακό ΑΝΕΤΑ με 130.
Epass φυσικά από πάντα.
Τελευταία επεξεργασία από kostis20 και 13 Δεκ 2022, 17:27, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
kubiak έγραψε:Μέση ωριαία 130χαω για ένα ταξίδι είναι σχεδόν παντού τάπα...
Γιατί αν π.χ. κόψεις στα 70 για 2 λεπτά θα πρέπει να πας με 190 για 2 λεπτά...

Και όλα αυτά πραγματικά χαω, όχι κοντερισια...

Αν συναντήσεις διόδια πχ θα πρέπει να πας με παααααααρα πολλά μετά οπότε μάλλον παίζει λίγο μαγείρεμα σε όλα αυτά...

Αν κρινω απο κανα δυο φορες που το εκανα, η υπαρξη epass διευκολυνει πολυ στα διοδια. Ταξιδι με σταθερη 120-130 εβγαλε μεση 109 απλα και μονο γιατι δεν σταματουσα στα διοδια αλλα εκοβα στα 25-30, ουτε και περιμενα κανεναν μπροστινο να πληρωσει. Χωρις στασεις εννοειται.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
#797886 Καπου η κριτικη να εχει και μια βαση....131 μεση απο Ορχομενο μεχρι καποιο σημειο πανω στην εθνικη σημαινει οτι μπορει να πηγαινε 120-130 μεχρι να βγει εθνικη στο Καστρο και μετα 140-150. Το πρωτο σκελος δε, ειναι αρκετα ανοιχτο και χωρις κινηση μποιρεις να πας και παραπανω. Αυτες ειναι μια χαρα ταχυτητες και μια χαρα μεση, με εξαιρετικη μαλιστα καταναλωση, που κανενα ανταγωνιστικο μοντελο δεν μπορει να πετυχει σημερα. Η μονη δικη μου ερωτηση ειναι αν ηταν ανοιχτος ο κλιματισμος γιατι αναφερει θερμανση μονο στο 1% της διαδρομης..αν το διαβαζω σωστα.
Τελευταία επεξεργασία από Zeus και 13 Δεκ 2022, 17:52, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#797891 @ Zeus: Αυτό αφορά την προθέρμανση της μπαταρίας, σε περίπτωση που ορίσεις ως προορισμό/ενδιάμεσο σταθμό κάποιον ταχυφορτιστή της Tesla.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#797897 Αποφασίστε είναι ακατόρθωτη η μέση 130 για αμάξι 400 ίππων ως την εξωτική Αράχωβα ή όχι?
Άβαταρ μέλους
By kostis20
kubiak έγραψε:Αν συναντήσεις διόδια πχ θα πρέπει να πας με παααααααρα πολλά μετά οπότε μάλλον παίζει λίγο μαγείρεμα σε όλα αυτά...

Πολύ μαγείρεμα παίζει.Σας έχω φλομώσει στο ψέμα τόσα χρόνια άλλωστε. :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By Serf
Zeus έγραψε:Καπου η κριτικη να εχει και μια βαση....131 μεση απο Ορχομενο μεχρι καποιο σημειο πανω στην εθνικη σημαινει οτι μπορει να πηγαινε 120-130 μεχρι να βγει εθνικη στο Καστρο και μετα 140-150. Το πρωτο σκελος δε, ειναι αρκετα ανοιχτο και χωρις κινηση μποιρεις να πας και παραπανω. Αυτες ειναι μια χαρα ταχυτητες και μια χαρα μεση, με εξαιρετικη μαλιστα καταναλωση, που κανενα ανταγωνιστικο μοντελο δεν μπορει να πετυχει σημερα. Η μονη δικη μου ερωτηση ειναι αν ηταν ανοιχτος ο κλιματισμος γιατι αναφερει θερμανση μονο στο 1% της διαδρομης..αν το διαβαζω σωστα.

Ο κλιματισμός ήταν ανοιχτός στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής στους 21oC. Στο συγκεκριμένο κομμάτι με τη μέση ταχύτητα που συζητάμε ο κλιματισμός είχε μέση ταχύτητα ανεμιστήρα '3', το λεκτικό κάτω από το "Outside 18.5 C Inside 21 C".
Άβαταρ μέλους
By Zeus
kostis20 έγραψε:Αποφασίστε είναι ακατόρθωτη η μέση 130 για αμάξι 400 ίππων ως την εξωτική Αράχωβα ή όχι?

Η κουβεντα δεν ηταν ακριβως γι αυτη την πιστα! Η αρχικη δημοσιευση εχει μια φωτο που σου δειχνει απο που εως που εβγαλε αυτη τη μεση, με μια χαρα ταχυτητα ΚΑΙ με εξαιρετικη για ηλεκτρικο καταναλωση. Αν ψαχνεις 130 μεση Π. Φαληρο-Αραχωβα, τοτε μιλαμε για πολυ υψηλη σταθερη στην εθνικη, που μεταξυ μας δεν εχει κανενα νοημα, εκτος αν εχεις ξεχασει το φαγητο στο φουρνο ξερω γω..

Μην πηγαινουμε λοιπον στο αλλο ακρο. Ειναι πισωγυρισμα να πηγαινεις με 90 χωρις κλιμα ξερω γω στον αυτοκινητοδρομο, αλλα ειναι ακυρο να λεμε οτι το benchmark ειναι το ταξιδι με 200 σταθερα. Οπως το δημοσιευσε, μια χαρα λόγικες ταχυτητες εχει. Το θεμα ειναι οτι δεν μπορεις να καλυψεις μεγαλυτερες αποστασεις με τετοιο ρυθμο, και το προβλημα δεν ειναι η αυτονομια, αλλα η ταχυτητα φορτισης.
Άβαταρ μέλους
By Zeus
Serf έγραψε:Ο κλιματισμός ήταν ανοιχτός στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής στους 21oC. Στο συγκεκριμένο κομμάτι με τη μέση ταχύτητα που συζητάμε ο κλιματισμός είχε μέση ταχύτητα ανεμιστήρα '3', το λεκτικό κάτω από το "Outside 18.5 C Inside 21 C".

Ναι το ειδα αυτο αλλα δεν ηξερα σε τι αντιστοιχουσε το 1% θερμανση που εξηγησε ο Scotch πιο πανω..
Άβαταρ μέλους
By kubiak
kostis20 έγραψε:
kubiak έγραψε:Αν συναντήσεις διόδια πχ θα πρέπει να πας με παααααααρα πολλά μετά οπότε μάλλον παίζει λίγο μαγείρεμα σε όλα αυτά...

Πολύ μαγείρεμα παίζει.Σας έχω φλομώσει στο ψέμα τόσα χρόνια άλλωστε. :dizzy:
Ρε συ, ούτε υπονόησα ούτε έγραψα ότι λες ψέματα, υπέθεσα ότι υπολόγισες λάθος...

Είναι off topic αλλά αν θέλεις δείξε μου τη διαδρομή στην οποία είχες αυτή τη μέση ταχύτητα...
Άβαταρ μέλους
By red_monster
kostis20 έγραψε:
Serf έγραψε:Το αρχικό post είναι ξεκάθαρο. Ένα αμάξι με μπαταρία 82KWh (κάτι λιγότερο διαθέσιμο προς χρήση) κατανάλωσε 70KWh στο πήγαινε-έλα ολοκληρώνοντας τη διαδρομή σε 40' λιγότερα από τον χρόνο που δίνει το Google Maps για οδήγηση στο εκάστοτε όριο.

Η πιο πάνω πρόταση κάνει ξεκάθαρο ότι η διαδρομή είναι εφικτή χωρίς φόρτιση. Προφανώς αν πέσει η θερμοκρασία στους 0oC, αν, αν, ..., κάποια φόρτιση θα είναι απαραίτητη (για ίδιους ρυθμούς ταχύτητας).

Το ότι, π.χ., φορτίσαμε στην Αράχωβα εκμεταλλευόμενοι δωρεάν φόρτιση/ στάθμευση δεν επηρεάζει το πιο πάνω.

Καλά ξεκάθαρο δεν είναι γιατι αφήνεις να εννοηθεί οτι δε φόρτισε αλλά τελικά φόρτισε δυο φορές.Καντε το μια φορά χωρίς φόρτιση να δουμε... :lol:
Επίσης οι χρόνοι της Google τι σχέση εχουν .Εγω πάντα χαμηλότερους τους βγάζω και χωρίς προσπάθεια.

Ρε συ Κωστή, έλεος πχια.